Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 4 Toplam 9 Sayfadan BirinciBirinci ... 23456 ... SonuncuSonuncu
Toplam 82 adet sonuctan sayfa basi 31 ile 40 arasi kadar sonuc gösteriliyor

l
    l
     l
     l
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    2
    Alıntı makdag72 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hangisine hangisi bağlanacak peki çünkü sokette 6 çıkış var(5 vites 1'ide boş vites) ama 5 kablo göstergeye giriyor ama biri boşta .....

Hocam benim ilk konuda linkini verdiğim ve taktığım toplamda 7 uçlu bir gösterge. 6 tanesi sokette siyah olan ise dışarıda duruyor.

Soketteki tüm uçlar 7 segment displayde 0 dan 5 e kadar numaraları gösteriyor. Soketteki tüm uçlar - (eksi) dışarıda duran siyah ise + (artı) 12 volt.

Söyle bir deneme yapabilirsin. Dışarıdaki uçlardan birine +12 volt ver. - (eksi) yi ise soketteki uçlara sırayla dokundur. Eğer display rakamları gösteriyorsa bağlantı doğrudur.

DİKKAT:

EĞER DEVRENİN KISA DEVRE KORUMASI VEYA TERS POLAR KORUMASI YOKSA DEVRE YANAR.

Ankara'da olsaydın sana yardımcı olabilirdim.

makdag72 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

murat akdağ
    İnşaat
     DAYTONA 350
     Malatya
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı lakiska Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hocam benim ilk konuda linkini verdiğim ve taktığım toplamda 7 uçlu bir gösterge. 6 tanesi sokette siyah olan ise dışarıda duruyor.

Soketteki tüm uçlar 7 segment displayde 0 dan 5 e kadar numaraları gösteriyor. Soketteki tüm uçlar - (eksi) dışarıda duran siyah ise + (artı) 12 volt.

Söyle bir deneme yapabilirsin. Dışarıdaki uçlardan birine +12 volt ver. - (eksi) yi ise soketteki uçlara sırayla dokundur. Eğer display rakamları gösteriyorsa bağlantı doğrudur.

DİKKAT:

EĞER DEVRENİN KISA DEVRE KORUMASI VEYA TERS POLAR KORUMASI YOKSA DEVRE YANAR.

Ankara'da olsaydın sana yardımcı olabilirdim.
    Teşekkür ederim...
    Dün denedim söylediğiniz denemeyi yaptım göstergeler düzgün çalışıyor...
    Herhalde pazarteside uzatmalarını yapıp takacam...

duzunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Devrim UZUNAY
    Kimya Öğretmeni
     mondial mr 250 destro
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    selam çok güzel olmuş (: vites koluna sensör bağlantısı yapmıyor muyuz? sadece gösterge işe yaramaz demi? hatam varsa düzeltin lütfen (:

serkangungor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Serkan Güngör
    Öğrenci
     Daytona 250
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı duzunay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    selam çok güzel olmuş (: vites koluna sensör bağlantısı yapmıyor muyuz? sadece gösterge işe yaramaz demi? hatam varsa düzeltin lütfen (:
    Sensör görevini vites müşürü görmekte, o da hali hazır olarak daytona'ların üzerinde mevcut, sadece gösterge takarak kullanılabilir.

bedo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

bedirhan erdil
    motorsıklet tasarım
     regal raptor 250 dde9
     antalya
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    millet konuyla alakalı yakın bı sorum var anlayan yada deneyen arkadaşlar yardım

klasık 250 ye elektronik devir saatı takan varmı varsa beynınde cıkış varmı ve hangı markanın yada hangı motorsıkletın devir saati oluyo bilgi verirseniz teşekkurler(orn:keeway superlıght 150 dekı gıbı bır kadran sıstemi kurmak ıstıyorum da)
    antalya yol yardım hizmeti : 0532 332 86 36

Metin YILMAZ
    Bilgisayar Müh.
     DD250-e9b
     Yalova
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Slm bende tam bu konuyla uğraşıyordum.İşler yağmur nedeniyle yarım kaldı ama genel olarak işe başladık.internetten chopper 3 lü gösterge diye arayıp bulduğum. km-akü-devir saati şeklindeki göstergelerden aldım.Km kısmı bizim motorlara uymadığı için ( hararet ,far göstergesi vb) sadece içinde var olan vites göstergesi kısmını söktük ( vites göstergesi 1-2-3-4.. şeklinde gösteren 7 segment display).Az önce akü göstergesinin içine vites göstergesini monte ettik.Denemek için bulabildiğim 6 voltluk adaptöe ile denediğimde sadece 0-1 ve 4 sayısını görebildik.Diğerleri gözükmüor.Yarın motor üstünde deneyeceğim kısmetse .

Göstergelerin motorda duruş şekli.Tam ayarlanmadı simetrisi falan.
    [IMG][/IMG]

Vites Göstergesi:
    [IMG][/IMG]

Devir Saati:

Devir saatini deneyemedm.En kısa zamanda onuda deneyeceğim.

İnşallah kısmet olurda sorunsuz montajı bitirirsem buradan tekrar paylaşırım.

sezginbilalsag - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Sezgin Bilal Sağ
    Lavazza Türkiye
     RR Daytona 250 2014
     İstanbul - Beykoz (Anadolu Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    foruma yeni katılanlardan biri olarak öncelikle herkes merhaba..
    RR Daytona 250 almayı planlıyorum ve vites göstergesi düşünüyorum ebay den buldum fiyatları uygun..kargo ücretide almıyorlar 5$ a alına biliyor. benim sormak istediğim ve yukarıdaki cevaplarda göremediğim yada gözümden kaçan bir soru bu ürünün teslimatında ek bir gümrük bedeli falan ödemektemiyiz? göstergeye 5$ ödeyip gümrük ücreti olarak daha fazlasını ödemeyelim .. ? şimdiden teşekkürler..

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    52,718
    Beğenilmiş
    6,994
    Alıntı sezginbilalsag Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    foruma yeni katılanlardan biri olarak öncelikle herkes merhaba..
    RR Daytona 250 almayı planlıyorum ve vites göstergesi düşünüyorum ebay den buldum fiyatları uygun..kargo ücretide almıyorlar 5$ a alına biliyor. benim sormak istediğim ve yukarıdaki cevaplarda göremediğim yada gözümden kaçan bir soru bu ürünün teslimatında ek bir gümrük bedeli falan ödemektemiyiz? göstergeye 5$ ödeyip gümrük ücreti olarak daha fazlasını ödemeyelim .. ? şimdiden teşekkürler..
    Merhaba Sezgin aramıza hoş geldin
    kendini tanışma başlığında tanıtırsan seviniriz

100 dolara kadar gümrük vergisi yok direk geliyor yalnız alışveriş yaparken ücretsiz kargo olup olmadığına bak bazen kargo fiyatı üründen pahalı oluyor

daytona_39 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

erdinç çalışkan
    bilgisayar operatörü
     regal raptor daytona 350
     kırklareli
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Alıntı Ruschen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Biliyorum, ben arkadaşlara dipnot olarak yazdım eski ve yeni modeller fark ediyor.Tolganın makina 2007 model sağ tarafta akünün orada benim makina 2012 model sol tarafta havafiltresi tarafında soket.6'lı kırmızı boşta.
    Merhaba , benim motorum 2010 model DD 350E6C ; benim motorun her iki kapağını da söktüm ama malesef o kırmızı soketi bulamadım :( Ben göstergemi takamayacak mıyım sizce? Yani benim motora has bir durum mu bu acaba??

l
    l
     l
     l
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    2
    Alıntı daytona_39 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba , benim motorum 2010 model DD 350E6C ; benim motorun her iki kapağını da söktüm ama malesef o kırmızı soketi bulamadım :( Ben göstergemi takamayacak mıyım sizce? Yani benim motora has bir durum mu bu acaba??
    Öncelikle daytonan hayırlı olsun. Güle güle kullan.

Dostum özelden yazdım buradan da yazayım.

Bazı modellerde vites gösterge soketi boşta değil. Boş vites göstergesi (N) lambasını bağlamak için içinden sadece tek kablo geçen bir soket takılı. Reşatın motorda yakinen gördük. :mrgreen:
    Bu soketi çıkartıp vites göstergesini bağlayabilirsin. Yalnız gösterge panelinde yanan yeşil (N) ışığını iptal olmaması için çıkardığın soketteki kabloyu vites göstergesindeki pinlerden (0) sıfıra paralel bağlamalısın.

Eğer yeşil uyarı ışığı önemli değil zaten vites göstergesinde 0 gözüküyor dersen bu sokete dokunma. Olduğu gibi kalsın.

Yan kapakların açık birkaç foto paylaşırsan fotolar üzerinde konuşabiliriz.

Sayfa 4 Toplam 9 Sayfadan BirinciBirinci ... 23456 ... SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)