Alıntı ekrem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Herkese iyi günler. Hayırlısıyla Pazartesi ilk motorumu alacağım, Siyah Daytona, kaskım bile hazır Şimdi benim tam olarak ne yapmam gerekiyor? Motoru ustaya baktırdık, notere gittik, aldık. Sonra? Sigorta yaptırmam gerekiyor, onu biliyorum. Ayrıca ruhsat için bi ücret ödüyor muyuz, yani bana noter ve sigorta dan başka masraf çıkacak mı bunu öğrenmem gerek çünkü ona göre bütçe ayarlıyorum Ha bi de Adana'da güvenebileceğim bi usta tanıyorsanız gerçekten çok memnun olurum. Bu mutlu günümde :D yanımda olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum
Öncelikle hayırlı olsun.

İşlemler aslında çok basit. Satıcı ile birlikte notere gidiyorsun. Noter satış sırasında plaka değiştirip değiştirmeyeceğini soruyor. Eğer plaka değişmezse masraf 90 küsür tl. Satış işlemi bitiyor, ruhsatı ve satış belgesini alıp çıkıyorsun. 1 hafta içerisinde zorunlu trafik sigortasını yaptırıp, bir emniyet müdürlüğüne ruhsat ve satış belgesi ile başvurup yeni ruhsatını alıyorsun.

Plaka dwğiştirmek biraz daha masraflı. Noter ücreti 190 küsür tl. Noter size "geçici" bir ruhsat verip eskisine el koyuyor. Sonra yine 1 hafta içerisinde zorunlu trafik ve plaka çıkartma işi. Plaka da yaklaşık 40tlye çıkıyor.

Ruhsat için bir ücret yoktu.