Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 17 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

volkan düz
    turizm
     superlight 200
     kocaeli
    Beğenmiş
    0
    {vb:rawphrase post_thanks_times_post, 2

Motosikletim aşırı yakıyor

Merhaba arkadaşlar,

İkinci motor olarak 6c aldım 2 haftadır kullanıyorum. Daha önce hiç jikleli motor kullanmadığım için bu olayı tam çözemedim. Sorularım şunlar yanıtlarsanız sevinirim;

1- Sol kumandadaki jikle ileri doğrumu açık yoksa bana doğrumu?

2- Motor ısındıktan sonra jikleyi bana doğru çekiyorum ve stop ediyor, 1 saat hiç durmadan yol aldım jikleyi geri çektiğimde tekrar stop etti kesinlikle jikle gerideyken motor gaz yemiyor. Bu işin formulü nedir

3. 60 liralık yakıtla 200 km anca yapıyor, artçı yok çanta vs hiç bir şey yok. Bu jikleden dolayımı çok yakıyor anlamadım, acemi kullanıcı değilim ilk jikleli motosiklet tecrübem.

srwnk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Sinan Biçer
    Turizm
     Regal Raptor 150e2
     İstanbul - Beyoğlu (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    5
    Beğenilmiş
    0
    Jikle karbüratör havasını kısıp zengin karışımla motorun daha fazla içmesine yarar ama bu havalarda genellikle gerek duyulmaz.

Kol ileri durumda iken jikle açık oluyor. Kendine doğru çekersen kapanır ve hava girişi artar. Rölanti ayarı çok kısık ise onu biraz açman fayda sağlayabilir. Sürekli jikle ile gidersen buji başları da kirlenir, ateşleme problemi yaşarsın. Hatta hızını artırınca motor öksürüyormuş gibi olur. Buji kirlendiğinden ateşleme sıkıntısındandır. Bir rölanti ayarını yükseltmeyi dene istersen. Küçük bir vida gibidir.

volkan düz
    turizm
     superlight 200
     kocaeli
    Beğenmiş
    0
    Teşekkürler ancak olayı tam olarak anlayamadım hala. Kışın jikle geridemi kullanılıyor, yazın ısındıktan sonra jikleyi geriyemi almalıyım? Jiklenin benzine etkisi nedir?

srwnk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Sinan Biçer
    Turizm
     Regal Raptor 150e2
     İstanbul - Beyoğlu (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    5
    Beğenilmiş
    0
    Motor, (her araç için) ısınınca tam randımanlı bir şekilde çalışır. Soğuk havalarda ve özellikle kışın motorun ısınması zaman aldığından çalışmak için daha çok benzine ihtiyaç duyar. Isınıp da rölantisini yakalayana kadar jikle ile çalıştırılır. Bu süre içinde çok gaz verilmez. Boğulma ile stop edebilir ve buji başlarını kurum kaplatır. Jikle, sürüş esnasında açık olmaz. Açık olursa motor çok benzin yer ve buji kirliliğine yol açar. Yüksek hızda ilerlerken motorun teklediğini bile hissedersin. Yapman gereken, motoru soğuk bir yere park ediyorsan, ya da soğuk havalarda jikleyi itip motoru çalıştırman. Bir - iki dakika kadar ısınmasını beklemen, sonra jikleyi kendine çekip, sürüşe başlaman. Dururken jikleyi kendine çektiğinde durma vs yapıyor ise rölanti (motorun en az yakıtta çalışma ayarı / gaz vermeden, kendi halinde ) ayarı düşük olduğundan kaynaklanabilir. Dediğim gibi, yerini biliyorsan sen de bir tornavida ile ayarı yükseltebilirsin...

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,920
    Beğenilmiş
    7,147
    Merhaba volkan jikle soğuk havalarda motor kolay çalışsın diye kullanılır motor ısınınca kapatılıp yola öyle çıkılır açık unutursan motor boğulur gazı bırakınca stop eder bujilere kurum yapar ateşlemeyi bozar yani motor sıcakken jikleyi çektiğinde stop etmesi jiklenin açık pozizyonda olduğunu gösterir fazla yakmasıda bujiler kurum yaptıysa hava filitresi kirlendiyse bakım zamanı gelmişse olabilir bakımdan sonrada fazla yakarsa karbüratör ayarlarına baktırmak gerekebilir kolay gelsin

newmoon06tr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ali YENİAY
    R CMSGT.
     Suzuki Intruder M-800 (Thunderbolt)
     Ankara
    Beğenmiş
    23,902
    Beğenilmiş
    3,682
    Merhaba volkan bende 4 aydir daytona kullanıcısının. Sol elcigin yanındaki jikle kendine doğru asildığında, hava girişini kisitliyor soğuk havalarda çalışması için. Bu havalarda jikle ileride yani sonda ve herhangi bir hava kısıtlaması olmadan tek marşta çalışıyor, bana önceki açıklama sanki ters gibi geldi, yada ben 4 aydır yanlış kullanıyorum. Okuyan arkadaşlar açıklık getirecektir. Rolantiye gelince motor sıcak ken sağ taraftaki yaylı ve çevirmeli düğme den yapabilirsin.

ALE-L21 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    OF COURSE, AIR FORCE

RUSBERK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

erhan küçük
    Kamu Görevlisi
     Raptor Spyder 250cc
     Ordu-Ünye
    Beğenmiş
    6
    Beğenilmiş
    7
    Bende spyder 15 model var bende jigleyi kendime çektiğimde açık konumda ben 40 lira ile 200 280 km arası yol yapıyorum ortalama çoğunluk şehir içi

volkan düz
    turizm
     superlight 200
     kocaeli
    Beğenmiş
    0
    Arkadaşlar cevaplar için teşekkurler ancak, bahsettiginiz olayla benim jikle tam tersi oluyor bu durumda.

Daha aciklayici olmak gerekirse ileri konumda bir elektrik simgesi var jiklenin orda ve bana dogru ok geliyor simge olarak. İleri konumda hic tekleme vs yapmiyor bana dogru cektigiimde tekleme ve stop ediyor. Buda sizin dediginizle tam tersi bir durum olusturuyor.

Acaba jiklelermi farkli motor 2014 daytona, sizin dediginizle tam tersi durum oluyor. İleri konumda sorun yok, kendime cekince tekleme ve stop sorunu var.

arda murat zorlu
    Öğrenci
     Spyder
     İzmir/Narlıdere-Güzelbahçe
    Beğenmiş
    37
    Beğenilmiş
    100
    Yakit icin karburator ayari yaptir istersen. Bujilere falan da baktirabilirsin. Karburatoru temizlet hatta ve benzin filtreni de bi degistir

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

RUSBERK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

erhan küçük
    Kamu Görevlisi
     Raptor Spyder 250cc
     Ordu-Ünye
    Beğenmiş
    6
    Beğenilmiş
    7
    Tamam işte benim dediğim gibi jigle ilerideyken kapalı kendine doğru çektiğinde çalışıyor onun için sen ilerideyken kullanacaksın. Çin işi olunca boyle tuhaflıklar oluyor. Ama seviyorum motorumu

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)