Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 4 Toplam 5 Sayfadan BirinciBirinci ... 2345 SonuncuSonuncu
Toplam 46 adet sonuctan sayfa basi 31 ile 40 arasi kadar sonuc gösteriliyor

aidikurt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alper idikurt
    Bankacı
     Yamaha XVS 1300 A Midnightstar
     İsntabul - Sancaktepe
    Beğenmiş
    514
    Beğenilmiş
    573
    Arkadaşlar yazdıklarınız beni cok duygulandırdı sizler için herşeyi yaparım.Yeterki dostlugumuz hiç bitmesin iyiki varsınız dostlarım. Bazen üzülüyor bazen kırılıyor bazen yoruluyor bazende ailemi ikinci plana bile atıyorum ama sizler herseye değersiniz.Sizlerin yazdıklarını görünce iyiki bu siteyi kurmusum diyorum.Kurmaklada cok dogru bir karar verdiğimi görüyor ve bununla mutlu oluyorum.
    RaptorRiders bir çığ gibi büyümeye devam ediyor

BULL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

BÜLENT ERGİN
    Sikorta
     Aprilia Pegaso 650ie
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    arkadaşlar çok güzel yazmışlar
    hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum...
    eklemek istediğim sadece bir şey var
    az önce baktım 1018 üye varmış sitemizde...
    ama emin olunki (burası sadece beni bağlar) yüzünü görmediğim, elini sıkmadığım,
    beraber motorumla km yapmadığım hiçkimse beni ilgilendirmiyor...
    tabiki teorik bilgi paylaşımı olarak birbirimize faydamız olmaya devam eder...
    ama bizim amacımız sadece bu değilki... amaç bu olsaydı
    motor kullanımı, püf noktaları, arızaları, yedek parçaları vs bilgiler içeren yüzlerce site mevcut
    lazım oldukça kullanma talimatı kitabı gibi bakar, kapatır gidersin...
    bizim burada paylaştığımız en büyük değer dostluğumuz...
    buda sanaldan yazı yazmakla olmuyor...

bence bu konunun bu kadar uzamasınında tek sebebi
    bu duruma konu olan arkadaşlarımızın/abilerimizin
    yüzünü gördüğümüz, elini sıktığımız, beraber ıslanıp, beraber çamurlanıp, beraber üşüdüğümüz kişiler olmasıdır...
    yoksa 1018 üye içinden yüzünü görmediğim 500 kişi şimdi siteden ayrılsa banane...

bizim farkımız burada...
    bu fark kolay yaratılmıyor...
    gelin bu kadar kolay kaybetmeyelim...
    konuşarak üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir zorluk olamaz bu sitede
    bu site zorluk sitesi değil, dostluk sitesi...
    haydi çocuklar motora

MURAT KEPEZ
    Öğretmen
     YELLOWROCK DD250 9B
     ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Böyle bir başlık açılmış...
    "Ohh bee" dedim "aidikurt bu tatsızlığı çözecek galiba" diye düşündüm.

fakat yazılanlardan anladım ki amaç başka...

başka bir yerde de "Üyelik iptali isteyen arkadaşlar yönetime özelden mesaj atarlarsa üyeliklerini silebiliriz. Gözden kaçma ihtimaline karşı yönetimdeki tüm arkadaşları mesaj listesine eklerlerse süreç daha hızlı olur."

denildiğinden, kimsenin birşeyleri çözmek gibi bir niyetinin omadığı anlaşılıyor.

beni de silin. (geyikten değil benimki)

carvalho - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Selçuk Tanrıverdi
    At Hırsızı
     BMW GS 1200 ADV
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    8
    Alıntı MKEPEZ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Böyle bir başlık açılmış...

fakat yazılanlardan anladım ki amaç başka...
    Neymiş amaç?
    yol yapalım yol

Kaynarca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Burak KAYNARCA
    Öğr. Gör.
     Regal Raptor DADYW CLASS 250cc
     AFYONKARAHİSAR
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Merhaba, (hadi bakalım bu yazıyı okumaya kim tahammül edecek elleri görelim)

Öncelikler bu konular tamamen benim dışımda cereyan etmekte. Motosikletimi alalı 3 ay olmuş (küçümsemeyin 4500Km yol yapmışım aslanlar gibi ) siteye de üye olalı hemen hemen 3 ay olmuştur. Gerçi benden sonra bile üye olanların bol bol tavsiye nitelikli mesajlarını okuyoruz ama yine de ben yeni olduğum hiçbir ortamda lafa çok karışmak istemem. Peki şimdi niye karışıyorum, açıklayayım...

Maalesef sitede Ankara-İstanbul gruplaşması oluşmuş durumda. Kimse bunu "olur mu öyle şey hepimiz kardeşiz" edebiyatıyla geçiştirmesin, görünen köy kılavuz istemez. (bakın atasözlerinden dem vuruyom ben de )

Bu gruplaşma olayları sanat camiasında da her zaman vardır. Dolayısıyla ben iki tarafı da gayet net (dışardan olmam sebebiyle ve bu tür olaylara alışkın olmam sebebiyle) algılayabiliyorum. Algıladığımı zannettiğim şeyleri yazayım;

1-
    İstanbul grubu (ki lunatic Ahmet'in "yönetim ve kankaları" diye nitelendirdiği gruptur aslında) Ankara grubu tarafından farklı anlaşılmaktadır. Bunun sebebi ise İstanbul grubunun "genel üslubu"dur. Bu üslüp aslına bakılacak olursa özünde kötü niyet barındırmamakla birlikte çok fazla tanışmayan insanlar tarafından yanlış anlaşılmaya müsait olan bir üsluptur. Net konuşalım, mesela Müslüm Baba'ya Selçuk'un yazdığı son mesaj üslûp açısından ofsayta düşer. (ancak şunu belirtmeliyim ki mesajın içeriği değil, üslubu.. Yoksa Müslüm Baba olayını yüzyüze de çok kişiyle görüştük, ortak kanatimiz odur ki Müslüm Baba o konuda o dönem gereksiz bir hassasiyet içerisindeydi..)
    Ancak aynı Selçuk'la defalarca telefondaki konuşmalarımıza baktığımda "sanırım forumdaki başka Selçuk yada o mesajında sinirinden kendini kaybetmişti" filan demiştim. Ki Selçuk'un bazı "heyecanlı genç kardeşlerimiz" gibi: "beğenmeyen siteye girmesin kardeşim, yönetime suç bulup durmayın, yeter bu ne yaa" tarzında mesajlar yazdığına hiç şahit olmadım. Bu üslup olayının en sıcak ve iyi örneği "fare-dağ" atasözü ve ona verilen tepkidir. Admin Alper aslında Lunatic Ahmet'in düşündüğü şekilde "yönetim dışındakileri ezmek" maksatlı yazmamıştı o atasözünü. (zaten yanlış da yazdı oradaki kahraman fare değil tavşandır )

İstanbul'a birçok kez konser için yada stüdyo kayıtları için gittim. Yada bizzat stüdyo malzemeleri almak için gittim. İlk seferlerde demiştim ki "yahu bu adamlar bu işin pîri sanırım baksana adamdaki edalara, vay be.." Daha sonra aslında işlerinde öyle süper olmadıklarını da farkettim ama adamların genel yapısı şimdi ki deyimle "cool" du. Bir tonmaister bize resmen enstruman çaldırmamıştı, pat diye kaydı kesip "akordu kontrol edelim, ritim sallandı, uyumsuzluk var vs..." Ben de içimden diyom ki "adam biliyo işi demek ki sallanıyoruz" Sonradan kendim de ses kayıt işlerine girince anladım ki kayıt süresi ne kadar uzarsa stüdyo kirası da o kadar artıyormuş adamın emeli farklıymış

Bunları anlatmamın sebebine gelince, ben 3 ayda 4500Km yol yapmışım ama motosiklet hakkında -bildiğim konularda bile- yorum yapmayı -şuan için- edepsizlik olarak görürüm, ancak 3 yılda benim yaptığım yolun yarısını yapmış bir adam her haltı biliyormuş gibi konuşur da konuşur. Dolayısıyla bu benim için karşıdaki adamı yanlış anlamama sebeptir, e tabi bir de gıcık olmama
    Aslında çok konuşan adam kötü niyet barındırmamaktadır belki de ama kendini farklı ifade ettiği için ben sinir olmaktayımdır. "Ankara grubu İstanbul grubuna sinir oluyor" demek istemiyorum ancak sorun bence üslup, dolayısıyla yanlış anlaşılma..

Örneğin bu üslup konusunda daha önce de küçük bir önerim olmuştu ve farklı yorumlar geldi. Sonunda da "yahu herkes kime nasıl hitap edeceğini bilir, biz bu siteye eğlenmeye geliyoruz bu kadar kasmayın" filan denildi mevzu bitti. Topic kitlendi -ki bu anlamdaki topic kitleme işini hiç etik bulmuyorum. Çünkü son söyleyen kazanmış gibi oluyor, bu da hiç hoş durmuyor) Başka bir topic açıp da konuyu büyütmemek adına boşvermiştim ben de..

Öncelikle şunu belirteyim ki biz Amerika'lı vatandaşlara benzemeyiz. "Bugün iş konuşmıcaz, eve iş getirme, şuan sadece eğlenmek istiyorum" Bu yorumlar bizim ABD filmlerinden öğrendiğimiz repliklerdir, yada gerçek hayatta uygulamaya imrenDİRİLDİĞİMİZ içi boş şeylerdir. Çünkü bizler altı üstü bir oyun olan futboldaki milli maçlar sonucunda (her ne kadar espri gibi görünse de) "Viyana kuşatması" diye başlıklar atabilen bir milletiz. Motosiklet sitesinde tabi ki memleket de kurtarırız, üslup da konuşuruz. Çünkü bizler "insan"ız birçok başka ülke vatandaşları gibi "robot" değiliz. (ABD'de C.tesi geceleri bara gidilir ve bar çıkışı malum şeyler yaşanır, asla hafta içi bir gün değil....)

Ayrıca şahsım adına ben bu siteye eğlenmek için girmiyorum. Öncelikle bilgilenmek için giriyorum. Ve tabi ki dostluklar kuruyorum. Zaten motosikleti de "eğlence aracı" olarak değil "rehabilitasyon aracı" olarak görürüm.

Diğer bir konu da, "Sitedekileri germeyelim admine özelden mesaj atılsın" düşüncesi.. Bu eğer karşılıklı olursa kabul edilebilir. Mesela admin bana genelden yazarsa ben ona özelden yazmam. Yada herhangi bir üye bana "herkes duysun" mantığıyla kişisel bir sorunumuzu genelden yazarsa ben de genelden cevap veririm hiç şüphesiz ki. Yada "telefonla arayın konuşun, yüzyüzeyken konuşun" gibi yorumlar yapılıyor. Buna kimse müdahil olamaz ki. Adam yüzyüze görüşmek istemeyebilir forumdan yazar geçer. Yada telefon açmak istemez, bu bir tercihtir. Yani şunu söylemek istiyorum, bence kişisel meseleler (mesela bana İstanbul dan lazım olan bir malzeme var ve bir arkadaştan rica edicem) dışındaki yada bir üyeyi ilgilendirmeyecek olan teknik konular dışındaki her şey genelden yazılabilir ve yazılmalıdır bence. Diğer sitelerden farklıyız çünkü..

2-
    Son konunun şu "Haftalık Buluşma" topicinden kaynaklandığını düşünüyorum. İlgili topic "bir sebepten ötürü" silinmiş ve AnaSayfaya (bence abes olan) "İstanbul Haftalık Buluşma" topici açılmıştır. Eskiden ne güzel İzmir-Ankara-İstanbul-vss.. "Haftalık Buluşma" topicleri vardı. Bununla ilgili Kino Baba da uyarı yapmıştı. Neden anasayfada biçimsiz büyüklükte bir İstanbul Buluşma topic i var ki? Bu konu beni hiiiçç germiyo kimse merak etmesin çünkü ben Afyon'da yaşıyorum. Ne Ankara ne İstanbul ne de İzmir... Ancak bu site patchlerinde de yazıldığı üzre "RaptorRiders Türkiye"dir. Bakın Aytaç'a. Aslanlar gibi Urfa'dan gitti adam Dikili'ye... Dolayısıyla bu durum zihinlerde futboldaki "istanbul takımları" gibi "istanbul sitesi" olayına dönüşüyor ister istemez. Gerek yok ki böyle şeylere, benim Afyon'da yaşamam yada birinin İstanbul'da yaşaması bir tercihdir, bir ayrıcalık değil...

3-
    Mutlaka benden çok tecrübeli büyüklerim vardır. Ancak şunu bilmenizi isterim ki ben "kötü niyet"in kokusunu alırım. Bu site böyle kokmuyor...Hiç belli etmem ama analiz yeteneğime güvenirim. Bu sitede kötü insanlar barınmıyor.. Bu tür sorunlara sebep ister "klavyenin azizliği" deyin ister "yüzyüze görüşmeme tercihi" ne derseniz deyin ama bu sitenin çekirdek grubu (bu SADECE yönetim değildir. Çekirdek grubu herkes tahmin edebilir) kötü niyetli değildir.

Lunatic Ahmet'in kötü niyetli olma ihtimali var mı yaa ?? Lütfen elimizi vicdanımıza koyalım. Bolu'da birlikteydik. O adam kötü olabilir mi? Mesela kim Bülent'e kötü diyebilir? Allah adamı taş yapar valla. Selçuk beni hiç tanımadığı halde elli yere kask fiyatı sormuş insandır, "kötü niyetlidir" dersem iki tekerin üzerinde durabilir miyim bir daha?? Foreman Fatih'e ne demeli peki? "keşke biraz vakit bulabilseydim de sana da taşıma demiri yapıp gönderebilseydim" diyor, ne mecburiyeti var ki?? Foruma az yazan Ankara grubundan Bilgehan.. Sanki kendi motorunun sorunuymuş gibi ilgilenir başkalarınınkiyle, kötü insan mıdır Bilgehan? Mali'nin sesine belki kötü diyebiliriz ama insanlığına diyebilir miyiz? Bolu'da Mali olmasaydı ateşin etrafında birbirine aşık insan topluluğu gibi birbirimize bakar dururduk heralde..
    Tabi ki Tayfun haklı, ön gezide ölüyordu adamlar ölüyordu ! Katılamayacağım o tarihlerde bile belliydi ama Allah korusun başlarına ciddi bişey gelseydi hangimiz rahat uyuyabilirdik?? Kino Baba gibi "tecrübeli denge unsurları"mız olmasaydı onlara kıyasla bizim gibi "çoluk çocuk"lar napardık?? Müslüm Baba'nın "Yeni regalcilere öneriler" başlıklı topicin millet fotokopisini alıp cüzdanında saklıyordu. Müslüm Baba kötü olabilir mi?? Kostak06 Ferhat aibimize ne dicez peki? 20 yıldır tanıdığım insandır ve "iyi ki tanıyorum" dediğim insanlardandır ki ben kötüler hakkında böyle yorumlar yapmam..Veee (belki de) kilit isme geldi sıra. Aksu Başkan.. Yönetim (yada kankaları :mrgreen haklı olarak diyor ya "şunu şunu yaptık" diye. Bunu dile getirmeyen bişey yapmamış mı oluyor sanki. Aksu Başkan'ın Turkcell hattından benim Avea hattımı kaç kere arayıp buluşmalar için konuştuğunu bilen var mı? Bu sadece Afyon'da yaşayan biri için verdiğim örnek.. Ankara ekibindeki herkesle kimbilir kaç defa telefon görüşmesi yaptı? Ama Aksu Başkan'dan da onu sevenlerden de bir kere bile "o telefon paralarıyla sıfır motor alınırdı" diye bişey duymadık. Hem bu sözü hem de "Dikili'ye gelenler bize zaten yeter" sözünü söyleyen Tayfun kötü mü sanki? Deli-dolu deniliyor ya adama öyle belki ama asla kötü niyetli değil. Bir işe tepki göstermek için kimisi defans yapar kimisi hücum. Tayfun milli takımımız gibi hücum etmeyi tercih ediyor. Ama onun da aslında tek bir derdi var, maçı kazanmak....
    Kısaca yönetimin İstanbul'da yaptığı fedakarlığı Aksu Başkan Ankara ve civarındaki illerde yapmıştır. Sonuç olarak bu site, "iyi insanlar"ı barındırmaktadır.(Tek tek herkesi yazmak, zaten bunalmış olan okuyucuyu ateşe atmak olur. Bu sebeple ismini yazmadıklarım kusuruma bakmasın)

Ne kadar bilirsen bil söylediklerin karşındakinin anlayabildiği kadardır.

Kaynarca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Burak KAYNARCA
    Öğr. Gör.
     Regal Raptor DADYW CLASS 250cc
     AFYONKARAHİSAR
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    ;;;FAZLA YAZMIŞIM SİSTEM KABUL ETMEDİ TEK MESAJI LÜTFEN ÖNCE ALTTAKİ ÇİN İŞKENCESİNİ OKUYUNUZ. BU YAZININ SON BÖLÜMÜDÜR:::

4- SON SÖZ
    "Ört de senin de ayıbını örtsünler" diyor Mevlana.. Hiçbirimiz ama hiçbirimiz sütten çıkmış ak kaşık değiliz. Bunu kalben söyleyebilmek lazım ama. Laf olsun diye "elbet benim de hatalarım olur" diyip hataları sürdürmek değildir erdem.. Bunları size öğretecek kişi asla ben değilim. Ben sadece dostlukların bir anda bozulmasına müsade etmenin, düşmanlıkla eşdeğer olduğunu düşünen biriyim. Bu kadar yazı yazıp sizleri yormamın tek sebebi budur..

Saygılarımla..

Not: İçinden geçen bile olursa bu mesaja teşekkür atmasın lütfen. Çünkü aşağıdaki mesajlara atılan teşekkürler bile bir gruplaşma sergiliyor gibi. Gerek yok.. Ama alacağım olsun anlamsız bir mesajıma teşekkürleri atarsanız yandaki hanede teşekkür sayım artmış olur bu da "internet sitelerindeki forum egomu" tatmin eder
    Konu Kaynarca tarafından (02.July.2008 Saat 12:11 ) değiştirilmiştir.

Ne kadar bilirsen bil söylediklerin karşındakinin anlayabildiği kadardır.

foreman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Fatih Ulus
    servis şefi
     sym gts 250 evo i
     İstanbul - Küçükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    2
    tek kelıme ıle senı tebrık ederım...
    hepımızın ıcınden gecırdıgı ama yazmadıgı / yazamadıgı veya usendıgı duyguları kaleme almıssın...

benden bı tesekkur alacagın var...
    Konu foreman tarafından (02.July.2008 Saat 13:22 ) değiştirilmiştir.
    literatürde foreman...
    halk arasında formen...
    dostlar arasında FATİH....

yenikoylu_ua - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kubilay BURSALIOĞLU
    Serbest Meslek
     Aprilia Caponord
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    {vb:rawphrase post_thanks_times_post, 4
    Merhaba arkadaşlar
    <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o></o>
    Espri amaçlı açılmış bu topik artık insanların kendileriyle alay ediliyor izlenimi uyandırmaya gene yanlış anlaşılmalara sebep olmaya başlamış.Bence bu topik bir an önce kitlenmeli silinmeli demiyorum kitlenmeli.
    <o></o>
    Bakın dün Alper kardeşimle (admin) özel bir konuşma yaptık ve bana bukadar şeye nasıl ılımlı olabiliyorsun dedi.Bir toplum içindeysek birazda öle olma zorunluluğumuz yokmu benimde kendime göre sinirlendiğim şeyler yokmu tabiki var.Bazı şeyleri konuşmadan yazmadan 10 dk düşünülmesi gerektiğine inanıyorum.
    <o></o>
    Benimde bu gezide kızdığım üzüldüğüm şeyler oldu.Çok uzun bir yolculuk yaptık ve Büyük buluşma diye adlandırdığımız gezimiz maalesef umduğumuzdan çok az bir katılımla gerçekleşti.Moralimi bozmamaya çalıştım insanların işi çıkmıştır aksilik olmuştur gelememiştir yoksa bunca hazırlıktan sonra onlarda gelmek istemezmiydi diye düşündüm.
    <o></o>
    Velhasıl kamp alanına geldik birde baktım zemini çim olmayan hatta dikenli bitkilerle bezenmiş bol bol tümseklerin olduğu tesise ait fazla sandalyelerin bırakıldığı hatta üstleri kesilmiş köklerin olduğu tabi bunu ancak Doğan kardeşimizin şişme yatagı patlayınca anlayabildik bizde çadırımızın içine girip elimizle altını yokladık bir sivriliğe denk gelmiyelim diye çadırı <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" /><st1:metricconverter w:st="on" ProductID="5 cm">5 cm</st1:metricconverter> sola <st1:metricconverter w:st="on" ProductID="10 cm">10 cm</st1:metricconverter> yukarı derken yerleştik.Çadır alanına elektrik çekilecek çekilmiyor.Neyse fener falan hallediyoruz işimizi.Bu konuda organizeyi yapan arkadaşlara suç bulmuyorum Tesis sahibi söz vermiş hertaraf çimlenecek diye sona unutmuş verdiği sözü eyvallah olur diyoruz elektrik çekilecek diye unutmuş bakıyorum Selçuk kardeşiminde bundan dolayı morali bozuk bi ara buralarda yapılacaktı kelek yedik diye mırıldanıyodu.Alperle gözgöze geldik aman dedi zaten milletin morali bozulmaya ramak kalmış bari biz susalım eyvallah.
    <o></o>
    Bu tip organizasyonlarda tesis sahibinin bu tip ihmalkarlıkları olabiliyor.Benim burada kızdığım tek şey olabilir.Çarşamba sabah ordasınız ve yeri gördünüz ve çadır kurmaktan vazgeçip otele yönlendiniz.Durumla ilgili bir görüşme yapıp bizimlede paylaşılsaydıda bizde geldiğimizde bu şoku yaşamasaydık.yada o iki gün içinde başka bir çözüm bulunabilseydi. Ortak payda Motor ve beraber oturup beraber kalkmaksa muhabbet eğlence birliktelikse ben kimsenin morali bozulmasın diye susup çadırımı kurup yatıyorsam.Herkez orda olmalıydı hatta bu organizasyonu yapmak uğruna çok büyük badireler atlatmış kardeşlerim için bu isteğim aslında maneviyatı yüksek ama yapılması çok kolay bişeydi.Burdan giderken zaten çadır götürmemiş ve otelde kalmayı hedefleyen arkadaşlarımı ayrı tutuyorum.
    <o></o>
    Ertesi gün oluyo Büyük buluşma ya Çok sevdiğim İnci öğretmenim çadırını topluyo evet bunada çok bozuluyorum ama bişi diyip moralleri bozulmasın öğle yada böyle yola çıkacaklar kafaları takık olur başlarına bişi gelir dikkatleri dagınık olmasın diye.Herşey olumsuzda olabilir ama o buluşmaya gelen herkez o buluşmanın veda saatine kadar orda olmalıydı bence.Yanılıyoda olabilirim.Herkez bişeylere takıyo ya bende bunlara takıyorum kimine göre doğru kimine göre yanlış.
    <o></o>
    Yemeklerimiz süperdi mekan sahibide çok ilgili Kamp alanı sahibininde yaptığı tek olumlu iş Aslıhanın konseriydi Her ne kadar Aslıhan bacımmmm bize Raptordays desede acayip eğlendik Selçuk kardeşimin bu iyi işler içinde emeğinin karşılığını vermek isterim sonsuz teşekkürler.
    <o></o>
    Neyse Pazar oldu en azından toplu bi sürüş yapıcaz İstanbula kadar molalar vericez heryerde eğlenicez olumlu olumsuz şeyler olduysa bile eğlenceyle beraber sağsalim bitiricez derken iki arkadaş Çanakkale dedi İki arkadaş zaten vapura bilet almışlar bir arkadaş dediki ben geç çıkıp tek başıma sürücem Admin ve vatansever kardeşlerim mazeretinden dolayı Pazar sabah erkenden yola çıktılar
    <o></o>
    Tamam armızda yavaş sürenler olabilir çabuk yorulanlar olabilir yolculuk bu sebeplerden dolayı uzunda sürüyo olabilir Ama hani motor ortak paydaydı birliktelik dostluk Niye giderken pek olmayan şeyler dönüşlerde boy gösteriyo Dikili <st1:metricconverter w:st="on" ProductID="500 km">500 km</st1:metricconverter> yol arkadaşlar iki saat önce evde olmanın toplu sürüş keyfinden daha önemli ve zevkli olduğunu düşünmüyorum.
    <o></o>
    Evet şimdi düşünün niye ılımlı bakıyorum.Kimbilir bu yazıyı okuyup kaç kişi bana darılacak olsun varsın darısın bundan sonra Çünkü bakıyorumki çoğunluk lafını esirgemiyo inceldiği yerden diyo kopsun o zaman nerden kopuyorsa
    <o></o>
    İçimdekileri ılımlandırmıştım ama bunca yazılana karşı yazmalıyım en azından neleri içimde eritebildiğimi bilin istedim kimine göre doğru kimine göre yanlış en ufak serzenişte gelen gelir gelmeyen gelmez beğenmiyen yazmasın elini sıkmadığımı umursamam gibi yazılar yapıcılıktan çok zarar verir unutmayalımki biz bu site sayesinde tanıştık kimsenin kimseye bu tip sözler sarfetmeğe hakkı yok
    <o></o>
    TEŞEKKÜRLER
    Mesele Motor kullanmak değil YEĞEN Mesele Çevrendekileri düşünerek kullanmak !!!

carvalho - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Selçuk Tanrıverdi
    At Hırsızı
     BMW GS 1200 ADV
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    8
    Sevgili Burak, isteğin üzere çok istememe rağmen yazdıkların için sana teşekkür etmeyeceğim

Yazdıklarının sadece bir bölümüne bir açıklık getirmek isterim; İstanbul grubunun haftalık buluşmaları için konulan banner (keşke güzel bir Türkçe karşılığı olsaydı da onu kullansaydık, banner ne?)

Bizim İstanbul grubu haftalık buluşmalarımıza katılımı daha da ilginç kılmak, katılımcı sayısını artırmak için bulduğumuz bir ara çözümdü o. Keşke Ankara yahut İzmir il grupları da böyle taleplerde bulunsa, onlar için de banner açsak... NE güzel olurdu yan yana dursalar; ama talep gelmedi. Şu küçük, hatta minicik detay bile sorun olabiliyorsa önyargılar hayatımıza çok fazla hükmediyor demektir. Önyargı olmalı, ancak senin de defalarca ifade ettiğin, bizlerin de ifade ettiği gibi, herkesin iyi niyetli olduğu önyargısı olmalı herkeste; sanalın soğukluğunu ve duygusuzlğunu ancak böyle aşarız.

Bir örnek vereyim. Seda kardeşim (chopell), bizim Dikili buluşmasında akşam yemeğimizde esprisi olan "ucuz ankara balığı" olayını mesajında yazmıştı. İster inan, ister inanma bu tanımlamayı kendi üzerine alınanlar olmuş. İnanılır gibi değil! Bu nedenden ötürü "sitede seviyesiz insanların mesajlarını silmiyorsunuz, gevşek davranıyorsunuz" suçlamasıyla karşı karşıya kaldım. Ben tamamen rastlantısal böyle bir yanlış anlamayı farketmeseydim ve düzeltmeseydim Seda arkadaşımın ve bizlerin diğer taraftaki görüntüsü nasıl olacaktı???

Kimbilir böyle kaç tane yanlış anlamalarla, daha geniş bir tanımlamayla "iletişmsizlikle" yaşıyoruz ve diyalog kuruyoruz. Bunu önlemenin yolları var mı, var tabii ki... Öncelikle sanal dostlukların gerçeğe dönüşmesi. Tüm çabamız bu yönde idi zaten. Bir diğer yolu da karşı tarafın iyi niyetinden kuşku duyulmaması. Bu kuşku duyulmaya başlandığında iletişimsizlik başlar ve davamı tatsızlıklarla gelir.

Sitede farklı konuların konuşulmasına gelince. Tabii ki konuşulacak, ortak paydamız motosiklet olsa da farklı konular da forumlarımızda konuşuluyor, irdelniyor, bir farkla "SİYASET"... Siyaset, en üst kurumlardan TBMM'de bile üslubuyla tartışılmıyor ki burada da üslubun korunacağını zannetmiyorum. Neticede herkesin farklı grüşleri var, farklı hayat öngörüleri var mental, bilgisel ve deneyimsel donanımları ölçüsünde. Konu siyaset olunca ikinci yahut üçüncü şahısların alanına usturupsuz girmeleri riski fazla olduğundan site olarak bu konuda hassasiyet gösteriyoruz. Bunu da açıklama gereği duydum.

Konu kitleme olayına gelince: Daha önce de yazdım, benim kişisel olarak hayat görüşüm ütopik olarak kuralsızlıktan yanadır, Yüce Mevla'mın bize verdiği akıl ile hayatın kendi dinamikleriyle dengeyi bulacağına inanırım. Ancak bu dediğim gibi hayatın er alanında ütopyadan öteye geçemiyor. Tam 12 ay önce bir konu açılmış, konşulmuş da konuşulmuş, sonrasında konu bitmiş, konuşmalr kesilmiş; derken 12 ay sonra bir mesaj, "geçmiş olsun" diye. Konu en başa taşınınca insanlar da telaşlanıyor haliyle, şimdi bu sn mesajı silmezsin, konuyu kilitlemezsin de ne yaparsın??? Konu kilitlemek kişisel ego tatmini olduğu mu sanılıyor yoksa? Eğer böyle düşünen arkadaşlarımız varsa iki önceki paragrafın son cümlesini tekrar okumalarını tavsiye ederim. Zannetmiyorum ama böyle düşünen olsun...

Çok yazdık çok çizdik, umarım bir arpa boyu da olsa yol gitmişizdir. İyi niyetli olduğumuzun farkındalığını bir kere daha rica ederek diyorum ki... Bırakalım gerginliği, çeneyi sadece YOL YAPALIM YOL!!!!!
    Konu carvalho tarafından (02.July.2008 Saat 13:58 ) değiştirilmiştir.
    yol yapalım yol

İsmail Alper BAYAT
    Komiser
     REGAL RAPTOR DD250E-9
     Nevşehir
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Konuları tam olarak bilmediğim için ve buradaki insanları tam olarak tanıma fırsatım şimdiye kadar olmadığı için isimler ve konular hakkında yorum yapmayacağım. Ben birçok forum sitesine üyeyim ama gerçekten bu sitedeki üyeler kadar sıcak kanlı ve birbirine bu kadar bağlı olan bir forum sitesi görmedim. İnsanlar her zaman çok yakın gördüklerinden birşeyler beklerler ve karşılarındaki insanlar bu beklentilerine cevap veremeyince kırılırlar o insanlara veya kendi kendilerine üzülürler. Bence bu sıcak YUVADA kimsenin kötü bir niyeti yok. Herkes birbirini kırmamak için birbirine yardımcı olabilmek için o kadar çok çaba harcıyor ki.
    Burak Abi senin yazdıklarının tamamını okudum. Telefonla konuşarak halledilmesi gerektiğini ve İzmir, İstanbul, Ankara, Afyon, Nevşehir... meselesi haline getirilmemesi gerektiğini yazanlardan biri de benim. Neden telefon? Sana güzel bir örnek vermek istiyorum tezimi desteklemesi amacıyla. Ben yaklaşık 12 yıldır KANUN (TSM Enstrümanı) çalıyorum. Aynı dalda ud, keman, ney.. farklı dallarda gitar (çeşitleriyle birlikte), klavye... ritim sazlarda bateri, darbuka... ve daha aklıma gelmeyen o kadar çok enstrüman var ki müzikte saymakla bitmez sen de biliyorsun. Ama o kadar enstrüman arasında beni dinlendiren benim için vazgeçilmez olan benim her derdime sıkıntıma ortak olan tek bir estrüman var KANUN. Her yönümüzle o kadar çok benimsedik ki birbirimizi anlatılmaz yaşanır (klasik bir söz ama ) İşte birbirimizi bu kadar çok benimsememizin sebebi de seslerimiz. İşte telefonla konuşurken karşındaki insan eğer senin çok yakın hissettiğin benimsediğin kişiliğiyle karakteriyle senin için vazgeçilmez olmuş bir insansa (En güzel dostluklar birbirinizden vazgeçemediğiniz dostluklardır bana göre) o insanın sesini duyunca ona kızacaksan ona bağıracaksan ona belki çok kötü kelimeler sarf edeceksen bile bunu yapamazsın. Onu kaybetmekten korkarsın. Konuşma tarzını üslubunu değiştirmek zorunda hissedersin kendi kendine. Güzel güzel anlatırsın ona bir hatası varsa seni kıracak birşey yapmışsa. Tatlı bir dille anlatınca da o insan kırılmadan üzülmeden kendini değiştirmeye yenilemeye çalışır. Ama burada birbirimizin ne sesini duyuyoruz ne de yüzünü görebiliyoruz. Kaybetmekten korkmuyoruz. Yaşadığımız güzel günleri anları düşünmeden birbirimizi kırmak üzmek pahasına yazacaklarımızı hemen aklımıza geldiği gibi yazıyoruz. İnşallah tanıdık bir sesin insanı ne kadar değiştirebildiğini anlatabilmişimdir. Kesinlikle beni yanlış anlama Burak Abi sana nasihat verecek tavsiyede bulunacak ne yaştayım ne de o kadar hayat tecrübem olduğunu düşünüyorum. Bir kusurum varsa affet.
    Bir de olaya bilimsel olarak yaklaşırsak (Bu kesinlikle kankalarıma malzeme olacaktır KORUMA kelimesini unutanlara bir de hatırlatma olsun bari ) mesleğim gereği toplumun huzurunu sağlamakla görevliyim. Toplum psikolojisinde bir insan hata yapmışsa bile kesinlikle o insana hatasını başka insanların yanında kabul ettiremezsiniz. Örnek olarak karakola gelen ve daha önceden kavga etmiş olan iki kişiden kimin hatalı olduğunu anlamak ve ona hatasını kabul ettirebilmek için o kişileri teker teker dinleyip hatalı olana hatasını odada sadece ikiniz varken söylemelisiniz. Aksi taktirde kesinlikle o kişiye hatasını kabul ettiremezsiniz. Her ikisi de haklı olduğunu savunmaya ve kendini haklı göstermek için elinden geleni yapmaya çalışacaktır. Bu sebeplerden dolayıdır ki tarafların burada değil birebirde görüşmelerini konuşmaları gerektiği tezini savunuyorum.
    SAYGILARIMLA...
    50 DH 038 REGAL RAPTOR
    50 A 4816 HONDA VARADERO

Sayfa 4 Toplam 5 Sayfadan BirinciBirinci ... 2345 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)