Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Sayfa 2 Toplam 5 Sayfadan BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu
Toplam 42 adet sonuctan sayfa basi 11 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Emix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Emil ISGENDERLI
    IT
     -
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı TWO-WHEEL TANGO Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    250 liğin sesi için ben de aynı fikirdeyim... Fakat dragstar, hatta 1100'ü orijinal egsozu ile düşünemiyorum..İlla ki gümbürdeyecek

olay pek egzostta bitmiyor dostum

düşük devirde yüksek tork ürettikleri için o sesi veriyorlar

bizim 250'likler ne kadar tork üretecek düşük devirde dostum

akrep egzost dahi taksan sesinde oha lan buna dedirtecek değişiklik yapacağını sanmam sadece daha tok daha yırtık kafa başlarda güzel sonrasında kafa şişirmeye başlayan bir ses çıkartacaktır.
    Ben sadece bir motorsiklet sürücüsüydüm, arkadasları ve ailesi olan biri. Fakat sen beni görmedin.

Bizden hoşlanmasanız bile kullandığımız aracı seçme hakkımıza saygı duyun ve yolunuzda olmadığımıza emin olmak için fazladan birkaç saniye ayırın.

Salih Özler
    unemployed
     DD350 E-6c Daytona
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Alıntı Emix Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    olay pek egzostta bitmiyor dostum

düşük devirde yüksek tork ürettikleri için o sesi veriyorlar

bizim 250'likler ne kadar tork üretecek düşük devirde dostum

akrep egzost dahi taksan sesinde oha lan buna dedirtecek değişiklik yapacağını sanmam sadece daha tok daha yırtık kafa başlarda güzel sonrasında kafa şişirmeye başlayan bir ses çıkartacaktır.
    Cruiser makine zaten tork makinesidir.. Bizim makinelerd en ufak yokuşta ya da sollarken vites küçültmeyi gerektiriyor,eksozu açtığınızda da alt devirlerde ses fena değil ama deviri yükselttiğinizde ses çok çirkinleşiyor...
    Konu TWO-WHEEL TANGO tarafından (20.June.2011 Saat 02:03 ) değiştirilmiştir.

floyt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

eren aksoy
    öğrenci
     regal raptor DD 250E-9B
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    arkadaşlar konudan çok fazla uzaklaşmayalım lütfen.. Benim tam olarak istediğim cevap yeni bir egzos satın almadan, mevcut egzosumuzla iyi bir ses elde etmemiz mümkünmüdür? mümkünse nasıl yapabileceğimizi detaylı bir anlatım yapabilecek bilgiye sahip bir arkadaş arıyorum... ??yada biz yapamasakta şu usta mütiş bir işlem yapar diyebilen biri varmı aramızda ??

Emix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Emil ISGENDERLI
    IT
     -
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı floyt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar konudan çok fazla uzaklaşmayalım lütfen.. Benim tam olarak istediğim cevap yeni bir egzos satın almadan, mevcut egzosumuzla iyi bir ses elde etmemiz mümkünmüdür? mümkünse nasıl yapabileceğimizi detaylı bir anlatım yapabilecek bilgiye sahip bir arkadaş arıyorum... ??yada biz yapamasakta şu usta mütiş bir işlem yapar diyebilen biri varmı aramızda ??

dostum konudaki bi kaç mesajımda belirttim al eline spral makinasını kes egzosun ucunu bu kadar basit susturuculara zarar verme.

2 farklı makinadada denedim susturucuları boşallttık benimkindede sadece uçlarını çıkarttık. değişen birşey yoktu aralarında onun yakıt sarfiyatı benimkinden daha fazlaydı daha düşük performanstaydı

kes gitsin ucunu bu kadar basit sonra geri dönüşünde olabilsin. beğenmezsem uçları geri kaynaklattır.( geri dönüş ) masrafın olmaz bi tanıdığından rica et spral yoksada bi egzostçuya git kardeş şunun uçlarını bi kesi ver de 5-6 lira işçilik alır oda belki..

baktın beğendin kalır açık beğenmezsem kapat para biriktirirsin güzel bi egzost alırsın ahım şahım bir farkta yapacağını sanmam açık haliyle çünki gereksiz bir masraf olacaktır..
    Ben sadece bir motorsiklet sürücüsüydüm, arkadasları ve ailesi olan biri. Fakat sen beni görmedin.

Bizden hoşlanmasanız bile kullandığımız aracı seçme hakkımıza saygı duyun ve yolunuzda olmadığımıza emin olmak için fazladan birkaç saniye ayırın.

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,909
    Beğenilmiş
    7,145
    Eren öncelikle aramıza hoş geldin
    bendede 2006 model T gidon var benim eksozların ağzı orjinalden geniş ve susturucular altta tutan bir vidayı sökünce çıkıyır ve hoş tok bir ses veriyor benimkini söktüm ama anladıgım kadarıyla senin eksozların ağzı dar olan modelden ama yapılabilecek tek şey taş motoruyla agzını kesmek başka türlü açılmaz ama eksoz içini boşaltma modifiye işi yapan araba eksozcusu var fiatı makül fatih istanbul belediyesinin ordaki kemerlaerin dibindeki itfayenin arkasın tamirciler var en yurkarıda salaş bir eksozcu var her türlü tadilat ve yeni modifiye işi yapıyor

falldown - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

kaan demir
    SATIŞ
     RR DD150 E2
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    bi yerde okumuştum ama gözümle görmedim duymadım bunu belirtmek isterim.anlatcağımıda araştırmadan görüp dinlemeden sakın yapma . egzosu gözükmeyen arka kısmından matkapla sıra ile delik açıosun her delikten sonra motoru çalıştırıp sesi dinliosun taki hoş bi ses yakalayana kadar. . olursa ilerde sesten sıkılırsanda komple bütün delikleri uçlarını kesip kısaltığın civatalar ile kapatıosun. ben bunu ilk okuduğumda bu ne fülütmü ya ilk 3 deliği kapatınca sol notasımı verio demiştim sonra düşününce mantıklı gelmişti :P

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
    Beğenmiş
    53,909
    Beğenilmiş
    7,145
    doğru duymuşsun o şekildede yapılabiliyor ama açık eksoz kadar kuvvetli ses çıkmıyor

Rona - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Atilla Türkulusu
    memur
     DD350E-6C DAYTONA
     İstanbul - Avcılar (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Alıntı falldown Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bi yerde okumuştum ama gözümle görmedim duymadım bunu belirtmek isterim.anlatcağımıda araştırmadan görüp dinlemeden sakın yapma . egzosu gözükmeyen arka kısmından matkapla sıra ile delik açıosun her delikten sonra motoru çalıştırıp sesi dinliosun taki hoş bi ses yakalayana kadar. . olursa ilerde sesten sıkılırsanda komple bütün delikleri uçlarını kesip kısaltığın civatalar ile kapatıosun. ben bunu ilk okuduğumda bu ne fülütmü ya ilk 3 deliği kapatınca sol notasımı verio demiştim sonra düşününce mantıklı gelmişti :P
    benim motorumun eksozu da tek delikli flüt ne kafa şişiriyor ne de performansı etkiliyor seside geyet güzel.Ayrıca muayeneye gidileceği zaman civata veya benzeri birşeyle tıkıyorsunuz sıkıntı kalmıyor.

Tam açık eksoz düşük devirde ses olarak çok iyi de yüksek devirlerde ve uzun yolda işkence olur Birde açık eksozda geri tepme olmayacağı için sübaplar tam çalışamaz,kompresyonda zayıflar,performans düşer

nurhanucar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

nurhan
    bilgi işlem
     Regal Raptor dd 125E
     lüleburgaz
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    benim regal raptorumunda orjinal egzos 125 cc liklerden 600 rr gibi ses cıkıyo düşük devirde de yuksek devirdede ses istiysan eger motorun takoz vidalarını az bi gevşet gör bak sesi :D düşük devirde bile sanki 1200 cc lik chopper gecer gibi ses cıkıyo ve ses te güzel tatlı bir ses cıkıyo aynı 600 RR gibi benim takoz vidaları gevsekti aynı ses cıkıyodu sıktırdım iyice simdi sadece normal ses i cıkıyo. gerci yine bi gevseme var galiba gecen ada gezisindeyken de cok ses cıkıyordu. lüleburgazda arkadasımla geziyoduk ısıklarda bir kalkıs yapmstım geceydi motoruda göremiyo kimse gece tamgaz yapıstırdım. milet deli gbi bakıyo sanki yarıslardayım gibi :D diğer motorlu arkadasta kendini kenara attı korkmus o hızla geliyorum diye ama o anda max hızım 110 u görmüştüm fazla da hızlı sayılmazdım.

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
    Beğenmiş
    53,909
    Beğenilmiş
    7,145
    Alıntı nurhanucar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benim regal raptorumunda orjinal egzos 125 cc liklerden 600 rr gibi ses cıkıyo düşük devirde de yuksek devirdede ses istiysan eger motorun takoz vidalarını az bi gevşet gör bak sesi :D düşük devirde bile sanki 1200 cc lik chopper gecer gibi ses cıkıyo ve ses te güzel tatlı bir ses cıkıyo aynı 600 RR gibi benim takoz vidaları gevsekti aynı ses cıkıyodu sıktırdım iyice simdi sadece normal ses i cıkıyo. gerci yine bi gevseme var galiba gecen ada gezisindeyken de cok ses cıkıyordu. lüleburgazda arkadasımla geziyoduk ısıklarda bir kalkıs yapmstım geceydi motoruda göremiyo kimse gece tamgaz yapıstırdım. milet deli gbi bakıyo sanki yarıslardayım gibi :D diğer motorlu arkadasta kendini kenara attı korkmus o hızla geliyorum diye ama o anda max hızım 110 u görmüştüm fazla da hızlı sayılmazdım.
    Takoz vidalarından kastın motor takozlarımı öyleyse aman gevşetmeyin onları sıkı olması gerek eksozun kendi üzerinde yapılmayan hiçbir şeyin sesle bir alakası olmaz
    bence senin eksoz manifolt boğazların gevşekti o ses çıkarır
    Konu CELİL tarafından (20.June.2011 Saat 16:37 ) değiştirilmiştir.

Sayfa 2 Toplam 5 Sayfadan BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 2 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 2 misafir)