PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Herkese Selamlar

laerrof
11.November.2015, 13:25
Öncelikle herkese iyi forumlar. İstanbul Tuzla'da turizm sektöründe faaliyet gösteren bir firmanın fabrikasında planlama uzmanı olarak çalışıyorum. 2 seneyi aşkın süredir İstanbul'dayım. Henüz motor sahibi değilim fakat motor alma arefesindeyim :cheesy:

OğuzhanYılmaz
11.November.2015, 13:30
Selamlar. Hoşgeldin öncelikle. Forumda 1-2 hafta takıl zaten direk almaya karar verirsin :)

laerrof
11.November.2015, 13:32
Şu an Hyosung gv 250 ve Daytona 350 arasında gidip gidip geliyorum bakalım ne olacak. Kawasaki En 500 bakıyordum ama o beni aşacak şu anda :)

OğuzhanYılmaz
11.November.2015, 15:41
Şu an Hyosung gv 250 ve Daytona 350 arasında gidip gidip geliyorum bakalım ne olacak. Kawasaki En 500 bakıyordum ama o beni aşacak şu anda :)

tecrübe durumu ne alemde ?

ugursuren
11.November.2015, 16:22

farklı bir model kullanmama rağmen aynı sorunları yaşayacağını düşündüğümden Hyosung gv 250 den uzak dur derim. şimdiki durumunu bilmiyorum ama 4 yıl öncesine kadar servis ve yedek parça sorunu had safadaydı.

laerrof
11.November.2015, 16:44
tecrübe durumu ne alemde ?

İlk motorum olacak doğrusu vitesli motora yeni başladım :)

laerrof
11.November.2015, 16:48
farklı bir model kullanmama rağmen aynı sorunları yaşayacağını düşündüğümden Hyosung gv 250 den uzak dur derim. şimdiki durumunu bilmiyorum ama 4 yıl öncesine kadar servis ve yedek parça sorunu had safadaydı.

bu enjeksiyonlu modellerde bazı parçalarda yine sıkıntı oluyor ama kolay kolay da arızasını duymadım motorun. 2008 öncesi olanlarda devir kesici olmadığından kronik krank kırma sorunu vardı. 2008 sonrası kronik sorunu yok ama makinenin.

OğuzhanYılmaz
11.November.2015, 16:50
İlk motorum olacak doğrusu vitesli motora yeni başladım :)

kawa en 500 yaklaşık 50beygir. İlk motor için biraz güçlü kaçabilir. 350 daytona 22hp, gv 250 30hp olması lzm.

Trkr
11.November.2015, 16:53
RR'a Hoşgeldin. 8)

Gv250'nin başlangıç motoru olarak uygun olacağını düşünmüyorum. Daytona 250 iyidir. 8)

laerrof
11.November.2015, 17:21
kawa en 500 yaklaşık 50beygir. İlk motor için biraz güçlü kaçabilir. 350 daytona 22hp, gv 250 30hp olması lzm.

evet en 500 bu motorlardan daha güçlü ama o kadar çok tavsiye aldım ki ilk motor olarak alacağım dediğimde, fiyatları bir anda fırlayana kadar başka bir motora asla bakmadım :) hyosungun da performansı fena değil

laerrof
11.November.2015, 17:24
RR'a Hoşgeldin. 8)

Gv250'nin başlangıç motoru olarak uygun olacağını düşünmüyorum. Daytona 250 iyidir. 8)

Teşekkürler :)

Daytona 250 de bana pek cazip gelmiyor doğrusu çünkü zaman zaman uzun yolda yapacağım ama tek ama artçıyla rampa yukarı tırmanırken tork önemli hocam o sebeple daytona olursa 350 alacağım. cc ye takılmıyorum doğrusu gv 250 bu 2 motordan daha yüksek torka ve güce sahip :cheesy:

Trkr
11.November.2015, 17:46
Teşekkürler :)

Daytona 250 de bana pek cazip gelmiyor doğrusu çünkü zaman zaman uzun yolda yapacağım ama tek ama artçıyla rampa yukarı tırmanırken tork önemli hocam o sebeple daytona olursa 350 alacağım. cc ye takılmıyorum doğrusu gv 250 bu 2 motordan daha yüksek torka ve güce sahip :cheesy:

Bence sorun orada;
yüksek torklu makinelerde, kontrol daha zorlu oluyor.

Daha önce vitesli motor deneyimin yok ise daytona en iyi seçin olur. Daytona'da rampalarda çekmemezlik gibi bir sorun yapmamıştı bana (2 hafta önceye kadar daytona 350 kullanıyordum) artçı ile de (toplamda 130-150kg) uzun yollar yapamama rağmen hiç sıkıntı yaşamadım.

laerrof
11.November.2015, 18:07
Bence sorun orada;
yüksek torklu makinelerde, kontrol daha zorlu oluyor.

Daha önce vitesli motor deneyimin yok ise daytona en iyi seçin olur. Daytona'da rampalarda çekmemezlik gibi bir sorun yapmamıştı bana (2 hafta önceye kadar daytona 350 kullanıyordum) artçı ile de (toplamda 130-150kg) uzun yollar yapamama rağmen hiç sıkıntı yaşamadım.

1 ay kadar önce kısa bir süreliğine honda magna vf 750 c kullandım ve torkun gerçekten bir yerlerde lazım olduğunu orada görmüş oldum :cheesy: birazda onun peşine gidiyorum doğrusu. Her ne kadar başlangıç motoru olsa da fıtı fıtı mobilet tadında bir şey de istemiyorum

eralp_goksu
11.November.2015, 18:19
Hoşgeldin aramiza. Tork bence de önemli 8)

Trkr
11.November.2015, 18:42
1 ay kadar önce kısa bir süreliğine honda magna vf 750 c kullandım ve torkun gerçekten bir yerlerde lazım olduğunu orada görmüş oldum :cheesy: birazda onun peşine gidiyorum doğrusu. Her ne kadar başlangıç motoru olsa da fıtı fıtı mobilet tadında bir şey de istemiyorum

Dostum sen zaten kararını vermişsin. Biz ne desek boş, gönlündeki makineye en kısa sürede kavuşman dileğiyle.8)

CELİL
11.November.2015, 18:51
Merhaba Ender aramıza hoş geldin inşallah kısa sürede gönlündeki makinaya kavuşursun

OğuzhanYılmaz
11.November.2015, 18:51
Dostum ne yap et daha güçsüz motorla başla. Düz yolda, rampalarda sana zevk ve keyif verecek olabilir yüksek beygir ve tork ama viraj giriş çıkışları aniden su birikintileri yağ vb. şeylerin üzerinden geçmek. Özellikle ıslak viraja girmek. Daha düşük beygir gücü ve tork olan makinelerle daha yavaş gideceğinden bu konularda daha iyi tecrüben olacak. Unutma virajlarda 10km hız bile çizgini saptırıp kaza yapmana sebep olabilir. Herkes ister güçlü makineler kullanmak vs. ama 1 sezon 20 beygir civari bir makinede vitesli acemliğini atmanda yarar var.

laerrof
11.November.2015, 19:14
Dostum sen zaten kararını vermişsin. Biz ne desek boş, gönlündeki makineye en kısa sürede kavuşman dileğiyle.8)

Dediğim gibi hocam son saniye bir sürpriz çıkmazsa daytona 350 ye doğru yürüyorum :cheesy:

laerrof
11.November.2015, 19:15
Dostum ne yap et daha güçsüz motorla başla. Düz yolda, rampalarda sana zevk ve keyif verecek olabilir yüksek beygir ve tork ama viraj giriş çıkışları aniden su birikintileri yağ vb. şeylerin üzerinden geçmek. Özellikle ıslak viraja girmek. Daha düşük beygir gücü ve tork olan makinelerle daha yavaş gideceğinden bu konularda daha iyi tecrüben olacak. Unutma virajlarda 10km hız bile çizgini saptırıp kaza yapmana sebep olabilir. Herkes ister güçlü makineler kullanmak vs. ama 1 sezon 20 beygir civari bir makinede vitesli acemliğini atmanda yarar var.

Daytona 350 olacak gibi şu anda hocam en 500 ve gv 250 fiyat olarak uzak duruyorlar son saniye piyasada bir düşme olmazsa daytona 350 ye doğru koşar adım gideceğim :hastayız:

laerrof
11.November.2015, 19:17
Merhaba Ender aramıza hoş geldin inşallah kısa sürede gönlündeki makinaya kavuşursun

Teşekkürler Celil Bey. Uzun zamandır motor araştırıyorum. İnşallah 10 güne kadar motosikletimi almış olacağım :)

laerrof
11.November.2015, 19:18
Hoşgeldin aramiza. Tork bence de önemli 8)

Hele ki de rampa tırmanırken :cheesy: