Orijinalini görmek için tıklayınız : mini anket?
FouL
06.January.2016, 02:40
Size bir sorum var.. lütfen aşağıdaki basit ankete katılırsanız sevinirim.. şimdiden teşekkür ederim..
Hangimizin motorunda;
- Motosiklet ilk yardım seti bulunduruyor?
ibrahimyılmaz
06.January.2016, 02:41
İlk yardim setim yok ama bi yangın söndürme cihazı var cantamda.. Canimdan çok motorumu düşünüyorum gibi oldu:)
Discovery Elite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
FouL
06.January.2016, 02:50
ben motoru alalı 1 ay kadar oldu şu sıralar kış yatıyor zaten otoparkta ve çanta takımım eksik alır almaz temin edicem : )
İbrahim Yılmaz iyi hatırlattın yangın tüpüde gerekli bişey çantada bulunmalı kendimiz kadar motorumuzuda düşünmeliyiz..
:)
berkehrercan
06.January.2016, 03:46
Bende biraz alet edevat,eldiven gozluk vs ve patlak lastik spreyi var.Bide bir iki ufak tefek ivir zivir.
CELİL
06.January.2016, 12:56
Bendede yok hiç olmadı motorda çantası olanlar için olabilir ama çanta yoksa koyacak yerde yok
Allah göstermesin hafif yaralanmalı durumlarda işe yarar ama bilinç kaybı olan durumlarda yardıma gelen kişiler ilk yardım setinin çantada olduğunu bilemez ve bir yararı olmaz :(
spue
06.January.2016, 13:17
Sırt çantasında (sargı bezi, batikon, açılmamış pet şişe su, bant, pamuk var) ancak ilk yardım çantasında olması gereken şeyler bunlarla sınırlı değil.
onun için yok diyorum.
Tabii bunları da KENDİM İÇİN TAŞIMIYORUM8)
Bahadır
06.January.2016, 13:23
Benim cüzdanımda 1 adet yara bandı var ama o sayılmaz herhalde :p:cheesy:
Bypale
06.January.2016, 14:13
Keşkelerle yaşamamak için bulundurmamız gerek. Bize olmasada başkasına faydalı olur Ama bunları düşünmüyoruz. E pamuk işinede hoca baktığı için rahatız tabi :p:::::
CELİL
06.January.2016, 15:27
Bendede yok hiç olmadı motorda çantası olanlar için olabilir ama çanta yoksa koyacak yerde yok
Allah göstermesin hafif yaralanmalı durumlarda işe yarar ama bilinç kaybı olan durumlarda yardıma gelen kişiler ilk yardım setinin çantada olduğunu bilemez ve bir yararı olmaz :(
Düzeltme
Yazılanlardan fark ettimki Benim atladığım çok önemli olan kendimiz için değil yardıma ihtiyacı olacaklar için mutlaka bulundurmak gerekiyor 8)
2_rock
06.January.2016, 16:35
Ben hayır olarak oluyorum ama ilk kez duymadım. Aslında benim herzaman çok ihtiyacım oldu nedense alipta bi kerenara koymadım iyi hatırlattınız. Bir sağlık çantası yapıp motorun yan çantalarını koyucam.
detailer
06.January.2016, 18:41
Bilinç kaybında artık yapacak bir şey yok. Bilinç kaybı olmasa dahi kırık çıkıklı kazalarda zaten ne kendiniz bir şey yapın ne de başkasına kendinizi elletmeyin. Hemen 112'yi arayın hem ambulans çağırın hem de talimat verilirse ona uyun. Hafif yaralanmalar için de spue'ye katılıyorum, araçlar için hazır ilkyardım çantaları var onlardan edinilebilir. Diye düşünüyorum.
Ufuk_
06.January.2016, 23:00
İyi hatırlattın yakın zamanda taşıcam debriraj teli yedek far vb. de taşımak lazım.
ob1kanobi
07.January.2016, 03:09
Ben de ihmal etmişim. Bir çok alet edevat, su, lastik tamir kiti, sigorta, bez, ahtapot, yağ vs. Her daim yanımda. Şimdi sayende ilkyardım kiti, İbrahim'in sayesindeyse yangın tüpü ekleyeceğim :) ikinize de teşekkürler:)
Sent from my iPhone using Tapatalk
V.G.33
08.January.2016, 04:25
Ben bu konuda çok hassasımdır. Motorumun arkasında büyük çanta mevcuttu çantanın içersinde 2 adet 1 kg lik yangın söndürme tüpü 1 adet ilk yardım seti 4 adet lastik tamir köpüğü 1 adet elektrikli pompa ve motorum için gereken alet edavat çantası bulunduruyordum. Sürekli uzun yol yapanlar için gereklidir bence :)
berkehrercan
08.January.2016, 05:24
Ben bu konuda çok hassasımdır. Motorumun arkasında büyük çanta mevcuttu çantanın içersinde 2 adet 1 kg lik yangın söndürme tüpü 1 adet ilk yardım seti 4 adet lastik tamir köpüğü 1 adet elektrikli pompa ve motorum için gereken alet edavat çantası bulunduruyordum. Sürekli uzun yol yapanlar için gereklidir bence :)
O kadari da fazla olmuş ya :cheesy:
tbaylan
08.January.2016, 12:35
Genel olarak bende rakı için buz, rakı bardağı, portatif masa, kavgalar için beyzbol sopası, saldıran vahşi hayvanlar için rambo bıçağı ve elektroşok, romantik geziler için tirbüşon, mangal, mangal sonrası yangınları önlemek için yangın tüpü filan bulunduruyorum:p
Şaka bir yana eminim ki forumdaki üyelerin %90'ında ilk yardım çantası yoktur. Bende de yok malesef ama bulundurmakta fayda olacağını düşünüyorum..
Birkan Bozkuş
08.January.2016, 13:11
Genel olarak bende rakı için buz, rakı bardağı, portatif masa, kavgalar için beyzbol sopası, saldıran vahşi hayvanlar için rambo bıçağı ve elektroşok, romantik geziler için tirbüşon, mangal, mangal sonrası yangınları önlemek için yangın tüpü filan bulunduruyorum:p
Şaka bir yana eminim ki forumdaki üyelerin %90'ında ilk yardım çantası yoktur. Bende de yok malesef ama bulundurmakta fayda olacağını düşünüyorum..
Bir İzmirlinin ilk yardım çantasında olması gereken her şey var krdşm aynı çantadan yapıcam bende izmire geldiğim zaman yardımlaşırız :)
ibrahimyılmaz
08.January.2016, 13:14
Genel olarak bende rakı için buz, rakı bardağı, portatif masa, kavgalar için beyzbol sopası, saldıran vahşi hayvanlar için rambo bıçağı ve elektroşok, romantik geziler için tirbüşon, mangal, mangal sonrası yangınları önlemek için yangın tüpü filan bulunduruyorum[emoji14]
O Rambo bıçağı bana ait hacı en kısa zamanda bicagimi geri verirsen seviniciğim [emoji41] [emoji41]
Discovery Elite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ferhat BASTEM
24.January.2016, 12:26
Toplanın ahali!
Bu konu ciddiyet arz eden bir konu. Uzun süredir yazmak aklımdaydı, ancak müsait olabildim. (Evet sinsiyim ben, gözüme başlık kestirip yazmak için zaman kolluyorum.)Yanınızda ilk yardım seti bulundurmak her zaman için avantajdır ama olmazsa da her şey bitmiş demek değildir. İlk yardımda esas olan şey bilgidir. Zira nefes alamayan bir insan için çantanızdaki yangın tüpünün bir önemi yok. Bu bilgiler size sadece yolculukta lazım olacak diye bir şey de yok. Günlük hayatınızda bile uygulamak zorunda kalabileceğiniz bir çok şey var. Ondan dolayı sizlere tavsiyem konuyla ilgili edinebildiğiniz kadar temel bilgi edinirken, aynı zamanda bu bilgilerin doğruluğundan da emin olmaktır. Bu safhadan sonra yanınızda size lazım olabileceğini düşündüğünüz şeylerden istediğiniz kadar taşıyabilirsiniz; onun ölçüsü kişisel. Benim tavsiyem yanınızda sadece üç tane üçgen sargı bezi bulundurmanızdır. Çok tırto bir tavsiye gibi görünse de inanın yeter ve artar bile :)
Yukarıda anlattıklarımın daha inandırıcı olması açısından aşağıya belge görüntüsü de koyuyorum. (Saksı değilim ben, en çok bana soracaksınız!) Bunun bir anlamı da benimle yolculuk etmek artık biraz daha güvenli, hadi iyisiniz köfteler :)
Bilgi hayat kurtarır, edinmekten çekinmeyiniz. İnşallah bu ilk yardım bilgilerine hayatınız boyunca ihtiyacınız kalmaz.
Selametle.
http://s27.postimg.org/ii59bbru7/image.jpg (http://postimg.org/image/ii59bbru7/)
Bahadır
24.January.2016, 14:35
Toplanın ahali!
Bu konu ciddiyet arz eden bir konu. Uzun süredir yazmak aklımdaydı, ancak müsait olabildim. (Evet sinsiyim ben, gözüme başlık kestirip yazmak için zaman kolluyorum.Yanınızda ilk yardım seti bulundurmak her zaman için avantajdır ama olmazsa da her şey bitmiş demek değildir. İlk yardımda esas olan şey bilgidir. Zira nefes alamayan bir insan için çantanızdaki yangın tüpünün bir önemi yok. Bu bilgiler size sadece yolculukta lazım olacak diye bir şey de yok. Günlük hayatınızda bile uygulamak zorunda kalabileceğiniz bir çok şey var. Ondan dolayı sizlere tavsiyem konuyla ilgili edinebildiğiniz kadar temel bilgi edinirken, aynı zamanda bu bilgilerin doğruluğundan da emin olmaktır. Bu safhadan sonra yanınızda size lazım olabileceğini düşündüğünüz şeylerden istediğiniz kadar taşıyabilirsiniz; onun ölçüsü kişisel. Benim tavsiyem yanınızda sadece üç tane üçgen sargı bezi bulundurmanızdır. Çok tırto bir tavsiye gibi görünse de inanın yeter ve artar bile :)
Yukarıda anlattıklarımın daha inandırıcı olması açısından aşağıya belge görüntüsü de koyuyorum. (Saksı değilim ben, en çok bana soracaksınız!) Bunun bir anlamı da benimle yolculuk etmek artık biraz daha güvenli, hadi iyisiniz köfteler :)
Bilgi hayat kurtarır, edinmekten çekinmeyiniz. İnşallah bu ilk yardım bilgilerine hayatınız boyunca ihtiyacınız kalmaz.
Selametle.
http://s27.postimg.org/ii59bbru7/image.jpg (http://postimg.org/image/ii59bbru7/)
Birincisi; ilk açtığın parantezi kapatmamışsın abi :p:cheesy:
İkincisi; peki tamam senin bilgin var bu konuda ama Allah korusun sana birşey olursa biz ne halt edicez:cheesy:
Üçüncüsü ise bence sezon açıldığında senin bizlere ilk yardım eğitimi ayarlaman iyi olabilir diye düşünüyorum:)
Ferhat BASTEM
24.January.2016, 18:26
İkincisi; peki tamam senin bilgin var bu konuda ama Allah korusun sana birşey olursa biz ne halt edicez:cheesy:
Üçüncüsü ise bence sezon açıldığında senin bizlere ilk yardım eğitimi ayarlaman iyi olabilir diye düşünüyorum:)
1- Gözümden kaçmış, düzelttim hemen ;)
2- Ondan dolayı konu hakkında doğru bilgi edinmenizi tavsiye ettim. Benim de canım kıymetli sonuçta :)
3- Fikir güzel, ben varım. Diğer şehir teşkilatlarındaki arkadaşlar için de eğitimde bana verilen kitapçıktan çoğaltıp, kendilerine ulaşmasını sağlayabilirim.
Ekrem Özdemir
24.January.2016, 22:32
Arkadaşlar çok güzel bir başlık olmuş sene içinde eğitim tarzında bir şey düşünebiliriz. En azından sargı bezi tampon tarzı şeyler taşımayı birbirimizi gazlayarak alışkanlık haline getirebiliriz.
Allah göstermesin ama nerde ne zaman birimizin başına ne geleceğini bilemeyiz. İlk yardım gelene kadar doğru yardımı yapabilmek çok önemli.
Toplanın ahali!
Bu konu ciddiyet arz eden bir konu. Uzun süredir yazmak aklımdaydı, ancak müsait olabildim. (Evet sinsiyim ben, gözüme başlık kestirip yazmak için zaman kolluyorum.)Yanınızda ilk yardım seti bulundurmak her zaman için avantajdır ama olmazsa da her şey bitmiş demek değildir. İlk yardımda esas olan şey bilgidir. Zira nefes alamayan bir insan için çantanızdaki yangın tüpünün bir önemi yok. Bu bilgiler size sadece yolculukta lazım olacak diye bir şey de yok. Günlük hayatınızda bile uygulamak zorunda kalabileceğiniz bir çok şey var. Ondan dolayı sizlere tavsiyem konuyla ilgili edinebildiğiniz kadar temel bilgi edinirken, aynı zamanda bu bilgilerin doğruluğundan da emin olmaktır. Bu safhadan sonra yanınızda size lazım olabileceğini düşündüğünüz şeylerden istediğiniz kadar taşıyabilirsiniz; onun ölçüsü kişisel. Benim tavsiyem yanınızda sadece üç tane üçgen sargı bezi bulundurmanızdır. Çok tırto bir tavsiye gibi görünse de inanın yeter ve artar bile :)
Selametle.
Ayrıca konuyuda dağıtmak istemiyorum ama birazcık gireceğim.
Saygı değer Bastem.
1. Senin daha motorun yok yazın yolda başımıza bişey gelse nerde yardım edeceksin bize :cheesy:
2. Bende Uluslararası CanKurtaran'ın şimdi resim yükleyemeyeceğim ama Denize gidersek havuza gidersek rahatsın. (Motor'umda var. :) )
Ferhat BASTEM
24.January.2016, 22:46
Ayrıca konuyuda dağıtmak istemiyorum ama birazcık gireceğim.
Saygı değer Bastem.
1. Senin daha motorun yok yazın yolda başımıza bişey gelse nerde yardım edeceksin bize :cheesy:
2. Bende Uluslararası CanKurtaran'ın şimdi resim yükleyemeyeceğim ama Denize gidersek havuza gidersek rahatsın. (Motor'umda var. :) )
Canım kardeşim Ekrem;
1- Motorum şimdilik yok ancak belirli bir süre sonra olacak kısmetse. Şimdilik sadece o sürenin dolmasını bekliyoruz.
2- Bu bilgi beni çok rahatlattı. Çünkü ben yüzme bilmiyorum. :utangaç:
CaNeR
25.January.2016, 10:25
Bastemim kardeşim hayat öpücüğü hariç istediğin müdahaleyi yapabilirsin yakında evli barklı adamlar olucaz sıkıntı olmasın :cheesy::cheesy:
Ekocum kardeşim sen ise öle filmlerde gördüğümüz gibi karaya çıkartıp su çıkartcam ayağına arkalı önlü hoplatıp zıplatcaksan bırak ecelimizle ölelim bi toprakda sen at hatta :cheesy::cheesy:
Şaka bi yana burdan çıkarılacak ana fikir karaya çıkan basteme denize düşen ekoya sarılır ona göre :cheesy:8)
Peder
25.January.2016, 17:24
tamamen bu fikirlere katıyorum +1
Ekrem Özdemir
25.January.2016, 17:47
Bastemim kardeşim hayat öpücüğü hariç istediğin müdahaleyi yapabilirsin yakında evli barklı adamlar olucaz sıkıntı olmasın :cheesy::cheesy:
Ekocum kardeşim sen ise öle filmlerde gördüğümüz gibi karaya çıkartıp su çıkartcam ayağına arkalı önlü hoplatıp zıplatcaksan bırak ecelimizle ölelim bi toprakda sen at hatta :cheesy::cheesy:
Şaka bi yana burdan çıkarılacak ana fikir karaya çıkan basteme denize düşen ekoya sarılır ona göre :cheesy:8)
Caner bize valla böyle öğrettiler =)
https://www.youtube.com/watch?v=eLgn8PiWwoM
Bypale
25.January.2016, 18:55
Olayın boyutu değişiyo. Ben allahtan ümit kesilmez diyorum . :::::
2_rock
25.January.2016, 19:38
Ben en iyisi bi ilkyardim çantası alıyım yoksa uğur bu durumlar beni bpzar
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.