Orijinalini görmek için tıklayınız : Karbüratör şüphelerim. Yardım Lütfen
ByKrater
13.May.2016, 21:23
Bundan yaklaşık olarak 1 ay evvel ne olduğunu anlamadığım bir sebeple motorum durduk yere istop etmeye başladı. Bir şekilde idareten sürmeye devam ettim. Ancak bir süre sonra sürekli istop ederek çalışmaz hale geldi. En yakın motosiklet tamircisine girip durumu anlattım. Bakım yapılacağını sorunun duzeltilecegini falan söyledi. Neyse okey dedik. 1 gün sonra motoru teslim aldım. Bir sorunu yoktu. Bir süre sürdükten sonra motorun rölanti seviyesinin yüksek olduğunu fark ettim. Hrmen jikleyi kontrol ettim ve açık olduğunu gördüm. Kapattım birden motorun rölanti seviyesi acayip bir şekilde düştü. O kadar düştü ki motor en fazla 1 dakika durduğu yerde çalışıp rölanti hepten gidiyor ve tabiri caizse ölüyor. Eğer bırakmayıp yola devam edersem gaz vererek vites geçişlerinde debriyajdayken istop olayları oluyor. Jiklenin kablosunu takip ederek. Karbüratör e bağlantı noktasına baktım. Adam oraya plastik kelepçe atmış ne olduğunu bende ysm çözemedim. Kısaca neler olduğunu anlayamadım. Siz değerli agabeylerimden yeni bir motor sürücüsü olarak yardım bekliyorum. Silivri de oturduğum için etrafımda fazls bir motor tamircisi yok maalesef. Daha doğrusu ben güvenemiyorum hiç birine bu gibi sebepler doğuyor.
Unutmadan: eğer jikle açık gidersem motor sıkıntısız bir şekilde çalışıyor ve yürüyor.
Okumuş olma ihtimalinize teşekkür ederim. [emoji4]
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
ereneren
13.May.2016, 21:43
geçmiş olsun kardeşim sorun hakkında bişey söyleyemem ama istanbuldasın istanbul ekibiyle baglantı kur bullusmalara katıl çok güvendikleri tanıdıkları ustalar var oralara motoruda gösterirsin yardımcı olcak cıkcaktır kesin
Merhaba Yunus anlattığına göre ilk başta sanki karbüratöre pislik gelmiş gibi bir durum var tamirci onu halletmiş olabilir ama karbiratörün rolanti ayarını düzgün yapmamış motor boştayken stop etmeye başlamış gaz telinin karbüratöre giriş yaptığı yerde bir ayar vidası olması gerekiyor oradan motor sıcakken rolanti ayarını yükseltmen gerekiyor yapamazsan yapan tamirciye ugra 2 dakikada para almadan yapar kolay bir şey
Jikle açıkken motoru kullanma bujiler kurum bağlar veya bozulabilir motor düzgün çalışmaz kolay gelsin 8)
ByKrater
13.May.2016, 22:47
Çok teşekkür ederim celil başkanım
ByKrater
13.May.2016, 22:52
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160513/9e0a645bcf5fb29774ae6d0f27a5eebe.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20160513/8afea06912a0ff1c0d805892dca9b287.jpg
Kırmızı daire içine aldığım bölüm mü celil başkanım?
150 cc lere çok hakim değilim ama orası değil arkada karbüratörün diğer tarafında gaz telinin çekdiği mandalın bastığı bir ayar vidası olması lazım
e.erbaş
14.May.2016, 01:34
Rolanti ayar vidası yaylı yıldız tornavida ağızlı olan.Jikle açık gezmişsin kesinlikle bujinin sökülüp zımpara atılıp güzelce temizlenmesi gerek.Rolanti ayarını da motor sıcakken yap.
MUSTAFA48
14.May.2016, 02:03
öncelikle merhaba durum haklısın bır karburatör arzası soz konusu karburatörün benzını iyi ememediği için motorun stop ediyor öncelıkle karburatöru temızlettır ustana sor temızlemıs mı eger temızledıyse celıl baskanın dedıgı gıbı rölantı ayarını motor sıcakken yapmalısın herseyı yaptırdıktan sonra eger sorunun hala devam edıyorsa karburatöre gıden benzın borunu sök benzın gelısı karburatöre nasıl kontrol et belkıde depodan benzın cıkısında pislik bırıkmıs memeyi tıkamıs olabılır.
ByKrater
14.May.2016, 13:11
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160514/007414704326686aeb8fe18cb6205bb2.jpg
En sonunda şimdilik iyi diye nitelendirebileceğim bir tamirci buldum. Resimde belirttiğim civata rölanti ayarıymıș. Abi onu hafif açtı. Şimdilik motorumda sanırım bir sıkıntı yok. Resmi de diğer arkadaşlara faydalı olmak amacıyla paylaştım. Verdiğiniz bilgilerden ve yardımcı olduğunuzdan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.
SM-N920C cihazımdan gönderildi
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.