Bundan yaklaşık olarak 1 ay evvel ne olduğunu anlamadığım bir sebeple motorum durduk yere istop etmeye başladı. Bir şekilde idareten sürmeye devam ettim. Ancak bir süre sonra sürekli istop ederek çalışmaz hale geldi. En yakın motosiklet tamircisine girip durumu anlattım. Bakım yapılacağını sorunun duzeltilecegini falan söyledi. Neyse okey dedik. 1 gün sonra motoru teslim aldım. Bir sorunu yoktu. Bir süre sürdükten sonra motorun rölanti seviyesinin yüksek olduğunu fark ettim. Hrmen jikleyi kontrol ettim ve açık olduğunu gördüm. Kapattım birden motorun rölanti seviyesi acayip bir şekilde düştü. O kadar düştü ki motor en fazla 1 dakika durduğu yerde çalışıp rölanti hepten gidiyor ve tabiri caizse ölüyor. Eğer bırakmayıp yola devam edersem gaz vererek vites geçişlerinde debriyajdayken istop olayları oluyor. Jiklenin kablosunu takip ederek. Karbüratör e bağlantı noktasına baktım. Adam oraya plastik kelepçe atmış ne olduğunu bende ysm çözemedim. Kısaca neler olduğunu anlayamadım. Siz değerli agabeylerimden yeni bir motor sürücüsü olarak yardım bekliyorum. Silivri de oturduğum için etrafımda fazls bir motor tamircisi yok maalesef. Daha doğrusu ben güvenemiyorum hiç birine bu gibi sebepler doğuyor.
Unutmadan: eğer jikle açık gidersem motor sıkıntısız bir şekilde çalışıyor ve yürüyor.
Okumuş olma ihtimalinize teşekkür ederim.![]()
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Regal Raptor DD150E-2
İstanbul - Silivri (Avrupa Yakası)
0 Rh (+)