PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motorunuzu Dinleyin..

Tugay Güreşen
19.June.2016, 23:24
Çoğunuz dinliyordur tabiki ama yinede dikkatini motora çok veremeyen sesini takip edemeyen yeni başlamış arkadaşlar varsa diye yazıyorum çünkü benim başıma gelen olarında başına gelebilir sadece küçük bir uyarı yoksa burda motorunuzu dinleyin diye öğüt vermek benim haddime değil :D
Haftasonu ailemin yanına Tire ye dönmüştüm ve bugün İzmire dönüş için yola çıktığımda birkaç km sonra motorumda bir garip ses hissettim çektim kenara döndüm dolaştım birşey yok neyse dedim atladım devam ediyorum yoluma aradan bi 4-5 km geçti ses devam ediyor ve şiddetlendi arka taraftan gelen tiz bir metal sesi .. Tekrar kenara çektim bu sefer kafaya koydum bulucamsesin sebebini eğildim kalktım derken baktım ki nasıl olduysa titreşimden bi yoksa bir darbe mi aldı motoru bıraktığımda neyse zincir korumasını tutan vidanın üstünde bir çatlak var ne olmuş derken elimi attım ve dokunur dokunmaz korumanın yerinde kopmasına şahit oldum..Neyse ki yanımda takımlarla dolaşıyorum :D Söktüm koydum çantama geldim sağ salim.

Eğer dinlememiş olsam koruma bi süre sonra kendi düşüp ya zincirime zarar vericekti yada daha kötüsü olup jant arasına falan girecekti ne kadar zor bir ihtimalde olsa..Bu yüzden yine diyorum yoldayken motorunuzu dinleyin varsa bir terslik çekin sağa kontrol edin gidince bakarım vs gibi ihmal etmeyin canınız vaktinizden daha kıymetli..

Buda kopan kısım..
https://s31.postimg.org/hj39gx7fr/P_20160619_214837.jpg (https://postimg.org/image/hj39gx7fr/)

anilsedali
20.June.2016, 11:31
titreşimden vidalarımız sürekli gevşiyor. Her hafta vidaları kontrol etmeli bence de.

2_rock
20.June.2016, 11:55
Geçmiş olsun iyi fark edip müdahale etmişsin dediğin gibi dahada kötüsü olabilirdi.

leonraptor
20.June.2016, 12:45
Çok geçmiş olsun tedbirli ve dikkatli olmanın önemi;))

Tugay Güreşen
20.June.2016, 13:09
Hepinize teşekkür ederim buda bana ders oldu zaten yola çıkmadan önce kontrol etmem gerekirdi..

Legend of universe
22.June.2016, 00:15
Kesinlikle vidaların sık sık kontrol edilmesi gerekiyor

TURKCELL T60 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

evocan(aj)
22.June.2016, 00:23
Geçmiş olsun öncelikle.konu başlığı çok faydalı olmuş bunum içinde teşekkürlerimi sunuyorum

denizintruder
22.June.2016, 01:16
Geçmiş olsun :) motosiklet elimizin ustunde olmasi gereken bir alet :)

Tugay Güreşen
22.June.2016, 13:08
Teşekkür ederim faydalı bir uyarı olduysa ne mutlu bana :)