Çoðunuz dinliyordur tabiki ama yinede dikkatini motora çok veremeyen sesini takip edemeyen yeni baþlamýþ arkadaþlar varsa diye yazýyorum çünkü benim baþýma gelen olarýnda baþýna gelebilir sadece küçük bir uyarý yoksa burda motorunuzu dinleyin diye öðüt vermek benim haddime deðil :D
Haftasonu ailemin yanýna Tire ye dönmüþtüm ve bugün Ýzmire dönüþ için yola çýktýðýmda birkaç km sonra motorumda bir garip ses hissettim çektim kenara döndüm dolaþtým birþey yok neyse dedim atladým devam ediyorum yoluma aradan bi 4-5 km geçti ses devam ediyor ve þiddetlendi arka taraftan gelen tiz bir metal sesi .. Tekrar kenara çektim bu sefer kafaya koydum bulucamsesin sebebini eðildim kalktým derken baktým ki nasýl olduysa titreþimden bi yoksa bir darbe mi aldý motoru býraktýðýmda neyse zincir korumasýný tutan vidanýn üstünde bir çatlak var ne olmuþ derken elimi attým ve dokunur dokunmaz korumanýn yerinde kopmasýna þahit oldum..Neyse ki yanýmda takýmlarla dolaþýyorum :D Söktüm koydum çantama geldim sað salim.

Eðer dinlememiþ olsam koruma bi süre sonra kendi düþüp ya zincirime zarar vericekti yada daha kötüsü olup jant arasýna falan girecekti ne kadar zor bir ihtimalde olsa..Bu yüzden yine diyorum yoldayken motorunuzu dinleyin varsa bir terslik çekin saða kontrol edin gidince bakarým vs gibi ihmal etmeyin canýnýz vaktinizden daha kýymetli..

Buda kopan kýsým..