Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 250 cc spyderi 350 cc yapmak?!?

BLUEBORAN
01.September.2016, 00:58
Merhaba,

Daha once bu konuyu bir iki mesaj uzerinden Gaziantep'te 250 ccden 350 cc ye cevrilen bir spyder ilani icin konusmustuk. "Evet boyle bir sey yapilabilir ama ehil ellerde olmali" demisti, Celil bey. Demek ki, boyle bir islem mumkun diye anliyorum. Peki forumda boyle bir islem yaptiran var mi? Silindir degisecek yani buyutulecek ve bir de acik hava filtresi eklenir ise motorda ne gibi degisimler olabilir? Bu isi yapacak ustanin iddiasi; tork artisi, 8 beygir guc artisi, daha tok ve dolu bir ses. Sizin onerileriniz ve fikirleriniz nedir?

ToMoKo
01.September.2016, 01:27
bizde tamircimle ilerki zamanlarda silindir ve şanzıman değiştirmeyi planlıyoruz.

ToMoKo
01.September.2016, 01:30
işin ehli yapar ve gayette güzel olur bizim motorların şase sağlam

Crime
01.September.2016, 05:36
Yani mantık olarak şöyle 10 bin lira 250lilik 12500 350 lilik 350 liligin silindir sekman homelama yapilacaksa 180 lira direk komple alınacaksa450 lira yani is 180 lirada bitecekse 350 lilik ile arasındaki satış farkı düşündürücü ama öyle :) 350 liligi 480 e çeken leri biliyorum yapılmaz değil yapılır hatta direk silindir set aldığınızda sak diye oturur diye düşünüyorum altı üstü 3 tane vida tutuyor.oyleEisinin ehli motorcu olmasına gerek olmayabilir ama piston sekman yapilacaksa homelama diye tabir edilen veEsurekli o isi yapan kişilere yaptırmak lazim e bayda falan özel cc yükseltme kitleri satılıyor oda farklı birRalternatif.ama kimse motorla oynanmış motor almak istemez satarken sıkıntı olur.ben motoru satarken subop yeniledim dediğimde millet kalp krizi geçiriyordu.hic onu yenilemek için verdiğim 200 lira sibop takimi 60 lira lastiği 250 lira işçiliği contası ve milletin gözüne gelmiyor açılmamış mal gibi ciğeri bitmiş patlak motorları almayı tercih ediyorlardı demedi deme :)

CELİL
01.September.2016, 11:35
servisle bu konuyu bende konuştum 250 cc ye 350 cc nin gömlek bloğu uymuyormuş sebebi bizim makinaların saplama vidaları ve içindeki su soğutma kanalları denk gelmiyormuş fakat 250 cc nin gömleğine traşlama yapıp (rektefiye) farklı sekman takıp 300 cc ye yükseltilebiliyormuş 8)

yenidunya
01.September.2016, 12:01
Yani mantık olarak şöyle 10 bin lira 250lilik 12500 350 lilik 350 liligin silindir sekman homelama yapilacaksa 180 lira direk komple alınacaksa450 lira yani is 180 lirada bitecekse 350 lilik ile arasındaki satış farkı düşündürücü ama öyle :) 350 liligi 480 e çeken leri biliyorum yapılmaz değil yapılır hatta direk silindir set aldığınızda sak diye oturur diye düşünüyorum altı üstü 3 tane vida tutuyor.oyleEisinin ehli motorcu olmasına gerek olmayabilir ama piston sekman yapilacaksa homelama diye tabir edilen veEsurekli o isi yapan kişilere yaptırmak lazim e bayda falan özel cc yükseltme kitleri satılıyor oda farklı birRalternatif.ama kimse motorla oynanmış motor almak istemez satarken sıkıntı olur.ben motoru satarken subop yeniledim dediğimde millet kalp krizi geçiriyordu.hic onu yenilemek için verdiğim 200 lira sibop takimi 60 lira lastiği 250 lira işçiliği contası ve milletin gözüne gelmiyor açılmamış mal gibi ciğeri bitmiş patlak motorları almayı tercih ediyorlardı demedi deme :)
O isler öyle sak diye olmuyor keske olsa. Ayrıca olmaz lafina en çok uyuz olan adam benim düşün artık ben olmaz diyodum. Sak diye olmaz

ASUS_T00J-D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

BLUEBORAN
01.September.2016, 12:03
İlginiz icin tesekkurler. Celil beyin verdigi bilgiler ile bu konyu tekrar bi goruseyim. Bakalim ne olacak? Gorusmek uzere selamlar.

yenidunya
01.September.2016, 12:07
Gömlek pistonun döküm blok içinde purussuzce hareket etmesine yarayan bir nevi boru parçasıdır. Gömlek yakalanabilir ama mikron boyutunda o da pürüzler için. Daha çok yakalanırsa ısıya karşı mukavemeti düşer.

yenidunya
01.September.2016, 12:07
Traslanirsa

Crime
01.September.2016, 21:20
https://s11.postimg.io/cygzkqp1t/IMG_20160823_WA0004.jpg

Şimdi bu benim blok.birRmuhendis edasıyla düşünmeyi bırakıp bir iktisatçı edasıyla düşünelim alt taraftaki parçaların saplama vida yönünün değişmesi normal fakat 350 lilik için komple yeniden bir taban hazırlanması yada bu motorun yurt dışında 125 ligi var hazırlanması şirket için uzun vadede ciddi bir ekonomik kayıp olacaktır.sistemlerini 10 yildir degistirmemelerine güvenerek söyledim olur diye sak diye oturabilir diye oturmasada sunu bir motor ustası oturtur sunu açmak takmak kaç dakikasını aldığını düşünürsek motorcunun.tabi keramet bundaysa sadece.yani ısınma yapar mi yapar mukavemeti düşer mi düşer titreşir mi titreşir krank kirar mi bilemem ama bence olur olabilir şahsen ben motor üreticisi olsam benzin göstergesi yada devir saati daha koymaktan kaçınırken kerameti su blokla bitecekse ekstra bir sey yoksa varsada bilemiyorum bu kadar ince hesaplara gore teknoloji yatırımı yapmam.

BLUEBORAN
02.September.2016, 07:58
Youtube' da Regal Raptor motor blogunu 250 cc yi 300 ccye ve 420 cc ye ceviren arkadaslarin videolari mevcut. Ama videolari cekenler Guney Amerika yada oralarain dilini kullanan baska birileri. Videolar dogru ise adamlar yapmis toplamis calistiriyorlar. Pazar gunu usta ile tekrar kinusacagim bu isi eni konu bi anlat diye. O zaman tekrar buradan paylasacagim. Selamlar.