PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : SPYDER ilk izlenimler

BLUEBORAN
05.September.2016, 22:54
Merhabalar,
size bu satırları sızlayan bilekler ve ağrıyan eller ile yazıyorum :) amartisörler sert olduğundan, motora alışacağım diye artık elcikleri nasıl sıktı isem bileklerim ve ellerim ağrıyor.

Şehir içinde, sıkışık trafikte 24 km'lik bir gezi yaptık. Hemen gömmek gibi olmasın ama; eger SPYDER motor ise Mondial neymiş acaba?
oturuş poziyonum çok rahattı, koltuk sertti ama rahatsız etmedi, öyle ki Mondial'de bu kadar kullanmış olsam popom uyuşurdu. Vites geçişleri özellikle sıkışık trafikte vites düşürmek ve ışıklarda dur kalk yapmak zor olmadı. egzostlar açık hatta o kadar açık ki ceza yerim diye tırstım (bi çare bulmam gerek), açık egzostun sesi yüzünde sıkışık trafikte korna kullanmak zorunda kalmadım, ara gaz vermek yetti :) kalkışlarda gayet seri idi. Bir, iki ve üçüncü vites derken üçüncü viteste müsait bi yerde 90 km'yi gördüm ama herhangi bir titreşim hissetmedim. Ya da az bi titreşim olsa da Mondialden sonra ben hissetmedim. Arka fren de disk olduğu için fren ve duruşlarda çok rahattım ve çok güvende hissettim. Mondial de hep ön freni kullanıyordum çünkü. sıkışık trafikte de kullandım ve fan açmamazlık yapmadı gayet güzel çalışıyordu.

Peki yapılması gerekenler, olması lazım gelenler yok mu? var; kısa far ampülü patlakmış, kısa far için ampül alınıp takılacak. Zincirin ayarlanması gerek biraz gevşekmiş. Debriyaj yukarda kavrıyor ayarlamam lazım yada alışayım derken şanzumanı-baskı balatayı kucağıma alabilirim :) vites değiştirme pegini ayarlamam gerek, vites değişim peginin kısa parçasını paslanmaz ile değiştirmem yada nikelaj yaptırmam gerek. vites değişim pegi bazen takılı kalabiliyor teli-yayı-hidrolik vs neyse artık o sistem onu kontrol etmem gerek. 3 tane vida somun paslanmaz yerine sıradan vida-somun olarak takılmış onlarda kararmış onları paslanmaz olarak değiştireceğim. son olarak BLUEBORAN yazan plakalık takacağım. ileride ki zamanlarda jantları orjinal alüminyum rengine boyatmak istiyorum. Şimdilik bu kadar. görüşmek üzere, selamlar.

alibaba07
06.September.2016, 09:49
Spyder ilk başta zor sürülür gibi gelse de, alıştıkça o kadar da zor gelmiyor. Daha önce kullandığım scooterdan daha rahat viraj dönüyorum.

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ömer
06.September.2016, 10:22
Koray öncelikle tekrar motorun hayırlı olsun. Sana ufak (büyük aslında) bir tavsiye.

Aman dikkat!..
Bizim motorlarda zincir sürekli aynı gerginlikte değil. Bazı noktada çok gergin bazı noktada çok gevşek.

Tekerlek boştayken zincirin en gergin olduğu noktayı bul ve bu noktada ayar yap.
Benim en gevşek olan noktada yaptığım ayar yüzünden ciddi bir şanzıman masrafım oldu. Komple dişlileri yenilemek zorunda kaldım.

Keyifle kullanman dileğiyle spyder'in hayırlı olsun.

BLUEBORAN
06.September.2016, 11:24
Koray öncelikle tekrar motorun hayırlı olsun. Sana ufak (büyük aslında) bir tavsiye.

Aman dikkat!..
Bizim motorlarda zincir sürekli aynı gerginlikte değil. Bazı noktada çok gergin bazı noktada çok gevşek.

Tekerlek boştayken zincirin en gergin olduğu noktayı bul ve bu noktada ayar yap.
Benim en gevşek olan noktada yaptığım ayar yüzünden ciddi bir şanzıman masrafım oldu. Komple dişlileri yenilemek zorunda kaldım.

Keyifle kullanman dileğiyle spyder'in hayırlı olsun.

Ömer bey, tavsiye icin tesekkur exerim. Ama tam anlayamadim. Zincirin gevsek ve gergin oldugu yerler derken anlamadim. Zinciri normal zincir gerer gibi germeyecegim o zaman. Peki neresi daha gergin olur? Yada olabilir?