Orijinalini görmek için tıklayınız : DD250 9b lastik değişimi yardım lütfen!!
Turkpower
03.October.2016, 20:44
Selam ailem
Lastikleri değiştirmeye karar verdim ama şöyle bir devasa problem var . Metzeler ve michelin de bizim 130x90x15 ebatları yok. Artık üretmiyorlar 2 firmaya da sordum. Michlenin 130x80x15 veya 140x70x15 var . Ustama sordum lastiğin çok incelir dedi. Benim makineye uygun stokta olan tek lastik ise Anlas firmasının ürettiği irc var . Onlara da birkaç usta senin lastiklerden kesin iyidir ama yine de yol tutuş düşük dedi. Takmışken iyi bir lastik takmak istiyorum sonuçta yağmurda çamurda da bineceğim.
Yukarıda yazdığım benim ölçümde olmayan ebatların ne gibi eksileri olur. Böyle değişik ebatlarda lastikler kullanmış arkadaşlarım deneyimleri ve tavsiyelerini paylaşırsa sevinirim.
Özgür yaşa, mutlu yaşlan..
Aybars
03.October.2016, 21:05
sefım oncelıkle ıyı aksamlar :) lastiklere gelınce dedıgın ebatlar dar yanı ınce lastık bana sorarsan yol tutuşta sıkıntı yaratır gıbı geliyor mesela ben lastıklerı degıstırdım 160 taktım gayet güzel tutuyor yolu ;) yalnız yakıtta bıraz farkedıyor yanı birazcık artış var cok tutus cok yakıt :D ama güven verıyor genıs lastık e tabı fıyatlar bıraz pahalı ama mevzubahıs bızım hayatımız sende takdır edersın kı ;)
WOLF
03.October.2016, 23:48
şuandaki lastiklerin yerine ne takarsan tak çok iyi gelecek. tabiki metzeller işin son naktası. ki kullandığım için biliyorum. dunlop da çok iyi ve yumuşak hamurludur. şuan dunlop kullanıyorum. ancak irc kullanmadım fakat burada çoğu kurye fiyat ve kalite bakımından irc kullandıklarını biliyorum. bir kaç kişi ile konuşmuştum. memnun olduklarını söyledi. tabiki bir metzeller ve dunlop olamaz.
Ferhat BASTEM
04.October.2016, 10:34
Merhaba Cem. Lastik ebatlarını bire bir kullanmak mecburi değil. Ben önceki motorumda farklı boyut kullanmıştım, sorun olmadı. Boyut değiştikçe lastiğin karakteri de değişmekte biliyorsun. Bana kalırsa yukarıdaki iki ebattan 130x80x15 sana daha uygun olacaktır. Çünkü diğerini takarsan yanak fazla incelecekmiş gibi geldi bana. Taban da 140 olunca çekiş de bir nebze olsun düşecektir. Yani kısaca tabanı sabit tutup yanaktan az ödün vererek Michelin takmak çok daha mantıklı 8)
Gezgindelikanlı
04.October.2016, 18:52
Cem ben cunda festivalinde mecburiyetten ve fiyat olarakta çok uygundu anlas taktım sadece arka lastiği değiştim ilk uzunyol tecrübem di artçım ve ekstra yükle gidene kadar lastiği yemişim tam cunda ya vardım lastik bitti ama iyiki bitmiş benimde lastikler orjinal di ve bırak yağmuru kuru havada rampa inerken frene basamıyor dum şimdi çok rahatım yağmurda da test etme şansım oldu bak mukemmel demiyorum daha iyileri vardır ama ben memnunum virajlarda da test ettim eski lastikleri m resmen dans ediyordu
DenizT
07.October.2016, 20:49
abi ben motorun birinde arka diğerinde ön lastiği anlas kullanıyorum ve hiç memnun değilim.
Viraja falan girdiğim zaman arka lastiğin yan yan kaydığını hissedebiliyorum, düz yolda frene bastığımda ise zamanda ön lastiğin kaydını hissedebiliyorum.
Ben burada lastikciye gittiğimde adama lastik ebatlarını verdim bana direk çin malı choopper mı diye bi soru sordu ve 130/80/15 i tavsiye etti ve tek farkı yan kalınlığı olur dedi.
daytona250_16
07.October.2016, 21:44
şimdi bizim orjinal ebatlara uyan bi lastik yokmu arkadaşlar michelin dunlop pirelli falan filan...
megisback
07.October.2016, 22:14
Cem abi sen daytona almayacakmıydın :D abi daytona planın varsa bence lastik masrafı yapma sezon bitti zaten alacagın daytonaya alırsın takım.
D e m i r
07.October.2016, 23:23
IRC alacağına mitas al daha iyi, slovenya malı üstelik yeni üretim tarihli temin edersin. ben 2 hafta önce taktırdım. gayet güzel ve hesaplı
daytona250_16
26.October.2016, 17:19
dunlop-160-80b16-80h-tl-elite3-custom-touring-motosiklet-lastigi bu lastik sizce uyarmı arkaya arkadaşlar..
AMZ35
26.October.2016, 18:49
Cem ben cunda festivalinde mecburiyetten ve fiyat olarakta çok uygundu anlas taktım sadece arka lastiği değiştim ilk uzunyol tecrübem di artçım ve ekstra yükle gidene kadar lastiği yemişim tam cunda ya vardım lastik bitti ama iyiki bitmiş benimde lastikler orjinal di ve bırak yağmuru kuru havada rampa inerken frene basamıyor dum şimdi çok rahatım yağmurda da test etme şansım oldu bak mukemmel demiyorum daha iyileri vardır ama ben memnunum virajlarda da test ettim eski lastikleri m resmen dans ediyordu
Anlaş marka lastiklerin 160×80×16 mi?
SM-A700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Gezgindelikanlı
27.October.2016, 00:29
Anlaş marka lastiklerin 160×80×16 mi?
SM-A700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
130×90×15
SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
daytona250_16
27.October.2016, 13:14
benım daytona 250 e6c'nin arka lastik ebatları bu şekilde 160 80 16 81H gecen bi sitede 160 80B 16 80H buldum oradaki B kafamı karıstırdı sizce bu ebatlar problem yasatırmı?
birde bu motorun sankı radyator suyu az gıbı geldı bana ekleme yapsak hangi markanınkını koyalım ne tavsiye edersiniz..
radyotorun kapagının ordan mı koyacagız suyu
bırde ıcınde bıraz var dırek uzerıne eklesek bısı olurmu (eger bosaltın derseniz nerden boşaltablırız o suyu)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.