Orijinalini görmek için tıklayınız : SPYDER İle avrupa turu ??
mertçelik
02.November.2016, 12:30
Öncelikle merhaba.2012 model spyder 250 motorum ile bu yaz tahmini bir aylık ve yaklaşık 8000 kmlik bir avrupa turu hayalim var.Yalnız tabii ki kafamda motoruma dair soru işaretleri bulunuyor.Motorum ile balıkesir antalya arası kıyıları gezdim pek bir sorun yaşamadım ancak avrupa işi farklı tabii.Daha önce regal ile böyle bir yol deneyimi yaşayanınız veya duyduğunuz bir hikaye var mı? Sizce regal ile böyle bir yola çıkmalı mıyım?
Değerli abilerim, dostlarım bana vereceğiniz tavsiyeler benim için çok önemlidir.
spue
02.November.2016, 13:18
Mert,
selamlar, bende bu yaz sezonu 250 spyder ile bir yurtdışı yapacağım. Geçtiğimiz sezon bu düşünce yalan oldu. Ancak bu sezon sağlık durumu elverdiği ölçüde gerçekleştireceğim. Bir karadenizli motorcu büyüğümüz var, internette Osman GÜRSOY diye ararsan VESPA motor ile birçok kez Avrupa seyahati ve Amerika seyahati yapmış. Zevkle ve imrenerek okuyacağın yol anıları var.8)
Bence makineden daha önemli olan, sürüşü yapacak kişinin yüreği olduğunu düşünüyorum.
Ve bu cesaretinden dolayıda tebrik ediyorum. Umarım ve dilerim sezonda yollarda karşılaşırız.
Kazasız sorunsuz, rotan hep açık, rüzgarın bol olsun.
acryvz
02.November.2016, 15:10
Celil Başkanda senin motorun 350liğini kullanıyor ve çok uzun yol tecrübesi var ... en iyi o yardım eder sanırım
Ali ÜNVERDİ
02.November.2016, 16:02
Mert merhaba cesaret ve teşebbüs başarının yarısıdır.Şimdi düz mantıkla düşünelim yolun 8000 km normal şartlar atında senin makinanın tam bakımlı hali ile 30.000 km km yol yaptığına şahitiz. Bu 30 bin km içinde muhtelif arızalar yapmıştır ve onarılmıştır. Sen hiç hatasız 8000 km yapabilirmiyimi soruyorsun.Durmaksızın 2000 -2700 km yaptığını biliyoruz.Gerisi biraz şans ama bu bütün makinalar içinde böyle; Şahsi kanaatim konaklamalarında gerekli bakımlarını yaparak gereksiz zorlamalardan kaçınarak daha uzun km ler dahi yapabilirsin. Şansın açık olsun.
Bahadır
02.November.2016, 16:07
yağını suyunu eksik etme yanına alet edevat yedek parça al düş yollara
mertçelik
02.November.2016, 16:24
Osman GÜRSOY u her araştırdığımda kendimi yollara atasım geliyor :D yüreğimde gerçek bir uzun yol hevesi var.Yorumunuz için çok teşekkür ederim umarım bu sezon sizde yolunuzu sağ sağlim,keyifli bir şekilde tamamlarsınız.Yollarda karşılaşmak dileği ile.
mertçelik
02.November.2016, 16:33
Mert merhaba cesaret ve teşebbüs başarının yarısıdır.Şimdi düz mantıkla düşünelim yolun 8000 km normal şartlar atında senin makinanın tam bakımlı hali ile 30.000 km km yol yaptığına şahitiz. Bu 30 bin km içinde muhtelif arızalar yapmıştır ve onarılmıştır. Sen hiç hatasız 8000 km yapabilirmiyimi soruyorsun.Durmaksızın 2000 -2700 km yaptığını biliyoruz.Gerisi biraz şans ama bu bütün makinalar içinde böyle; Şahsi kanaatim konaklamalarında gerekli bakımlarını yaparak gereksiz zorlamalardan kaçınarak daha uzun km ler dahi yapabilirsin. Şansın açık olsun.
Dediğiniz gibi motorun bir takım muhtelif sorunlar çıkaracağını düşünüyorum. Açıkçası pek tamir işinden de anlamam ama sanırım bir iki hafta bir ustanın yanında bir fiil çalışıp en azından temel çözümleri öğrenmek gibi bir düşünce var aklımda.Hiç hatasız 8000 km olmasa bile uzun yolda veya km ilerledikçe en çok ne gibi sorunlarla karşılaşılıyor onu merak ediyorum.Yorumunuz için teşekkür ederim.
Gezgindelikanlı
02.November.2016, 17:36
Kardeşim eminim her motor sevdalisinin içinde bir heves bu düşünce vardır ben şahsen bu motorlara güveniyorum ama sonuçta makine herşey olabilir yanında ekipmanın ve en önemlisi yanında kafa dengi birini bul tek yolculuk yapma birbirinize destek olursunuz
bronks
02.November.2016, 19:59
Ben de gelecek sezonda fırsat bulursam Yunanistan'a gitmek istiyorum. Tabi öyle uzun uzadıya değil. Bir kaç şehir gezip aynı zamanda akraba ziyareti yapmak gibi bir düşüncem var. Tabi imkanlar elverirse :)
SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
aycanblmts
02.November.2016, 20:43
Mert,
selamlar, bende bu yaz sezonu 250 spyder ile bir yurtdışı yapacağım. Geçtiğimiz sezon bu düşünce yalan oldu. Ancak bu sezon sağlık durumu elverdiği ölçüde gerçekleştireceğim. Bir karadenizli motorcu büyüğümüz var, internette Osman GÜRSOY diye ararsan VESPA motor ile birçok kez Avrupa seyahati ve Amerika seyahati yapmış. Zevkle ve imrenerek okuyacağın yol anıları var.8)
Bence makineden daha önemli olan, sürüşü yapacak kişinin yüreği olduğunu düşünüyorum.
Ve bu cesaretinden dolayıda tebrik ediyorum. Umarım ve dilerim sezonda yollarda karşılaşırız.
Kazasız sorunsuz, rotan hep açık, rüzgarın bol olsun.
Süleyman abi, ben de geliyorum.
alibaba07
02.November.2016, 21:12
Ahh ahh. Hayalini bile kuramiyoz. Fırsatın varsa hiç durma. Her ülkede her şehirde motosikletler ve bu motosikletlerin tamircisi illaki vardır. Çok büyük sorun olmadıkça mutlaka basit arızalar yapılır. Düşünme yap
Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
mertçelik
02.November.2016, 22:26
Ben de gelecek sezonda fırsat bulursam Yunanistan'a gitmek istiyorum. Tabi öyle uzun uzadıya değil. Bir kaç şehir gezip aynı zamanda akraba ziyareti yapmak gibi bir düşüncem var. Tabi imkanlar elverirse :)
umarım yapabilirsiniz yunanistan için bende bir rota çizmiştim çok güzel yerleri varmış özellikle meteora diye bir şehir var mutlaka görülmesi gereken bir yer.Yola çıkarsanız orayı aklınızda bulundurun bence
mertçelik
02.November.2016, 22:31
Kardeşim eminim her motor sevdalisinin içinde bir heves bu düşünce vardır ben şahsen bu motorlara güveniyorum ama sonuçta makine herşey olabilir yanında ekipmanın ve en önemlisi yanında kafa dengi birini bul tek yolculuk yapma birbirinize destek olursunuz
Haklısınız ama benim planım biraz farklı aslında tek başıma olucam ve yolda birazda olsun para kazanmayı düşünüyorum.Müzik yapıyorum ve amatör bir ressamım bu ikisini birleştirerek yolda bir şeyler satmaya çalışıcam.Tam bir macera olacak eğer yapabilirsem.
mertçelik
02.November.2016, 22:33
Ahh ahh. Hayalini bile kuramiyoz. Fırsatın varsa hiç durma. Her ülkede her şehirde motosikletler ve bu motosikletlerin tamircisi illaki vardır. Çok büyük sorun olmadıkça mutlaka basit arızalar yapılır. Düşünme yap
Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Aldığım yorumlar beni baya bir yola çıkmaya itiyor umarım sizinde fırsatınız olur.
Gezgindelikanlı
02.November.2016, 22:50
Haklısınız ama benim planım biraz farklı aslında tek başıma olucam ve yolda birazda olsun para kazanmayı düşünüyorum.Müzik yapıyorum ve amatör bir ressamım bu ikisini birleştirerek yolda bir şeyler satmaya çalışıcam.Tam bir macera olacak eğer yapabilirsem.
Vay enteresan ama bi okadarda maceralı umarım herşey yolunda gider ve keyifli bir yolculuk yaparsın bu yolculuğu kaydet belgesel tatinda kim bilir Birgün biryerlerde bir kanalda izleriz
mertçelik
03.November.2016, 00:08
Vay enteresan ama bi okadarda maceralı umarım herşey yolunda gider ve keyifli bir yolculuk yaparsın bu yolculuğu kaydet belgesel tatinda kim bilir Birgün biryerlerde bir kanalda izleriz
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim kaydedicem tabii ki :)
Patriot
03.November.2016, 02:39
Cesaretinden dolayı tebrikler gerekli parca tedburini alirsan bi sikinti yasamazsin
Aybars
03.November.2016, 08:40
Kardeşim yagına bak suyuna bak yedek sinyal ve far ampullerını al yedek debriyaj telini al çık yola hıc arkana bile bakma =D E tabi lastikleri unutmamak lazım ;) şimdiden hayırlı surusler...
Eray Gürman
03.November.2016, 10:38
bencede tamamen cesaret işi.. tabiki motordan biraz anlaman gerekiyor seni kurtaracak kadar elinin alet edavat tutabilmesi harika olur.. ama yinede cesaret diyorum
Ömer
03.November.2016, 11:20
Bakımlarını ihmal etmeyip ufak tefek bir kaç yedek parça yanında bulundurursan gider dönersin... Biz pasaportları bile hazırladık ama kısmet olmadı. Şimdiden yolun açık olsun.
mertçelik
03.November.2016, 19:39
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim kafamdaki soru işaretleri bir hayli azaldı.Bende dahil her motorcunun darısı başına artık.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.