PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mersinden selamlar

wademacum
29.January.2017, 14:07
Merhaba arkadaşlar adım Sarper İnşaat mühendisiyim 24 yaşındayım mersinde yaşamaktayım.

Uzun zamandır bir chopper sahibi olmak istiyordum, artık bu hafta içinde bir 150 klasik almayı düşünüyorum ilk motorum olacak dün motorun başına gittim inceledim sağlıklı bilgi almak içinde sizlere sormak istedim.

2014 model 10 bin km de genel olarak temiz duruyor bakımları yapılmış vites geçişleri güzel hatta tek seferde boşa geçti şaşırdım biraz :) Lastikler orjinalmiş arka frene dokunduğumda direk kaydı değiştirilmesi gerek diye düşünüyorum hangi marka hangi model lastik almak lazım boyutlar nedir?

Birde jikle konusu var yanlış mı biliyorum emin değilim gidonda sol da aşağı çekerek açılıyor diye biliyorum fakat dün denediğimizde sabit kalmıyordu bırakınca yaylı gibi böyle eski haline dönp yukarıdaki pozisyonu alıyor. Sıkıntılı bir durummu var yoksa benmi eksik biliyorum yardım ederseniz sevinirim.

İncelemek isteyen arkadaşlar için https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-regal-raptor-sifir-ayarinda-tertemiz-chopper-368791947/detay

Bypale
29.January.2017, 14:22
Merhaba arkadaşlar adım Sarper İnşaat mühendisiyim 24 yaşındayım mersinde yaşamaktayım.

Uzun zamandır bir chopper sahibi olmak istiyordum, artık bu hafta içinde bir 150 klasik almayı düşünüyorum ilk motorum olacak dün motorun başına gittim inceledim sağlıklı bilgi almak içinde sizlere sormak istedim.

2014 model 10 bin km de genel olarak temiz duruyor bakımları yapılmış vites geçişleri güzel hatta tek seferde boşa geçti şaşırdım biraz :) Lastikler orjinalmiş arka frene dokunduğumda direk kaydı değiştirilmesi gerek diye düşünüyorum hangi marka hangi model lastik almak lazım boyutlar nedir?

Birde jikle konusu var yanlış mı biliyorum emin değilim gidonda sol da aşağı çekerek açılıyor diye biliyorum fakat dün denediğimizde sabit kalmıyordu bırakınca yaylı gibi böyle eski haline dönp yukarıdaki pozisyonu alıyor. Sıkıntılı bir durummu var yoksa benmi eksik biliyorum yardım ederseniz sevinirim.

İncelemek isteyen arkadaşlar için https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-regal-raptor-sifir-ayarinda-tertemiz-chopper-368791947/detay

Merhaba Sarper aramıza hoşgeldin. 150lik makinalar gerek boyutları gerekse maliyetleri açısından kullanıcısını üzmeyecek modellerdir. 2014 ve 10 km olması konusu ise önceki kullanıcının kullanım şekline bağlı olarak değişebilir. Bir ustaya göstermekte herzaman fayda vardır. Üzerinde gelen lastik markaları maalesef kötü. Ama yinede ihtiyacı görüyo. Direk arka frene bastığında kızaklıyosa bu arka frendede sorun olduğunu gösterebilir. Yani az önce de dedğim gibi makinayı işini bilen bir ustaya göstermende fayda var. Jikle konusuna gelirsek çektiinde bırsktığın yerde kalması lazım. Geri gidiyorsa muhtemelen halatı çalışmıyordur. Siz jigleyi çektiğinizi zannederken halat uzama yapıyor ve bıraktığınızdada geri kapatıyodur kendini. Bunuda jigle halatının karbüratör üstünden kontrol ederek çalışıp çalışmadığına dikkat etmek gerekir. Yinede yardıma ihtiyaç duyduğunda buralardayız. Elimizden geldiğince yardım etmeye çalışırız kardeşim. Tekrar hoşgeldin. İyi forumlar 8)

bozbirbaykus
29.January.2017, 14:44
MerhB Sarper hoşgeldin aramıza,sorularına yardımcı olacaklardır elbette. beni şaşırtan şeyise 'Bir inşaat mühendisi olarak kullanıcı adının ilaç rehberi olan vademacum olması. Özel bir nedeni var mı?' :D

wademacum
29.January.2017, 14:51
teşekkürler arkadaşlar ustaya baktırmakta fayda var tabiki fakat tanıdığım bir usta yak en adanada nede mersinde.
benim merak ettiğim bu jiklede bir sıkıntı varsada masraflımı olur yoksa zaten hallederim amacım alıp binmek değil sadece o motor benim olduktan sonra ilgilenmek istiyorum ben onunla :)
@bozbirbaykus yıllardır kullandığım bir nick bu çok basit bir hikayesi var, birgün bir foruma kayıt oluyordum karşımdada bir kitaplık vardı geneli hukuk kitabı aralarında ise bu kırmızı kitap bana göz kırpıyordu bir iki oynamayla bu günlere kadar geldi :D

bozbirbaykus
29.January.2017, 14:56
Güzel isimmiş beğendim :)

WOLF
29.January.2017, 14:57
merhaba sarper. aramıza hoş geldin. jikle olayının fazla bir maliyeti olcağını sanmıyorum. lastik olayına gelirsek 150lilik için az maaliyetli ve güzel olan mitas markasını önerebilirim.

wademacum
29.January.2017, 15:06
Teşekkür ederim Atıl abi bi aksilik olmazda motoru alırsam ilk ilgileneceğim konu lastikler olacak.

nedemek
29.January.2017, 15:09
Sahper öncelikle hoş geldin, bizim motorların lastik dışında diğer masrafları gerçekten yormuyor insanı, lastiklerde malesef üreticilerin fahiş fiyatları yüzünden biraz cep yakıyor. frenin direk kitlemesi frende bir problem olduğunu en iyi ihtimal ile ayarı ile ilgili bir problem gibi geldi ama yine de işinin ehli bir ustanın bakması her zaman faydalı. Forumda Mersin'den bir kaç arkadaş vardı yanlış hatırlamıyorsam yazını gördüklerinde sana yakın bir yerde güvenilir bir ustaya yönlendirme ile ilgili yardımcı olacaklarını düşünüyorum.
şimdiden motorun konusunda hayırlı olsun ve tekerinin hep düz bassın.
yollarda ve forumda aktif olman dileğiyle

alibaba07
29.January.2017, 15:15
Aramıza hoşgeldin. Arkadaşlar gerekli cevapları vermişler. Sen bir ustaya bakit mutlaka almadan, işini garantiye al

FouL
29.January.2017, 16:10
raptorriders forumlarina hosgeldiniz..

acryvz
29.January.2017, 17:15
Aramıza hoşgeldin .... Evet arkadaşlar gerekli cecapları vermişler ... üzerine konacak bir bilgi yok ... hayırlı olsun ...

WOLF
29.January.2017, 17:23
Teşekkür ederim Atıl abi bi aksilik olmazda motoru alırsam ilk ilgileneceğim konu lastikler olacak.

benim ilk 150 lik te mitası kullanmıştım.bende ilk lastiklerle ilgilenmiştim. irtibata geçersen istanbul hadımköyde distritibörü var. telini verebilirim. umarım gönlüne göre olur

Barmen
29.January.2017, 18:20
RR ailesine hoşgeldin 👍✌

SM-A700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bombacı
29.January.2017, 21:02
Aramıza hosgeldin

kaan tokyol
29.January.2017, 21:04
aramıza hoş geldin güzel makine 8)

Oğuzhan Ocak
29.January.2017, 21:38
Aramıza hoşgeldin aradığın cevabı buldun sanırım şimdiden hayırlı uğurlu olsun :)

centaur
29.January.2017, 21:52
Dostum aramıza hoşgeldin.. Çok fazla teknik bilgiye sahip olmadığım için sadece hoşgeldin demekle yetiniyorum :)

CELİL
29.January.2017, 22:47
Merhaba Sarper . Mersin'den aramıza hoş geldin inşallah kısa sürede gönlündeki makinaya kavuşursun :) 8)

Aybars
30.January.2017, 00:07
Ailemize hoşgeldin Sarper tekerin her daim düz bassın 8)

Murat Kemah
30.January.2017, 00:40
Aramıza hoş geldin 8)

Kerem Düzgün
30.January.2017, 01:47
RR ailesine hosgeldin forumda ve yollarda aktif olman dilegiyle

GM 5 d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Anıl DEMİRSOY
30.January.2017, 03:33
Aramıza hoşgeldin. Kazasız ve sorunsuz sürüşler dilerim. Tekerin düz bassın

gorkemYılmaz
30.January.2017, 20:16