PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tahliye borusu benzin damlatma sorunu

HakanSpyder
16.May.2021, 16:18
Benim spyderin benzin tahliye borusu ara ara benzin damlatiyor bu bir problem olusturur mu yoksa normal mi isikta baktigim zaman benzinin ucustugunu gozle gorebiliyorum parmagimla ucuna dokundugunda elimin islandigini hissediyorum cozumu var mi

Motor giderken ve park halinde kontak kapaliyken bile her kontrol ettigimde hortumun ucu her zaman nemli

2575

CELİL
16.May.2021, 19:01
Hakan tahliye hortumu depo taşarsa benzin verir başka zaman benzin gelmez o tehlikeli bir durum motor çalışırken sıcakken motora damlarsa alev alabilir geçiçi olarak oraya göre sıkı bir vida takıp benzini kesebilirsin 👍

HakanSpyder
16.May.2021, 21:48
Hakan tahliye hortumu depo taşarsa benzin verir başka zaman benzin gelmez o tehlikeli bir durum motor çalışırken sıcakken motora damlarsa alev alabilir geçiçi olarak oraya göre sıkı bir vida takıp benzini kesebilirsin 👍

yalnız depom yarım belkide çeyrekte ara ara damlıyor vida atmayı bızde dusunduk ama oradan hava almazsa motor benzin alamıyabilir gibi düşündük

ilk depo fullediğim zaman basladı bu durum sırıngayla fazla benzini bosalttım ondan sonra bu sorun hep devam etti depo azda olsa full de olsa hortuma ne zaman baksan nemli

CELİL
16.May.2021, 21:51
O olasılık var [emoji106]
Depo tahliye çubuğu deponun içinden kırılmış olabilir .

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

newmoon06tr
16.May.2021, 23:29
Hakan, 150 lik RR lerde depo içi ince metal hava borusunun benzin alırken, pompanın bu boruyu dayandığı ve kırdığını kanaat getirmiştik. Depo kapağını açtığında, sağ tarafta, ışık ile bakıldığında, görülebilir. Yakıt seviyesi kırık bu noktanın üzerine çıktığında şarıl şarıl aktığını Rutkay in motorunda görmüştüm. Tahliye borusunu köreltip, ara ara depo kapağını açıp kapatarak hava almasını sağlayarak kullandı.
Fotoğraf da gördüğüm tehlikeli bir durum var. O lastik tahliye hortumu kısa olmaması gerekiyor, blok üzerinde sonlanmis, orjinalinde uzun olup karbüratör yanındaki boşluktan aşağıya inip, yere 15 cm civarında sonlanması gerekiyor. Allah korusun, blok üzerine benzinin damlamasi yangına sebebiyet verebilir.

ALE-L21 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Rutkay Ediz
17.May.2021, 02:17
Merhaba Hakan, Ali Şefimin de bahsettiği gibi 150'lik regalde yaşadım bu durumu tahliye borusu kırılmış ve deponun içine düşmüştü, mıknatısla çıkarttık. Muhtemelen yakıt alırken pompanın fazla içeri sokulması sonucu kırılıyor. Ben tahliye hortumunun içine bilya sıkıştırmıştım sorun çözüldü. Spyder için de benzin deposu kapağının altındaki o-ring muhtemelen çatlaktır sende de, hava almama gibi bir durum yaşayacağını sanmıyorum, yakıtı kontrol için bile ara ara açıyorsun zaten yakıtın akması için gerekli olan basıncı rahatlıkla karşılayacaktır.

NOT: Eğer boru kırıldıysa tam depo yakıt almadan teşhis koymanı öneririm, akan benzin can sıkıyor, heryeri pisletiyor ve alev alma riski de cabası.