Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motosiklet Gürültülü Çalışma Problemi

deatheater
25.February.2025, 10:48
Herkese iyi haftalar iyi sürüşler. Gün geçmiyor ki canım motosikletim sorun çıkartmasın. Bir süre önce vites pedalım vites düşürürken takılıyordu. Yani aşağı doğru bastığımda vites düşürüyor fakat aşağıda takılı kalıyor olması gereken konuma geri gelmiyordu. Sonra kendi kendine düzeldi ve şu sıralar tekrar başladı. Ayrıca 2 hafta önce yanlışlıkla motor çalışırken yağ çubuğunu açmak gibi bir hata yaptım ve haliyle ortalık battı. Yanımda yağ olduğu için hemen ekleme yaptım. Dün vites pedalı yüzünden evime yakın bir tamirciye gittim ve debriyaj telini biraz yukarı çekerek vites pedalını şimdilik düzeltti sayılır. Tek dert debriyajın kavrama noktası çok sonlara doğru oldu ama idare ediyorum. Birde motorun normal bir ses çıkartmadığını sanki yağsız çalışıyormuş gibi ses çıkarttığını söyledi. Bende size sormak istedim. Videoyu sabah işe gelince motoru kapatmadan önce çektim ve YouTubeye yükledim. Sizce bu ses normal mi değilse problem ne olabilir?

https://youtube.com/shorts/nX5TYknTOFg?si=5ifrBObbxviv5Ouo

bjorngelotte
25.February.2025, 11:11
Sübaplar vuruyor , egzantirik de bollaşmış ve sürtüyor gibi.Motorunda kesinlikle mekanik bir problem var , anlayan birine göstermeden bu şekilde kullanmanı önermem.
Vites pedalının takılması vites çubuğundaki millerin arasında oluşan paslanma ve korozyondan olabilir.Wd40 ile yağlarsan düzelecektir , tabi şanzuman tarafında sorun yok ise :D

Kediens
25.February.2025, 11:21
ses direkt "subaplarım ayarsız" diye bağırıyor

deatheater
25.February.2025, 11:32
istanbulda önerebileceğin servis var mıdır Avrupa yakasında yada karşıda farketmez. Ben en son zeytinburnunda kardeşler motor Murat ustaya götürüyordum motoru ama o da dükkanı kapattı gitti.

bjorngelotte
25.February.2025, 11:47
istanbulda önerebileceğin servis var mıdır Avrupa yakasında yada karşıda farketmez. Ben en son zeytinburnunda kardeşler motor Murat ustaya götürüyordum motoru ama o da dükkanı kapattı gitti.
Forum olarak güvendiğimiz , regalden çok iyi anlayan Ahmet ustamız vardı fakat maalesef vefaat etti kendisi.
Usta olarak güvendiğimiz birileri yok şuan maalesef , Belki Celil abinin vardır tanıdığı..

CELİL
25.February.2025, 11:50
Forum olarak güvendiğimiz , regalden çok iyi anlayan Ahmet ustamız vardı fakat maalesef vefaat etti kendisi.
Usta olarak güvendiğimiz birileri yok şuan maalesef , Belki Celil abinin vardır tanıdığı..

Malesef bendede iyi usta yok enesin ustası vardı küçükçekmecede memnundu

deatheater
25.February.2025, 11:53
Usta olarak güvendiğimiz birileri yok şuan maalesef , Belki Celil abinin vardır tanıdığı..Allah rahmet eylesin. Dükkanı sefaköydeydi vefat ettiğini bilmiyordum bir cumartesi günü gidip oradaki esnaflara dükkanını sormuştum bende öyle öğrendim vefat ettiğini.

SM-A505F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Resul.D
25.February.2025, 11:56
Herkese iyi haftalar iyi sürüşler. Gün geçmiyor ki canım motosikletim sorun çıkartmasın. Bir süre önce vites pedalım vites düşürürken takılıyordu. Yani aşağı doğru bastığımda vites düşürüyor fakat aşağıda takılı kalıyor olması gereken konuma geri gelmiyordu. Sonra kendi kendine düzeldi ve şu sıralar tekrar başladı. Ayrıca 2 hafta önce yanlışlıkla motor çalışırken yağ çubuğunu açmak gibi bir hata yaptım ve haliyle ortalık battı. Yanımda yağ olduğu için hemen ekleme yaptım. Dün vites pedalı yüzünden evime yakın bir tamirciye gittim ve debriyaj telini biraz yukarı çekerek vites pedalını şimdilik düzeltti sayılır. Tek dert debriyajın kavrama noktası çok sonlara doğru oldu ama idare ediyorum. Birde motorun normal bir ses çıkartmadığını sanki yağsız çalışıyormuş gibi ses çıkarttığını söyledi. Bende size sormak istedim. Videoyu sabah işe gelince motoru kapatmadan önce çektim ve YouTubeye yükledim. Sizce bu ses normal mi değilse problem ne olabilir?

https://youtube.com/shorts/nX5TYknTOFg?si=5ifrBObbxviv5Ouo

Dogukanin dediği gibi subap ve egzantirik sesi gibime geliyor debriyaj konusunda eğer sanzumanda bir sorun yoksa debriyaj tası tas yayları veya debriyaj levyesine.baktirmani öneririm bubarada telin durumu ve ayarida çok önemli

Kediens
25.February.2025, 13:50
Malesef bendede iyi usta yok enesin ustası vardı küçükçekmecede memnundu

Küçükçekmecede Kaçmazer motor, Hüseyin Usta benim ustam google'layınca çıkıyor yeri, yıllardır superlightımla ilgileniyor memnunum.

ugurrrcann
25.February.2025, 16:40
motorun km olayına bağlı kalmakla balataların durumuna baktırdın mı? yoksa tel ayarı ile de debriyajı kolayca halledebilirsin. ama tabii içerideki olayları bilmeden de ince ayarla uğraşma sıkıntı olmasın ki videoda bangır bangır sübabların vuruyor bir an evvel baktırman gereken bir durum, anadolu yakasında şerif usta vardı çamlıcada belki o da yardımcı olabilir ancak bunu tavsiye eder gibi algılama hiç seçeneğin yoksa değerlendirme gibi algıla çünkü eli iş tutar ama randımanlı çalışması yoktur.