Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Toplam 10 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Hybrid View

deatheater - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Yiğit Efe Üstündağ
    Makine Teknisyeni
     Honda Shadow VT600C
     İstanbul - Küçükçekmece
    Beğenmiş
    8,760
    Beğenilmiş
    788

Motosiklet Gürültülü Çalışma Problemi

Herkese iyi haftalar iyi sürüşler. Gün geçmiyor ki canım motosikletim sorun çıkartmasın. Bir süre önce vites pedalım vites düşürürken takılıyordu. Yani aşağı doğru bastığımda vites düşürüyor fakat aşağıda takılı kalıyor olması gereken konuma geri gelmiyordu. Sonra kendi kendine düzeldi ve şu sıralar tekrar başladı. Ayrıca 2 hafta önce yanlışlıkla motor çalışırken yağ çubuğunu açmak gibi bir hata yaptım ve haliyle ortalık battı. Yanımda yağ olduğu için hemen ekleme yaptım. Dün vites pedalı yüzünden evime yakın bir tamirciye gittim ve debriyaj telini biraz yukarı çekerek vites pedalını şimdilik düzeltti sayılır. Tek dert debriyajın kavrama noktası çok sonlara doğru oldu ama idare ediyorum. Birde motorun normal bir ses çıkartmadığını sanki yağsız çalışıyormuş gibi ses çıkarttığını söyledi. Bende size sormak istedim. Videoyu sabah işe gelince motoru kapatmadan önce çektim ve YouTubeye yükledim. Sizce bu ses normal mi değilse problem ne olabilir?

https://youtube.com/shorts/nX5TYknTO...frBObbxviv5Ouo
    bjorngelotte (25.February.2025), CELİL (25.February.2025), Kediens (25.February.2025), Mehmet A. (28.February.2025), Resul.D (25.February.2025), Tarmina (25.February.2025) Bunu beğendi.

bjorngelotte - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Doğukaan Yılmaz
    Deniz Ticaret Odası
     Kawasaki Vulcan S
     İstanbul - Üsküdar
    Beğenmiş
    4,139
    Beğenilmiş
    994
    Sübaplar vuruyor , egzantirik de bollaşmış ve sürtüyor gibi.Motorunda kesinlikle mekanik bir problem var , anlayan birine göstermeden bu şekilde kullanmanı önermem.
    Vites pedalının takılması vites çubuğundaki millerin arasında oluşan paslanma ve korozyondan olabilir.Wd40 ile yağlarsan düzelecektir , tabi şanzuman tarafında sorun yok ise :D
    CELİL (25.February.2025), deatheater (25.February.2025), Kediens (25.February.2025), Mehmet A. (28.February.2025), Resul.D (25.February.2025), Tarmina (25.February.2025) Bunu beğendi.
    Buy me a trip to the Moon
    So I can laugh at my mistakes

Yiğit Efe Üstündağ
    Makine Teknisyeni
     Honda Shadow VT600C
     İstanbul - Küçükçekmece
    Beğenmiş
    8,760
    Beğenilmiş
    788
    istanbulda önerebileceğin servis var mıdır Avrupa yakasında yada karşıda farketmez. Ben en son zeytinburnunda kardeşler motor Murat ustaya götürüyordum motoru ama o da dükkanı kapattı gitti.
    bjorngelotte (25.February.2025), CELİL (25.February.2025), Kediens (25.February.2025), Mehmet A. (28.February.2025), Resul.D (25.February.2025), Tarmina (25.February.2025) Bunu beğendi.

bjorngelotte - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Doğukaan Yılmaz
    Deniz Ticaret Odası
     Kawasaki Vulcan S
     İstanbul - Üsküdar
    Beğenmiş
    4,139
    Beğenilmiş
    994
    Alıntı deatheater Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    istanbulda önerebileceğin servis var mıdır Avrupa yakasında yada karşıda farketmez. Ben en son zeytinburnunda kardeşler motor Murat ustaya götürüyordum motoru ama o da dükkanı kapattı gitti.
    Forum olarak güvendiğimiz , regalden çok iyi anlayan Ahmet ustamız vardı fakat maalesef vefaat etti kendisi.
    Usta olarak güvendiğimiz birileri yok şuan maalesef , Belki Celil abinin vardır tanıdığı..
    CELİL (25.February.2025), deatheater (25.February.2025), Kediens (25.February.2025), Mehmet A. (28.February.2025), Resul.D (25.February.2025), Tarmina (25.February.2025) Bunu beğendi.
    Buy me a trip to the Moon
    So I can laugh at my mistakes

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,914
    Beğenilmiş
    7,147
    Alıntı bjorngelotte Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Forum olarak güvendiğimiz , regalden çok iyi anlayan Ahmet ustamız vardı fakat maalesef vefaat etti kendisi.
    Usta olarak güvendiğimiz birileri yok şuan maalesef , Belki Celil abinin vardır tanıdığı..
    Malesef bendede iyi usta yok enesin ustası vardı küçükçekmecede memnundu
    bjorngelotte (25.February.2025), deatheater (25.February.2025), Kediens (25.February.2025), Mehmet A. (28.February.2025), Resul.D (25.February.2025), Tarmina (25.February.2025) Bunu beğendi.

Kediens - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Enes Ünlü
    İşçi
     Benda Rock Greystone BD300
     İstanbul
    Beğenmiş
    2,068
    Beğenilmiş
    535
    Alıntı CELİL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Malesef bendede iyi usta yok enesin ustası vardı küçükçekmecede memnundu
    Küçükçekmecede Kaçmazer motor, Hüseyin Usta benim ustam google'layınca çıkıyor yeri, yıllardır superlightımla ilgileniyor memnunum.
    bjorngelotte (25.February.2025), CELİL (25.February.2025), Mehmet A. (28.February.2025), Resul.D (25.February.2025), Tarmina (25.February.2025) Bunu beğendi.
    Konu Kediens tarafından (25.February.2025 Saat 13:54 ) değiştirilmiştir.
    "...You have to realize that someday you will die, Until you know that, you are useless."

Yiğit Efe Üstündağ
    Makine Teknisyeni
     Honda Shadow VT600C
     İstanbul - Küçükçekmece
    Beğenmiş
    8,760
    Beğenilmiş
    788
    Alıntı bjorngelotte Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Allah rahmet eylesin. Dükkanı sefaköydeydi vefat ettiğini bilmiyordum bir cumartesi günü gidip oradaki esnaflara dükkanını sormuştum bende öyle öğrendim vefat ettiğini.

SM-A505F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    bjorngelotte (25.February.2025), CELİL (25.February.2025), Kediens (25.February.2025), Mehmet A. (28.February.2025), Tarmina (25.February.2025) Bunu beğendi.
    better to burn out than to fade away

Kediens - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Enes Ünlü
    İşçi
     Benda Rock Greystone BD300
     İstanbul
    Beğenmiş
    2,068
    Beğenilmiş
    535
    ses direkt "subaplarım ayarsız" diye bağırıyor
    bjorngelotte (25.February.2025), CELİL (25.February.2025), deatheater (25.February.2025), Mehmet A. (28.February.2025), Resul.D (25.February.2025), Tarmina (25.February.2025) Bunu beğendi.
    "...You have to realize that someday you will die, Until you know that, you are useless."

Resul.D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

.
    M.T.K
     Keeway land cruiser
     Ankara
    Beğenmiş
    7,939
    Beğenilmiş
    1,179
    Alıntı deatheater Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Herkese iyi haftalar iyi sürüşler. Gün geçmiyor ki canım motosikletim sorun çıkartmasın. Bir süre önce vites pedalım vites düşürürken takılıyordu. Yani aşağı doğru bastığımda vites düşürüyor fakat aşağıda takılı kalıyor olması gereken konuma geri gelmiyordu. Sonra kendi kendine düzeldi ve şu sıralar tekrar başladı. Ayrıca 2 hafta önce yanlışlıkla motor çalışırken yağ çubuğunu açmak gibi bir hata yaptım ve haliyle ortalık battı. Yanımda yağ olduğu için hemen ekleme yaptım. Dün vites pedalı yüzünden evime yakın bir tamirciye gittim ve debriyaj telini biraz yukarı çekerek vites pedalını şimdilik düzeltti sayılır. Tek dert debriyajın kavrama noktası çok sonlara doğru oldu ama idare ediyorum. Birde motorun normal bir ses çıkartmadığını sanki yağsız çalışıyormuş gibi ses çıkarttığını söyledi. Bende size sormak istedim. Videoyu sabah işe gelince motoru kapatmadan önce çektim ve YouTubeye yükledim. Sizce bu ses normal mi değilse problem ne olabilir?

https://youtube.com/shorts/nX5TYknTO...frBObbxviv5Ouo
    Dogukanin dediği gibi subap ve egzantirik sesi gibime geliyor debriyaj konusunda eğer sanzumanda bir sorun yoksa debriyaj tası tas yayları veya debriyaj levyesine.baktirmani öneririm bubarada telin durumu ve ayarida çok önemli
    bjorngelotte (25.February.2025), CELİL (25.February.2025), Kediens (25.February.2025), Mehmet A. (28.February.2025), Tarmina (25.February.2025) Bunu beğendi.

ugurrrcann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Uğur Can Yıldırım
    Esnaf
     Yamaha XV950R Bolt
     İstanbul - Çekmeköy (Anadolu Yakası)
    Beğenmiş
    494
    Beğenilmiş
    291
    motorun km olayına bağlı kalmakla balataların durumuna baktırdın mı? yoksa tel ayarı ile de debriyajı kolayca halledebilirsin. ama tabii içerideki olayları bilmeden de ince ayarla uğraşma sıkıntı olmasın ki videoda bangır bangır sübabların vuruyor bir an evvel baktırman gereken bir durum, anadolu yakasında şerif usta vardı çamlıcada belki o da yardımcı olabilir ancak bunu tavsiye eder gibi algılama hiç seçeneğin yoksa değerlendirme gibi algıla çünkü eli iş tutar ama randımanlı çalışması yoktur.
    bjorngelotte (25.February.2025), CELİL (25.February.2025), Kediens (26.February.2025), Mehmet A. (28.February.2025), Resul.D (25.February.2025), Tarmina (25.February.2025) Bunu beğendi.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)