PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : en 500 hakkında yorumlar

emrac
06.January.2008, 23:18
merhaba arkadşlar RR mı satıp kawasaki en500 almayı düşünüyorum tecrübesi olan bilen varsa fikrinizi almak istiyorum.görüntü olarak rr yanından geçemez bana kalırsa ama motoru falan çok beğendim çok kullanışlı motor 50beygir çok hoşuma gitti.şimdiden teşekkürler...

KAZASIZ SÜRÜŞLER HE BİDE UNUTMADAN KALIN GİYİNİN KIŞ MEVSİMİ MALUM HASTA OLMAYALIM :cheesy:

aslanburclu
07.January.2008, 00:03
merhaba arkadşlar RR mı satıp kawasaki en500 almayı düşünüyorum tecrübesi olan bilen varsa fikrinizi almak istiyorum.görüntü olarak rr yanından geçemez bana kalırsa ama motoru falan çok beğendim çok kullanışlı motor 50beygir çok hoşuma gitti.şimdiden teşekkürler...

KAZASIZ SÜRÜŞLER HE BİDE UNUTMADAN KALIN GİYİNİN KIŞ MEVSİMİ MALUM HASTA OLMAYALIM :cheesy:

aslan biraderim al sana aşağıda bi EN500 binicisi

http://www.postimage.org/Pq3LLtqS.jpg (http://www.postimage.org/image.php?v=Pq3LLtqS)

bu amerikan vulcan tipi

http://www.postimage.org/aV4KZ5Ni.jpg (http://www.postimage.org/image.php?v=aV4KZ5Ni)

buda tel jantlı japon versiyonu

bizim RR'lerle arasındaki fark RR.lerle max. 130 km. EN500 ilede max tek kişi 155 km. yaparsın aradaki fark bence cok değil artı parçaları çok pahalı vede cok zor bulursun . doğru dürüst ustası ve servisleride yok yaniii çok ararsın RR'ni çok eeee başka ne deyim hayırlısı olsun

Mr.Quanta
07.January.2008, 01:11
ayni topic'i gecenlerde ben acmayi dusunuyodum. bende de cok acayip bi en500 sevdasi var ama hayirlisi bakalim. ya aslinda V motor olsaydi bi dakka dusunmezdim. aslinda dusunurdum, parayi nerden bulcam die :P:P

Batis
07.January.2008, 01:20
Efsane bir motosiklet bence , şahsen kullanmadım ancak imkanım olsa kesinlikle alırdım.Kaç model olduğu , kilometresi ve fiyatı da önemli tabi.

emrac
07.January.2008, 01:23
aslanburclu abim sen sonunda satırmaktan vaz geçireceksin beni kafaya koydun bunu :D

bir kaç kişiden daha duydum bunu işte o düşündürdü beni kararsız kaldım abim:S

Batis
07.January.2008, 01:26
aslanburclu abimiz yedek parça konusunda haklı , müthiş pahalı olduğunu duymuştum ben de.

emrac
07.January.2008, 01:31
bakalım ne yapıcaz artık bir düşüncemde yamaha virago 535 yada dragstar ama onun için yazı beklemem gerekecek oysa bu piyasadan yararlanmak istiyorum fakat en500 bindiğimde gerçekten atak bir motor olduğunu anlıyorsunz hoşuma gitti hayırlsı bakalım düşünceni paylaştığın için ayrıca teşekkür ederim yaşar abim:)

Tayfun
07.January.2008, 01:45
Bence yaşar komtanımı dinle, en eski motorcumuz o ;)

ekselans
07.January.2008, 01:50
kardeşim ben senin yerinde olsam honda magna alırdım.4 silindir 4 eksoz performans o biçim egzos sesi varyaaaa aman sabahlar olmasın.tabih tercih senin.ama makina varyaa öyle 150,180,2kişi falan farketmiyo,bozmak istesende bozamazsın. buda benim fikrim

aslanburclu
07.January.2008, 22:00
üste gördüğünüz kırmızı EN500'ü canım kadar severdim .... ama imanıma canıma yetti çok atik olduğu için virajlarda acayip kıç atıyordu lastikleriminde her zaman yeni olmasına karşılık... nedenmi sattım ... bakın okuyunda gülün biraz ist.yeni tayin oldum mesaiye onunla gidip geliyordum bir gün mesaiden geldim ve motoru bıraktım sabah mesaiye gidecem çalıştıracam marşa bastım tık yok ?????? şaşırdım kaldım başka akü ile bastık yine tık yok .yaw hiç yapmak istemediğim iş şöyle bir vurdurdum yerleri kazıyo boşta gidiyo vurduruyorum yine yerleri kazıyo aldı beni bi telaş
istanbulda 4 sene önce yetkili serviside yok hatta türkiyede de yoktu (geçen sene fuarda kawasakicilere çattım servisi olmayan motorları satıyorsunuz nasıl vicdanla satışa çıktınız dedim onlarda artık açtıklarını söylediler doğruysa) neyse 1,2 özel servisi aradım abi yatak sarmıştır dediler kayserideki ustamı aradım aynı cevap.. konyadaki usta arkadaşımı aradım oda garip bir cevap silindire benzın almıştır sıkıştırıyordur dedi...(bujileri açtım baktım bi numara yok) erzincandaki tamirci bi arkadaşımı aradım oda kol kırmıştır dedi bakın işye kawasakinin hali tabi o zamanlar
kafam iyice bulandı benim derdim daha hiç açılmamış motorumu kurcalatmamaktı... tabi aldığım cevaplarda hiç açocı değildi aldım takım taklavatı ben açacaktım... aklıma yılar önce bi göreve giderken başıma gelen bi arızaydı marş dişlisi kırılıp sıkışmaydı bunu baz alarak sökmeye başladım ve söktüm tahminime çok yakındı

......................... olay ne miymiş şarsı üreten şarz dinamosunun kapağa monte edilmiş yanı yapıştırılmış yastıklardan 2 tanesi kopmuş bunlardan biri kırılmış marş dişlisine sıkışmış oda motora direk bağlı olduğu için motoru sıkmış dönmeme sebebide buymuş ordaki parçaları temizledim kopan yastıkları yerine yapıştırdım bir tanesi parçalandığı için kaln parçaları yapıştırdım .tek marş hemen çalıştı yaw bi sevindim ama akşam sevincim yine bitti motor şarjı 13.7 dc. volt vermesi gerkirken 11.6 dc volt veriyo yani aküyü tam değil hiç şarj etmediğini gördüm ... içime oturdu hadi başladık istanbulda o yan yastıkların olduğu motor kapağını aramaya ara ara 2 yerde buldum onlarda çıkma biri 750.ytl..diğeri 1000 dolar istediği valla ne yapacağımı şaşırdım en sonunda nemi yaptım aküyü güzelce bir şarj ve motoru sattım ... işte bişeyler anladıysanız artık EN500 sevenleri.....

nankörlük yapmayım çok gezdim ama ufacık bir olay bana motorumu sattırdı...

RızaHoşgör
07.January.2008, 22:04
eline sağlık yaşar abicim.bu fiyatlara rr den iyisini BULAMAZSINIZZZZZZZZZZZZZZZZZZ

emrac
07.January.2008, 23:19
yaşar abim başına neler gelmiş yaaa zaten parçasının pahalı olması beni baya düşündürdü. seninde deneğimden anladığım kadarıyla en 500 girmemek lazım hayırlısı ozaman umarım daha iyilerini aLIRIM

aslanburclu
07.January.2008, 23:55
yaşar abim başına neler gelmiş yaaa zaten parçasının pahalı olması beni baya düşündürdü. seninde deneğimden anladığım kadarıyla en 500 girmemek lazım hayırlısı ozaman umarım daha iyilerini aLIRIM

SUZİKİ - HONDA ve YAMAHA bu markaların servis ve parça sorunu yok yanlız suziki ve hondaların parçasıda baya tuzlu haberin olsun

emrac
08.January.2008, 00:05
sağol abim öncelik motorum satılması şart tabiki sonrasında baklım artık honda zaten alamam şuanda virago535 olabilir eğer satarsam ama yaşar baba

Batis
08.January.2008, 00:06
Yamaha'nın da durumu iyi değil aslında konu yedek parçaya gelince.Beldeyama'ya kargolar gemi yoluyla geliyormuş , bazı parçaların gelmesi 4-5 ayı buluyormuş.

Not:Ben internetten okuduklarımı söylüyorum , kendi tecrübelerim değil , ancak sikayetvar.com ' da yamaha veya beldeyama kelimelerini aratırsanız ne demek istediğimi anlarsınız.)

Tayfun
08.January.2008, 00:24
kardeşim ben senin yerinde olsam honda magna alırdım.4 silindir 4 eksoz performans o biçim egzos sesi varyaaaa aman sabahlar olmasın.tabih tercih senin.ama makina varyaa öyle 150,180,2kişi falan farketmiyo,bozmak istesende bozamazsın. buda benim fikrim

Evet bencede alınabilecek iyi bir motor :evil: honda magna şehir içinde 400 ykr yakıyo uzun yoldada 250 ykr falan, zengin işi bu motor bizi aşar :idea:

emrac
08.January.2008, 01:38
batis şikayetim vara bakarsan hersyden sıkyet eden var doğaldır okadarı

Batis
08.January.2008, 02:40
Orası da doğru emrac , ancak Beldeyama hakkındaki şikayetler diğerlerine nazaran oldukça fazla.

garfield
08.January.2008, 20:13
Arkadaşlar merhaba,

Şu tesadüfe bakın, bende bu 3. vites dişlisi sorunu sonrası (bu arada yedek parçaları aldım ve motor toplandı, pazar günü 200km yaptım alette tık yok, eskisinden iyi olmuş, vitesler yağ gibi geçiyo, oh be!) motor arayışımda bir EN 500'e rastladım.
Motor harika 8) , prensipte anlaştık ve nişanlıma göstermesi kaldı, bu arada bende araştırıyorum doğru iş mi yapıyorum diye.
Neyseki sorduğum ve bu konuda pek bilgili olan abilerim bana "motoru alma!" dedi. :? Aynen sizin de yazdığınız üzere yedek parça sorunu yüzünden. Ama gel gör ki motoru kullandım müthiş kaçıyo, insan gazı köklemeye korkuyo, bu ne güç yaw!!?? :cheesy:
170 kg motora 50 beygir koyarsan olacağı bu!
Şimdi fiyat uygun, motorun çekişi müthiş, temiz ve bakımlı ama "Alma" dendi ya, ne yaparsın???? :?:

Bana bir çare lütfen...

Garfield

aslanburclu
08.January.2008, 21:18
al kardeşim al uhdesi içinde kalmasın yanlız alacağın abd... vulcan model çelik janrtlımı iinşallah öyledir çünkü onlar daha kullanışlı ve performanslı

emrac
09.January.2008, 02:12
garfıeld yaşar abinin dediğini yap bencede al ya her motorda aynı problem olucak diye birşey yok pahalı olsa ne olucak iflasmı ettiricek yada her dakika problem mi yaratıcak kelepir bulduysan kaçırma bence hayırlısı olsun

Tayfun
09.January.2008, 17:14
Hor kullanmazsın şef, düzgün kullan birşey olmaz, allah göstermesin kaza yapmadığın sürece parça ihtiyacın olmaz bence, ölüsü bile gidiyor bu motorların çünki.

garfield
09.January.2008, 19:14
Walla alasım vardı ama şimdilik dondurdum alımı.

En son bir akrabam (kendisi motor alıp satar ve çeşitli motor bayilikleri de var İzmir'de) biz EN 500'lere 2-3.000 fazla vermeyiz dedi. Çünü yedek parçası yok dolayısıyla 2. el satımı zor...

Şimdi Cumartesi gidiyorum İzmir'e ve bakacağım. Şöle 7-8 gibi bir Shadow, Dragstar, KN800, Intruder bulabilirsem alacağım inşallah.

Buradaki bu EN500'ü isteyen varsa tanıştırabilirim ama yine de, motor gerçekten harika!

Hayırlısı olsun,

Garfield

aslanburclu
09.January.2008, 20:17
Walla alasım vardı ama şimdilik dondurdum alımı.

En son bir akrabam (kendisi motor alıp satar ve çeşitli motor bayilikleri de var İzmir'de) biz EN 500'lere 2-3.000 fazla vermeyiz dedi. Çünü yedek parçası yok dolayısıyla 2. el satımı zor...

Şimdi Cumartesi gidiyorum İzmir'e ve bakacağım. Şöle 7-8 gibi bir Shadow, Dragstar, KN800, Intruder bulabilirsem alacağım inşallah.

Buradaki bu EN500'ü isteyen varsa tanıştırabilirim ama yine de, motor gerçekten harika!

Hayırlısı olsun,

Garfield

birader ne istiyo arkadaşın bu makinaya ha birde neden satıyor.....

garfield
09.January.2008, 21:03
Arkadaşımız motorun 3. sahibi ve iş icabı Adana'daymış ve hanımı cazz yaptığı için satmak zorundaymış. Bu bilgiyi motoru muhafaza eden ve aynı anda bu şahsa satan motorun 2. sahibinden aldım (aynen iletirim).
Biz prensipte 5.500 YTL 'ye anlaştık, ocak pulu bana ait olmak üzere ve satışın hemen yapılması kaydıyla..
Motor orjinal 19 bin küsür km de ve temiz.
Denedim, dehşet bir makina walla..

Garfield

aslanburclu
09.January.2008, 21:45
kaç model bide şöyle yakın çekim bir kaç fotosunu atsanız