PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : yedek parça sorunu

kıvılcım
24.July.2008, 15:48
arkadaşlar yedek parça sorunu baya büyüyor ve bununla birlikte fiyatlar inanılmaz bir şekilde artıyor ben buna bir anlam veremiyorum dolar euro geçen seneden düşük ama buna nazaran bizim fiyatlar inanılmaz bir artış var sanırım piyasaya ithalatçılar mal sürmektense malı yok satalım fiyatlarına şişirelim politikası uygulamaktalar benim nacizane önerim bizde yasal hakkımızı kulanalım çektirelim ruhsatlarımızın fotokopilerini bir tutanak hazırlıyalım imzalı tüketici dernegine verelim bu motorlar bizim aglamıyan çocuga kimse meme vermez biz hakımızı aramazsak seneye ne parça buluruz bulsakta 1 dolarlık malzemeyi 150 dolara alırız
bu hepimizin başına mutlaka gelicektir şimdiden bu işe dört elle sarılalım.

police96
24.July.2008, 17:25
Abi parça sıkıntısı hangi parçalarda var acaba? Ben de ağustosun sonunda izne ayrılacağım ve uzun bir yol yapmayı düşünüyorum. Şimdiden sıkıntıları bileyim de ona göre önlemlerimi alayım. Teşekkürler...

kaanka
24.July.2008, 18:10
Bende merak ediyorum hangi parçalarda sıkıntı yaşandığını...
Benim motor nezaman sorun yaratsa götürüyorum Ali ustaya hertürlü parça elinde mevcut hemen tamiratı yapıp veriyor anlayamadım ben bu parça sıkıntısı olayını...

polat
24.July.2008, 18:15
arkadaşlar yedek parça sorunu baya büyüyor ve bununla birlikte fiyatlar inanılmaz bir şekilde artıyor ben buna bir anlam veremiyorum dolar euro geçen seneden düşük ama buna nazaran bizim fiyatlar inanılmaz bir artış var sanırım piyasaya ithalatçılar mal sürmektense malı yok satalım fiyatlarına şişirelim politikası uygulamaktalar benim nacizane önerim bizde yasal hakkımızı kulanalım çektirelim ruhsatlarımızın fotokopilerini bir tutanak hazırlıyalım imzalı tüketici dernegine verelim bu motorlar bizim aglamıyan çocuga kimse meme vermez biz hakımızı aramazsak seneye ne parça buluruz bulsakta 1 dolarlık malzemeyi 150 dolara alırız
bu hepimizin başına mutlaka gelicektir şimdiden bu işe dört elle sarılalım.
sıkıntının neden ve hangi parçayı bulamadığını söylersen belki yardımcı olunabilir

kıvılcım
25.July.2008, 10:41
saygı deger kardeşlerim şu anda bile msn neden olsun çevremde olsun bana aynı sorular geliyor çarşamba günüde ali ustadaydım alper kardeşimlede görüştük hatta ali ustada ali usta bile bu konuda benle aynı fikirde çogu arkadaşımız aracılımızla parça bulmakta sagolsun ali usta bizi parça sorunu yaşatmamak için elinden geleni yapıyor yanlız şu an 67 dolar olan şanzıman 600 700 liraya satılmakta sizce çokmu normal normal diyorsanız ben bu konuyu açtıgım için hepinizden özür dilerim

Tayfun
25.July.2008, 11:02
Kıvılcım abi sen sonuna kadar haklısın, çin motorları piyasaya girmeden önce motor piyasası zaten ölüydü, yurdumuzda olan japon motorlarıda sorunsuz olduğu için tamircler para kazanamadı hiç, şimdi motor bollaştı ve tabi arızalarda arttı, şimdiye kadar para kazanamayan tamirciler bu durumu sonuna kadar değerlendirmek istiyorlar, bizim ülkemiz ne yazıkki böyle, eğer fısrat ele geçerse abisi bile kardeşini soymayı düşünmeyen bir hal aldık, yasal yollarda ne kadar netice alınır bilmiyorum ama denemeliyiz kesinlikle.

kawa500
25.July.2008, 11:41
yanlız şu an 67 dolar olan şanzıman 600 700 liraya satılmakta sizce çokmu normal normal diyorsanız ben bu konuyu açtıgım için hepinizden özür dilerim

off yaaa bu neee...600-700 ytl yuhhh....şu ana kadar bir tek şansımandan arıza yaptı.....3. vites dişlisini kırdı....komple değişti...yani bütün vites dişli gurubu...eskileri de bende duruyor....toplam 200 ytl ye ve 3 gün içinde halledildi....ben en az 1 hafta bekliyordum...nasıl bir sıkıntı vardır bilemiyorum....ben yaşamadım hiç....

kaanka
25.July.2008, 11:57
Şuana kadar bende hiç parça sorunu yaşamadım, ama bu yaşamicamız anlamına gelmez tabi. Bu konuda bişiler yaplıcaksa bende üzerime düşeni seve seve yaparım...8)

carvalho
25.July.2008, 12:00
Sarıkayalar yedek parça getirtmeyecek dendiğinden beri Ali Usta RR kullanıcılarını mağdur etmemek için yedek parçaya yatırım yaptı. Ancak fiyatlar ne durumda bilemiyorum. Tekel piyasada fiyatı tekel olan firma belirler, kontrol etmek lazım...

gençer
25.July.2008, 14:02
onlar fiyatı belirlesin.. uçuk rakamlar çıkarırlarsa,söyledikleri paranın %10 eksiğine aynı parçayı ben satarım. bende motoru söküp tek tek parça parça satarım belki ozaman daha fazla para eder..:)

kaanka
25.July.2008, 14:09
onlar fiyatı belirlesin.. uçuk rakamlar çıkarırlarsa,söyledikleri paranın %10 eksiğine aynı parçayı ben satarım. bende motoru söküp tek tek parça parça satarım belki ozaman daha fazla para eder..:)

Gençer kardeşim tam pazarlama dahisi gibi konuştun... 8)
Ayrıca nerelerdesin kardeşim sen yawww.:x
Sen ortalarda gözükmeyince Karaburun gezileri yapılmaz oldu, o nefis balık ve salatanın yapıldığı mekandan da mahrum kaldık uzun zamandır....:(

doğan
25.July.2008, 14:15
2 - 3 hafta önce emre ltd yedek parça fiyatlistesini %40-60 oranında zam yaptığını söyledi.

wkemal
25.July.2008, 16:07
2 - 3 hafta önce emre ltd yedek parça fiyatlistesini %40-60 oranında zam yaptığını söyledi.
buda kıvılcım arkadaşımızın haklı oldugunu ortaya çıkarıyor 1 yıldır dövizde gerileme oldu ama emre %40 %60 oranında zam yaptı biz bir şeyler yapmazsak sonumuz hiçte iyi gözükmüyor bu günümüz önemli degil gelecegimiz önemli arkadaşlar

carvalho
25.July.2008, 16:34

OHAAAA !!!!

Dövizin yerlerde süründüğü ortamda %60 parça fiyatı artışı ne demektir ya?
Ülkede tüketici mahkemesi denen bir kurum var. Eski ve yeni fiyat sirkülerlerine ulaşıp kurum dehal mahkemeye verilmeli.

Evet, şaka yapmıyorum...

Bu işin üzerine gidelim. Ben varım!!!! Tekel yaratmak çok fena bir suçtur!!!

Tayfun
25.July.2008, 16:45
OHAAAA !!!!

Dövizin yerlerde süründüğü ortamda %60 parça fiyatı artışı ne demektir ya?
Ülkede tüketici mahkemesi denen bir kurum var. Eski ve yeni fiyat sirkülerlerine ulaşıp kurum dehal mahkemeye verilmeli.

Evet, şaka yapmıyorum...

Bu işin üzerine gidelim. Ben varım!!!! Tekel yaratmak çok fena bir suçtur!!!

Bende sarıkayaların ilk zamanlarında internet sitelerinde yayınladığı full parça fiyat listesi var, yenisine nerden ulaşacağız peki ?

carvalho
25.July.2008, 16:53
Emre Ltd'den istenecek gibi görünüyor. Emre'yle arası iyi olan var mı? Yoksa başımız mı sıkıştı...

Tayfun
25.July.2008, 17:20
Emre Ltd'den istenecek gibi görünüyor. Emre'yle arası iyi olan var mı? Yoksa başımız mı sıkıştı...

Müslüm baba var :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

kıvılcım
26.July.2008, 18:18
bu kadar önemli bir konu ve hepimiz bir şekilde karşılaşmak zorunda oldugumuz bir konu kimler var kimler yok bilelim arkadaşlar

mojo
26.July.2008, 19:23
bu konuda üstüme düşen ne var ise ben hazırım

foreman
26.July.2008, 22:31
ne yapacagız arkadasm...
turkıye capında bu makınayı kullanan bınlerce ınsan var...
arı kovanına elını sokacak kısıler ancak bu sıtede kı sureklı paylasım yapan 10 kısıyı gecmeyecek...
buradakı ınsanlar mahkemelerde surunurken elını bıle kıpırdatmadan hazıra konmak varmı olye...
soyle bı bakın...'''bende varım''' dıyen kac kısı var...
ve bunlar nedense sıtemızdekı bellı baslı kısıler...
hyusung fan culup hyusung un kanuni ye gecmesını yuzlerce yazılı dılekce ıle pretesto ettı...
adamlarda markalarına baglılık var...
bırlıktelık var.

bu tarzda bı katılımı malesef bız yakalamayabılırız.
oncelıkle aramıza yenı katılan arkadaslar aktıf olacak...bızde arkamızda kım var kım yok bılecegız...
Nassrettın hoca mısalı mahkeme salonunda '''bu fıyatlar az.bırazdaha arttırın''' demek zorunda kalmayalım.

Tayfun
27.July.2008, 13:10
ne yapacagız arkadasm...
turkıye capında bu makınayı kullanan bınlerce ınsan var...
arı kovanına elını sokacak kısıler ancak bu sıtede kı sureklı paylasım yapan 10 kısıyı gecmeyecek...
buradakı ınsanlar mahkemelerde surunurken elını bıle kıpırdatmadan hazıra konmak varmı olye...
soyle bı bakın...'''bende varım''' dıyen kac kısı var...
ve bunlar nedense sıtemızdekı bellı baslı kısıler...
hyusung fan culup hyusung un kanuni ye gecmesını yuzlerce yazılı dılekce ıle pretesto ettı...
adamlarda markalarına baglılık var...
bırlıktelık var.

bu tarzda bı katılımı malesef bız yakalamayabılırız.
oncelıkle aramıza yenı katılan arkadaslar aktıf olacak...bızde arkamızda kım var kım yok bılecegız...
Nassrettın hoca mısalı mahkeme salonunda '''bu fıyatlar az.bırazdaha arttırın''' demek zorunda kalmayalım.

Aziz nesin boşuna dememiş türk milleti koyundur diye, deveye diken misali kimse sesini çıkarmıyor her türlü haksızlığa, şurda toplu bir şekilde dava açıcaz desek seninde dediğin gibi 10 kişiden fazlası katılmaz, böyle olacağına herkes harley parçası alır gibi pahalıya alsın ama kimse ağlamasın bence...

rüzgardede
28.July.2008, 15:19
Deve kuşu gibi başımızı kuma sokarsak bu aletler elimizde olduğu sürece birgün mutlaka zorda kalacağız. Sarıkayalar'ın parça getirtmemesi kendilerine bağlı değil ki. Bu adamlar yasal bir temsilcilikle bu makinaları ithal ediyorlarsa, mutlaka belli servis ve 10 yıllık parça temini gibi bir garanti vermişlerdir. Vermemiş olsalar bile yasal sorumlulukları vardır. Hatta Çindeki üretici firmanın bile sorumluluğu vardır ama uluslararası ticaret hukukuna tabidir ve maalesef bu ülke hukuk mukuk tanımıyormuş deniyor.

emresahin
28.July.2008, 15:28
arkadaşlar bende yasal olarak yapılacak her türlü eyleme varım..dava yada dilekçe hangisi derseniz.
tekelcilik yada fırsatçılık karşısında tepki vermeliyiz.
yoksa gerçektende ne parça alıp binebiliriz bu motorlara nede 2.elde motora müşteri bulabiliriz.
aramızda avukat bir arkadaş olsa şöyle ne yapılacağını adam akıllı bize bi anlatsa, ve zaman kaybetmeden şu işe bir yön verse süper..ama sanırım üyeler arasında avukat yok.
bu durumda tecrübesi olan birisinin vereceği fikirle hareket edebilirz diye düşünüyorum.
ben en azından kendi avukatıma bi danışırım bu konuyu.

kıvılcım
28.July.2008, 15:35
arkadaşlar bu konuyu niye boşa bırakıldıgını anlamış digilim zaten ama ne olursa olsun üstümüze düşeni yapmak zorundayız kim ne kadar bilgi toplarsa okadar çok işimize yarar ben avukatlara danışdıgım kadarıyla ruhsatlarınızn fotokopilerini çekin ve bir dilekçe düzenleyip sirkecideki tüketici dernegine vermeniz yeter ne kadar çok ruhsat okadar çok baskı dediler bu dilekçenin birer örnegini tv ve gazetelere yolarsak kimsenin kaçıkçak yeri kalmamış olur tabi bu arad toplu olarak tv kanaların çıkmaktan korkan yoksa admin bu kıyağımıda unut beleş reklam hemde tv de

ustacik1973
28.July.2008, 21:31
arkadaşlar ben kahraman maraştan mustafa sizler istanbuldan bu konulara daha
vakıfsınız ama tükedici derneklerine falan yapılacak başvurularda elimden geleni buradan yaparım sözde değil özde arkanızdayım merak etmeyin zaten maraşta 3 tane regal var onlara ulaşmam zor değil
bu sorun hebimizin sorunu bence
ben motoru severek yeni aldım daha 2. el olarak ama olsun motor harika bu motorda sorun zor çıkar ama yinede aradığımda
parçasını bulamak isterim burada alış veriş yabtığım vede arkadaşım olan motor parçacısı emrenin de bayisi aynı zamanda emreden o bile memnun değil
bilmiyorum parca istesem neler olur daha
yaşamadım ama olamaz değil bu
sorunlar yanlız olduğunuzu sanmayın 3 tenede olsa maraştan arkanızda regalci var

kıvılcım
29.July.2008, 16:57
arkadaşlar ben kahraman maraştan mustafa sizler istanbuldan bu konulara daha
vakıfsınız ama tükedici derneklerine falan yapılacak başvurularda elimden geleni buradan yaparım sözde değil özde arkanızdayım merak etmeyin zaten maraşta 3 tane regal var onlara ulaşmam zor değil
bu sorun hebimizin sorunu bence
ben motoru severek yeni aldım daha 2. el olarak ama olsun motor harika bu motorda sorun zor çıkar ama yinede aradığımda
parçasını bulamak isterim burada alış veriş yabtığım vede arkadaşım olan motor parçacısı emrenin de bayisi aynı zamanda emreden o bile memnun değil
bilmiyorum parca istesem neler olur daha
yaşamadım ama olamaz değil bu
sorunlar yanlız olduğunuzu sanmayın 3 tenede olsa maraştan arkanızda regalci var
maraştaki arkadaşlar çok tşk ederiz birde istanbuldakileri toplıyabilsek süper olacak

X__utku__X
29.July.2008, 17:28
ben ruhsatımın fotokopisini fakslaya bilirim.bi öğrenci olarak ne gibi bi yardımda bulunabilirim bilemiyorum neyazikki.

schumacher__
29.July.2008, 20:39
gereken şeyler konusunda ben de elimden gerekeni yaparım, sadece kesin olarak bir yol planı çıkarmamız yeter.

police96
29.July.2008, 21:17
Bu konuda ben de üzerime düşeni yapmaya hazırım ama konuya tam olarak vakıf değilim araştırma yapan arkadaşlardan biri yardım edebilir mi bana?:cry:

wkemal
30.July.2008, 18:43
abi geçen koruma demiri sordum 150 dediler birde demezlemi agustosta gelecek diye başımdan vurulmuşa döndüm üstüme düşüyorsa yapmaya hazırım

Topuz
30.July.2008, 19:28
hatırlanacağı üzere, emre ltd.şti. de regal raptor getirtiyor ve onun da servisleri var. aynı zamanda yedek parça da satıyorlar. http://www.emreltd.net/

bilginize.

X__utku__X
30.July.2008, 20:03
topuz verdiğiniz linkte regalle ilgili hiçbişi yok.yada ben bulamadım.

kawancha
30.July.2008, 23:32
yasal olarak ne yapacaksanız ben de sizinleyim arkadaşlar. 10 liralık fan motoruna emre bana 50ytl+işçilik fiyat çekti. motorum garantili olmasına rağmen benden önceki sahibi bakımlarını işletmediği için garantisini de kullanamadığımdan satın almaya mecburdum. ihmal ettim, almadım. çok sıcakta tek fan motoru da yetmeyince geçen hafta radyatörü patlattım. şimdi yeni radyatör ve bir fan motoru almam lazım :D bu sefer ne fiyat çekicekler cidden merak ediyorum. emre ltd. den hiç memnun kalmadım, fuarda gidip yüz yüze ne şikayetim varsa söylediğimde ilgilenir numarası yaptılar sonra ne telefonlarıma çıktılar ne bir kez yardımcı oldular. bu kadar ahlaksız, bu kadar saçma bir ticaret anlayışı daha bilmiyorum. göz göre göre tekelcilik yapıyolar, allah hepsinin bin belasını versin

police96
31.July.2008, 11:31
Ne yapıyoruz? Ne yapmaya karar verdik? Öğrenebilir miyim acaba?

kıvılcım
31.July.2008, 12:23
ben olayın açılımını yaptım ve admin ve mod gelicek önerileri bekliyorum top onlarda

haluka28
31.July.2008, 12:51
Adanadan Ben De Varim Aslinda Daha Fazla Regal Var Burda Ama Onlarin Pek Siteyle Işi Yok. Ama Adaadan Tek Tüfek Olarak Yapilmasi Gereken Ne Varsa Yaparim.

ustacik1973
31.July.2008, 23:39
YA ARKADAŞLAR EMRE NİN yaptığı tekel çilik resmen başka bişey değil keşke başka bi firma daha regalle ilgilense harika olurdu bence
ben kahraman maraştan elşmden geleni yaarım mail se mail fotokoi ise fotokopi ne greksehebsi bi faks kadar uzak ya arkadaşlar bu motordan memnunum ben baya da binebilmek istiyorum parça sorunu yaşamadan inşallah

ardi
01.August.2008, 08:34
arkadaşlar bu konuda ne gerekiyorsa ben de elimden geleni yapmaya hazırırm

RızaHoşgör
01.August.2008, 08:48
Kıvılcım kardeşim,
sen bırak onu bunu.fax no versen ve bu işin ciddiyetine inananlar sana ruhsatlarını faxlasalar.inanmayanlarda inanalardan nasiplense olmazmı?gerekirse gün ve saati belirle gidelim topluca tükeci zavazingosuna sirkeci ye.ota boka zaman bulan arkadaşlarımız sanırım motorları içinde zaman bulacaktır.
sevgilerimle

vatansever
01.August.2008, 14:31
Kıvılcım kardeşim,
sen bırak onu bunu.fax no versen ve bu işin ciddiyetine inananlar sana ruhsatlarını faxlasalar.inanmayanlarda inanalardan nasiplense olmazmı?gerekirse gün ve saati belirle gidelim topluca tükeci zavazingosuna sirkeci ye.ota boka zaman bulan arkadaşlarımız sanırım motorları içinde zaman bulacaktır.
sevgilerimle

aynen Rıza abiye katılıyorum.

foreman
03.August.2008, 21:58
ee ne oldu...
yıne sonucsuz bı topık...
konu acıldı top baskasına havale edıldı...
ee hadı bakalım hayrlısı olsun...