PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yalnız süvari olmak, yada olmamak.!

arkon
25.October.2008, 00:31
Yolculuklarımda yapımdan olsa bir motorcu gördüğümde gider merhaba der, eski osmanlı uslubu "nereden gelir, nereye gidersin, nerelisin" diye sorarım.

Aynı zevki ve ruhu paylaştığımızdan olsa gerek, sohbet koyulaşır, çaylar gelir, arkasından cıgaralar yakılır, ortak zevkler aynı, yudumla çayı, çek dumanı, dal muhabbete.

Gezi anıları, motor yorumları derken sıra gelir benim için önemli soruya.

Site, kulüp veya bir derneğe üyeliğin varmı.?

Cevaplar genelde umduğum şekilde olur, "şuraya üyeyim" güzeeell, "onu, şunu, bunu tanıyormusun," " aaa evet tanıyorum" dedimi hemen sevinç gösterisi.!"hah işte o bizim guruptan" veya "o benim çok sevdiğim bir arkadaşım" paylaşacak bir şeyler çıkar, dinlenirsin sonra vedalaşma ve herkes kendi yoluna.

Çok nadirde olsa "yok, ben hiç bir yere takılmıyorum, çokluk olan yerde problem bitmiyor, yalnız takılmak hoşuma gidiyor, kimseyle uğraşamam, kız arkadaşım kalabalığı sevmiyor, vs. vs."diyenlerede rastladım.

Bir guruba üyeyiz ya.! kendi aklımca herkesin bir gurubu olmalı, hemen başlıyorum prese. "Yalnız gezilirmi, sonra bir yerde motorunda bir problem olsa insan yardım edecek birini arar" diye giriyorum derin konulara, bana yalnız yolculuğun kendince güzel yanlarını anlatıyor.

"Program yapmışsın bir geziye çıkılacak, toplanma yerine gitmişsin herkesten önce, o geldi, bu gelemedi, şu gecikti, hadi o bölümü atladık yola çıktık, ben burayı sevmedim, bunu yemem, şunu içmem, konaklama yerini beğenmedim gibi kaprisler bir yana, birde gittiğimiz yerdeki insanların örf ve adetlerine saygı gösterilmedimi ben rahatsız oluyorum, o yüzden kontağı açar, istediğim yerde durur, istediğimi yer içer, her tür insanla anlayacağı dilde sohbet ederim, üstelik insanların yalnız adama yaklaşımı daha bir hoş oluyor, yatma saatim, kalkma saatim kendime göre, ben manzara sever gönlümün istediği yerde durur resimler, sigaramı içerken herşeyi içime çekerim, yalnızken bunları yaşamak daha hoş oluyor.

Kendimce guruplaşmanın güzel yanlarını anlatıyorum, "bak kalabalık gittiğin bir yerde kahkaha, neşe ve yardımlaşma eksik olmaz, birlikte kadeh kaldıracağın dostlarının olması güzeldir vs. vs." anlatıyorum bazen dolmuşa gelip "haklısın" dediği olsada o şeklini belirlemiş konuşmak boşa.

Bazen gurup olarak gidilen yerlerde bir iki kendini bilmez çıkıpta ortamın tadını bozunca yalnız takılanlara hak vermiyorda değilim, ama neyapayım ben insanları seviyorum, iyi yanlarıylada kötü yanlarıylada, "yalnızlık Allaha mahsus" dememişmi büyüklerimiz.

bozkurt
25.October.2008, 10:07
Selam,
birbe şöyle desek;
''Sürüden ayrılanı kurt kapar''
Ben ençok, kaza meydana gelirse kim kime nasıl haber verecek kısmından korkuyorum.
Hiç olmazsa en az iki motor veya yola çıkmadan önce gideceğin güzergahı birilrine bildirmekte fayda var.
Kazasız sürüşler.
Sağlıcakla kal.

Lamort
25.October.2008, 11:21
bence ezik ve kendi kız arkadaşını eşini kıskanan biraz light birazda egoist insanlardır benim düşüncem bu. Topluluk iyidir eğlencedir tevrübeler paylaştıkça insanlara yararlı olur, bunlardan muhrum kalmak ve insanları mahrum bırakmak bence yanlış.

carvalho
25.October.2008, 12:27
bence ezik ve kendi kız arkadaşını eşini kıskanan biraz light birazda egoist insanlardır benim düşüncem bu.

:mrgreen:
Çok ağır girmişsin be sevgili dostum. Yalnız sürmek bazen terapi gibidir. Sadece sen, rüzgar, yol, motorun... Apayrı keyiftir bazen yalnız sürmek...

Lamort
25.October.2008, 12:37
o ayrı fakat burdaki ana düşünceyi ustamış belirtmiş bir gruba dahilmisin yok abi ben sevmem öle şey demisi değilmi benmi yanlış anladım _?_

agresus
25.October.2008, 13:38
o ayrı fakat burdaki ana düşünceyi ustamış belirtmiş bir gruba dahilmisin yok abi ben sevmem öle şey demisi değilmi benmi yanlış anladım _?_

ben 4 guruba birden üyeyim... ne fark edecek ki... bu sevdiğimi kıskanmadığım ya da çok girişken olduğum anlamına mı gelir sevgili kardeşim... yalnızlık iyidir bazen, zordur yalnızlık... hatta yalnız kalamayanların derdi daha büyüktür, sorunu vardır kendisiyle yalnız kalamayanın; kalabalıklarda saklanmak ister... zaman zaman yalnız kalmalıdır insan kendini dinleyebilmek, belki de tanıyabilmek için... ki hak vermemek de elde değil hani; gurup sürüşleri eğer doğru kişilerle yapılmazsa sorundur, dertdir, tasadır... ne kahvede içilen çayın, ne de çekilen fotoğrafların tadı olur... örf adet bilmeyen, toplumdan, gelenekten, görenekten habersiz birileri çıkar illa... cansıkan olur bazen, bazende iyidir doğru gurupla yol almak, bi "Allah selamıyla" her kapıyı açabilmek... iyidir paylaşmak, öğrenmek... bu sebeple iyidir bi dostluk portalına üye olmak, bazen ama bazende kötüdür... üye ve ya diil diye yargılanamaz insan sevgili kardeşim...

Lamort
25.October.2008, 14:26
BEN ANLATAMADIM ÖZÜR DİLERİM... ORDAKİ AMAÇ FARKLI DEDİKÇE BU OLAY FARKLI YÖNLERE ÇEKİLİYOR.

SÖYLEMİ DİKKATLİCE okuduğumda anladığım tek şey faruk beyin üye ol grupla birlikte gezilere katıl demesine karşın karşısındaki insanın gereksizce sebepler sunması olay bu bende bunu işledim yorumlarımda ya ben bu gün çok çalıştım yada çok derin düşünüyorum....

agresus
25.October.2008, 22:52
Estafurullah... belli ki ben doğru anlayamamış olabilirim güzel kardeşim... sizi kırmak yada rencide etmek değildi amacım... umarım kırmamış ve dahi rencide de etmemişimdir...

pulvo47
27.October.2008, 22:58
Bende hep yanlız sürerim. Süper zevkli...

infinitedreams
28.October.2008, 13:04
Evvela Faruk Abi'ye tespiti ve konuyu kendi penceresinden aydınlattığı için teşekkür ediyorum.

Yalnız "yalnızlık Allah'a mahsustur" argümanının bu konu için uygun olmadığını düşünüyorum. Yalnızlık tabii ki Allah'a mahsustur. Fakat gruplardan kopuk sürenlerin yaşam boyu yalnızlık gibi bir ideallerinin olduğunu sanmıyorum. Herkesin bir işi, eşi, isteyerek ve istemeyerek diye sınıflandırılabilecek muhatap olduğu bir çevresi vardır muhakkak. Asıl konu yalnız sürmek.

Eğer mevzu sürmekse sadece, bu zaten bireysel bir aktivitedir. Yani motosiklet sürmek, tek kişilik bir olay. Yirmi motosikletten oluşan bir grupla beraber bir yerlere gitmek genel fotoğraf olarak 'grup sürüşü' olarak adlandırılsa da orada grubun asıl yaptığı şey sadece 'beraber takılmak'.

Zaten Faruk Abi yeterince örneklendirmiş.
Beraber yemek, çay-sigara içmek, gülmek-eğlenmek, çadır kurup konaklamak vs. bunlar gerçekten insana iyi gelen şeylerdir, eyvallah. Ama hiçbirinin motosikletle ilgisi yoktur. Aynı şeyleri arabayla gidilen bir yerde, hatta herhangi bir yerde de yapabiliriz. Eğer olması gereken şey belli bir ortak noktaysa, bu çok kolay.

Mesela ben.
Bazı hafta sonları okuldan kalma 2-3 arkadaşımla bir kafeye gidip saatlerce laflayabiliyorum. Bu bana inanılmaz iyi geliyor.
Ya da iş arkadaşlarımla her salı oynadığım halı saha maçları. Mahalleden arkadaşlarla film izlerken içtiğimiz nargileler. Bunun gibi örnekler işte. Hep ortak yapılmaya müsait şeyler.
Yalnız konu sürmek olduğunda işler biraz değişebiliyor.

Sapanca Gölü'nün kenarında yemek yemek istediğim zaman bunu arkadaşlarımla beraber yapmak isteyebilirim ama sürmek istediğim zamanlarda bazen yanımda birilerini istememem çok normal. Çünkü sadece sürmek istiyorum. Süratimi, molalarımı falan birilerine göre ayarlamak istemiyorum. Yine Faruk Abi'nin bahsettiği gibi, istediğim yerde durmak, istediğim kadar gitmek istiyorum.
Dikkatimi fermuar düzenine vermek, 'ne zaman mola veriyoruz acaba' diye düşünmek... bunlar motosikletle yapılan bir organizasyonun olmazsa olmazları ama 'sürmek' kelimesinin bana çağrıştırdığı şeylerin çok ötesinde.

Bu yüzden arkadaşlarımla takılmak istediğimde onlarla beraber bir yerlere gidiyorum. Artık Cuma Buluşması ya da Dikili, neresi denk gelirse.
Sürmek istediğimde de ceketimi alıp çıkıyorum.

shopar
28.October.2008, 15:14
Kalabalıkta da yalnızdır bazen insan,önemli olan yalnızken kalabalık olmak,ruhunda coşkun huzur,yüzünde rüzgarı duymak ve bir sıcak el tutmak, bir omuza yaslanmak...
Fikrimizi dinlemekse yalnızlık, güzeldir elbette,yada bir seçimse...Çaresizlikse yalnızlık,bulunamamışsa ortak frekans işte o zaman bir seçim gibi gösterilir oysa acıdır yalnızlık.
Paylaşımsız mutluluk neye yaramıştır?Tek başına kaç kez kahkaha atmıştır insan?Ya da karşıdaki manzarayı gösterebileceğin biri bile yoksa yanında,tutmuyorsa kimsenin elini, neye yarar?
Mutsuzdur aslında mutlu olduğunu sansada...
Yalnızlık acı bir kederdir bana kalırsa.
Paylaşmalı,dokunmalı,gülmeli,rüzgarı birlikte hissetmeli,birlikte üşümeli bazen...
Ne kadar çok insan değil belki ama doğru insanlar ve bulunmuş ortak zihniyet zaten herşeyı ortak kararla yapar,kimin canı nerede ısterse orada durur,orada bekler,bu eziyetse zaten orda olmamak gerekir,yanlış kişidir yanındaki,güzel olan karşılıklı saygıyı baz alan paylaşımdır,bazen sen bazen o...
Ömür,sandığımız ve yaşadığımızdan daha kısa,bir göz açıp kapama mesafesi kadar hayat,bana kalırsa yalnız kalacak kadar zorlaştırmamalı,paylaşmalı.

matemmatik
29.October.2008, 10:29
Hep demişimdir ''Herşey insanla güzel''...
36 gün boyunca yalnız yolculuk yaptım. Dediğiniz gibi gerçekten terapi gibi oluyor, insanın bazı şeyleri ölçüp tartması için güzel bir imkanı oluyor.
Fakaaaaaat... Öyle bir an geliyor ki paketinden iki sigara çıkarıyor ve yanında kimse olmadığını farkedince birine yerine koyuyorsun, şişeni yukarı kaldırıp şere... diyorsun ama lafın yarım kalıyor, sağa doğru hafiften eğilip başını yaslayacak bir omuz bulacağını sanıyorsun ama boşluğa denk geldiğinden sendeliyorsun, manzaranın ve havanın güzelliğini biriyle paylaşmak istiyorsun fakat...
Yalnızlık zor iş velhasıl...

infinitedreams
30.October.2008, 12:17
Hep demişimdir ''Herşey insanla güzel''...
36 gün boyunca yalnız yolculuk yaptım. Dediğiniz gibi gerçekten terapi gibi oluyor, insanın bazı şeyleri ölçüp tartması için güzel bir imkanı oluyor.
Fakaaaaaat... Öyle bir an geliyor ki paketinden iki sigara çıkarıyor ve yanında kimse olmadığını farkedince birine yerine koyuyorsun, şişeni yukarı kaldırıp şere... diyorsun ama lafın yarım kalıyor, sağa doğru hafiften eğilip başını yaslayacak bir omuz bulacağını sanıyorsun ama boşluğa denk geldiğinden sendeliyorsun, manzaranın ve havanın güzelliğini biriyle paylaşmak istiyorsun fakat...
Yalnızlık zor iş velhasıl...
Abi olayı dramatikleştirmenin anlamı yok (:
Paragraf anladığım o ki, sen sigaranı içecek, kadehine vuracak, manzarayı seninle izleyecek birini arıyorsun... beraber sürecek birini değil (:
Keşke yazın imkanım olsaydı da, takılsaydım peşine.

Genel olarak grupçuların ısrarla bahsettiği şey de bu zaten. Takılmak.
Keyfi konusunda itiraz etmiyorum. Elbetteki bunlar, çok güzel hareketler. Yalnız sürmekle pek bir alakası yok.
Yalnız yiyip içelim, herkesin figüran olduğu bir dünyanın küçük bir merkezini oluşturalım demiyorum ben. Sadece sürmek için.
Kulağa ne kadar güzel geliyor... "sürmek".
Bir yere yetişmek değil. Seyahat etmek değil. Tur atmak, gezmek değil. Sadece sürmek.