Yolculuklarımda yapımdan olsa bir motorcu gördüğümde gider merhaba der, eski osmanlı uslubu "nereden gelir, nereye gidersin, nerelisin" diye sorarım.
Aynı zevki ve ruhu paylaştığımızdan olsa gerek, sohbet koyulaşır, çaylar gelir, arkasından cıgaralar yakılır, ortak zevkler aynı, yudumla çayı, çek dumanı, dal muhabbete.
Gezi anıları, motor yorumları derken sıra gelir benim için önemli soruya.
Site, kulüp veya bir derneğe üyeliğin varmı.?
Cevaplar genelde umduğum şekilde olur, "şuraya üyeyim" güzeeell, "onu, şunu, bunu tanıyormusun," " aaa evet tanıyorum" dedimi hemen sevinç gösterisi.!"hah işte o bizim guruptan" veya "o benim çok sevdiğim bir arkadaşım" paylaşacak bir şeyler çıkar, dinlenirsin sonra vedalaşma ve herkes kendi yoluna.
Çok nadirde olsa "yok, ben hiç bir yere takılmıyorum, çokluk olan yerde problem bitmiyor, yalnız takılmak hoşuma gidiyor, kimseyle uğraşamam, kız arkadaşım kalabalığı sevmiyor, vs. vs."diyenlerede rastladım.
Bir guruba üyeyiz ya.! kendi aklımca herkesin bir gurubu olmalı, hemen başlıyorum prese. "Yalnız gezilirmi, sonra bir yerde motorunda bir problem olsa insan yardım edecek birini arar" diye giriyorum derin konulara, bana yalnız yolculuğun kendince güzel yanlarını anlatıyor.
"Program yapmışsın bir geziye çıkılacak, toplanma yerine gitmişsin herkesten önce, o geldi, bu gelemedi, şu gecikti, hadi o bölümü atladık yola çıktık, ben burayı sevmedim, bunu yemem, şunu içmem, konaklama yerini beğenmedim gibi kaprisler bir yana, birde gittiğimiz yerdeki insanların örf ve adetlerine saygı gösterilmedimi ben rahatsız oluyorum, o yüzden kontağı açar, istediğim yerde durur, istediğimi yer içer, her tür insanla anlayacağı dilde sohbet ederim, üstelik insanların yalnız adama yaklaşımı daha bir hoş oluyor, yatma saatim, kalkma saatim kendime göre, ben manzara sever gönlümün istediği yerde durur resimler, sigaramı içerken herşeyi içime çekerim, yalnızken bunları yaşamak daha hoş oluyor.
Kendimce guruplaşmanın güzel yanlarını anlatıyorum, "bak kalabalık gittiğin bir yerde kahkaha, neşe ve yardımlaşma eksik olmaz, birlikte kadeh kaldıracağın dostlarının olması güzeldir vs. vs." anlatıyorum bazen dolmuşa gelip "haklısın" dediği olsada o şeklini belirlemiş konuşmak boşa.
Bazen gurup olarak gidilen yerlerde bir iki kendini bilmez çıkıpta ortamın tadını bozunca yalnız takılanlara hak vermiyorda değilim, ama neyapayım ben insanları seviyorum, iyi yanlarıylada kötü yanlarıylada, "yalnızlık Allaha mahsus" dememişmi büyüklerimiz.

Honda Paneuropean ST 1300
İstanbul
0 Rh (-)