Orijinalini görmek için tıklayınız : Ehliyetsiz Motor Kullanma
Uzay
05.December.2008, 15:17
Selam arkadaşlar,
Ehliyetimi alabilmek için emniyete başvurdum. Evraklarımı teslim ettim ve bana bayramdan sonra ehliyetimin hazır olacağını söylediler :( Bugün tekrar gittim ve bana yine bayramdan sonra hazır olacağını, ehliyetimin şu anda GBT'den daha yeni çıktığını söylediler.
Bayramda motoru ile gezmek isteyen bir insan olarak ben motorumu alıp trafiğe çıksam :p ve beni bir polis çevirse ne olur?
Ne olur kısmını açayım biraz :
Polise desem ki: Memur bey ehliyetimi evde unuttum ve numarasını da hatırlamıyorum, isterseniz sorgu ekranından sorgulayın ad soyad ile ve ehliyetim olduğunu görün :D
Veya biraz daha gerçekçi olursam :
Memur bey, ehliyet almam için sadece son işlemleri bekliyorum. Şişli emniyetinde yatıyor hbenim ehliyet. Sonuçta sınavlarını geçmişi, tüm haklara sahibim. İsterseniz araştırın. Beni bırakın lütfen noolur yalvarıyorum gibisinden bişeyler desem...
Yine de yüzlerce YTL'lik cezayı verip motorumu bağlar mı? Kurban bayramının hatrına birşeyler yapar mı?
Ne dersiniiizzzzzz ?
kaanka
05.December.2008, 15:21
Bence seni 850 YTL. gibi bir parayla öperler kardeşim....:x
Hani bayramlaşmak niyetine...:p bayram haşlığı hesabı....:p
balbar
05.December.2008, 15:22
banada aynı şeyi söylediler....ben sordum görevli arakdaşa nolur diye...resmi olarak evrakların istediği kadar işlemde olsun aracını bağlarlar dedi...
Uzay
05.December.2008, 15:25
Vay anağğğğmmmmm [smilie=greencolorz:
Teşekkürler cevaplarınız için. Ben yine de bişey olmaz diyen bikaç kişi bulup gaza gelmeyi bekleyeceğim :p
Uzay
05.December.2008, 17:50
Ruhsatla ilgili sorumu da burada sorayım dedim.
Ruhsatı üstüme almak istiyorum. Bağlı olduğu ilçe Bağcılar. Ben Mecidiyeköy'de oturuyorum :?:
Şişli Emniyet Müdürlüğünde ( veya trafik şube müdürlüğü vs, ne ise artık :) )
yaptıramam mı?
Benim şirketim bana izin vermekten usandı da :)
kıvılcım
05.December.2008, 18:26
kardeşim sakın yakalanma derim yoksa bütün bayramın zehir olur acımadan 850 ytl yazıyorlar
Uzay
05.December.2008, 22:33
kardeşim sakın yakalanma derim yoksa bütün bayramın zehir olur acımadan 850 ytl yazıyorlar
Eyvallah abi sağol. Bıraktım şirkette, hüzünlübir şekilde geldim evime. Bunca yıl bekledim, biraz daha beklerim artık. Dediğin gibi yakalanırsam ağlatırlar
foreman
05.December.2008, 23:13
tam bır yıl oldu ehlıyetımı alalı...
yıne boyle kurban arifesı ıdı...
sag olsun memur arkadas 10 gunluk gel-gıt den sonra '''bayramdan sonra gel al''' dedı...
bende dedım kı '' abijim. ben motor kuryeyım.6 aydır ıs arıyorum sonunda bı ılac sırketınde ıs buldum bayramda calısacagım.ama adamlar benden ehlıyet ıstıyor.yapma etme ekmegıme manı olma.bak aksama ben sana bayram lık bısıler getırırım ' dedım...
aksam elıme bı cukulata kutusu aldım dogru mudurluge...
adam benı gorur gormez tanıdı.kolumun altında kocaman bı cukulata kutusu...
kosa kosa yanıma geldı elınde ehlıyetım...
tesekkur ettım ve arkama bıle bakmadan cıktım...
cukulata ne mı oldu?
ehlıyetımı kutladım ve kendıme ıkram ettım...
adam benı bunca surundurmeden sonra bunu hak etmıstı ama...:twisted::x
haluka28
06.December.2008, 00:43
bence kaskın takılı olduğu sürece seni durdurmazlar bir seneden fazladır ehliyetim var. ve bir senede 13000 km yol yaptım bir allahın kuluda durdurup sorsa ya bir kere bile sormadılar. bırak sormayı durdurmadılar bile.
gençer
06.December.2008, 02:05
acele etme , o ehliyet bundan sonra bir ömür boyunca senin olacak nede olsa.. kaçmıyor biyere.. daha çoook bayramlar var.. heyecanınıda anlıyorum ama motora birazdaha erken binince inan bişey olmuyor, okadar beklemişsin birazdaha bekle hem daha heyacanlı olur:)
Uzay
06.December.2008, 13:03
Büyük ihtimalle ehliyeti almadan çıkmayacağım ama bayramdan sonra da sanırım yağmur kar çamur alıp başını gidecek... Anca Mart gibi falan tekrar motor sürebilirim :)
Teşekkür ederim cevaplarınız için
arkon
06.December.2008, 13:43
Eski yıllarda motosiklet ehliyetini belediyeler veriyordu, trafikçilerde belediyeyi pek takmıyordu o yüzden normal ehliyetin varsa sorun yaratmıyorlardı.
Ama o yıllarda motosiklet kültürü bu kadar yaygın veya gelişmiş değildi, bizim dönemimizde motosiklet genellikle kızlara hava atmak veya "vay anasına motoru var" şaşknlığını izlemenin keyfi için alınır ve motosiklete mahallede veya okul önünde binilirdi, şimdiki gibi geziler veya şehir içinde araç mantığı gelişmemişti.
Biz o yönden şanslıydık ama seçeneker şimdiki kadar fazla olmadığı gibi, bir mobylettenin fiyatıda hatırı sayılacak kadar yüksekti.
Aradaki fark bunla, karşılaştıracak olursak ehliyet almak veya kalabalık trafikte gezinmek eskisinden kötüde olsa teknolojinin nimetleri bunlara katlanmaya değecek kadar ileri seviyede ve keyif verici.
SaMaRa
09.December.2008, 17:13
arkadaşlar ben gayet ehliyetsiz dolaşıyorum.ama yalvarmanıza gerek yok..zaten artık havalar çok kötü..bakınız ankara'da kar yağıyor!!!yılbaşı geliyor 3 haftaya daha nolsun:)risk pek almayın acemiyseniz hiç almayın:)ben 2gün evvel bırqktım sürmeyi.
X__utku__X
09.December.2008, 19:15
Ben motoru aldığımda kursta sınavı bekliyodum.Erzuruma gittim motoru aldım akşam 9 gibi motorumla ben otobüsden indik eve geldik güzel güzel.Hemen yattım sabah olsunda gezeyim diye sabah oldu veeee yakalandım :(.Hemide ..şube müdürüne.trafikçi olsa kurtarırdım ama paşa paşa 500 lirayı ödedim.Ondan sonra 1 ay geçmeden ehliyeti aldım 8 aydır polislere yapmadığım artislik sırf durdursunlar diye aynı gün beş kere şehir girişindeki arama noktasındanmı geçmedim ama yok durdurmuyolar.Önümdekini arkamdakini durduruyolar ama yok bana geçç bekleme.Ehliyette bi halta benzese.b+a2 alırken sınavlarda toplam geçirdiğim süre 15 dk bulmaz direksiyonlarda dahil.Ramazanda pide almak daha zor beya.
Uzay
10.December.2008, 00:49
Ben de o yüzden hala bekliyorum :) En güzeli sabretmek ;)
kıvılcım
10.December.2008, 17:57
Ben motoru aldığımda kursta sınavı bekliyodum.Erzuruma gittim motoru aldım akşam 9 gibi motorumla ben otobüsden indik eve geldik güzel güzel.Hemen yattım sabah olsunda gezeyim diye sabah oldu veeee yakalandım :(.Hemide ..şube müdürüne.trafikçi olsa kurtarırdım ama paşa paşa 500 lirayı ödedim.Ondan sonra 1 ay geçmeden ehliyeti aldım 8 aydır polislere yapmadığım artislik sırf durdursunlar diye aynı gün beş kere şehir girişindeki arama noktasındanmı geçmedim ama yok durdurmuyolar.Önümdekini arkamdakini durduruyolar ama yok bana geçç bekleme.Ehliyette bi halta benzese.b+a2 alırken sınavlarda toplam geçirdiğim süre 15 dk bulmaz direksiyonlarda dahil.Ramazanda pide almak daha zor beya.
senin olayda tam bagsız bedevi olayı geçmiş olsun
X__utku__X
10.December.2008, 20:44
Aynen öle kıvılcım abi.Allahtan ruhsatı hemen alabilmiştim eğer alamasam 200daha ödücektim,bari 3-4 gün sonra yakalayın demi kursağımda bıraktılar keyfimi.O deyilde burda motorcu bi abimiz 25 senedir ehliyetsiz sürüyomuş ve hiç yakalanmamış:cry:
Uzay
10.December.2008, 22:17
Aynen öle kıvılcım abi.Allahtan ruhsatı hemen alabilmiştim eğer alamasam 200daha ödücektim,bari 3-4 gün sonra yakalayın demi kursağımda bıraktılar keyfimi.O deyilde burda motorcu bi abimiz 25 senedir ehliyetsiz sürüyomuş ve hiç yakalanmamış:cry:
Kimse o abi, şikayet edeyim ben onu. Ben süremiyorum, o da süremesin :p
kıvılcım
18.December.2008, 15:25
arkadaşlar bu aralar çok dikkat edin akılıların bir kaçı ehliyetleri söküp b+a2 yazmışlar bunun yüzünden aşırı bir denetim var sadece motorları çevirip ehliyetleri onaylatıyorlar benden söylemesi ehliyetsiz arkadaşların canlarının yanmasını istemem saygılar
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.