PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sonunda bende dağıttım :)

Tayfun
06.March.2009, 19:25
Evet arkadaşlar 35 bin km ye dayanmış olan ve sizler tarafından arıza yapmayan ve okunmuş motor ilan edilen motorum gözünüze geldi ve dağıttı kendini şanzıman kısmından :mrgreen: gecenin bir saati istanbulun bir ucunda telefonum çaldı ve telefonu açmak için durarak motoru stop ettim, telefon konuşması bitince marşa bastım vitesi 1 e takmak için pedala bastım ama sanki kaynaklanmış gibi sabit bir şekilde kalmıştı, ne yukarı ne aşağı bir hareketle şanzıman 4. viteste takılı kaldı, birazcık söylenip bolca sevap işledikten sonra bindim motora ve 4. vitesle kalktım ince ince, ve ayağımı yere koymadan eve kadar geldim, evin önünde durduğumda wayyy beee olmuşum ben dedim :mrgreen: ertesi gün operatör doctor ali demirstone u aradım ve bilgi verdim oda al gel motoru dedi, bende tekrar motora binerek öğlen trafiğinde sadece 4. vitesle fatihten dikilitaşa gittim, motoru ali ustaya teslim ederken ali abi ne olur beni az sev dedim :p oda bana biraz narkoz vererek gönderdi, neticede yapılan tetkiklerden 4. vitesin kırık olduğu çıktı ilginç bir şekilde, önce tek vites değişimine karar vermiştik ama 2 ayrı dişlide karıncalanma olduğunu gördük, sonuç itibari ile şanzıman nakline karar verdik, hazır motor açılmışken bilyası yağı contası suyu tuzu filtresi bujisi hepsi değiştirildi. yapılan tüm müdahaleler sonucunda ali demirstone beni 700 liralık sevdi :( önce gözüme çok geldi ama 3 seneye yakın bindiğim ve sadece bu sorunu başıma açan motorum bana aslında çok büyük karlar sağladı, kendime bu şekilde züğürt tesellisi yaparak avundum işte :mrgreen: uzun lafın kısası böyle işte arkadaşlar.

Son olarak söylemek istediğim, regale binen herkesin şanzımanı tehlike altında, kullanılan metal adi olduğundan zamanla karıncalanma yapıyor ve demir yorgunluğundan birgün kendini dağıtıveriyor, bu süre sizin kullanış tarzınız ve bakımlarınıza gösterdiğiniz özen doğrultusunda değişiyor tabiki.

Ha bide benim motora kem gözle bakan arkadaşlara bi maşşallahlarını esirgediği için kına aldım hemide hint kınası, yanında kullanım klavuzuda vaaaa :cheesy::cheesy::cheesy:
hepinizi çok öpüyoruö ve seviyorum arkadaşlar...

aslanburclu
06.March.2009, 20:39
vay çömezim vay ne lan bu 3000 e koca motoru satamıyoz bi şanzuman ve vs.i 700 ha .....................

valla tayfuncum geçmiş olsun canına gelmemiş ya boş ver .....

kayar2
06.March.2009, 21:04
geçmiş olsun bu motor kulanan herkez aynı arıza ile karşılaşacak yinede sanslısın 36 bin yapmışın benimkisi 15 gün önce masura bilyayı dagıttı dişlilerde kırık olmadıgı halde az bi karıncalanma görmüştüm ali ustaya hepsini değiştirdittim komple bilya lar depriyaj dişliler ana miller eksantirik inşallah bişzimkiside 36 yapar diyelim

spydx
06.March.2009, 21:48
geçmiş olsun tayfunum bu kronik rahatsızlıktan herkes nasibini bi türlü alacak bu aletlerin şanzıman bölümü kötü......

RoS
06.March.2009, 22:13
gecmiş olsun tayfun abi :D:D:D

X__utku__X
06.March.2009, 22:15
Abi çok geçmiş olsun.Aramıza hoşgeldin.:).kayar2 hocam sanada geçmiş olsun inşallah nice 36 binler yaparsın.Regalciler 2 ye ayrılır şanzıman dağıtmış ve dağıtacak olanlar.

gidikurt
06.March.2009, 23:19
çok Geçmiş Olsun Allah Beterinden Korusun Tayfun

Eileithyia
07.March.2009, 03:55
Bi arıza bu kadar akıcı ve keyifli anlatılabilir. Geçmiş olsun, demekki ben daha şanzımanı dağıtacak olanlar kısmındayım. Benimde disk misk paslanmış resmen bugün aküsünü değiştirdim, viteslere bakmak aklıma gelmedi kesin onlarda paslanmıştır :( çok geçmiş olsun.

Tayfun
07.March.2009, 14:32
vay çömezim vay ne lan bu 3000 e koca motoru satamıyoz bi şanzuman ve vs.i 700 ha .....................

valla tayfuncum geçmiş olsun canına gelmemiş ya boş ver .....

Valla öyle kumandanım, motoru parça parça satmak gerekiyor, toptan satınca 3 milyar parçalayıp satınca 10 milyar ediyor :p

geçmiş olsun bu motor kulanan herkez aynı arıza ile karşılaşacak yinede sanslısın 36 bin yapmışın benimkisi 15 gün önce masura bilyayı dagıttı dişlilerde kırık olmadıgı halde az bi karıncalanma görmüştüm ali ustaya hepsini değiştirdittim komple bilya lar depriyaj dişliler ana miller eksantirik inşallah bişzimkiside 36 yapar diyelim

Şanzıman kırma olayı kesin sonuç gibi birşey abi, valla ben motoru ilk olarak şimdi açtırdım ve herşeyi değişti, bi 40 bin daha giderim ben bununla artık 8)

geçmiş olsun tayfunum bu kronik rahatsızlıktan herkes nasibini bi türlü alacak bu aletlerin şanzıman bölümü kötü......

Şanzıman kırma olayı çok tehlikeli birşey aslında, hangi hızda giderken kırıldığından nerde kırıldığını kadar (uzun yolda herangi bir dağ başı gibi) karın ağrısı bir konu malesef.

gecmiş olsun tayfun abi :D:D:D

Sağolasın genç kardeşim...

Abi çok geçmiş olsun.Aramıza hoşgeldin.:).kayar2 hocam sanada geçmiş olsun inşallah nice 36 binler yaparsın.Regalciler 2 ye ayrılır şanzıman dağıtmış ve dağıtacak olanlar.

Sağolasın utkucum, şansızamn konusundaki tespitin gerçekten çok doğru, allah kimsenin şanzımanına zeval vermesin inşallah.

çok Geçmiş Olsun Allah Beterinden Korusun Tayfun

Sağolasın fırst lady cim hepimizi korusun inşallah, ufaklığı benim için bir kere öpün daha sevmek nasip olmadı çünki :(

Bi arıza bu kadar akıcı ve keyifli anlatılabilir. Geçmiş olsun, demekki ben daha şanzımanı dağıtacak olanlar kısmındayım. Benimde disk misk paslanmış resmen bugün aküsünü değiştirdim, viteslere bakmak aklıma gelmedi kesin onlarda paslanmıştır :( çok geçmiş olsun.

Napalım be bernacım tecavüz kaçınılmazsa misali yapıyoruz işte :mrgreen: dur bakalım hemen öyle şanzımanı dağıtmaya hevesli olma, ama motora binmezde yatırırsan hep motor olduğu yerde dağılacak benden söylemesi, işleyen demil ışıldar derler, frene basılı tutup 500 metre gittinmi diskteki paslar silinir merak etme :cheesy:

Uzay
07.March.2009, 14:41
Geçmiş olsun. Bence o kadar kilometreye bu kadarlık bir masraf az bile. Umarım kazasız belasız hasarsız sürüşler yaşarsın bundan sonra da

Tayfun
07.March.2009, 14:52
Geçmiş olsun. Bence o kadar kilometreye bu kadarlık bir masraf az bile. Umarım kazasız belasız hasarsız sürüşler yaşarsın bundan sonra da

Sağolasın uzaycım, bazı problemleri ne kadar dikkat etsende önleyemiyorsun malesef, 1 sene daha regale bineceğim sanırım, ondan sonrasına allah büyük...

agresus
07.March.2009, 15:58
Yiğidim Deli Zabitim, çok büyük geçmiş olsun Mevlam beterlerinden korusun... neyse 700 liraya sıfır motor aldım diye düşün... nası olsa inşallah bi 35000 daha rahat rahat yaparsın sen... :) bu arada gözü olanın gözü çıksın emiii....:p

BULL
07.March.2009, 16:33
zabit geçmiş olsun :p soğuk su içtinmi arkasına :p
bende agresusa katılıyorum yeni motora verecek para olmadığına göre 1000 TL masraf yapıp eldeki motoru "yeni" yapmak, bi 30-40bin daha yapmak en akıllıcası bu zamanda...
kriz var krizzz eldekine tutunmak lazım böyle zamanda :cheesy:

Tayfun
07.March.2009, 16:45
Yiğidim Deli Zabitim, çok büyük geçmiş olsun Mevlam beterlerinden korusun... neyse 700 liraya sıfır motor aldım diye düşün... nası olsa inşallah bi 35000 daha rahat rahat yaparsın sen... :) bu arada gözü olanın gözü çıksın emiii....:p

Amin volkicim amin, valla bir nevi öyle oldu, ne bilyası ne yağı ne bujisi ne hava filtresi herşey sıfırlandı motorun içinde, allahtan rodaj yapmaya gerek yok :mrgreen: son sözünede diyomkiiiiiii aminnnnnnnnnnn :x

zabit geçmiş olsun :p soğuk su içtinmi arkasına :p
bende agresusa katılıyorum yeni motora verecek para olmadığına göre 1000 TL masraf yapıp eldeki motoru "yeni" yapmak, bi 30-40bin daha yapmak en akıllıcası bu zamanda...
kriz var krizzz eldekine tutunmak lazım böyle zamanda :cheesy:

Valla bülo su alacak para kalmadı onuda sen ısmarlarsın artıkın ne yapalım mujuksss...

bozkurt
07.March.2009, 21:37
Kötülere bişi olmaz.''Yaşasın kötüler.'':p
Senin canın sağolsun kardeşim.Kendine iyi bak.
Kazasız sürüşler.
Sağlıcakla kal.

RızaHoşgör
07.March.2009, 22:45
tayfun kardeşim, volkan ve bülent kardeşlerime katılıyorum. 700 tl ye sıfır moto aldın. hangi japon 35 ooo yapacakta 700 tl ye servisten çıkacak şaşarım.

foreman
08.March.2009, 01:06
tayfun'um gecmıs olsun...
nıce 35.000 km lere...

matemmatik
08.March.2009, 03:43
Geçmiş olsun Tayfun'cum. Allah başına gelmeyenleri bu tür aksiliklerden saklasın diyelim...

Tayfun
08.March.2009, 21:18
Kötülere bişi olmaz.''Yaşasın kötüler.'':p
Senin canın sağolsun kardeşim.Kendine iyi bak.
Kazasız sürüşler.
Sağlıcakla kal.

Doğru diyon ali abim, balıkesirde düşmeyince ben senin kötü olduğunu anlamıştım zate :mrgreen: çok sağol abim öptüm kocaman ve özledim valla sohpetini.

tayfun kardeşim, volkan ve bülent kardeşlerime katılıyorum. 700 tl ye sıfır moto aldın. hangi japon 35 ooo yapacakta 700 tl ye servisten çıkacak şaşarım.

Valla önce zor geldi ama ses etmedim sonra, kronik şanzıman problemi olmasa regal japon olma yolunda gider :mrgreen:

tayfun'um gecmıs olsun...
nıce 35.000 km lere...

Çok sağol fatihçim, sen bu işlerin adamısın aman şanzımanına iyi bak 8)

Geçmiş olsun Tayfun'cum. Allah başına gelmeyenleri bu tür aksiliklerden saklasın diyelim...

Amin aytaççım, en kötü olayımız böyle olsun, candan gideceğine maldan gitsin, keyfimiz biraz kaçar ama düzelir gene sonunda. Özledik senide yiğidim, gün ola harman olada zorkundan beraber inmek nasip ola inşallah, babana selamlarımı ilet tavla hezimetini unutmadadım valla, valideyede selam söyle ve ellerinden öp benim için, yaptığı leziz yemeklerin tadı hala damağımda çünki. :cheesy:

matemmatik
09.March.2009, 01:02
Amin aytaççım, en kötü olayımız böyle olsun, candan gideceğine maldan gitsin, keyfimiz biraz kaçar ama düzelir gene sonunda. Özledik senide yiğidim, gün ola harman olada zorkundan beraber inmek nasip ola inşallah, babana selamlarımı ilet tavla hezimetini unutmadadım valla, valideyede selam söyle ve ellerinden öp benim için, yaptığı leziz yemeklerin tadı hala damağımda çünki. :cheesy:

Kardeşim bu yıl yine zorkun yaylasına çıkacağım. Hatta tatil yapmayı düşünmüyorum. Tüm yaz ya Şanlıurfa'dayım ya da Osmaniye Zorkun yaylasında... Bu tarafa gelecek tüm arkadaşları bekliyorum. Bir alo demeniz yeterli...
P.S. Bizimkilerin de selamı var...

Tayfun
09.March.2009, 02:14
Kardeşim bu yıl yine zorkun yaylasına çıkacağım. Hatta tatil yapmayı düşünmüyorum. Tüm yaz ya Şanlıurfa'dayım ya da Osmaniye Zorkun yaylasında... Bu tarafa gelecek tüm arkadaşları bekliyorum. Bir alo demeniz yeterli...
P.S. Bizimkilerin de selamı var...

Yaz gelsin bi bakalım hele, yolumuz tekrardan düşer belki osmaniye tarafına ve bu sefer beraber ineriz aşağıya, beraber çıktık yaylaya ama inmek nasip olmadı. Yanlız ben gerçekten deliyim ya, pkk nın kol gezdiği dağda göğsümde türk bayrağı sırtımda türkiye yazısı dağ yolundan 15 km aşağıya indim, şimdi düşünüyorumda tüylerim ürperiyor ama tekrar olsa tekrar yaparımmmmm :x

delibeygir
09.March.2009, 10:14
kardeşim geçmiş olsun.sen şimdi o 700 tl'lik sevgiden 70.000 km çıkarırsın gibi geliyo :mrgreen: bana biliyosun hep derim senin kız yanlış gelmiş o ingiltereye gideceklerden karışmış yanlışlıkla gelmiş diye maaşallah hiç arızalanmadan 35.000 gördün bu bakımdan sonra ben düşünemiyorum bile :p yapacağın km'yi.

matemmatik
09.March.2009, 23:21
Yaz gelsin bi bakalım hele, yolumuz tekrardan düşer belki osmaniye tarafına ve bu sefer beraber ineriz aşağıya, beraber çıktık yaylaya ama inmek nasip olmadı. Yanlız ben gerçekten deliyim ya, pkk nın kol gezdiği dağda göğsümde türk bayrağı sırtımda türkiye yazısı dağ yolundan 15 km aşağıya indim, şimdi düşünüyorumda tüylerim ürperiyor ama tekrar olsa tekrar yaparımmmmm :x
Bayrak sevdasından vurulsak ta gözümüz açık gitmeyiz hiç değilse...