PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Merhaba

Pars
06.August.2011, 20:43
Selamlar :) Adım Emir Burak, İstanbul'da yaşıyorum, Bursa'da Uludağ Üniversitesinde okuyorum. Regal Raptor'lara üniversitede tanıştığım bir arkadaş sayesinde ilgi duymaya başladım. O günden beri de favorimdir aslında :) Motora uzun yıllardır ilgi duyarım ama ailede ve çevremde pek motorcu olmadığı için ne ehliyet alabildim ne de motor. Artık vakti geldi diyorum. Önce ehliyeti, sonra motoru alacağım kısmetse. Bu konuda da tavsiyelerinizi bekliyorum. Motoru üniversiteye götüreceğim için ve daha ehliyetim bile olmadığından Bursa'da almam daha sağlıklı olur sanırım ya da burdan alıp kargoyla göndericez. İstanbul'da ve Bursa'da sıfır olarak dd250e satan yerler nereleridir? Taksit imkanı vs. oluyor mu? olmuyorsa sıfır motor alamam zaten, 2. ele yöneleceğiz o vakitte. Her neyse, derdimi anladınız sanırım, yardımlarını bekliyorum :) Şimdiden memnun oldum :)

dokin
07.August.2011, 13:43
emir merhaba, öncelikle aramıza hoş geldin. ben de ünv öğrencisiyim, ist.da bilgi'de okuyorum. 1 ay önce ben de bir Regal Raptor aldım. memnunum, bütçemize göre en uygun ve en kaliteli motordur regal. bursa'daki bayii adreslerini yukardaki Emre Motor reklamını tıklayarak bakabilirsin. sana 250 lik öneririm ve bu sitedeki herkes de sana 250lik önerecek.. bunun fiyatı sıfır maksimum 5500, peşin ise minimum 4900. sen de bu aralarda bulabilirsin. ya da 2.ellere yöneleceksin. 3500 civarına güzel, temiz makinalar bulabilirsin. ayrıca ehliyeti dert etme, o çok kolay bir iş. motorunu al, öğren, sürmeye başla ehliyet işini bu süreçte halledebilirsin. kolay gelsin, aramıza tekrar hoş geldin;)

COMANCHE
07.August.2011, 21:01
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-diger-markalar-inanin-sifirindan-tek-farki-fiyati-49626237/detay/

Bak istersen. Benim makine

Pars
08.August.2011, 00:46
dokin, ilgine teşekkür ederim. şu sıralar daha sınav vakti geçmemişken ehliyeti alayım istiyorum, bu sene okul başlamadan da motoru almak niyetindeyim. o yüzden ehliyeti ertelemenin manası yok :) zaten niyetim 250lik almak. kısmetse bu işin altından kalkıcaz. korktuğum noktalar var aslında, ben arabayla doğup büyüdüm, ralli eğitim falan aldım ama motorla alakadar bir durumum olmadı. sadece araştırdığım ve sorup öğrendiğim kadarıyla çalışma mantığını vs. biliyorum, pratik tamamen sıfır :) bunları halletmem lazım yoksa beni 1 aya asfalttan spatulayla kazıyabilirler :)

CELİL
08.August.2011, 09:37
Emir merhaba aramıza hoş geldin 8)
makina seçiminde doğru karar vermişsin başlangıç ve daha sonrasında şehir içi ve şehirler arası kullanımda en uygun makina RR 250cc modelidir sıfır almak tabiki her zaman problemsiz makina demek rakamlar dokin nin dediği gibi şu an peşin fiatına 12 taksit kampanyası var makinayı kim daha uygun fiata verirse şehir olarak ordan alırsın bu arada fiatlar bayiler arasında farklılık gösterebiliyor araştırma yap. ikinci elde iyi makinada çıkar hırpalanmış makinada biraz şans işi ikinci el makina alırsan muhakak iyi bir ustaya göstermen iyi olur büyük bir sorunu varsa anlar ufak şeyler olsada sorun değil
ehliyeti makinayı almadan almak daha doğru kurstada birtakım teorik bilği ve pratik sürüş tecrübesi kazanırsın daha iyi olur zaten araba ve bisiklet kullanmayı bilen çok çabuk işi kavrar kısa sürede rahatça kullanırsın kendini hiç kasma çok kolay 8)

Pars
08.August.2011, 14:36
comanche ve celil abi, teşekkür ederim ilginize. öncelikle comanche, senin motor beni aşar, hem bütçe hem kullanım olarak :) sana hayırlı satışlar dilerim. @celil abi, bu konuşmalarınız beni yüreklendiriyor, teşekkür ederim. zira motordan epey korkuyorum. çünkü uzaktan ve yakından olsun, bazı motorcu arkadaşlarım çeşitli kazalarda hayatlarını kaybetti ya da ağır yaralandılar. daha tehlikeli şeyler de yaptım ancak motor bende epey bir korku yaratmış olacakki, hala alsam mı almasam mı diye düşünmüyor değilim. gerçi çok fazla kullanmayacağım motoru, haftasonu gezi için olur, arada bir uzun yol olur, çok canım sıkılırsa hadi eyvallah deyip gezmeye gidiyorum olur ama gene de korkutuyor. İnşallah altından kalkarım.

CELİL
08.August.2011, 15:29
iki tekerin her zaman riskleri var tabi ama üzerindeki özgürlük duygusu vazgeçilmez makinalar arasında riski en düşük makinalar choper kasa makinalardır çünki sürat makinası değil keyif makinasıdır fazla hız yapmaz motor yattıgında koruma demirleri hem makinayı korur hem senin motorla asfalt arsında sıkışmamanı sağlar düştüğünde motoru bırakma koruma demirleri seni makinanın üstünde taşır kısaca en güvenli makina choper makinadır bir tanıgında choper makina varsa üzerine bin bak bakalım ne hissediyorsun ben bunu kullanırım diyorsan al bir makina içinde kalmasın 8)

Pars
08.August.2011, 17:07
teşekkür ederim celil abi ilgine :) yakında bir arkadaşımda var, şu an işte, akşamı bekliyorum. gidip bir tadına bakacağım bakalım :D