Orijinalini görmek için tıklayınız : kışın motora binmek..
falldown
15.Kasım.2011, 18:57
arkadaşlar havalar soğumasına rağmen ısrarla motor kullanmaya devam ediyorum bi türlü garaja çekmek içimden gelmiyor.ve kış boyuncada binmeye karar verdim. ancak soğuk öyle bir çarpıyoki sanki kesiyor.özelliklede dağlık ve ormanlık yerlerde. özellikle ayaklarım dizlerimden üstü malum bölgeye kadar kıpkırmızı oluyor.ayaklarımda genelde asker postalı ve 2 çorap oluyor kotumun içinde içlik ve dizimde dizlik oluyor. böylelikle sadece bacaklarımın üst kısım donuyor. zaten şu soğuklarda olmasa dizlik köşede yatıyodu.rüzgarı çok iyi kesiyo :D yağmurda ise deri ceketimi giyemediğimden üst tarafı abartıp katkat giyinip astronot gibi üstünede normal mont giyiorum . bide yıllar öncesinden kalma pınar sütün verdiği polar bere var üst tarafını makasla kestim boğazıma geçiriorum.
ama bunların hepsi ilerleyen kış soğuğunda tam anlamıyla yetmicek gözüküyor. sonuçta kar soğukları gelmedi bile.
merak ediyorumda sizler nasıl giyiniyorsunuz soğuga karşı neler yapıyosunuz ya da çözüm nedir.. donmayım..
not: gecen cumartesi yagmurda ıslanıp rüzgarı yiyen parmaklarım-parmaksız eldivenler yüzünden- öyle dondular ki debriyaj frene basmakta bile zorlandım kışlık eldiven almayı düşünüyorum ancak kışlık rüzgar su geçirmez codura aerotex cart curt membranlı falan motorcu montu motorcu pantolonu falan yada abidik kubidik duran motor botları almayı düşünmüyorum. yokmudur bunlara para bayılmadan bi çözümü??
aidikurt
15.Kasım.2011, 19:13
valla altına ve ustune bır tane termal ıclık al ayagınada motosıklet ıcın kıslık bot al ,kıslıkda bır eldıven.İnan bana isterse -10 derece olsun sıcacık gıdersın.
Yoksa ustune ıstersen 4 kazak gıy 3 tanede pantolon yınede usursun
falldown
15.Kasım.2011, 19:30
valla altına ve ustune bır tane termal ıclık al ayagınada motosıklet ıcın kıslık bot al ,kıslıkda bır eldıven.İnan bana isterse -10 derece olsun sıcacık gıdersın.
Yoksa ustune ıstersen 4 kazak gıy 3 tanede pantolon yınede usursun
öncelikle bilgi için tşk ederim.
internette termal içlik ile normal içliği karşılaştırdım. benim içime giydiğim %100 pamuk.
termal içlik %49 Viskoz %49 Polyester %2 Elastan yazıyor.bu doğrumudur
böyle olanındanmı almak gerekiyor sizdekide böylemi ?? çünkü görüntü birbirine benziyor.termal diye başka bişey almak istemiyorum :D
yada termal dedikleri viskos: çakma fabrikasyon kendini yün sanan materyal + polyester:bi çeşit naylon muşambamsı materyal bunu dokunarak ayırt edebilirim herhangi bir magazaya gittigimde. normal bi yerden almak istiyorum çünkü motor magazasına gidince 10 liralık şeye 30 lira fiyat çekerler şimdi :P ama termal diye başka bişe almak istemiyorum. satıcıları biliosunuz satmak için "heaa abi termal bu" derler walla :P... kendimi şu beyaz showdaki pskopat gibi hissettim öyle olsun ama böyle olmasını istiyorum tarzı konuşunca hhahahahhahahaha
aidikurt
15.Kasım.2011, 19:38
termal içilk en iyi ve uygun askeri malzeme satan yerlderde bulabılırısnız sızdekı normal ıclık oda sıcak tutar ama motorda rüzgar faktoru cok fazla o yuzden ıcıne hava gecırmeyen ve ıçtekı ısıyıda dısarı bırakmayan bır ıclık gıymenız sart .
Moto mağazalarındanda bu tarz içlikler mevcut ama fiyatları biraz daha tuzlu alıyor.
aidikurt
15.Kasım.2011, 19:41
http://www.feyizoglu.com/Termal-Giyim-corap-238
http://www.motomaxonlineshop.com/main/products.asp?cat_ID=156
bu iki adrestende faydalanabılırsın en ıyı ve en uygun motosıkler aksesuar ve kıyafetler bu ıkı sıtede
Ayrıca bu ıkı sıtede cok uygun fıyata anlık ozel urunler oluyor cok uygun fıyatlara alabılıyorsun takıp etmen gerek
ağfndrdm
15.Kasım.2011, 20:47
şu sıralar benimde fazlasıyla yapğım eylem ve benimde ihtiyacım vardı uygun fiyatlı bişiler araştırıyom halen
TWO-WHEEL TANGO
15.Kasım.2011, 23:07
öncelikle bilgi için tşk ederim.
internette termal içlik ile normal içliği karşılaştırdım. benim içime giydiğim %100 pamuk.
termal içlik %49 Viskoz %49 Polyester %2 Elastan yazıyor.bu doğrumudur
böyle olanındanmı almak gerekiyor sizdekide böylemi ?? çünkü görüntü birbirine benziyor.termal diye başka bişey almak istemiyorum :D
yada termal dedikleri viskos: çakma fabrikasyon kendini yün sanan materyal + polyester:bi çeşit naylon muşambamsı materyal bunu dokunarak ayırt edebilirim herhangi bir magazaya gittigimde. normal bi yerden almak istiyorum çünkü motor magazasına gidince 10 liralık şeye 30 lira fiyat çekerler şimdi :P ama termal diye başka bişe almak istemiyorum. satıcıları biliosunuz satmak için "heaa abi termal bu" derler walla :P... kendimi şu beyaz showdaki pskopat gibi hissettim öyle olsun ama böyle olmasını istiyorum tarzı konuşunca hhahahahhahahaha
Fiyatı 100 tl civarı ama şunu incelemekte fayda var. Neopren dalışta giysi olarak sıcak tutuyor ama terletir mi, soru işareti..
http://www.motosikletim.com.tr/urun/free-moto-neopren-pantolon-iclik.aspx
Termal içliği dağcılıkta çok kullanırlar. Pamuklu gibi teri tutmaz, çabuk kurur. Dış kat (ceket, pantolon) giysinin en önemli kısmı bence. Gore tex ya da onun türevi membranların kullanıldığı dış kat giysiler evet pahalı ama ne yağmur geçiriyor ne terletiyor. Tecrübeyle sabittir 8)
falldown
15.Kasım.2011, 23:10
bilgi için tşk tekrardan.
boldor kışlık eldiven almak için motomaxe uğramayı düşünüyordum.ama öncelikle senin yönlendirmen ile, kadıköyde kapalı çarşıda bi sürü yanyana askeri magaza hatırlıyorum uzun zmaandır gitmedim gerçi oraya ama ilk oraya bakarım fiyat için.tabi bide önce kartalda bi asker malzemesi satan dükkan var oraya. olmadı motomax. feyizoğlu aynı ürünü daha pahalıya satıo.
bunlar termaller
http://www.motomaxonlineshop.com/main/thermoform_termal_takim-pmu315.html
http://www.feyizoglu.com/Termal-iclik-Takim-Heavy-_45404.html#0
buda çorap
http://www.motomaxonlineshop.com/main/thermoform_termal_corap-pmu318.html
http://www.feyizoglu.com/Kislik-Termal-corap_44296.html#0
çoraplar farklı ama yapı materyalleri aynı
sanırım bu çorabın üstünede halis mulis yün çorap giyersem sanırım ayacıklarım üşümez
bu arada almayı düşündüğüm eldiven
http://www.motomaxonlineshop.com/main/bol_d39or_kislik_su_gecirmez_eldiven-pmu1721.html
bu ama giyip bi bakmak lazım. elim astronot gibi durcaksa hareketim kısıtlancaksa anlamı yok :D gidip yakından görcem ilk uygun zamanda
falldown
15.Kasım.2011, 23:20
Fiyatı 100 tl civarı ama şunu incelemekte fayda var. Neopren dalışta giysi olarak sıcak tutuyor ama terletir mi, soru işareti..
Termal içliği dağcılıkta çok kullanırlar. Pamuklu gibi teri tutmaz, çabuk kurur. Dış kat (ceket, pantolon) giysinin en önemli kısmı bence. Gore tex ya da onun türevi membranların kullanıldığı dış kat giysiler evet pahalı ama ne yağmur geçiriyor ne terletiyor. Tecrübeyle sabittir 8)
bilgi için tşk. ama bu çok pahalı ya. bunun yerine üstüne biras daha konur senin dediğin gibi normal kışlık motorcu pantolunu alınır ama işte bende onları yakıştıramıorum cruiser motora. ama haklısın sanırım. aşırı yagmura yakalanıp kot ıslandıktan sonra çarpan rüzgarıda hesaba katınca ve de ıslaklık altta giydiğimiz termale gelince termal ne kadar iş görür kafam karıştı şimdi.:? kuru ayaz tamam da 8)
TWO-WHEEL TANGO
15.Kasım.2011, 23:51
bilgi için tşk. ama bu çok pahalı ya. bunun yerine üstüne biras daha konur senin dediğin gibi normal kışlık motorcu pantolunu alınır ama işte bende onları yakıştıramıorum cruiser motora. ama haklısın sanırım. aşırı yagmura yakalanıp kot ıslandıktan sonra çarpan rüzgarıda hesaba katınca ve de ıslaklık altta giydiğimiz termale gelince termal ne kadar iş görür kafam karıştı şimdi.:? kuru ayaz tamam da 8)
Kışın -yağışlı havayı hesaba katarak-motora binmek çok iyi bir giysi donanımı gerektiriyor. Fakat ne yazık ki ihtiyacı karşılayacak giysiler maliyetleri dolayısı ile pahalı. Gore tex'in metre fiyatı 20$ idi. Bir pantolona en az 2 kat gore tex astar konsa rahat 4 metre yani 80 $ sırf astar maliyeti var. Dış katlarda da Cordura, rip stop, vb.. özellikte kumaş kullanıyorlar. Yani her malzeme patentli. Gore tex in kopyası olan membranlar da onun kadar kaliteli değil ne yazık ki. Ama işi ucuza kapatayım dediğin zaman da ya ıslanıyorsun ya terliyorsun. 1,5 mm dana derisi de çözüm değil, deri ıslandığında üşütüyor. Peki bu danalar kışın yağmura yakalandığında üşümüyor mu? Bak benim de kafam karıştı :mrgreen::mrgreen: En iyisi kışın motora binmemek. En azından yağmur ihtimali fazla olan günlerde. 8)
slamdunk_tr
16.Kasım.2011, 11:18
Sirkeci'de "tümoparsan" ın satış mağzası var bir adet. Ben bakmıştım kışlık pantolon için. 120TL ye güzel bir adet pantolon satıyorlar. Kendi üretimleri. Armode marka çantaları yapan şirket aynı zamanda. Ben alacaktım ama o gün "M" bedeni yoktu. Yarın gel dediler.. Gidemedim.. :)
kışın motora binerken yağmuru göze alıyorum herseferindede hayvan gibi ıslanıyorum sorun değil çok zevkli oluyor
5,5 sene okula motorsiklet ile gittim çoğunda ne kaskım ne korumam vardı sabahın 6'sında ayaz soğuğunda dona titreye :) ellerim üzeri filan kurudu çatlak en ufak sıyırlmaya kanıyorlar soğuktan dolayı perçik perçik oldu alıştım. :)
ben o motoru garaja kapatamam ya bir gün sürmediğim zaman içimde ukta kalıyor motora zarar veriyormuş gibi hissediyorum illaki süreceğim en soğuk en saçma sapan hava koşullarında ( antalya için ) şuanda ankaradayım kar yağacak illaki motorsuzum şu anda sattım yokluğunu çok fena arıyorum
ne kadar kapanıp bürünsenizde illaki o rüzgar biryerlerden girecek oda onun tadı yav şöyle giderken irkilmek onun güzelliği
pantolon pacasını çorabın içine sokun pantolonunuz kolay soğuyacak bir madde olmasın kot kolay soğumaz ( altında birşey var ise içlik vs ) ama ıslanınca kolay kurumaz
üstünüze giydiğiniz kolları uzun ve yün birşeyden olmasın hava çok çabuk giriyor ve soğutuduyor eldivenin içine sokun
ve kaskın altı çene tarafı ense tarafı vs çok rüzgara maruz kalıyor maskeleri kullanın çok yardımcı oluyor gerçekten
ben bunların çoğunu uygulamıyorum bile böyle kasılmış titreye titreye kitlenmiş bir vaziyette yol alan birisini görürseniz o ben'im :) :D
falldown
16.Kasım.2011, 11:26
Kışın -yağışlı havayı hesaba katarak-motora binmek çok iyi bir giysi donanımı gerektiriyor. Fakat ne yazık ki ihtiyacı karşılayacak giysiler maliyetleri dolayısı ile pahalı. Gore tex'in metre fiyatı 20$ idi. Bir pantolona en az 2 kat gore tex astar konsa rahat 4 metre yani 80 $ sırf astar maliyeti var. Dış katlarda da Cordura, rip stop, vb.. özellikte kumaş kullanıyorlar. Yani her malzeme patentli. Gore tex in kopyası olan membranlar da onun kadar kaliteli değil ne yazık ki. Ama işi ucuza kapatayım dediğin zaman da ya ıslanıyorsun ya terliyorsun. 1,5 mm dana derisi de çözüm değil, deri ıslandığında üşütüyor. Peki bu danalar kışın yağmura yakalandığında üşümüyor mu? Bak benim de kafam karıştı :mrgreen::mrgreen: En iyisi kışın motora binmemek. En azından yağmur ihtimali fazla olan günlerde. 8)
hmm sen bayaı bi prof. olmuşsun kumaşlar konusunda 8) bi sorum olucak hani şu motomaxde hudsonda vs. de satılan 100 150 liralık montlar pantolonlar var ya goretex değil ama . aerotex falan yazıo (rüzgar su geçirmez dio) ama onlarladamı ıslanıyosun içine sumu alıyo?? mesala bu 80 liraya düşmüş yazıo bende yedim ya :P buna 305 lira veren varmıdırki zaten :p neyse ürün bu :
http://www.motomaxonlineshop.com/main/difi_lane_ax_ceket-pmu1714.html
bunları soruyorum çünkü sizlerin kış deneyimlerinden yararlanayım her çeşit malzemeyi bileyimki bi kere alayım tam alayım. bu benim ilk kışım olucak :mrgreen: bunu alayım şunu alayım hmmm olmadı bide şunu deneyim diyip paraları leylalamanın anlamı yok :p yada işimi ggörmicek şeylere toplamda 200 250 lira vermeninde...
bu arada yagmurda ıslanan dananın cevabı :D mesela penguenlerin 10mm derisi yok. vucud ısısını koruyan şey yağ deri sadece vucudun dış mekanla olan ilişkisini kesio. yani bizi motorda rüzgardan koruyo- ve bence mükemmel koyuro. deri ceket altına giydigim normal bişeyle bile hiç bişekilde üşümüorum ama ıslanmasın diye yagmurda giyemiorum.
falldown
16.Kasım.2011, 11:36
kışın motora binerken yağmuru göze alıyorum herseferindede hayvan gibi ıslanıyorum sorun değil çok zevkli oluyor
5,5 sene okula motorsiklet ile gittim çoğunda ne kaskım ne korumam vardı sabahın 6'sında ayaz soğuğunda dona titreye :) ellerim üzeri filan kurudu çatlak en ufak sıyırlmaya kanıyorlar soğuktan dolayı perçik perçik oldu alıştım. :)
ben o motoru garaja kapatamam ya bir gün sürmediğim zaman içimde ukta kalıyor motora zarar veriyormuş gibi hissediyorum illaki süreceğim en soğuk en saçma sapan hava koşullarında ( antalya için ) şuanda ankaradayım kar yağacak illaki motorsuzum şu anda sattım yokluğunu çok fena arıyorum
ne kadar kapanıp bürünsenizde illaki o rüzgar biryerlerden girecek oda onun tadı yav şöyle giderken irkilmek onun güzelliği
pantolon pacasını çorabın içine sokun pantolonunuz kolay soğuyacak bir madde olmasın kot kolay soğumaz ( altında birşey var ise içlik vs ) ama ıslanınca kolay kurumaz
üstünüze giydiğiniz kolları uzun ve yün birşeyden olmasın hava çok çabuk giriyor ve soğutuduyor eldivenin içine sokun
ve kaskın altı çene tarafı ense tarafı vs çok rüzgara maruz kalıyor maskeleri kullanın çok yardımcı oluyor gerçekten
ben bunların çoğunu uygulamıyorum bile böyle kasılmış titreye titreye kitlenmiş bir vaziyette yol alan birisini görürseniz o ben'im :) :D
hacım sen naptın ya iyi zature olmamışsın ama ilden ile değişiyor hava. şöyle örnek vereyim. çocuklugum ankara geçtiginden dolayı her sene ankaraya giderim kışın arkadaş ziyaretine.onlarda yazın gelirler.ben kar için giderim onlar deniz için :D neyse ankarada - 7-8 derece bile bi atlet üstüne giydigim deri ceketimle rahatca dolaşıyorum gece kuru ayazda (alkolsuz:p). ama istanbulda +7+8 derecede bunu yaptığımda sümüklerim freedom diye bagırmaya başlıolar :p.
falldown
16.Kasım.2011, 11:46
Sirkeci'de "tümoparsan" ın satış mağzası var bir adet. Ben bakmıştım kışlık pantolon için. 120TL ye güzel bir adet pantolon satıyorlar. Kendi üretimleri. Armode marka çantaları yapan şirket aynı zamanda. Ben alacaktım ama o gün "M" bedeni yoktu. Yarın gel dediler.. Gidemedim.. :)
twowhelltango arkadaşın cevabına göre (aerotex tırtmıdır yoksa harbi işe yararmı gibisinden) ordaki pantolonada bakılabilir. ama fiyatlar motomaxdeki ile aynı gibi ama materyal ve model de önemli tabi :D bide araştırdıkça çıkıo :D pantolan ve mont birbirine fermuarlanıyomuş. yani sanırsam bu markalar hibnelik olsun diye fermuarları standart yapmazlar. alt üst aynı marka almak lazım galiba.off lan full takım yarışcı gibi çok tırt durur be cruiser da :D
gönül hala termal alıp dolaşmaktan yana ama ıslanan kota vuran rüzgar düşüncesi kafa bulandırıyo:? motoru takıma uysun diye superbike mı yapsak dermişim:p:p:p:p:p
hacım sen naptın ya iyi zature olmamışsın ama ilden ile değişiyor hava. şöyle örnek vereyim. çocuklugum ankara geçtiginden dolayı her sene ankaraya giderim kışın arkadaş ziyaretine.onlarda yazın gelirler.ben kar için giderim onlar deniz için :D neyse ankarada - 7-8 derece bile bi atlet üstüne giydigim deri ceketimle rahatca dolaşıyorum gece kuru ayazda (alkolsuz:p). ama istanbulda +7+8 derecede bunu yaptığımda sümüklerim freedom diye bagırmaya başlıolar :p.
alışkanlık meselesi ya o soğuk hava yağmur vs
şükür zature yüzü görmedim Allah kimseye göstermesin :)
keşke Ankara'ya kar yağmasa :) tam motorsiklet sürülecek yer çünki o trafikte araç kullanılmaz :)
falldown
16.Kasım.2011, 12:31
alışkanlık meselesi ya o soğuk hava yağmur vs
şükür zature yüzü görmedim Allah kimseye göstermesin :)
keşke Ankara'ya kar yağmasa :) tam motorsiklet sürülecek yer çünki o trafikte araç kullanılmaz :)
gençlik ateşi :D şaka bi yana kişiden kişiyede değişiyo senin dediğin gibi.
bence karda kullanmakta eğlenceli olabilir. ama ulaşmı için değil keyf amaçlı :D şahsen ben denemek istiyorum. trafigin çok oolmadığı tuzlanmamış yol veya tali yol orman yolu vs. de.
aidikurt
16.Kasım.2011, 12:49
termal ıclık gıydıgınde sadece soguktan korunursun dedıgın gıbı zaten yagmur camur varsa tulum tipi yagmurluk alıcan baska yapacak bırsey yok.Görünütüde onemli ama kısın goruntu degıl saglık onemlidir.Bir kere usuttunmu toparlaması zor olur onuda bırak cocugun bıle olmaz valla :cheesy:
Biz motorcuların en buyuk sorunuda ılerde soguk ve ruzgardan dolayı romatizma olma şansısımız cok ama cok fazla
falldown
16.Kasım.2011, 13:45
termal ıclık gıydıgınde sadece soguktan korunursun dedıgın gıbı zaten yagmur camur varsa tulum tipi yagmurluk alıcan baska yapacak bırsey yok.Görünütüde onemli ama kısın goruntu degıl saglık onemlidir.Bir kere usuttunmu toparlaması zor olur onuda bırak cocugun bıle olmaz valla :cheesy:
Biz motorcuların en buyuk sorunuda ılerde soguk ve ruzgardan dolayı romatizma olma şansısımız cok ama cok fazla
"çocugun bile olmaz walla" cümlesi bitirmiştir olayı. ancak benim bildigim soğuktan malum bölgeye zarar gelmez üşüyüp buz kesmesi dışında. aşırı sıcak tohumlama fonksiyonunu öldürür :?diye bilorum.nasıl argo olmadan cümle kurcağımı şaşırdım ama tabi soğuktan üşütüp pis hasta olup ateşlenincede aynı şey :D
romatizma olayı dogrudur başka bi yerde daha duymuştum. hatta orda şöyle geçiodu. dizlik sadece fiziksel darbelerden korumaz aynı zamanda rüzgarın direk vurduğu diz kapaklarını ileriki yaşlarda oluşacak romatizma vb. hastalıklardanda korur.
bu iki alternatif var motomaxde ( bu arada konu sağlam motomax reklamı içermeye başladı resmen acaba sponsor olurlarmı günlük site ziyaretçi limiti kaçtır reklam vermeleri için araştırmak lazım diye düşünüyorum)
bu ucuz olan
http://www.motomaxonlineshop.com/main/yagmurluk_takim-pmu1027.html
yanlız çok kıytırık duruyor.ayrıca paçaları ve kol ağızları açık oralardan rüzgar ve yagmur girer diye düşünüorum.
buda klass bişeye benzio yapı materyali aynı olmasına ragmen hiçde muşamba gibi durmuo diğeri gibi ama 100 lira vermek ne kadar mantıklıdır muamma
http://www.motomaxonlineshop.com/main/difi_neutron_yagmurluk_tulum-pmu1433.html
bendeki ekipmanlar body armor+dizlik. bunları her kıyafetle giyebilirm diye almıştım dahaa en başta.ve gerçekten tek monta göre çok daha iyi oluyo.Bunlarda düşünüldüğünde;
üst için 80 liraya
http://www.motomaxonlineshop.com/main/difi_lane_ax_ceket-pmu1714.html
alt için 120 liraya
http://www.motomaxonlineshop.com/main/difi_dart_ax_ii_pantolon-pmu251.html
almaktansa tulum alıp içine içlik giymek daha mantıklı gelmeye başladı..
tabi twowhelltango arkadaşımızın goretex membran dışında ucuza kaçınca ıslanıosun veya terliosun demeside tuz biber ekti.aerotex hakkındaki cevabını bekliorm hala bu arada..
aerotex kullanan arkadaşların yorumlarını ve önerilerini bekliorum.
kesenin ağzı açılmaya başladı-herşey ilerde doğucak çocuğum için :mrgreen::p
TWO-WHEEL TANGO
16.Kasım.2011, 16:39
hmm sen bayaı bi prof. olmuşsun kumaşlar konusunda 8) bi sorum olucak hani şu motomaxde hudsonda vs. de satılan 100 150 liralık montlar pantolonlar var ya goretex değil ama . aerotex falan yazıo (rüzgar su geçirmez dio) ama onlarladamı ıslanıyosun içine sumu alıyo??
Benim de motosiklet geçmişim 2 yıl. Geçen kış binmedim, kışlık motosiklet ürünlerini dolayısıyla kullanmadım. Fakat bir dönem dağcılık tecrübem oldu. Kışın motosiklet üzerinde yağışlı havada 100 km süratle gitmek, kişiyi kış dağcılığı koşullarına benzer koşullara maruz bıraktığından motosiklet giysisi üreticileri de tırmanışlarda kullanılan ürünlerin hemen hemen aynısını kullanıyorlar. Kış tırmanışlarında gore tex veya kopyası olan ürünler vazgeçilmezdir. Gore tex tesadüf sonucunda bulunmuş, üzerindeki çok küçük deliklerin su moleküllerinin girmeyeceği kadar küçük, fakat hava moleküllerinin gireceği kadar genişlikte olması dolayısı ile su geçirmeyen fakat soluyan bir membrandır.Yapılan bir testte gore tex membrandan yapılmış (sadece membran, yani dışında kumaş yok) bir eldiven giyen şahıs elini suya sokar, bir müddet bekletikten sonra elini sudan çıkarır ve eldiveni de çıkardığında elinin 1) Terlememiş olduğunu 2) dışarıdan su girmediğini, sonuç olarak elinin kuru kaldığını görür.
Gore tex su geçirmez mi? Elbette geçirir: Basınçlı su tutulduğu zaman!! Bu yüzden, gore tex ve benzeri kumaşları satarken dipnot olarak su geçirgenliği: şu kadar basınç diye test verilerini sunarlar. İşte bu noktada ''gore tex'in kopyası olan membranın kalitesi'' ortaya çıkar. Su geçirgenliği fazlaysa kötü, birinci görevini yapmıyor demektir. Veya soluma kabiliyeti az ise sucuk gibi terletecektir.
Şimdiye dek çok gore tex alternatifi ürün üretildi.. Dry max, H2 O proof, vs.. Her firma Gore tex'e 20$ bayılmak istemediğinden kendisi membran üretmeye çalışıyor. Fakat hepsi başarılı değil. Ben dağcılığı bırakalı 6 sene oldu, fakat kardeşime bot bakmak için Karaköy deki mağazalara gittiğimde pek çok Gore Tex alternatifi olduğunu gördüm. Dry max kullanan Hannah diye bir marka var, montunu kullandım, kış tırmanışında hem haddinden fazla su kaybetmeme, hem de ter içinde kalıp üşümeme neden oldu (terlediğinde rüzgarı ve soğuğu yediğinde ciddi hastalıklara açıksındır, bir tanıdığım ciğerlerini bu şekilde hırpaladı). Bu noktada bahsettiğin ürünleri denemeden birşey diyemem.. Zaten ürünlerin verileri yanıltıcı, denemeden anlamak mümkün değil. Bazı meşhur dağcılar ürünleri test eder, dergi, vs köşelerinde not verirler.
Dış katta kullanılan Cordura gibi kumaşlar ise sağlamdır, kolay kolay yırtılmazlar. Veya daha ziyade çadırlarda kullanılan rip stop, adı üzerinde dikiş yönü nedeniyle yırtılsa da delinse de yırtık ilerlemez. İşte dışarıdan gelen su basıncı önce bu kumaşa çarpar(direkt gore tex e çarpsa geçirir demin bahsettiğim gibi), İçerideki membranda soluma görevi görür.
bu arada yagmurda ıslanan dananın cevabı :D mesela penguenlerin 10mm derisi yok. vucud ısısını koruyan şey yağ deri sadece vucudun dış mekanla olan ilişkisini kesio. yani bizi motorda rüzgardan koruyo- ve bence mükemmel koyuro. deri ceket altına giydigim normal bişeyle bile hiç bişekilde üşümüorum ama ıslanmasın diye yagmurda giyemiorum.
Danayı espri niyetine yazmıştım ama, penguen de güzel bir örnek :p.
falldown
16.Kasım.2011, 17:58
bilgi için tşk arkadaşım. sanırım tulum yagmurluk yerine önce sadece pantolon alıp deneyeceğim.test sonuçlarını yazarım buraya.bu arada aerotex veya bu tarz pant kullanan varsa nasıldır deneyimlerini yazarsa sevinirim.
nette gezinirken şu yazıyı buldum.
http://www.milliyet.com.tr/2006/11/25/cumartesi/yazozel.html
demekki kışında kullanan bi sürü kişi var ama yaz kadar çok olmadgından gözümüze çarpmıolar. demekki bunları bayaı bi kişi alıyo ve şikayetçi değiller.tabi yinede alıp test etmek lazım senin deigin gibi yada almadan önce kullananlardan ögrenmek lazım.
birde düşününce sadece motor tepesinde olmuyoruz mola vs. sıcak bi yerlere girildiğinde tulum+body armor+bikaç kat uzun kollu+termal bunları çıkarıp giymesi külfet olacağından yada tulumun üst kısmı salkım saçak gezilceğinden diğer türlü sadece montu çıkarcağımızdan dolayı pant+mont kolaylık açısından daha uygun gelmeye başladı. en kötü ihtimalle bile kot+içlikten daha kuru tutacagını tahmin ediyorum. ama termal içlik herşekilde almayı düşünüyorum.
bi terslik olmassa bu cumartesi bakıcam işte :D
TWO-WHEEL TANGO
16.Kasım.2011, 18:30
birde düşününce sadece motor tepesinde olmuyoruz mola vs. sıcak bi yerlere girildiğinde
Tırmanış ciddi fiziksel aktivite gerektirdiğinden, motor üzerinde fiziksel aktivite daha az olduğundan belki 'soluma' hususunda bu kadar titiz düşünmeye gerek yok diyeceğim ancak molalar,sıcak ortam veya yoğun trafik yine kumaş nefes almıyorsa terlemeye yol açacaktır. Hadi montu çıkarır kurtulursun bir yere girdiğinde ama pantolon?? Aslında hangi kıyafet giyilmeli sorusunu sorabileceğin en mantıklı kişiler kuryeler8).
falldown
16.Kasım.2011, 18:54
Tırmanış ciddi fiziksel aktivite gerektirdiğinden, motor üzerinde fiziksel aktivite daha az olduğundan belki 'soluma' hususunda bu kadar titiz düşünmeye gerek yok diyeceğim ancak molalar,sıcak ortam veya yoğun trafik yine kumaş nefes almıyorsa terlemeye yol açacaktır. Hadi montu çıkarır kurtulursun bir yere girdiğinde ama pantolon?? Aslında hangi kıyafet giyilmeli sorusunu sorabileceğin en mantıklı kişiler kuryeler8).
şirkette gelen kuryelerede dikkat ediyorum son bikaç gündür. adamlar 3 5 dakka durup gidiolar yani sıcak ortamda çok durmuyolar. ama bütün kuryelerin üstünde mont+pant var. hatta son gelen kuryede prohel vardı. hudson da satılıomuş birebir aynısını buldum.yemekci kuryeler- scooter ile kısa mesafe- onlarda bazıları mont+kot bazıları mont+pant giyiyo. en azından burdakiler öyle.
sıcak ortama girildiğinde örneğin yemek için bi lokanta gibi , montu çıkarıp gövdeyi ferahlattımmı bacak kısmının aşırı derecede rahatsızlık vereceğini sanmıyorum.yada biras katlancaz artık sonuçta yarım saat sıcak ortamda kalsak 4 5 saat motor tepesinde olucaz.
dedim ya muamma çok. bilen kullanan deneyen birileri ile konuşsak aydınlancak bütün herşey bi anda ama :D
slamdunk_tr
16.Kasım.2011, 19:45
twowhelltango arkadaşın cevabına göre (aerotex tırtmıdır yoksa harbi işe yararmı gibisinden) ordaki pantolonada bakılabilir. ama fiyatlar motomaxdeki ile aynı gibi ama materyal ve model de önemli tabi :D bide araştırdıkça çıkıo :D pantolan ve mont birbirine fermuarlanıyomuş. yani sanırsam bu markalar hibnelik olsun diye fermuarları standart yapmazlar. alt üst aynı marka almak lazım galiba.off lan full takım yarışcı gibi çok tırt durur be cruiser da :D
gönül hala termal alıp dolaşmaktan yana ama ıslanan kota vuran rüzgar düşüncesi kafa bulandırıyo:? motoru takıma uysun diye superbike mı yapsak dermişim:p:p:p:p:p
Evet mont ile pantolonu fermuarla birleştirebiliyorsun. Montun diğer parçasını pantolonun fermuar kısmına diktirebilirsin terzide. O şekilde uyacaktır.
tümoparsan'daki pantolonların içi yumuşak ısı tutacak şekilde, dışı da yağmur geçirmeyen bir malzemeden. Bir de kendi dizlikleri var koruma olarak. Benim kafama yatmıştı dediğim gibi. Gidip bir bakmanızda fayda var. Fiyatı kafama yatmıştı benim.
reshoden
16.Kasım.2011, 23:56
Bu konu benim de kafamı kurcalamaya başladı. Sürmek istiyorum. Ama kuru günde sürsek bile sıkıntı ki yağmura da birkaç defa yakalandım, donacak gibi oluyorum. Fiyatlar da öyle deneyeyim olmazsa diğerini alırım diyebilecek seviyede değil. Bi araştırmak lazım .
falldown
17.Kasım.2011, 11:31
Evet mont ile pantolonu fermuarla birleştirebiliyorsun. Montun diğer parçasını pantolonun fermuar kısmına diktirebilirsin terzide. O şekilde uyacaktır.
tümoparsan'daki pantolonların içi yumuşak ısı tutacak şekilde, dışı da yağmur geçirmeyen bir malzemeden. Bir de kendi dizlikleri var koruma olarak. Benim kafama yatmıştı dediğim gibi. Gidip bir bakmanızda fayda var. Fiyatı kafama yatmıştı benim.
bilgi için tşk. arkadaşım. dün akşam tam yazıodum apar topar şirketten ayrılmak zorunda kaldım. bu senin dediğin pantolon olmalı
http://www.tumoparsan.com.tr/default.asp?Baslik1=MOTOR%20ELB%DDSELER%DD&Baslik2=ARMODE%20PANTALON&Menu=urunlist&Katid=7&AKatid=94
buda gözüme kestirdiğim diğer alternatif
http://www.motomaxonlineshop.com/main/difi_ventura_ax_pantolon-pmu284.html
ikisini karşılaştırdıgımda cordura kumaş içine naylon tfettamıdır nedir extra bi astar daha var bunun dışında aerotex çıkarılabilir astar +çıkarılabilir termal içlik var ki bunların ikisi tümoparsandada var sanırım içi 2 defa çıkarılabilir yazmışlar. ancak olayı vuran diz korumalarının boyunun ayarlanması. motomaxinki daha agırr basıyo şimdilik. ama tekrardan tşk ederim ilgin için.
bu arada komik olucak ama iki pantolonu karşılaştırıken ayarlanabilir dizlik boyu diyince aklıma takıldı :D mesela kot aldıgımızda boyumuza göre paçalarını kestirioz bunu napcaz :mrgreen: mesela ben 32 beden giyom ama kotlar hep 32x32 :D bense kestiirom. 32x30 kot görmedim hiç :p
falldown
17.Kasım.2011, 11:38
Bu konu benim de kafamı kurcalamaya başladı. Sürmek istiyorum. Ama kuru günde sürsek bile sıkıntı ki yağmura da birkaç defa yakalandım, donacak gibi oluyorum. Fiyatlar da öyle deneyeyim olmazsa diğerini alırım diyebilecek seviyede değil. Bi araştırmak lazım .
walla daha sitede bi kişi bile çıkmadı ben giyom çok memnunum vs. diyen. rr cılardan kimse denememiş sanırım yada siteye girip konuyu görmediler daha. kendimi deney faresi gibi hissedicem şu superbikecıların endurocuların üzerindede görmesem :p
falldown
21.Kasım.2011, 11:26
arkadaşlar geçtiğimiz haftasonu gezdim baktım sordum soruşturdum :D motomax deki satıcı o difi forriders vb. kısaca 100 150 liralık ürünlerle yamur yagarken 20 30 km yol alırsan yalann söylemiş olurum bi süre sonra içine almaya başlıyacaktır diyo. o 500 600 liralık ürünlerin tam anlamıyla iş görceğini söylüyor. tabi bu pahalısını satmak içinde söylemiş olabilir ama hiç satamayacağını bile bile diğer ucuz ürünü niye kötülesin. hudsondaki adam su geçirmez diyo. vs.vs.
kısaca giydim baktım. kot+içlikten daha fazla korur gibi bi hissiyat veriyo ama full koruma olmadıgı için o kadar para vermek mantıksız.
sonuç :D kartaldaki asker malzemeleri satan yerden sadece alt içlik aldım. test edildi. cumartesi geceyarısına doğru çamlıcada sıfır derecede(yarım saat kadar öncesinde harem kız kulesi tarafında 7 dereceydi) 60 80 km ile giderken üşümüosunuz yanmıosunuzda.-- not: bu kişiden kişiye değişebilr.
CELİL
21.Kasım.2011, 11:37
bencede en pratik çözüm içlik yağmur içinde üstüne benim yaptıgım gibi marketlerde satılan ucuz zayıflama eşofmanından alıcaksın tamam :) ( yalnız 2 beden büyük alın yoksa agı kasıyor patlıyor :)
bu arada içlik fiatı ne kadarmış 8)
falldown
21.Kasım.2011, 11:51
10 liraya alt kısmı aldım sadece. ama o viskoz polyester elastan karışımı olandan değil. amcayla oturduk muhabet ettik durmu anlattım. adam içinde yün karışımı da olanını önerdi.
TWO-WHEEL TANGO
21.Kasım.2011, 12:05
zayıflama eşofmanından alıcaksın tamam :)
Kilo vermeye de yardımcı oluyorsa bir taşla iki kuş :mrgreen:. Şaka bir yana yağmurlu havada koşuya çıktığımda ben de kullandım. Çok yer tutmaması, pratik olarak giyilebilip çıkarılabilmesi gözönünde tutulduğunda ani yağmura yakalanma durumlarında çantada bulundurmakta fayda var.
Bu arada neopren alt içlik (fiyatı 100 tl civarıydı) aslında çok güzel bir çözüm, dalışta dahi soğuğu ve lokal bir iki yer hariç suyu içine almaması nedeniyle belki de en güzel çözüm. Vücudu sıkı sardığı için psikolojik açıdan güven de verir. Aslında neopren kumaşlar pahalı değil. Marketlerde spor standlarında bellik, tayt şeklinde satılanların fiyatı çok pahalı değil. O yüzden 100 tl çok fazla.
ağfndrdm
21.Kasım.2011, 20:11
Kilo vermeye de yardımcı oluyorsa bir taşla iki kuş :mrgreen:. Şaka bir yana yağmurlu havada koşuya çıktığımda ben de kullandım. Çok yer tutmaması, pratik olarak giyilebilip çıkarılabilmesi gözönünde tutulduğunda ani yağmura yakalanma durumlarında çantada bulundurmakta fayda var.
Bu arada neopren alt içlik (fiyatı 100 tl civarıydı) aslında çok güzel bir çözüm, dalışta dahi soğuğu ve lokal bir iki yer hariç suyu içine almaması nedeniyle belki de en güzel çözüm. Vücudu sıkı sardığı için psikolojik açıdan güven de verir. Aslında neopren kumaşlar pahalı değil. Marketlerde spor standlarında bellik, tayt şeklinde satılanların fiyatı çok pahalı değil. O yüzden 100 tl çok fazla.
merak ettim gerçekten ,zaten bu ara deli gibi arayış içindeyim varmı önerebileceğin link bana şu işini görür gibisinden ,malum kış ta olsa kısa mesaferler motoru kullanmaya devam edeceğim
TWO-WHEEL TANGO
21.Kasım.2011, 23:13
merak ettim gerçekten ,zaten bu ara deli gibi arayış içindeyim varmı önerebileceğin link bana şu işini görür gibisinden ,malum kış ta olsa kısa mesaferler motoru kullanmaya devam edeceğim
http://www.motobakkal.com/?urun-3850--neopren-pantolon.html
Ağa yaptığım iş arama motorundan 'neopren pantolon' diye aratıp link vermek. Önermek açısından ben de motosiklet üzerinde neopreni tecrübe etmedim, veya yakından bu ürünü incelemedim. Ben de arayış içerisindeyim.
Hudson'dan aldığım mont gövdeyi korumada 'kuru havada' ok. Ancak içimde termal içlik üzerinde kot kesinlikle bacakları korumuyor.
Neoprende malzeme olarak kalite farkları nedir bilmiyorum-veya kalite farkı var mı-, ancak dalış malzemesi olarak mm kalınlık farkları var. Linklerde verdiğim iki içliğin ayak kısımları kapalı, eskiden kuryelik yapmış bir tanıdığım ayakların -eğer kış için uygun bot yoksa-bir süre sonra çok üşüdüğünden bahsetti, dolayısı ile ayakları koruyacaktır. Bana göre hareketi kısıtlamayacak, sürücüyü sıkmayacak kalınlıkta neopren yağmura yakalanma durumunda dahi sıcak tutacaktır. Sonuçta neopren malzeme olarak dalış esnasında da yarım saat süre boyunca suyun 30 mt altında ve bahar ayında, henüz su ısınmamışken vücudu gayet iyi koruyor.
Bu arada 'tek parça' dalış elbiselerini dahi inceliyorum. Ayak açık ancak hem gövde hem bacakları sarması açısından serbets dalışta kullanılan rengarek olmayan elbiseler de bir alternatif.. Bunun ucuzu da yerli markalardan veya tayvan yapımı olanlardan geçiyor. Şu link var mesela, gerçi bu tek parça değil ama fiyatı iyi:
http://www.yilmazshop.com/default.asp?git=9&urun=66320 Ancak bunun ağ kısmında metal parçalar var, kesmek gerekecek, tek parça olanı bulmak gerek..
Fakat tekrar söylüyorum, neopren vb çözümleri kışlık motor tecrübesi olan birine, 'bir kuryeye' sormak en mantıklısı.
Aslında işin doğrusu paraya kıyıp kaliteli-nefes alan,su geçirmeyen- bir dış kat giysi almak. Önemli olan dış kat..Dış katı çözdükten sonra içine yün giy, polar giy problem yok. 8)
ağfndrdm
21.Kasım.2011, 23:30
http://www.motobakkal.com/?urun-3850--neopren-pantolon.html
Ağa yaptığım iş arama motorundan 'neopren pantolon' diye aratıp link vermek. Önermek açısından ben de motosiklet üzerinde neopreni tecrübe etmedim, veya yakından bu ürünü incelemedim. Ben de arayış içerisindeyim.
Hudson'dan aldığım mont gövdeyi korumada 'kuru havada' ok. Ancak içimde termal içlik üzerinde kot kesinlikle bacakları korumuyor.
Neoprende malzeme olarak kalite farkları nedir bilmiyorum-veya kalite farkı var mı-, ancak dalış malzemesi olarak mm kalınlık farkları var. Linklerde verdiğim iki içliğin ayak kısımları kapalı, eskiden kuryelik yapmış bir tanıdığım ayakların -eğer kış için uygun bot yoksa-bir süre sonra çok üşüdüğünden bahsetti, dolayısı ile ayakları koruyacaktır. Bana göre hareketi kısıtlamayacak, sürücüyü sıkmayacak kalınlıkta neopren yağmura yakalanma durumunda dahi sıcak tutacaktır. Sonuçta neopren malzeme olarak dalış esnasında da yarım saat süre boyunca suyun 30 mt altında ve bahar ayında, henüz su ısınmamışken vücudu gayet iyi koruyor.
Bu arada 'tek parça' dalış elbiselerini dahi inceliyorum. Ayak açık ancak hem gövde hem bacakları sarması açısından serbets dalışta kullanılan rengarek olmayan elbiseler de bir alternatif.. Bunun ucuzu da yerli markalardan veya tayvan yapımı olanlardan geçiyor. Şu link var mesela, gerçi bu tek parça değil ama fiyatı iyi:
http://www.yilmazshop.com/default.asp?git=9&urun=66320
Fakat tekrar söylüyorum, kışlık motor tecrübesi olan birine, bir kuryeye sormak en mantıklısı.
Aslında işin doğrusu paraya kıyıp kaliteli-nefes alan,su geçirmeyen- bir dış kat giysi almak. Dış katı çözdükten sonra içine yün giy, polar giy problem yok. 8)
neopren pontolonu bir Trekking yapan arkadaşım önerdi hatta hill walking ayakkabsı bile tavsiye etti:p üşütmez dedi ne alaka anlamadım, o yüzden biraz kararsız kadım ,seninde tırmanış deneyimlerini bildiğim için sormak istedim
uzun süredir bende
bunu düşünüyorum aradım taradım kullanan birine denk gelmedim
korkum şu
acaba gerçelten ısının büyük bölümü içerde haps ediyormu, su geçirmemezliği denildiği kadar gerçekçimi
ha birde çarşı pazar gezmesini gittimde motoru kullanmadığım süre içirinde beni of latıp poflartırmı
neyse teşekkür ederim:D,galiba bu işin kobayı ben olacam ,sonrada size nasıl olduğunu anlatacam
TWO-WHEEL TANGO
22.Kasım.2011, 00:07
neopren pontolonu bir Trekking yapan arkadaşım önerdi hatta hill walking ayakkabsı bile tavsiye etti:p üşütmez dedi ne alaka anlamadım, o yüzden biraz kararsız kadım ,seninde tırmanış deneyimlerini bildiğim için sormak istedim
uzun süredir bende
bunu düşünüyorum aradım taradım kullanan birine denk gelmedim
korkum şu
acaba gerçelten ısının büyük bölümü içerde haps ediyormu, su geçirmemezliği denildiği kadar gerçekçimi
ha birde çarşı pazar gezmesini gittimde motoru kullanmadığım süre içirinde beni of latıp poflartırmı
neyse teşekkür ederim:D,galiba bu işin kobayı ben olacam ,sonrada size nasıl olduğunu anlatacam
http://www.netmotoshow.info/wp-content/uploads/2011/09/kawasaki-VN900-Custom.jpg
Resimdeki arkadaşın tarzına dikkat edersen deri mont ve outdoor pantolon birarada fena durmamış. Burada deri çizme yerine bir hiking botu da pekala fena durmaz kanımca. (işin bir de estetik boyutu var :) )Yazlık trekking botu değilse, üşütmez emin ol. (Ancak şu da var trekking botlarının bazıları tabandan hemen hemen hiç esnemez, takoz gibidir, fren ok ama vites değiştiremezsin, geçen yıl denedim,pedalın altına botun burnunu sokup ikileyemedim bile. Tabanı esnek olanları tercih etmeli). Pantolonu da kaliteli bir tırmanış pantolonu+polar veya yün içlik şeklinde düşünürsen, cruiser'a uygun bir kombinasyon çıkar. Tek dezavantaj, botun bilek kısmı yüksek değilse yağmura yakalandığında bilekten ayak içine su girecektir. Belki şık bir tozluk çözüm olabilir..
Neopren hem su geçirmez hem sıcak tutar bu arada. Sadece biraz terletir.
teoman25
22.Kasım.2011, 06:35
arkadaşlar malum memleketim erzurum -35 -40 lara kadar ısının düştüğü bir yer.. şuanda bende kayak ve snowboard yapmak üzere tasarlanmış olan termal içlikler, kayak pantolonu (saloped) ve kayak montu var.. termal içlikle bildiğimiz yünlü şeyler ve inanılmaz sıcak tutuyor. heleki Saloped altına giydiğnde bildiğin kaynıyorsun. ama gelelim salopede, çift astarlı, klips kemerli, istersen bahçıvan askısınıda takabiliyorsun belinden üzerine.
şuanda geceleri -15-20 derece arası içlik olmadan saloped gayet işimi görüyor üşümüyorum.
kış sporları için tasarlandığı içinde ne yağmur ne kar nede rüzgar nede başka bişiy geçirmiyor.
paçalardan içeriye doğru, bot için extra uzanan lastikli astarı var. yarım yada tam botlara uyumlu, ister astarı botun içine al istersen üzerine al... havalar soğuduğundan beri erzurum şartlarında hep saloped giyindim.. isterseniz biraz araştırın işini çok güzel görecektir çok güzel modellerde vardır
falldown
22.Kasım.2011, 13:16
arkadaşlar nette araştırırken karşılaştım.bu başlık altında faydalı olcagına inanıyorum bire bir kopyalamak yerine link veriorum. motor için kar zinciri yapımı.
http://www.motosiklet.net/forum/mt-kendin-yap-%5Bdiy-do-it-yourself%5D/55347-motorsiklet-kar-zinciri-yapimi.html
falldown
26.Aralık.2011, 14:27
arkadaşlar malum memleketim erzurum -35 -40 lara kadar ısının düştüğü bir yer.. şuanda bende kayak ve snowboard yapmak üzere tasarlanmış olan termal içlikler, kayak pantolonu (saloped) ve kayak montu var.. termal içlikle bildiğimiz yünlü şeyler ve inanılmaz sıcak tutuyor. heleki Saloped altına giydiğnde bildiğin kaynıyorsun. ama gelelim salopede, çift astarlı, klips kemerli, istersen bahçıvan askısınıda takabiliyorsun belinden üzerine.
şuanda geceleri -15-20 derece arası içlik olmadan saloped gayet işimi görüyor üşümüyorum.
kış sporları için tasarlandığı içinde ne yağmur ne kar nede rüzgar nede başka bişiy geçirmiyor.
paçalardan içeriye doğru, bot için extra uzanan lastikli astarı var. yarım yada tam botlara uyumlu, ister astarı botun içine al istersen üzerine al... havalar soğuduğundan beri erzurum şartlarında hep saloped giyindim.. isterseniz biraz araştırın işini çok güzel görecektir çok güzel modellerde vardır
bu haftaki kar yağışıyla birlikte içlik+kot hızla vuran rüzgara uzun süre dayanamaz oldu ve ıslandıkça vuran rüzgarın üşütme şiddeti arttı. realden almış olduğum royal-tech marka (79TL) windproof(rüzgar geçirmez) waterproof( su geçirmez) breathable (nefes alabilir)kayak pantolunu sıfırın altındaki sıcaklıklarda denemiş bulunmaktayım.pantolonu 60 70 km/h aralıksız 3 4 saat ve 90 km ve üstü süratle ortalama bi saat kadar kullandım banamısın demedi. eğer dizlikleriniz varsa ve belli bi standardın üstündeki motorcu pantolonlarına o kadar para vermek istemiyorsanız ve 100-150 lira arası değişen tırt motorcu pantolonlarınında belli bi süre sonra yağmura dayanamayacağı için ve kar kış demeden ben binerim tatlı su motorcusu değilim diyorsanız kayak pantolonunu tavsiye ederim. ayrıca paçalara sıçrayan çamurlu su vb. pisliklerin ıslak bez ile kolayca temizlendiğini belirtmek isterim.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.