Orijinalini görmek için tıklayınız : Motosiklet bakımı hakkında bir kaç soru.
kaanaca
24.November.2011, 01:52
Son mesajlardan belki dikkatini çekenler olmuştur. Bir motorum var (ilk motorum) onu eski sahibinden teslim aldığım günden beri uğraşırım motorla :D Tüm işlerim ters gitmeye başladı. İnanılmaz bereketsiz bi motor yani :D
Biraz önce eski sahibiyle iletişime geçtim. Haciz işini halledecek gibi yani motoru üzerime alabileceğim başkasına satabileceğim gibi görünüyor.
Bi arkadaşım motoru hafifçe bi yere vurmuştu. Geçen baktım çalışmadı uğraştım olmadı. Neyse dedim ön grenajın değişmesi için tamirciye bırakmıştım. Bugün uğradım ön grenaja bakmış orasını ben karşılamayacağım zaten orası şu an önemli değil. Motorun niye çalışmadığına ve durumuna bakmasını söylemiştim. Bana şunları çıkardı;
- Manifoldu yırtılmış (baktım hakikaten yırtılmış baya bi çatlak duruyor, sobanın köşe borusu gibi bişey ne olduğunu bilmiyorum)
- Hava filtresi acil değişecek dedi (baktım kapkara olmuş yağlı gibi değişik)
- Yağı değişecek dedi, şu an içindeki yağ olmasa belki daha iyi dedi. O kadar kötü demeye çalıştı sanırsam. (15 TL)
- Akü zaten bitmişti o değişecek. (40 TL)
- Bişey daha dedi hatırlamıyorum. Bir parça temizlenecek ama unuttum.
Diğerlerinin fiyatını aklıma getiremedim şu an. Toplamda işçilik dahil 120 dedi.
Bunlardan sonra yakıt tüketimi ve performans ne durumda olur acaba?
Ayrıca motor "Çelik Motor Martian 150". Bahara kadar bununla idare edeceğiz. Daha sonra aranıza katılıyorum :)
CELİL
24.November.2011, 10:47
manifolt dışındaki yazdıkların priodik bakım olarak zaten yapılması gerekenler zannedersem sen o işlemleri hiç yapmamışsın o işlemler yapılınca motorun yakışı ve çekişi iyilecektir dediğin gibi bakımlarını yaptır satış pürüzünü çöz o zaman değerine satar diğer makinaya sermaye yapar zorlanmazsın hayırlısı olsun 8)
kaanaca
24.November.2011, 16:29
Ben motoru aldığım günden beri ters giden işlerin maddi açıklarını kapatmakla uğraşırken motorun bakımını yaptırmak için öncelik veremedim. Dolayısıyla yaptıramadım. Tamirciyle görüştüm birazdan ödeme yapmak için çıkacağım. Motoru yaptıracağım ön grenajıda yaptıracağım bi iki güne.
Emix
25.November.2011, 01:32
manifolt yırtıkken gazı tam manasıyla yemez boğulur yokuş çıkarken ciddi anlamda zorlanır. sık sık stop eder yakıt artar çekiş düşer motora zararlı..
yağı tahmin ediyorum tahin gibi olmuştur
aküyü değiştir aküyü şarj eden sistemi elden geçirt
bujileri kesinlikle değiştir buji kablosunuda
kayışı değiştir ve aktarma sisteminin bakımı yağlanması yapılsın
karbüratörü temizle(unuttuğun şey sanırsam)
elektrik sisteminde problem varsa elden geçirt
bütün vidaları sıktırın frenleri kontrol ettirin oynayan gıcırdayan yerler bi elden geçsin hepsi yapıldıktan sonra gider motorunu yıkarsın parlatırsın lastiklerede badem yağı sürersin sıfır gibi olur gözün parlar :) şu haciz işide aradan çıktımı deymesinler keyfine
uzun gibi gözüksede fazla uzun süren işlemler değil ama inanki bunlar yapıldıktan sonra motorsikletiniz kendine gelecektir nefes alacaktır ve siz sürerken zevk alacaksınız
kaanaca
25.November.2011, 01:58
- Eski halinde performans açısından sıkıntım yoktu bazen eşşeklik edip 3 kişi bindiğimiz oluyordu hatta orta derecede sayılacak bi yokuşta 3 kişi (60 kg + 60 kg + 100 kg ciddi bi ağırlık:) ) 40-50nin altına düşmeden rahatlıkla çıkabiliyorduk. Bunlara gerek var mı derseniz tabiki yok saçma yani :D Manifoltun değişiminden ciddi bi beklentim var. :)
- Yağı bugün tamircide gördüm zift gibi olmuş yeni yağı görünce aradaki farkı anladım. Yağı tamamen değiştirildi.
- Akü değiştirildi. Yeni akü taktırdım.
- Bosch buji takıldı.
- Elektrik aksamına motor tamamen rahatlıkla çalışır duruma geldikten sonra bakılacak.
- Birde hava filtresi değişti. Yaklaşık 3 4 yıldır hiç değişmemiş ilk alındığı gibi duruyor. Eski muhterem sahibi sağolsun :)
- Unuttuğum şey karbüratör temizliği değilmiş yani temizlikle ilgili bi olay yokmuş :)
Bugün motoru yetiştiremedik ama yarın öğlen gidip motoru teslim alacağım. Ertesi günde ön grenaj değişimi için gideceğim. Ön grenaj değişecek.
Bir süre sonra durumlara göre farlar, stop lambaları, sinyaller ve ön fren göbeği (hidrolik olan şey diye tahmin ediyorum.) Bunlar için gideceğim. Zaten yaptırınca başka bi olayı kalmıyor.
En son olarak artık haciz olayıda halledilirse muayene için götüreceğim motoru. Muayenesini yaptıracağım. Muhterem bu konudada yapacağını yapmış yani muayeneye hiç sokmamış. 65 lira muayene ücreti + 52 Lirada gecikme zammı var.
Motorun muayenesinde tam olarak neye bakılıyor?
CELİL
25.November.2011, 10:58
makina bakımdan çıkınca bence canavar gibi olacak keyifle binicen
muyenede motorun
şase numarasına
motor numarasına
ön ve arka frenlere
far .stop .sinyallere yani tüm lanbalara
bazen lastiklerin diş derinliğine bakıyorlar kabak değilse sorun yok
birde eksoz mofiye ( çok bagıran) olmayacak senin manifolt yırtıkken çok ses çıkarır o şekilde sorun olabilirdi şimdi yapılınca sorun olmaz
bunlara bakıyorlar 8)
kaanaca
25.November.2011, 11:28
Buna çok sevindim işte :) inşallah sorunsuz şekilde binerim şu motora. Zaten modifiye filan yok motorda. Çok bağırmasının sebebi oymuş onu öğrendim. Modifiyeli gibi değilde gereksiz bi gürültü gibi ses çıkarıyordu.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.