Orijinalini görmek için tıklayınız : büyük sıkıntım var dostlar
tunaypsr
09.April.2012, 23:31
arkadaşlar aldığımdan beri motorum km de 500 e yakın yakıyordu dün ustaya götürdüm şöyle bi baktı motoru çalıştırdı baskı balata bitmiş ,su devirdaimi konturol edecem ,subap ayarı yapacam ,yağı suyu normal hale getireceğim dedi fiyat dedik 250 dedi tamam dedim bugün gittim baskı balatanın kasnagındaki uzun uzun vidaların girdiği kapaktaki vidalama yerinin 4 taneden 1 tanesi kırıktı tam dükkana girdiğimde usta onunla uğraşıyordu olayı hemen bana atı usta bu kırılmış bak dedi aldım inceledim ustaya.bak hiç akla mantığa sığmıyor bu iş bu parça madem önceden kırıldı yıllardır karterin yağıyla motorun yağıyla beraber durdu neden her yer yağ içindede kırılan yerler de zere kadar yağ yok bana verdiği çevap bilmem oldu yani anlayacağınız parçayı kırdı bana yıkmaya çalışıyor sonra öyle bi parça kırılacak o motordan ses gelmeyecek ustaya kardeş benim motoru getirdiğim halde topla bu alet gidiyordu tekrar yürüsün dedim onada gelmiyor çünkü o parça takılmadan motorun hareket etmeyeceğini oda biliyor neyse usta giti belli bi zaman sonra geldi 2005 model regalden sökmüş getirmiş parçayı onada 100 lira istiyo allahtan oda nasılsa tutmadı dişleri 2006 dan daha büyük 2005 lerin yalnız parçada ankarada bulunmuyor nasıl yapacağım bilmiyorum
CELİL
09.April.2012, 23:42
arkadaşlar aldığımdan beri motorum km de 500 e yakın yakıyordu dün ustaya götürdüm şöyle bi baktı motoru çalıştırdı baskı balata bitmiş ,su devirdaimi konturol edecem ,subap ayarı yapacam ,yağı suyu normal hale getireceğim dedi fiyat dedik 250 dedi tamam dedim bugün gittim baskı balatanın kasnagındaki uzun uzun vidaların girdiği kapaktaki vidalama yerinin 4 taneden 1 tanesi kırıktı tam dükkana girdiğimde usta onunla uğraşıyordu olayı hemen bana atı usta bu kırılmış bak dedi aldım inceledim ustaya.bak hiç akla mantığa sığmıyor bu iş bu parça madem önceden kırıldı yıllardır karterin yağıyla motorun yağıyla beraber durdu neden her yer yağ içindede kırılan yerler de zere kadar yağ yok bana verdiği çevap bilmem oldu yani anlayacağınız parçayı kırdı bana yıkmaya çalışıyor sonra öyle bi parça kırılacak o motordan ses gelmeyecek ustaya kardeş benim motoru getirdiğim halde topla bu alet gidiyordu tekrar yürüsün dedim onada gelmiyor çünkü o parça takılmadan motorun hareket etmeyeceğini oda biliyor neyse usta giti belli bi zaman sonra geldi 2005 model regalden sökmüş getirmiş parçayı onada 100 lira istiyo allahtan oda nasılsa tutmadı dişleri 2006 dan daha büyük 2005 lerin yalnız parçada ankarada bulunmuyor nasıl yapacağım bilmiyorum
tunay çok geçmiş olsun muhtemelen ya yerine oturmadan sıktı yada fazla yüklendi kırıldı işin doğrusu ustanın o parçayı karşılaması ama hiç bir usta bunu kabul etmez kıvırır en azından yarı yarıya ödemeye ikna et parçayı ali ustaya sor onda vardır kargoyla 1 günde sana gönderir kolay gelsin :(
serdarozgec
09.April.2012, 23:45
ben Ankara'da yasiyor olsam servisten başka yere götürmem motorumu. motorumun arızalarında ve eksiklerinde Dermirtaş motosiklet Ali Usta (İstanbul) ile görüştüm. bütün parçaları oradan getirttim. motorcularımla (kısa süredir motor kullanıyor olmama rağmen bir kaç tane motorcuyla çalıştım.) ilgili sorunlar hakkında da Ali Usta'dan bilgi aldım. Elinden geldiğince yardımcı oldu sağolsun. ve nihayet doğru motorcuyu buldum. umarım sana da doğrusu denk gelir.
tunaypsr
10.April.2012, 00:11
ben Ankara'da yasiyor olsam servisten başka yere götürmem motorumu. motorumun arızalarında ve eksiklerinde Dermirtaş motosiklet Ali Usta (İstanbul) ile görüştüm. bütün parçaları oradan getirttim. motorcularımla (kısa süredir motor kullanıyor olmama rağmen bir kaç tane motorcuyla çalıştım.) ilgili sorunlar hakkında da Ali Usta'dan bilgi aldım. Elinden geldiğince yardımcı oldu sağolsun. ve nihayet doğru motorcuyu buldum. umarım sana da doğrusu denk gelir. ah kardeş ankarada servisolsada gitsek yok işte buarada normal deyil değimi 500 yakması çünkü bazı yazıları okumuştum 160 200 diyorlardı çok yakması havafilitresi karburatör temizligi subab ayarı devirdaim konturolu baskı balata bunlar dışında başka sebeb varmı
Umut can
10.April.2012, 00:14
geçmiş olsun.baya kötü olmuş.millet işin üç kağıdında hep nerden kazıklasam diye uğraşıyor..celil abinin dediği gibi istanbuldan getirtip kullanılmamış parça taktırmak en mantıklısı olur.başka motorlardan çıkma parçalar yine kullanmış yıpranmış olacaktır.. ankarada nereye gittin bu usta nerede?
tunaypsr
10.April.2012, 00:26
geçmiş olsun.baya kötü olmuş.millet işin üç kağıdında hep nerden kazıklasam diye uğraşıyor..celil abinin dediği gibi istanbuldan getirtip kullanılmamış parça taktırmak en mantıklısı olur.başka motorlardan çıkma parçalar yine kullanmış yıpranmış olacaktır.. ankarada nereye gittin bu usta nerede? yibada uğur bisikletin yanında ara sokakta 1 dükkan eğer alah düşürmesin herhangibi sıkıntın olursa önünden bile geçme
tunaypsr
10.April.2012, 00:29
bu arada sizinkinin yakıtı nasıl
Umut can
10.April.2012, 00:41
yibada uğur bisikletin yanında ara sokakta 1 dükkan eğer alah düşürmesin herhangibi sıkıntın olursa önünden bile geçme
yibaya kadar gidiyorsan oralarda motocentre var..hiç gidip görüşmedik ama iyi bir yere benziyor.hatta bi ara bizim evin oralarda orda çalışan birisi kartını verdi bizim motoru görünce, her türlü yardımı yaparız demişti.ayrıca internetten de gidenlerin olduğunu başka forumdan okumuştum.aslında ben de fırsat bulunca gitmeyi düşünüyorum.
biz daha yeni yeni kullanmaya başladık.:mrgreen:aldığımızda depoyu fulledik bir daha da benzin koymadık. biraz kokluyor gibi :cheesy:
serdarozgec
10.April.2012, 01:15
ah kardeþ ankarada servisolsada gitsek yok iþte buarada normal deyil deðimi 500 yakmasý çünkü bazý yazýlarý okumuþtum 160 200 diyorlardý çok yakmasý havafilitresi karburatör temizligi subab ayarý devirdaim konturolu baský balata bunlar dýþýnda baþka sebeb varmý
Acikcasi ben motordan cok anlamam. O yuzden neden cok yaktigi konusunda herhangi bir fikrim yok. fakat benim motorum kullanisima, yol ve hava durumuna gore 100 km de 3.5 lt ile 4 lt arasinda yakiyor. Umarim senin motorunun cok yakiyor olmasi bahsettigin sorunlardan birtanesindendir. Tek problemin kirilan parca, bence onu da Ali usta dan temin edebilirsin. Tavsiyemdir. Bu arada bir ara sanki Celil abi regal servis haritasi paylasmisti. Aradim fakat bulamadim. Hatta sivasta servisin oldugunu gorerek oraya gitmeye karar vermistim. Ankara da oldugunu da hatirliyorum. Yaniliyor da olabilirim tabi ki... Hafizam beni yaniltmiyorsa zaten Celil abi bu konuyla ilgili donus yapacaktir. Tekrar dan gecmis olsun. Umarim kisa surede sorunun cozulur.
CELİL
10.April.2012, 08:30
tunay fazla yakması dediklerinden olur ayarları yapılınca düzene girer benzin hesabını litre üzerinden yaparsan daha doğru sonuca ulaşırsın normali şehir içi 100 km de 3,5 - 4 litredir 8)
Servisler link : http://www.regalraptor.net/forums/showthread.php?t=5914&highlight=servisler
serdarozgec
10.April.2012, 10:01
tunay fazla yakması dediklerinden olur ayarları yapılınca düzene girer benzin hesabını litre üzerinden yaparsan daha doğru sonuca ulaşırsın normali şehir içi 100 km de 3,5 - 4 litredir 8)
Servisler link : http://www.regalraptor.net/forums/showthread.php?t=5914&highlight=servisler
Peki servis haritasini sen mi paylasmistin Celil abi?
serdarozgec
10.April.2012, 10:03
Evet bundan bahsediyordum.
CELİL
10.April.2012, 10:52
Peki servis haritasini sen mi paylasmistin Celil abi?
haritayı sadece fuarda dağıtılan cd de bulabilidim onuda aktaramıyorum
haritayı inceledimde zaten üzerine tıklayınca servisleri göstermiyormuş işe yaramıyor 8)
Emrehan
10.April.2012, 11:45
Abi Ankara'da bildiğim kadarıyla bir tane yetkili servis var, o da Redline. Ankara'yı pek bilmiyorum, yeni geldim sayılır ama geçenlerde bi arkadaşımla gittik Redline'a. Conrad Adenauer Caddesi diye bir yerde. Yol tarifi veremem ama Sancak Mahallesi diye geçiyor.
Ama ben oraya gittiğimde sıfır motorlara baktım; arkadaş ATV baktı kendine, kendi kendimize bakındık uzun süre. Dükkanda 3-4 kişi vardı bi Allah'ın kulu hoşgeldin ne istiyorsun bile demedi. Biz adamların peşinden koştuk soru sormak için. Biz ordayken biri bir Regal getirdi baktırmak için, şimdi bakamayız sen bırak git dediler. Adam beş dakkalık işi var, baksanız ne olur dedi ama, abiler keyif adamı; bakmadılar. Regalci kardeşimiz de aldı motorunu gitti mecburen. Yani Redline da böyle abiler...
Merhaba Tuna Kardeş, öncelikle çok geçmiş olsun. Böyle şeyler insanın çok moralini bozar, tahmin edebiliyorum. Çok canını sıkmamaya çalış, eksik olan parçayı kargoyla temin edip sorununu çöz bence. Km.' de 50 krş. gerçekten çok fazla, yaklaşık olarak 2,5 katı fazla yakıyor senin motorun. Bende 2006 model dd250e-9 var, depoyu fullediğimde (52 tl civarında fulluyorum) 280 - 290 km. arası yol yapabiliyorum. En düşük yaptığım km. 270 km. oldu. En düşük üzerinden hesap yapsak 52 / 270 = 20 krş. yapıyor.
Subap ayarlarında bir sıkıntı olacağını tahmin ediyorum. Bu arada hava filtresi pahalı bir şey değildir. 20 - 25 TL arasında alıp değiştirebilirsin. Bu da yakıta etki eder. Baskı balata vs.. konuların bilgim yok fazla. Onun için yanlış bilgi vermek istemem.
İnş. biran önce sorunlarını çözüp keyifle motorunun zevkini çıkarırsın :)
tunaypsr
10.April.2012, 18:54
eveet ARKADAŞLAR şimdi gelelim filimin sonuna daha 4 saat önce bütün bakımlarını yaptırdım ve cıktım anlaşmamızda karburatörü temizleyecekti yapmadı ,zincirin germe vidasını takacaktı takmadı düdüklü filaşör takacaktı taktı devirdaimine bakacaktı yaptı baskı balatayı değiştirecekti değiştirdi subab ayarı yapacaktı yaptı yağı değişecekti mct nin cekme bırakma teli ni takmıştım pek salıklı olmamıştı ama buyuk uraşlarla yaptığım ayar sonucu 2 side aslan gibi çalışıyordu bu arada denemeyin uymuyor cok zahmet istiyor neyse koskoca usta otelleri bi türlü tuturamadı eski cekme teliyle idare etttik sonuç anlaşmamız 250 liraydı tabi sonradan eklen kendi kırıpta benim üstüme attığı baskı balata kampanasınıda ekleyince fiyatı ankarada yok diye bana 35 tl lik parçayı bana 100 tl ye iteleyince oldumu sana 350 benimde elbet bi planım vardı. bende 3 gün boyunca motorun yanından ayrılmadım butün taktığı parçalara dikkatlice baktım her ne kadar kızsada sabah dükanı onla açtım onla kapattım çünkü güvenim kalmamıştı hata bugun sabah espiri bile yaptım usta kusura bakma trafik vardı mesayiye geç kaldım diye neyse iş bitti ver bakalım usta bi test edeyim dedim bi kaç tur dükkanda döndüm baktım alet fena deyil ordan ver elini, ana yol, ordan ver elini işe, ordanda direk eve şimdi diyeceksiniz parayı ne yaptın arkadaşlar çok adice oldu içime hiç sinmiyor ama kaçtım vermedim 3 gündür bana anamdan emdiğim sütü burnumdan getirdi hak etmedimi sizce. şimdi o düşünsün dursun bu arada bugun iyi bi içiyim diyorum bu paraya kendini uyanık mileti saf zanedenlerin şerefine
dreamrocker
10.April.2012, 19:02
eveet ARKADAŞLAR şimdi gelelim filimin sonuna daha 4 saat önce bütün bakımlarını yaptırdım ve cıktım anlaşmamızda karburatörü temizleyecekti yapmadı ,zincirin germe vidasını takacaktı takmadı düdüklü filaşör takacaktı taktı devirdaimine bakacaktı yaptı baskı balatayı değiştirecekti değiştirdi subab ayarı yapacaktı yaptı yağı değişecekti mct nin cekme bırakma teli ni takmıştım pek salıklı olmamıştı ama buyuk uraşlarla yaptığım ayar sonucu 2 side aslan gibi çalışıyordu bu arada denemeyin uymuyor cok zahmet istiyor neyse koskoca usta otelleri bi türlü tuturamadı eski cekme teliyle idare etttik sonuç anlaşmamız 250 liraydı tabi sonradan eklen kendi kırıpta benim üstüme attığı baskı balata kampanasınıda ekleyince fiyatı ankarada yok diye bana 35 tl lik parçayı bana 100 tl ye iteleyince oldumu sana 350 benimde elbet bi planım vardı. bende 3 gün boyunca motorun yanından ayrılmadım butün taktığı parçalara dikkatlice baktım her ne kadar kızsada sabah dükanı onla açtım onla kapattım çünkü güvenim kalmamıştı hata bugun sabah espiri bile yaptım usta kusura bakma trafik vardı mesayiye geç kaldım diye neyse iş bitti ver bakalım usta bi test edeyim dedim bi kaç tur dükkanda döndüm baktım alet fena deyil ordan ver elini, ana yol, ordan ver elini işe, ordanda direk eve şimdi diyeceksiniz parayı ne yaptın arkadaşlar çok adice oldu içime hiç sinmiyor ama kaçtım vermedim 3 gündür bana anamdan emdiğim sütü burnumdan getirdi hak etmedimi sizce. şimdi o düşünsün dursun bu arada bugun iyi bi içiyim diyorum bu paraya kendini uyanık mileti saf zanedenlerin şerefine
Geçmiş olsun. Başından beri okuyorum başına gelen olayları, çok geçmiş olsun, ne kadar kızdığını tahmin ediyorum. Ancak bana kalırsa en azından adamın yaptığı işçiliğin parasını bir şekilde gönder. Çünkü biliyorsun bu dünyada hak kimsede kalmıyor, bir şekilde birisinden çıkıyor. Önemli olan geri dönüşü olmayan üzücü şekilde çıkmaması 8)
tunaypsr
10.April.2012, 19:12
Geçmiş olsun. Başından beri okuyorum başına gelen olayları, çok geçmiş olsun, ne kadar kızdığını tahmin ediyorum. Ancak bana kalırsa en azından adamın yaptığı işçiliğin parasını bir şekilde gönder. Çünkü biliyorsun bu dünyada hak kimsede kalmıyor, bir şekilde birisinden çıkıyor. Önemli olan geri dönüşü olmayan üzücü şekilde çıkmaması 8)
daha önceden parça alacam diye benden 110 tl aldı filaşörle kampananın parasını onu söylemeyi unuttum o yeter ona
Gercekten kotu bir deneyim olmuş
Gecmiş olsun sadece degişen veya işcilik dişinda kalan masraflarin parasini gonderirdim..
Bu bile cok 3 kuruş icin lagalugaci usta cok piyasada.
Yibada umit\işil bisiklet var KUBA motor ankara bolge dagiticisi oranin servisine bi ugra istiyorsan Ruhi usta var oldukca iyi ve samimi bir usta fiyatlari fahiş degil arkadaşimin maruder 800 unu goturduk sizinkine benzer bir cok işlem yapti cokta iyi yapti
Bunun dişinda musait birisi ve servis ihtiyaci duyan var ise Sokullu tarafinda yeni bir usta ile taniştim adam gercekten cok temiz calişiyor tam işinin ehli cok memnun kaldim
Ankarayi bilmedigimden tarif edemiyecegim musait bir zaman eşlik edebilirim.
dtahir
11.April.2012, 00:09
ah kardeş ankarada servisolsada gitsek yok işte buarada normal deyil değimi 500 yakması çünkü bazı yazıları okumuştum 160 200 diyorlardı çok yakması havafilitresi karburatör temizligi subab ayarı devirdaim konturolu baskı balata bunlar dışında başka sebeb varmı
Kardeşim benim de egzoz açıktı, bahsettiğin tüm ayarlar ve hatta daha fazlasını Ali Usta'da yaptırmıştım ancak yakıt çok fazla değişmedi.40 kuruştan 35 kuruşa inmişti:)Buna da şükür tabi :)
serdarozgec
11.April.2012, 00:47
:) insallah plakani almamistir. Tanidigi butun motorculara dagitir.
av. Cevdet Yılmaz
11.April.2012, 01:26
tunaypsr ustayı 3 gun boyunca ısrarlı takibini takdir etmemek elde değil8)Ustalara karsı hakkını sonuna kadar aramak gerekıyor.Ama ustanın kırdıgı parcanın ucreti dışında normal anlasmanızın ucreti odenebilir kanaatimce.Malum hayatımız 2 teker ustunde gecince bu konularda hassas davranmakta fayda var:D Insanın hevesini kacıran olaylar bunlar umarım tekrarlanmaz.Yeniden gecmiş olsun.
CELİL
11.April.2012, 09:14
geçmiş olsun çok üzdü seni cezayı hak etti tabi ama kul hakkı fena çıkar kapak ve yapmadıgı işlemlerin parası kes kalanını biriyle gönder bence 8)
tunaypsr
11.April.2012, 12:45
arkadaşlar biz bütün işlemlerle 250 anlaştık 100 tl parça parası verdim 10 tl conta kestirdim parasını ver hesaptan düşeriz dedi kendim contacıya kestirdim etti sana 110 arka tekere germe vidası takacaktı takmadı 20 ordan düş karburatörü temizleyecekti temizlemedi 50 ordan çünkü başka yere sordum 50 temizleriz dedi etti sana 180 30 mct teli almıştım iyi kötü çalışıyorsu ona tam ayar yapacaktı biraz uğraştı ayarı tuturamayınca olduğu gibi 2 teli bozdu eski teli takmak zorunda kaldık tek telle idare ediyorum bu arada taktığı parcada 2006 model başka bi regalden söktü getirdi alet sıfır değil eğer dükkanda durmasam bana sıfır diye kakalayacaktı muhtemelen yani sonuç ben 50 daha göndereyim nedersiniz sizce nekadar vermem lazım bu durumda sizin insafınıza bırakıyorum bu arada şunuda söylemem lazım yaptığı işlemler ayarlar çok mükemel olmuş motor bana açayib rahat geldi bakalım dediği gibi az yakacakmı vitesler nerdeyse dokunmatik olmuş çok rahat geciyor baskı balata motora yaptığı ayar neyse mükemel
CELİL
11.April.2012, 12:53
konu tamamiyle senin vicdanında bundan sonrası sana kalmış
bu arda bir not :senin debriyaj baskı balata değişti ya o parçanın burdaki fiatı 200 tl :)
debriyaj balatası link:
http://www.regalraptor.org/magaza/regal-raptor-yedek-parca-ve-aksesuar?product_id=86
sağ yan kapaklink:
http://www.regalraptor.org/magaza/regal-raptor-yedek-parca-ve-aksesuar/regal-raptor-250-zanzuman-kapagi-sag-karter-kapagi
Emrehan
11.April.2012, 13:00
konu tamiyle senin vicdanında bundan sonrası sana kalmış
bu arda bir not :senin debriyaj baskı balata değişti ya o parçanın burdaki fiatı 200 tl :)
Celil Abim pek çok konuya olduğu gibi bu konuya da farklı bir boyut getirdin.8)
Böyle dandik ustaya el emeği - işçilik verilmez muhakkak ama parça parasını gözetmek lazım sanki.
Ben olsam nasıl yapardım diye düşünüyorum da; çok zor durum hakikaten. Bulduğum cevaplar da burada söylenmez.:x
tunaypsr
11.April.2012, 17:53
:) insallah plakani almamistir. Tanidigi butun motorculara dagitir.
iyyi ya işte ozman işlerini daha dikkatli yaparlar zaten bundan sonra karar aldım
1 tamir sırasında motordan asla ayrılmam
2parça lazımsa parçayı kendim getitiririm
3ara sokak tamircisine gitmeyecem
4 bilindik kaliteli yerde servis çalışan elemanına 40 50 bahşiş vererek işimi sağlam yapmasını sağlayacam
5 ana yola yakın kaçması kolay servise bakacam:mrgreen:
dtahir
11.April.2012, 22:47
Bir noktaya daha değinmeden edemeyeceğim.Bu dünyada kimsenin hakkı kimsede kalmaz, sen ustaya kızdım, hakettmişti, çok canım sıkıldı diyerek vicdanını rahatlatabilirsin ama Allah korusun bir gün başına bir iş gelirse ben ne yaptım diye düşünürsün.O usta sana yaptığı yanlışın sıkıntısını bir şekilde çeker, sen de ona yaptığının...Ara adamı al hesap numarasını, işçilik göndermesen de parça parasını gönder.Şahsi kanaatim budur.
tunaypsr
12.April.2012, 21:26
konu tamamiyle senin vicdanında bundan sonrası sana kalmış
debriyaj balatası link:
http://www.regalraptor.org/magaza/regal-raptor-yedek-parca-ve-aksesuar?product_id=86
sağ yan kapaklink:
http://www.regalraptor.org/magaza/regal-raptor-yedek-parca-ve-aksesuar/regal-raptor-250-zanzuman-kapagi-sag-karter-kapagi
celil abi işte bu parça ama bu parçayı kompile değiştirmedi, bu gösterdiğinin içine giren baskı balataları değiştiriyorlar normalde regalinki 30 tl ama piyasada 10 tl bulabiliyorsun hepsi aynı
geldi bana muhtemelen biliyorsundur ama bilmeyenler için söyleyeyim baskı balatalar hariç bu 3 parcadan oluşuyor balataların girdiği hazne kapak ve arkadaki dişli çember dediğim gibi baskı balata değişirken bu malzeme herzaman kalıyor sadece içindeki tahtayla lastik karışımı deiresel çok dikatli baksanız dağıtırken hemen hemen herkez kendi yapabilir eli anahtar tutan tabi bisefer görmek lazım malzeme değişiyor resimde gözüken 4 vidanın girdiği kapağı kırmış ve açtığımda vardı diye idda ediyor şimdi sizce oparçanın kırılmasıyla o motorun yürümesi mümkünmü herşeyden evel kırılan parca 5 cm büyüklüğünde o hazneyi darmaduman eder 1 metre gitmeden o parça tek satılıyormu bilmiyorum ama mct de bana 35 tl dediler yalnız ellerinde yokmuş
CELİL
12.April.2012, 21:39
celil abi işte bu parça ama bu parçayı kompile değiştirmedi, bu gösterdiğinin içine giren baskı balataları değiştiriyorlar normalde regalinki 30 tl ama piyasada 10 tl bulabiliyorsun hepsi aynı
geldi bana muhtemelen biliyorsundur ama bilmeyenler için söyleyeyim baskı balatalar hariç bu 3 parcadan oluşuyor resimde gözüken 4 vidanın girdiği kapağı kırmış ve açtığımda vardı diye idda ediyor şimdi sizce oparçanın kırılmasıyla o motorun yürümesi mümkünmü herşeyden evel kırılan parca 5 cm büyüklüğünde o hazneyi darmaduman eder 1 metre gitmeden o parça tek satılıyormu bilmiyorum ama mct de bana 35 tl dediler yalnız ellerinde yokmuş
ben eski makinamda komple değişmiştim ama o zaman 80 tl idi şimdiki fiatlarla mecburen sadece balata değişimi yapıcaz tabi ustalar ugraşmamak için komple talmak istiyor
o vida dediğin gibi kırık olsa debriyaj sorun yaratırdı yüklenince vida elinde kaldı demekki :D
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.