Orijinalini görmek için tıklayınız : 2 Sorun Hakkında Yardım...
Besim
02.Nisan.2013, 12:18
Realist ve benim motorlarımda farklı iki sorunumuz var siz üstadlarımızdan konu hakkında fikri olan varsa çok seviniriz.
1. Realisti yani Barış'ın 2012 model henüz 500km deki 250 spyder'ı yolda giderken özellikle bayır çıkarken 2. veya 3. viteslerde tam gazı açmışken birden vites boşa düşüyor. Birkaç defa başına geldi bu durum kendi gözlemlediği bir tanesi çukura girişle beraber olmuş. Sizce sebebi ne olabilir, sıkıntı yaratacak bir arızamıdır yoksa arada bu tip şeyler olur normalmidir.
2. Benim motorumda 2012 250 9b 150km de aldığım günden beri viteste giderken gazı kestiğimde ve tekrar gaza bastığımda ne kadar dikkat edersem edeyim ne kadar yumuşak açarsam açayım gazı motor öne doğru zıplıyor. İlk zamanlar benim acemiliğim diye düşünüyordum ama yolda özellikle dikkat etmeye başladım çok yumuşak çevirmeye çalıştım ama nafile öne doğru zıplıyor özellikle virajda gaz vermeye korkuyorum artık. Amcam eski motorcudur dün bi tur atayım dedi geldiğinde aynı şeyi söyledi ki amcam çok eski motorcudur MZ 251 ilk çıktığından beri biner motora. Sizce bu gaz kolunun bir hassasiyet ayarı filan varmıdır. Çünkü artık her yeni gaz vereceğğimde zıplatmamak için debriyaja basıp kavrama kalkışı yapıyorum balatayı yiyeceğim.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
cihan54
02.Nisan.2013, 12:22
1. sorunun cevabı C :p yetkili servise gitsin. Senkromeç pulları fabrikasyon olarak sıkıntılı. Onları doğru pullarla değiştirmeleri gerektiğini, aksi takdirde motor vitesten boşa düştüğünü söylesin. Garantiden değiştirmek zorundalar 8)
2. Gaz kolunda bir boşluk olma ihtimali var mı?
Besim
02.Nisan.2013, 12:26
1. sorunun cevabı C :p yetkili servise gitsin. Senkromeç pulları fabrikasyon olarak sıkıntılı. Onları doğru pullarla değiştirmeleri gerektiğini, aksi takdirde motor vitesten boşa düştüğünü söylesin. Garantiden değiştirmek zorundalar 8)
2. Gaz kolunda bir boşluk olma ihtimali var mı?
gaz kolunda boşluk bayağı var hem sağa sola doğru oynuyor hem de gazı açrtığımda önce bir miktar boşluk var...
cihan54
02.Nisan.2013, 12:28
gaz kolunda boşluk bayağı var hem sağa sola doğru oynuyor hem de gazı açrtığımda önce bir miktar boşluk var...
Bence o boşluğu aldır önce.. Ondan sonra dene bakalım :| Sağa sola olan değil, çevirme boşluğu.. 8)
Besim
02.Nisan.2013, 12:35
Teşekkür ederim Cihan cevapların için... Bugün fırsat bulursam Ali Ustayı bir ziyaret edeyim. Fakat verdiğin cevaplar yanında soru oluşturdu kafamda :) Mesela yetkili servise gidip garanti den senkromeç pullarını değiştir derken; Ali Usta bildiğim kadarıyla yetkili servis orada bu işi halledebiliyormuyuz yoksa farklı daha yetkili bir yere mi gitmek gerekiyor. Bu iş bayağı masraflı bir işe benziyor çünkü anladığım kadarıyla şanzıman filan inecek bu pulların değişmesi için değil mi.
cihan54
02.Nisan.2013, 12:37
Celil abi cevap veriyo konuya. onun yazacaklarını okuyalım da ondan sonra cevap vereyim; gerekirse :p
CELİL
02.Nisan.2013, 12:37
barışın makina vitesten atma olayı bazı makinalarda yaptı kronik sefaköye motorland a servise götürün baksınlar garantiden hallediliyor başka yere söktürmeyin motorland konuyu çok iyi biliyor 8)
besim senin makinadaki zıplama için servise uğra gaz telindeki boşluğu alsınlar sonra zincir gevşediğinde esnemeden dolayı zıplama yapabilir birde arka dişli göbek vidalarında gevşeklik varmı kontrol etsinler bunlar sebep olabilir kolay gelsin 8)
cihan54
02.Nisan.2013, 12:38
Vurdu gol olduu :lol: :mrgreen: :cheesy:
Besim
02.Nisan.2013, 12:49
Celil Abi yine bitirdi olayı... Regal Raptor Merkez'e mail atacağım Celil Abi'ye uygun bir maaş bağlanması açısından :)
cihan54
02.Nisan.2013, 12:51
İlk başta ben de zincir bolluğunu düşündüm. Ama hem motorun daha 150km'de olması hem de tecrübeli birine inceletmeni değerlendirdim. O kişi en azından zincirin fazla bol olduğunda bu durumu anlayabileceğini düşündüm. Ve de daha 150kmde olan motorun o kadar kolay zincir salmayacağını düşündüm.
Doğru muyum sayın çok saygıdeğer Celil bey abi efendi beyefendi :lol:
CELİL
02.Nisan.2013, 13:03
İlk başta ben de zincir bolluğunu düşündüm. Ama hem motorun daha 150km'de olması hem de tecrübeli birine inceletmeni değerlendirdim. O kişi en azından zincirin fazla bol olduğunda bu durumu anlayabileceğini düşündüm. Ve de daha 150kmde olan motorun o kadar kolay zincir salmayacağını düşündüm.
Doğru muyum sayın çok saygıdeğer Celil bey abi efendi beyefendi :lol:
Doğrudur ama yinede kontrol etmek gereklidir 8)
Besim
02.Nisan.2013, 21:09
Ali usta gazın boşluğunu aldı benim sorun çözüldü. Ama Baris in viteste atma sorunu çözülmedi maalesef Ali usta bize Emre motora götürüp garantiden yaptırmamızı söyledi. Bu konu bizi biraz uğraşıracak galiba bu aksam gelirken ne zaman rampa çıksak Barış'i kaybettim aynada her rampada istisnasiz düştü bosa. :(
CELİL
02.Nisan.2013, 21:15
Ali usta gazın boşluğunu aldı benim sorun çözüldü. Ama Baris in viteste atma sorunu çözülmedi maalesef Ali usta bize Emre motora götürüp garantiden yaptırmamızı söyledi. Bu konu bizi biraz uğraşıracak galiba bu aksam gelirken ne zaman rampa çıksak Barış'i kaybettim aynada her rampada istisnasiz düştü bosa. :(
besim senin sorunun haledilmesine sevindim 8)
barış ın motor için her seferinde motoeland a götürmeniz gerektiğini yazdım işlem garantiden yapılacagından ali bulaşmaz motorland a götüp bırakın 2-3 günde garantiden halleder verirler 8)
REALİST
02.Nisan.2013, 21:21
Evet canım sıkıldı motor daha 500 de sıfır makinada bunu yasamak hos değil sanırım bu durum kronik cumaya kadar kullanmıyacagım cumada götürüp bırakıcam bu günün en güzel seyi Ali abinin orda Eralpla karsılasmamız tanismamiz oldu hep beraber kolayı bira niyetine içtik
REALİST
02.Nisan.2013, 21:25
Bu arada bujiyi değistirdim Besim hasdal yolunda olanları anlatsı biraz gaz veriyim dedim ibre 140 dı
serhatsezer
03.Nisan.2013, 00:02
Benim Spyder da da vitesten atma problemi vardı. Celil Abi 'nin dediği gibi motorland a götürdüm, 2 gün sonra geri aldım makinayı. Üzerine 700 km yol yaptım, hiçbir problem yok. Garantiden hallediyorlar, problemi zaten biliyorlar. İnsan sıfır motor aldığında böyle bir problemle karşılaşmak istemez tabi ama çok canını sıkma, en azından kesin çözümü var 8)
Evet canım sıkıldı motor daha 500 de sıfır makinada bunu yasamak hos değil sanırım bu durum kronik cumaya kadar kullanmıyacagım cumada götürüp bırakıcam bu günün en güzel seyi Ali abinin orda Eralpla karsılasmamız tanismamiz oldu hep beraber kolayı bira niyetine içtik
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.