PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : "HISS" versus "RRNSISS"

AHRAZ
03.May.2013, 15:00
DIKKAT!!!

BU PROJEYI UYGULAMAK TAMAMEN KENDI SORUMLULUGUNUZDADIR, MOTORUNUZUN HAVAYA UCMASINDAN YADA BIR GUZEL CARPILMANIZDAN KESINLIKLE MESULIYET KABUL ETMIYORUM

Bir arkadaşımda Honda Shadow vardı, kilometre saati nde yanıp sönen kırmızı bir ışık fark ettim, yanında da "HISS" yazıyordu, arkadaşıma "bu nedir?" diye sorduğumda o da bana

"(H)onda (I)ntelligent (S)ecurity (S)ystem",

yani kısaca immobiliser gibi birşey" şeklinde cevap verdi,

ben de bunun üzerine düşündüm taşındım, neden biz raptorcuların da buna benzer bir sistemi olmasındı? bizim neyimiz eksikti? ben de;

RRNSISS,

yani,

(R)egal (R)aptor (N)ot (S)o (I)ntelligent (S)ecurity (S)ystem i yarattım,

sistemin çalışmasına gelince, DPDT diye tabir edilen (double pole, double throw) anahtarlar mevcut, bu anahtarlardan bir adet alıyoruz, çalışma şekli ve temsili resmini aşağıda bulabilirsiniz,

http://cdn.seymourduncan.com/blog/wp-content/uploads/DPDT-on-on.pnghttp://www.altex.com/Assets/ProductImages/30-16570a.jpg

evet, şimdi gelelim ikinci gerekli malzemeye, bir elektroşok tabancası;

http://urunincelemeleri.net/wp-content/uploads/2012/06/cep-elektro-%C5%9Fok-aleti-cihaz%C4%B1-3.jpg

işlem adımlarımız ise şu şekilde,

1. Öncelikle motorun kendi elektrik sisteminden bizim marş butonuna giden kabloyu buluyoruz, ve bu kabloyu marş butonundan ayırıyoruz,

2. Sonrasında DPDT switch imizin üst terminallerine motordan marş butonuna giden bu ayırmış oldugumuz kabloları baglıyoruz,

3. Sonra da DPDT swtch imizin orta terminallerine marş butonumuzdan bir çift kablo çekip bağlıyoruz,

4. Sonrasında elektroşok cihazımızı dikkatlice söküp, elektroşok butonuna giden kabloları butondan ayırıyoruz.

5. Elektroşok butonundan gelen bir çift kabloyu da DPDT switch imizin boş kalan alt iki terminaline baglıyoruz

6. Son olarak bütün baglantıları yapıp teçhizatı motorun uygun bir yerlerine gömdükten ve DPDT switch imizi de sadece bizim bileceğimiz gizli bir yerlere koyduktan sonra tek yapmamız gereken şey, elektroşok uçlarını gidona/elciklere vb uygun bir yerlere monte etmek...

Aşağıda size montaj şemasını da gönderiyorum,
http://img197.imageshack.us/img197/9704/rrnsiss.jpg

Çalışma prensibi;

Motorumuzu çalıştırmak için marş butonuna bastığımızda normalde devreyi tamamlayıp marş motorunu çalıştırır, biz araya eklediğimiz bir DPDT switch ile bu marş butonunu elektroşok tabancasının da butonu olabilecek şekilde ayarlamış olduk, DPDT switch güvenli pozisyndayken motor orjinal halindeki gibi devreyi tamamlayacak, DPDT güvenlik modunda iken ise marş butonuna bastıgınızda elektroşok devreye girecek...Ve biz de motorumuzun başına gittiğimizde büyük ihtimalle boş bir silüet yerine koç gibi duran motorumuzu ve hemen yanında köpürmüş bir şekilde yatmakta olan şerefsiz hırsızı vb göreceğiz.

Karmaşık olmaması açısından elektroşok un enerji kaynağını bu işe hiç bulaştırmadım, kendi üzerinde 9V luk pili oluyor genelde...

DIKKAT!!!

BU PROJEYI UYGULAMAK TAMAMEN KENDI SORUMLULUGUNUZDADIR, MOTORUNUZUN HAVAYA UCMASINDAN YADA BIR GUZEL CARPILMANIZDAN KESINLIKLE MESULIYET KABUL ETMIYORUM

ben halihazırda tüm sistemi kurdum ancak motorun üzerine henüz yerleştirmedim, halen bazı cekincelerim var,

acaba şok akımı motorun komponentlerine zarar verir mi, yada depoda bir kıvılcıma sebep olup bir patlamaya neden olabilir mi vb...

Yanlız ciddi ciddi uygulamayı düşünüyorum ona göre :D

marlox
03.May.2013, 15:33
işte o elektrik akımının motoru patlatma riski olduğu sürece ve çocukların da motorlara dokunduğunda kalp krizi sonucu ölmesini de düşündüğümüzde en iyisi böyle birşey yapmamak :D

DR.ALP
03.May.2013, 15:53
sevgili kardeşim bende ciddi ciddi bu olaya hiç girmemeni tavsiye ederim..motor komponentlerinden önce insan sağlığını düşünmelisin..onun içinde motorun üstüne yüksek elektrik akımı vardır gibi bir ibare koymalısın..
ayrıca oluşabilecek patlama riski senin hayatın dışında başka insanların hayatınıda içine alıyor..o yüzden iyi düşün hatta hiç düşünme bile hemen vazgeç8)

ozguralic
03.May.2013, 15:57
Çok ateşli.. :cheesy:

Çalışmasını yanlış anlamadıysam, marşa bastığında safe modda iken elektroşok veriyor. Peki hırsız marşa basmadan motoru götürürse? bu durumda hiçbir aksiyon olmayacak dimi? çoğunlukla hırsızlar motoru çalıştırmadan sessizce giderler o yüzden büyük ihtimalle dalgın bir anında kendini veya meraklı bir arkadaşının çarpılmasından başka işe yaramaz,

ayrıca kıvılcım tehlikesi var, en büyük risk ise motor yüzeyinde oluşacak statik elektrik benzin istasyonunda felaket yaratabilir.

Ghost rider gibi yana yana allah korusun.

marlox
03.May.2013, 16:25
yok abi yaa çok tehlikeli valla allah korusun yaşlı bi teyze yada amca dengesini kaybeder dokunur mefta olur suç işlemiş oluruz suikastten yargılanırız :D

ozguralic
03.May.2013, 16:33
Abi marş kapalıyken kimseye bişey olmaz da kendini çok pis çarptırabilir insan. Bi de yolda giderken bozulup devreyi tamamladığını düşünsene ağzından köpükler çıkarak direk duvara doğru son hızla :?:

sercan.m
03.May.2013, 16:36
Çok ateşli..

Ghost rider gibi yana yana allah korusun.

:cheesy: sanirim ana fikri bu cumle veriyor

marlox
03.May.2013, 16:46
duvara çarpma anının adrenalini düşündürmez en azından :D ama geliştirmeci bir ruhun var adamım aynı projeleri senden daha geniş kapsamlı bekliyoruz... güzel düşünce ama olmaz hele bizim gibi türk insanlarının her gördüğü şeye dokunmak istediği bir ülkede...

daytona250
03.May.2013, 17:25
sakıncalarını düşününce, nerdeyse cana gelceğine mala gelsin diyip çalınmasına rıza göstercek gibiyim =)

aman diyim hayata geçirme

korhan_751
03.May.2013, 17:45
emek var işin içinde saygı duyuyorum :) ghost rider olmak isteyenlere duyurulur :)

marlox
03.May.2013, 19:18
onun yerine motora bir sticker yapıştıralım

http://i255.photobucket.com/albums/hh126/roballey/Ducati/Logos%20Etc/dont_touch_my_bike.jpg

http://www.zdistrict.com/wp-content/uploads/2012/11/DontTouch.jpeg

http://i.ebayimg.com/00/s/NDAyWDU2OA==/$(KGrHqFHJ!sE+NIQ9osRBP2m-k2Ouw~~60_3.JPG

http://www.dezignwerx.com/files/ochit/bikednshonda.jpg

REALİST
03.May.2013, 20:51
Valla hepsini okudum düsünüyorumda calıstirmadan giderken birden marsa basar ve belki sokun etkisi ile hayatını kaybetmis bir adam ve yere devrilmis pert bir makina pek aklıma yatmadı sase yapma riski kacak akım patlama falan derken bence daha az adrenalinli bir cözüm üretebilecegine eminim keza yaptıgın cizimden belli oliyor üzerinde biraz oynansa saatli bomba olur.:)

mrtckrt
03.May.2013, 23:10
Stickerlari tuttum gayet başarılı :)

AHRAZ
04.May.2013, 00:50
evet sticker lar gerçekten çok güzelmiş, bunlardan yaptıralım valla.

Bende bu projemi değiştirip, "taksi sarısına güdümlü mini roketatar" şeklinde daha insancıl ve sakin bir tasarım yapayım, ya ben mutfak tüpünü bağladıktan sonra da kaçak yapıyor mu diye çakmakla kontrol ederdim, ah ben yok muyum ben...

İşte benim gibi "evil genius" lar böyle fikirler ortaya atacak, sonra sizin gibi akıllı uslu aklıbaşında bireyler de böyle fikirlerini beyan edecek ki sonuçta ortaya güzel ve işe yarar projeler çıkabilsin :D

Bir de şu açıdan düşünün, şimdi bu konuyu okuyanlar "RRNSISS" hakkında bilgi sahibi oldu, mazallah birgün yolda bir regal görür de üzerinde "bu makina RRNSISS ile korunmaktadır" gibisinden bir etiket görürseniz o makinaya yanaşır mısınız? Destur çeke çeke topuklarsınız dimi? belki bu projeyi internette yayar ve "yasalara aykırı olmasına ragmen bir grup motorcu bu sistemi motorlarına taktırıyor" diye haberler uydurursak, bir süre sonra motorumuzu sadece basit bir etiket ile de koruyabilir hale gelebiliriz?

MOTORCU LOFT
04.May.2013, 01:51
pardon ama bunlar insanları daha fazla azdırmazmı .yanlışmı düşünüyorum eşegin aklına karpuz kabuğunu sokmamak lazım.gel motoru parçala der gibi..

CELİL
04.May.2013, 11:43
proje tehlikeli onun yerine bir sistem duymuştum eski bir telefon koltuk altında gizli bir yere bağlanıyor aküden elektirik veriliyor sürekli şarz etmesi sağlanıyor hem sinyalden motorun yeri takip ediliyor hemde o telefona arama yapıldığında motor elektirği kesiyor ve stop ediyor 8)

Zafer
04.May.2013, 13:57
proje tehlikeli onun yerine bir sistem duymuştum eski bir telefon koltuk altında gizli bir yere bağlanıyor aküden elektirik veriliyor sürekli şarz etmesi sağlanıyor hem sinyalden motorun yeri takip ediliyor hemde o telefona arama yapıldığında motor elektriği kesiyor ve stop ediyor 8)

Celil abi bence bu sistem fevkalade eski telefon kolay ama sistemi nasıl uygulayacağız maliyeti ne olur bunlar hakkında bilgin var mı acaba.

CELİL
04.May.2013, 17:03
Celil abi bence bu sistem fevkalade eski telefon kolay ama sistemi nasıl uygulayacağız maliyeti ne olur bunlar hakkında bilgin var mı acaba.
Bir yerde okudum ama neredeydi hatırlıyamıyorum internetten araştırmak lazım 8)

AHRAZ
04.May.2013, 22:12
aha bakın dediğim çıktı!!!

Çok güzel bir bilgiye ulaştık ikinci günün sonunda :D

Ben de duymuştum bu konuyu ama unutmuştum, Celil Abi hatırlattı vallahi...

Sistem şu şekilde;

Motora bir kutu takıyorlar, siz bu kutuya sadece bir adet SIM kartı takıyorsunuz, sonrasında da bu kartın numarasına sms atıyorsunuz ve istediginiz gibi kumanda edebiliyorsunuz. İsterseniz size makinanın yerini SMS olarak atıyor, isterseniz motoru durduruyorsunuz, vb ... (bomba bağlamak lazım aslında, ana üslerine götürdüklerinde patlatacaksın...)

ben daha önce bir sitede bulmuştum, sabit ücret vb hiçbir şeyi yok, siz sadece kutuyu satın alıyorsunuz, sonrasında ödediğiniz tek para, GSM şirketine SMS parası, GPS çözümlerindeki gibi abonelik vb falan da yoktu. O siteyi bulamadım ancak benzerlerini buldum, buyrun inceleyin linkleri

http://www.gsmaractakip.com/
http://www.gpstakip.net/mini_GSM_kargo_takip_Cihazi_ATS_Mini_Kargo_gsm.htm l

ciddi düşünenler olursa beraber araştırıp toplu alım/montaj olaylarına bile girebiliriz, hakikaten güzel bir sistem.

Valla çok sağol Celil Abi çok iyi hatırlattın bu konuyu...

Zafer
14.May.2013, 13:45
aha bakın dediğim çıktı!!!

Çok güzel bir bilgiye ulaştık ikinci günün sonunda :D

Ben de duymuştum bu konuyu ama unutmuştum, Celil Abi hatırlattı vallahi...

Sistem şu şekilde;

Motora bir kutu takıyorlar, siz bu kutuya sadece bir adet SIM kartı takıyorsunuz, sonrasında da bu kartın numarasına sms atıyorsunuz ve istediginiz gibi kumanda edebiliyorsunuz. İsterseniz size makinanın yerini SMS olarak atıyor, isterseniz motoru durduruyorsunuz, vb ... (bomba bağlamak lazım aslında, ana üslerine götürdüklerinde patlatacaksın...)

ben daha önce bir sitede bulmuştum, sabit ücret vb hiçbir şeyi yok, siz sadece kutuyu satın alıyorsunuz, sonrasında ödediğiniz tek para, GSM şirketine SMS parası, GPS çözümlerindeki gibi abonelik vb falan da yoktu. O siteyi bulamadım ancak benzerlerini buldum, buyrun inceleyin linkleri

http://www.gsmaractakip.com/
http://www.gpstakip.net/mini_GSM_kargo_takip_Cihazi_ATS_Mini_Kargo_gsm.htm l

ciddi düşünenler olursa beraber araştırıp toplu alım/montaj olaylarına bile girebiliriz, hakikaten güzel bir sistem.

Valla çok sağol Celil Abi çok iyi hatırlattın bu konuyu...

Çok kullanıslı gorunuyor ahraz kardeşim düşünüyorsan beraber alalım çalınsa bile nerde oldugunu biliriz polisin işini kolaylastırırız motorun basına birsey gelmeden bulurlar. en azından

marlox
14.May.2013, 14:40
valla dün başıma gelenden sonra bende yaptırmayı düşünür oldum

motora hanımla beraber binmeye ve gezmeye başladıktan sonra
ikili koltuğumuzu ve çantalarımızı taktık

dün hava yağışlı diye işe araba ile gittik ( malum yerler ıslakken bile binmiyorum motora :D )

eve geldiğimizde motorun çantalarını biri açmış bakmış içinde birşey yok kapatmamışta
farkettim açıldığını ve sinirlerim tepeme çıkınca sitenin orta yerinde bi ana avrat senfonisi yaptım bütün komşularda duymuştur...

şimdi bu tedbiri alıp motorun yanında yerde yatan birinide bulursam hatta sopa ile birde ben dövmeyi düşünüyorum...

AHRAZ
14.May.2013, 18:27
Yahu arkadaşlar gerçekten bu tarz olaylar "sadece bir kere" oluyor ve bu bir kere olmaları da yetiyor, o yüzden bize uygun bir güvenlik sistemi vb bulmamız ve uygulamamız lazım, ben şu SMS KUTU işini bi araştırayım iyice,

Elektroşoklu sistemi de marlox kardeşimizin yaşadığına benzer sıkıntıları daha önceden yaşadığım için yarı şaka yarı ciddi olarak icat etmiştim. Durun bakalım ben şu işi biraz daha araştırayım da güzel bi güvenlik sistemi uyduralım motorlarımıza.

AHRAZ
14.May.2013, 18:28
Çok kullanıslı gorunuyor ahraz kardeşim düşünüyorsan beraber alalım çalınsa bile nerde oldugunu biliriz polisin işini kolaylastırırız motorun basına birsey gelmeden bulurlar. en azından

Araştırıyorum kardeşim, buradan duyururum birşeyler bulunca.

Zafer
21.May.2013, 13:12
Araştırıyorum kardeşim, buradan duyururum birşeyler bulunca.

Ben birşeyler buldum kardeşim sende bir bak incele istersen.

http://arabamnerede.com/ Bu siteleri bir inceleyelim istersen bunun yeri Ankarada fiyat uygun gibi geldi bana.

Araç Takip SistemleriAraç Takip de Kampanya 249 TL Detaylı bilgi için 08503023335 www.alfatakip.com

marlox
21.May.2013, 18:08
bu sistemler çalınmaya karşı güvenliliği pekala olan sistemler ama sistemi kiralıyosun sana bu fiyata vermiyorlar :D bu nedenle her yıl bilmem kaç yüz milyon vermektense kasko yaptırırım daha iyi :D benim istediğim motorum park halindeyken ellenmesin kurcalanmasın :(

ozguralic
21.May.2013, 19:04
En garantisi yakınlarda bi otopark bulup aylık olarak anlaşmak.

AHRAZ
23.May.2013, 00:42
bu sistemler çalınmaya karşı güvenliliği pekala olan sistemler ama sistemi kiralıyosun sana bu fiyata vermiyorlar :D bu nedenle her yıl bilmem kaç yüz milyon vermektense kasko yaptırırım daha iyi :D benim istediğim motorum park halindeyken ellenmesin kurcalanmasın :(

İşte senin o dediğin şekilde yapanlar oldugu gibi, sadece bir sefer kutuyu satın aldıgın ve bir daha hiçbir ücret vb ödemediğin olanlar da var, kutuyu satın aldıktan sonra kimseye bi sey odemiyorsun, sadee ve sadece kutunun icine taktıgın SIM kartın aylık data transfer parasını ödüyorsun, biz de o versiyonunu arıyoruz zaten

pek vakit ayıramadım izne cıkınca takip edicem bu işi iyice.

AHRAZ
23.May.2013, 00:52
Ben birşeyler buldum kardeşim sende bir bak incele istersen.

http://arabamnerede.com/ Bu siteleri bir inceleyelim istersen bunun yeri Ankarada fiyat uygun gibi geldi bana.

Araç Takip SistemleriAraç Takip de Kampanya 249 TL Detaylı bilgi için 08503023335 www.alfatakip.com

Zafer kardeşim bu sistemler bir çok alternatifli olarak var, ancak çin menşeli bazı ürünler de var ki -hep diyorum- sadece bir sefer makinasına para ödüyorsun, sonrasında içine taktığın SIM karta aylık data hesabı faturası ödüyorsun, başka hiçbir abonelik vesaire ücreti falan yok, çinde yaklaşık 50-60 dolarlık cihazlar var, hem GPRS sebekesi üzerinden hemde GSM üzerinden konum tesbiti vb yapıyor, hatta bir tanesinde google maps den takip bile ediyordun realtime.(bunun içinde sirfstarIII gps alıcı vb vardı ek olarak)

Arkadaslar bu tarz sistemler artık oyle bi ara röle istasyonu yada operatör vb gerektirecek şeyler değil, misal "plan b" diye bir android program var, bunu telefonunuza kuruyorsunuz, sonrasında program içinden bir email adresi seçiyorsunuz, sonrasında başka bir telefondan kendi numaranıza SMS attıgınızda sizin telefonunuzun google map haritalardaki bulundugu bölgenin screenshot ı mail adresinize geliyor, ben daha önce denedim sorunsuz calısıyor, tek odediğim ucret ise SMS ücreti, bu sistem gibi düşünün.

Zafer kardeş dealextreme ve aliexpress de falan dedigim tarza benzeyen cihazlar var, inceliyorum, uygun bir tane bulunca buraya ekleyeceğim beraber degerlendiririz.

Zafer
23.May.2013, 09:26
Zafer kardeşim bu sistemler bir çok alternatifli olarak var, ancak çin menşeli bazı ürünler de var ki -hep diyorum- sadece bir sefer makinasına para ödüyorsun, sonrasında içine taktığın SIM karta aylık data hesabı faturası ödüyorsun, başka hiçbir abonelik vesaire ücreti falan yok, çinde yaklaşık 50-60 dolarlık cihazlar var, hem GPRS sebekesi üzerinden hemde GSM üzerinden konum tesbiti vb yapıyor, hatta bir tanesinde google maps den takip bile ediyordun realtime.(bunun içinde sirfstarIII gps alıcı vb vardı ek olarak)

Arkadaslar bu tarz sistemler artık oyle bi ara röle istasyonu yada operatör vb gerektirecek şeyler değil, misal "plan b" diye bir android program var, bunu telefonunuza kuruyorsunuz, sonrasında program içinden bir email adresi seçiyorsunuz, sonrasında başka bir telefondan kendi numaranıza SMS attıgınızda sizin telefonunuzun google map haritalardaki bulundugu bölgenin screenshot ı mail adresinize geliyor, ben daha önce denedim sorunsuz calısıyor, tek odediğim ucret ise SMS ücreti, bu sistem gibi düşünün.

Zafer kardeş dealextreme ve aliexpress de falan dedigim tarza benzeyen cihazlar var, inceliyorum, uygun bir tane bulunca buraya ekleyeceğim beraber degerlendiririz.

Tamam kardeşim senden gelecek haberleri bekliyorum.

AHRAZ
11.June.2013, 00:27
Tamam kardeşim senden gelecek haberleri bekliyorum.

PM attım, bilgine...