Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Sayfa 1 Toplam 3 Sayfadan 123 SonuncuSonuncu
Toplam 30 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

FIRAT
    TEKNIK PERSONEL
     350 spyder
     ANKARA
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    3

Exclamation "HISS" versus "RRNSISS"

DIKKAT!!!

BU PROJEYI UYGULAMAK TAMAMEN KENDI SORUMLULUGUNUZDADIR, MOTORUNUZUN HAVAYA UCMASINDAN YADA BIR GUZEL CARPILMANIZDAN KESINLIKLE MESULIYET KABUL ETMIYORUM

Bir arkadaşımda Honda Shadow vardı, kilometre saati nde yanıp sönen kırmızı bir ışık fark ettim, yanında da "HISS" yazıyordu, arkadaşıma "bu nedir?" diye sorduğumda o da bana

"(H)onda (I)ntelligent (S)ecurity (S)ystem",

yani kısaca immobiliser gibi birşey" şeklinde cevap verdi,

ben de bunun üzerine düşündüm taşındım, neden biz raptorcuların da buna benzer bir sistemi olmasındı? bizim neyimiz eksikti? ben de;

RRNSISS,

yani,

(R)egal (R)aptor (N)ot (S)o (I)ntelligent (S)ecurity (S)ystem i yarattım,

sistemin çalışmasına gelince, DPDT diye tabir edilen (double pole, double throw) anahtarlar mevcut, bu anahtarlardan bir adet alıyoruz, çalışma şekli ve temsili resmini aşağıda bulabilirsiniz,

evet, şimdi gelelim ikinci gerekli malzemeye, bir elektroşok tabancası;

işlem adımlarımız ise şu şekilde,

1. Öncelikle motorun kendi elektrik sisteminden bizim marş butonuna giden kabloyu buluyoruz, ve bu kabloyu marş butonundan ayırıyoruz,

2. Sonrasında DPDT switch imizin üst terminallerine motordan marş butonuna giden bu ayırmış oldugumuz kabloları baglıyoruz,

3. Sonra da DPDT swtch imizin orta terminallerine marş butonumuzdan bir çift kablo çekip bağlıyoruz,

4. Sonrasında elektroşok cihazımızı dikkatlice söküp, elektroşok butonuna giden kabloları butondan ayırıyoruz.

5. Elektroşok butonundan gelen bir çift kabloyu da DPDT switch imizin boş kalan alt iki terminaline baglıyoruz

6. Son olarak bütün baglantıları yapıp teçhizatı motorun uygun bir yerlerine gömdükten ve DPDT switch imizi de sadece bizim bileceğimiz gizli bir yerlere koyduktan sonra tek yapmamız gereken şey, elektroşok uçlarını gidona/elciklere vb uygun bir yerlere monte etmek...

Aşağıda size montaj şemasını da gönderiyorum,

Çalışma prensibi;

Motorumuzu çalıştırmak için marş butonuna bastığımızda normalde devreyi tamamlayıp marş motorunu çalıştırır, biz araya eklediğimiz bir DPDT switch ile bu marş butonunu elektroşok tabancasının da butonu olabilecek şekilde ayarlamış olduk, DPDT switch güvenli pozisyndayken motor orjinal halindeki gibi devreyi tamamlayacak, DPDT güvenlik modunda iken ise marş butonuna bastıgınızda elektroşok devreye girecek...Ve biz de motorumuzun başına gittiğimizde büyük ihtimalle boş bir silüet yerine koç gibi duran motorumuzu ve hemen yanında köpürmüş bir şekilde yatmakta olan şerefsiz hırsızı vb göreceğiz.

Karmaşık olmaması açısından elektroşok un enerji kaynağını bu işe hiç bulaştırmadım, kendi üzerinde 9V luk pili oluyor genelde...

DIKKAT!!!

BU PROJEYI UYGULAMAK TAMAMEN KENDI SORUMLULUGUNUZDADIR, MOTORUNUZUN HAVAYA UCMASINDAN YADA BIR GUZEL CARPILMANIZDAN KESINLIKLE MESULIYET KABUL ETMIYORUM

ben halihazırda tüm sistemi kurdum ancak motorun üzerine henüz yerleştirmedim, halen bazı cekincelerim var,

acaba şok akımı motorun komponentlerine zarar verir mi, yada depoda bir kıvılcıma sebep olup bir patlamaya neden olabilir mi vb...

Yanlız ciddi ciddi uygulamayı düşünüyorum ona göre :D
    Konu AHRAZ tarafından (03.May.2013 Saat 15:03 ) değiştirilmiştir.
    "Lone Wolf...No Club..."

marlox - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Engin AKAR
    Tekniker Müzisyen Sporcu
     Honda Vfr 800
     İZMİR / Narlıdere
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    6
    işte o elektrik akımının motoru patlatma riski olduğu sürece ve çocukların da motorlara dokunduğunda kalp krizi sonucu ölmesini de düşündüğümüzde en iyisi böyle birşey yapmamak :D

BİR YERE GİTMEK İÇİN ARABAYA BİNİLİR AMA, MOTORA BİNMEK İÇİN
    HER YERE GİDİLİR !!!

DR.ALP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ALPASLAN ÖZTAŞ
    Diş doktoru
     RR 250E-9
     BODRUM
    Beğenmiş
    0
    {vb:rawphrase post_thanks_times_post, 2
    sevgili kardeşim bende ciddi ciddi bu olaya hiç girmemeni tavsiye ederim..motor komponentlerinden önce insan sağlığını düşünmelisin..onun içinde motorun üstüne yüksek elektrik akımı vardır gibi bir ibare koymalısın..
    ayrıca oluşabilecek patlama riski senin hayatın dışında başka insanların hayatınıda içine alıyor..o yüzden iyi düşün hatta hiç düşünme bile hemen vazgeç

ozguralic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

özgür alıç
    Tasarımcı
     RR DD250-E 9B
     BURSA
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    27
    Çok ateşli..

Çalışmasını yanlış anlamadıysam, marşa bastığında safe modda iken elektroşok veriyor. Peki hırsız marşa basmadan motoru götürürse? bu durumda hiçbir aksiyon olmayacak dimi? çoğunlukla hırsızlar motoru çalıştırmadan sessizce giderler o yüzden büyük ihtimalle dalgın bir anında kendini veya meraklı bir arkadaşının çarpılmasından başka işe yaramaz,

ayrıca kıvılcım tehlikesi var, en büyük risk ise motor yüzeyinde oluşacak statik elektrik benzin istasyonunda felaket yaratabilir.

Ghost rider gibi yana yana allah korusun.

This is your life, it's all been ordinary. Until you find all you're worth

Engin AKAR
    Tekniker Müzisyen Sporcu
     Honda Vfr 800
     İZMİR / Narlıdere
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    6
    yok abi yaa çok tehlikeli valla allah korusun yaşlı bi teyze yada amca dengesini kaybeder dokunur mefta olur suç işlemiş oluruz suikastten yargılanırız :D

HER YERE GİDİLİR !!!

ozguralic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

özgür alıç
    Tasarımcı
     RR DD250-E 9B
     BURSA
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    27
    Abi marş kapalıyken kimseye bişey olmaz da kendini çok pis çarptırabilir insan. Bi de yolda giderken bozulup devreyi tamamladığını düşünsene ağzından köpükler çıkarak direk duvara doğru son hızla :?:

This is your life, it's all been ordinary. Until you find all you're worth

sercan.m - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sercan
    İşsiz
     DD250E-6C "FAK85"2014
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı ozguralic Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok ateşli..

Ghost rider gibi yana yana allah korusun.
    sanirim ana fikri bu cumle veriyor

Engin AKAR
    Tekniker Müzisyen Sporcu
     Honda Vfr 800
     İZMİR / Narlıdere
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    6
    duvara çarpma anının adrenalini düşündürmez en azından :D ama geliştirmeci bir ruhun var adamım aynı projeleri senden daha geniş kapsamlı bekliyoruz... güzel düşünce ama olmaz hele bizim gibi türk insanlarının her gördüğü şeye dokunmak istediği bir ülkede...

HER YERE GİDİLİR !!!

daytona250 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kaan Gülcan
    Serbest
     Regal Raptor Daytona 250
     İzmir
    Beğenmiş
    0
    {vb:rawphrase post_thanks_times_post, 2
    sakıncalarını düşününce, nerdeyse cana gelceğine mala gelsin diyip çalınmasına rıza göstercek gibiyim =)

aman diyim hayata geçirme

korhan_751 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Korhan Kılıç
    MUHASEBE
     DRAGSTAR 1100
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    emek var işin içinde saygı duyuyorum ghost rider olmak isteyenlere duyurulur

Sayfa 1 Toplam 3 Sayfadan 123 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)