PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Siyah Duman Atma

SİYAH İNCİ
10.May.2013, 20:42
Merhabalar,
Benim motor aralık-ocak ayı gibi rektefiye olmuştu.Normalde siyah duman cıkarmıyordu.Simdi bu noktada size 2 sorum olacak değerli üyeler,
1.Motor 2-3 gün çalışmayınca ilk çalışmada siyah duman çıkması normal midir?
2.Bugun aküdeki sıkıntımdan akü takviyesi ile çalıştırdım makineyi.Boşta duruyorken gaz verdiğimde egzozun birisi siyah duman attı baya.Normal yolda giderken atmıyor ama boştayken gaz verince veya ne bilim debriyaj basılıyken ara gazi verdiginde bazen siyah duman atıyor.Bu normal midir?

cihan54
10.May.2013, 20:53
:( burnuma pis kokular geliyor..

CELİL
10.May.2013, 20:57
güneykan siyah duman atması makina yakıtı düzgün yakmıyor düzgün çalışmıyor demektir
gaz yüklendikçe mavimsi beyaz duman olursa piston sekmanlarda sorun var yağ yakıyor demektir
bu durumda rektefiye yaptırdığın servise uğra karbiratör ayarlarına baksınlar
normalde ilk çalıştırmada az beyaz su buharı duman atar ısınınca keser 8)

Anilgardiyan
11.May.2013, 00:53
Merhabalar,
Benim motor aralık-ocak ayı gibi rektefiye olmuştu.Normalde siyah duman cıkarmıyordu.Simdi bu noktada size 2 sorum olacak değerli üyeler,
1.Motor 2-3 gün çalışmayınca ilk çalışmada siyah duman çıkması normal midir?
2.Bugun aküdeki sıkıntımdan akü takviyesi ile çalıştırdım makineyi.Boşta duruyorken gaz verdiğimde egzozun birisi siyah duman attı baya.Normal yolda giderken atmıyor ama boştayken gaz verince veya ne bilim debriyaj basılıyken ara gazi verdiginde bazen siyah duman atıyor.Bu normal midir?

jikleyi ve jikle telini kontrol et , jikle teli görevini tam yapmıyo da olabilir.

marlox
11.May.2013, 12:00
bujilerin değiştimi senin ????

Rona
12.May.2013, 02:10
Güneykan arkadaşım merhaba.

Motorun siyah duman atması zengin karışıma delalettir.Yani motora az hava çok benzin gitmesi durumu.Bu durumda kullanmaya devam ettiğin taktirde motorun aşırı ısınır hararet yapar devamında da conta yakar .

Seninde cebin yanar.....:mrgreen::mrgreen:

Rektefiye yaptırdığın ustaya durumu anlat Karbüratör ayarlarını yapsın bujileri kontrol etsin(siyah duman ata ata kullandysan bujilerde zarar görmüş olabilir).Hala sorun devam ediyorsa motoru açıp sübap ayarlarlarını yenilesin.Çünkü bir yerden motorun yanma odasına fazla benzin gidiyor.8)8)

SİYAH İNCİ
13.May.2013, 21:56
tesekkur ederm yorumlar için..Persembe bizim racer35le marlox bakar bulusmada bi, onlarında gorusleri alırım.Sonra karbüratore, bujilere, jikleye olmadı subap ayarlarına baktırırım..Kafama takılmasının sebebi normal seyir ederken yolda siyah duman atmıyor devamlı, bazen yapıyor-ara gazı fln vermede yapıyor o acıdan..