Orijinalini görmek için tıklayınız : Çalıştırma Sorunu
sercankoc
13.July.2013, 00:22
Merhaba
Ya şimdi motoru çalıştırırken hemen çalışmıyor çalıştıktan sonrada vitesi 1e almak için debriyajı sıktığımda duruyor motor:?: yine bu sorunu ilk çalıştırırken de yapıyor soğukken yani , normal gezerken motoru durdurunca da yapıyor ama çalıştıktan sonra hiç bir sorunum yok.nazar
bu arada motorum rr 125 e.:mrgreen:
birde motorun yağını değiştiricem ne tavvsiye edersiniz.
şimdiden teşekkür ederim.
sercan motor zor çalışması bujilerden olabilir baktırmak lazım soğukken ilk vitese takarken zıplayıp stop ediyorsa motorun ısınmasını beklemek gerekiyor ondadır ısınınca yapmaz bunun dışında karbiratör rolanti ayrı düşük olabilir karbiratörün altında siyah düğme şeklinde ayar vidası var sola doğru azıcık çevirisen rolanti devrini yükseltebiliirsin (ayarlayabilirsin)8)
makinayı yeni aldığın için bir servise uğrayıp neyi var neyi yok diye baktırmak iyi olur kolay gelsin 8)
sercankoc
13.July.2013, 00:41
Abi soğukken yapıyor fakat normal kullanıyorum 5 dk bıyere ugruyorum mesela o zaman da aynısını yapıyor dediğini bir denicem.
Bide motordan hiç anlamıyorum açıkçası yavaş yavaş bişiler öğreniyorum eskişehirdede yabancıyım güvenipte motorcuya götüremiyorum bazı şeyler duydum motorcuların motorlara yaptıklarını gözüm korktu açıkçası.
Abi soğukken yapıyor fakat normal kullanıyorum 5 dk bıyere ugruyorum mesela o zaman da aynısını yapıyor dediğini bir denicem.
Bide motordan hiç anlamıyorum açıkçası yavaş yavaş bişiler öğreniyorum eskişehirdede yabancıyım güvenipte motorcuya götüremiyorum bazı şeyler duydum motorcuların motorlara yaptıklarını gözüm korktu açıkçası.
işin zor kendine bir servis bulman lazım eskişehirden birkaç arkadaşımız var ama pek aktif değiller konuyu gürürlerse yardımcı olurlar veya soruşturarak kendin bulucan kolay gelsin 8)
servis listelerinde alttaki yerler var
ESKİŞEHİR MOTORLU ARAÇLAR - SATIŞ / TEKNİK SERVİS
ALPARSLAN ELMAS - M.K.ATATÜRK CAD. NO:89/A ESKİŞEHİR 222.226 39 01 - 532.661 74 28 - esmoto.yamaha@hotmail.com
ÇINAR BİSİKLET - YEDEK PARÇA
ESAT ÇINAR - HAYRİYE MAH.ULUTAŞ SOK. NO:24 ESKİŞEHİR 222.234 49 42 - http://www.cinarbisiklet.com/
sercankoc
13.July.2013, 00:54
teşekkür ederim :(
nevo_T-gidon
13.July.2013, 01:21
Selam Sercan
Ben de senin yaşadığına benzer sorunlar yaşıyorum o yüzden çalıştırdıktan sonra biraz ısınmasını bekliyorum beklerken de Celil abi nin bahsettiği ayar vidasıyla rölanti devrini arttırıp motorun daha çabuk ısınmasını sağlıyorum daha sonra rölanti ayarını normale getirmek gerek tabi ama ben onu genelde unutuyorum :)) . (Celil abi yanlış hatırlıyorsam düzeltir ama rölantiyi arttırmak için o ayar düğmesinin olduğu tarafta durduğunda o butonu saat yönünde çevirmen gerek arttırmak için diye hatırlıyorum )
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.