Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motorun Altında Yağ Lekesi

eek
24.June.2014, 22:39
Arkadaşlar motorumla akşamları gezerek rodaj süresini tamamlamaya çalışıyorum. Bu süreçte sorduğum belki de size saçma gelecek sorular için peşinen kusura bakmayın :)

Bugün 37km'de olan motorum ile Bahçelievler'den Hoşdere'ye gittim. Pek trafik yoktu, yol boyunca biraz zorladığım tek yer Hoşdere yokuşu, toplam yaptığım yol da 5km falan heralde..

Motoru stop ettikten sonra 20dk kadar oturdum, çıktığımda asfaltta motorun orta hizasında çok yağ gibi de olmayan bir sıvı farkettim. Elimle ne olduğunu anlayamadığım için servisi aradım, sağolsunlar getir dediler, yağ ve su seviyesini kontrol edip yola çıktım. Bu arada damlayan sıvı hafif yağ gibiydi ancak tam bir motor yağı olmadığına eminim. Yaklaşık 10cm'lik bir alan ıslanmıştı, yani bir iki damla denemez.

Serviste baktılar ancak bir kaçak bulamadılar, usta akünün tahliye hortumundan kaynama yapıp yere sıvı damlayabileceğini söyledi. Yağ ve su kontrol edildikten sonra bir eksik de olmadığı için servisten çıktım. Baya bir trafik çekerek eve geldim. Şu an 52 km'de, eve geldikten sonra arabayla bir yere gidip geldim (1 saatten fazla durdu motor), hiçbir damla vs. yok.

Sormak istediğim, yeni motorda akü kaynama yapar mı, yaparsa da bu şekilde büyük bir alanı kaplayacak kadar sıvı çıkar mı. Diğer bir ihtimal de zaten olan bir yağ birikintisine denk gelmiş olmam, ancak üzerinden geçsem heralde ön lastik de iz yapardı diye düşünüyorum.

Bir de zincirin yan ve üst muhafazalarından ses geliyordu, vidaları hiç yokmuş?! Eksik vidalardan sonra ses biraz azaldı ancak hala benzer bir ses var, muhafazaların yaklaştığı yerde çift taraflı bant vs. koymayı düşünüyorum, ses buradan geliyor gibi..

Son olarak, iki noktada boya dökülmesi var, servis halledecek ancak bir yere sürtmedim (birini alırken gördüm, diğeri yeni), çok şanssız ya da pimpirikli olduğumu düşünmeye başladım :)

serkangungor
25.June.2014, 00:30
Motorunuz hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler dilerim,

Akü su seviyesi normalde tam çizgide olması gerekirken, daytonalarımızda bulunan aküler ağzına kadar dolu olduğu için

akü şarj esnasında suyu kaynatır ve taşırır bu gayet normaldir, yakın zamanda radyatör tahliye hortumu ve silindir

yağ tahliye hortumundan da gerektiği kadar yağ ve antifiriz atacaktır, motor kendi yağ ve su seviyesini ayarlayana

kadar bu akıntılar normaldir, yaklaşık 1000 km'ye gelene kadar motorunuzdan gelen bu akıntılar sizi korkutmasın.

eek
25.June.2014, 11:07
Bir soru daha sormak istiyorum, Daytona modelleri arasında gidonlar farklı mı? Benim motorumdaki gidon mini ape hanger denilen türden, ancak fotoğraflarda hep kartal gidon gördüm. Aldığım yerde bir beyaz daha var (teslim edilmemiş henüz sıfır), onun gidon da fotoğraflardaki gibi alçak..

Şikayetçi değilim bu arada, boyuma tam oturdu ve görüntü olarak da çok hoşuma gidiyor, sadece merak ettim :)

serkangungor
25.June.2014, 11:31
Bir soru daha sormak istiyorum, Daytona modelleri arasında gidonlar farklı mı? Benim motorumdaki gidon mini ape hanger denilen türden, ancak fotoğraflarda hep kartal gidon gördüm. Aldığım yerde bir beyaz daha var (teslim edilmemiş henüz sıfır), onun gidon da fotoğraflardaki gibi alçak..

Şikayetçi değilim bu arada, boyuma tam oturdu ve görüntü olarak da çok hoşuma gidiyor, sadece merak ettim :)

Daytonalar kutulardan çeşitli farklılıklarla çıkıyor, benim bildiğim 3 çeşit farklı gidonu var 8)

eek
25.June.2014, 20:18
Vay be farkında olmadan tam beğendiğimi almışım o zaman :)

Bugün 25km daha yaptım, haftasonu mesafeleri uzatmam lazım yoksa mevsim bitecek rodaj bitmeyecek :)

Bülent
26.June.2014, 01:33
Hayırlı olsun,kazasız sürüşler nazar

Tanju Mayda
26.June.2014, 01:56
Hayırlısı olsun,
Rodajını en kısa zamanda tamamlaman temennilerimle

eek
26.June.2014, 13:51
Herkese teşekkürler, bir daha damla vs. görmedim zaten, dediğiniz gibi ilk 1000km dikkat edeceğim.

deathbasist
12.July.2014, 00:34
Bendede ayni sıkıntı vardi ustaya gittigimde rodaj esnasinda normal egsoz baglatısı icin kullanilan bi maddenin sicaktan dolayi eriyip tahliye etmesinden bahsetti belli bi süre sonra normale donecek dedi beklemedeyim.

cagtili
12.July.2014, 01:39
Ayni şekilde benim motorun altında da yağ lekesi gördüm şuan 660 km de 1000 de geçer umarım,
Birde bilen biri var mi motor ile birlikte alet takimi geliyor mu ? Ben bulamadım hicbir yerde 150lik benim motor :lol:

Bahadır
12.July.2014, 02:32
Verilmediyse bayiden iste ama kaliteli bi takım değil.Onun yerine kendin kalitelisinden bir kaç parça takım alsan daha iyi.Benim bildiğim iki taraflı(yıldız-düz) tornavida çıkıyor.Dandirikten bir pense,5 numara alyen anahtar,buji anahtarı,8-10 anahtar ve 12-13 anahtar çıkıyor.

eek
12.July.2014, 07:32
Benim motordan damlayan yağ değil antifirizmiş, radyatör üst hortumu gevşek olduğu için oradan kaçırmış.

dragut_60
02.March.2015, 00:44
bu fazla yağ tahliye hortumu galiba.asıl konumlanması gereken yer neresi acaba? benim hava filtresinin orada biyere sokuşturmuşlar bazen yağ atmış heralde alttaki amortisörler yağdan kirden gözükmüyor:soru?
http://s29.postimg.org/t05mt0dmb/IMG_6280.jpg (http://postimg.org/image/t05mt0dmb/)

CELİL
02.March.2015, 00:50
bu fazla yağ tahliye hortumu galiba.asıl konumlanması gereken yer neresi acaba? benim hava filtresinin orada biyere sokuşturmuşlar bazen yağ atmış heralde alttaki amortisörler yağdan kirden gözükmüyor:soru?
http://s29.postimg.org/t05mt0dmb/IMG_6280.jpg (http://postimg.org/image/t05mt0dmb/)

Sıcakta buharlaşan yağı atan hortum takıldığı yer hava filitresinin arka tarafındaki delik hortum yerinden çıkmışsa oraya takabilirsin 8)

dragut_60
02.March.2015, 00:59
Celil abi ah bi bulabilsem deliği

CELİL
02.March.2015, 01:04
Celil abi ah bi bulabilsem deliği
Arka tekere bakan yüzeyinde 8)

dragut_60
02.March.2015, 01:14
Celil abi sen de olmasan kimse olmaz galiba sitede:)Sağol yardımların için