Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 17 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Hybrid View

eek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Emre Eren
    Yönetici
     Daytona 250
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

Motorun Altında Yağ Lekesi

Arkadaşlar motorumla akşamları gezerek rodaj süresini tamamlamaya çalışıyorum. Bu süreçte sorduğum belki de size saçma gelecek sorular için peşinen kusura bakmayın

Bugün 37km'de olan motorum ile Bahçelievler'den Hoşdere'ye gittim. Pek trafik yoktu, yol boyunca biraz zorladığım tek yer Hoşdere yokuşu, toplam yaptığım yol da 5km falan heralde..

Motoru stop ettikten sonra 20dk kadar oturdum, çıktığımda asfaltta motorun orta hizasında çok yağ gibi de olmayan bir sıvı farkettim. Elimle ne olduğunu anlayamadığım için servisi aradım, sağolsunlar getir dediler, yağ ve su seviyesini kontrol edip yola çıktım. Bu arada damlayan sıvı hafif yağ gibiydi ancak tam bir motor yağı olmadığına eminim. Yaklaşık 10cm'lik bir alan ıslanmıştı, yani bir iki damla denemez.

Serviste baktılar ancak bir kaçak bulamadılar, usta akünün tahliye hortumundan kaynama yapıp yere sıvı damlayabileceğini söyledi. Yağ ve su kontrol edildikten sonra bir eksik de olmadığı için servisten çıktım. Baya bir trafik çekerek eve geldim. Şu an 52 km'de, eve geldikten sonra arabayla bir yere gidip geldim (1 saatten fazla durdu motor), hiçbir damla vs. yok.

Sormak istediğim, yeni motorda akü kaynama yapar mı, yaparsa da bu şekilde büyük bir alanı kaplayacak kadar sıvı çıkar mı. Diğer bir ihtimal de zaten olan bir yağ birikintisine denk gelmiş olmam, ancak üzerinden geçsem heralde ön lastik de iz yapardı diye düşünüyorum.

Bir de zincirin yan ve üst muhafazalarından ses geliyordu, vidaları hiç yokmuş?! Eksik vidalardan sonra ses biraz azaldı ancak hala benzer bir ses var, muhafazaların yaklaştığı yerde çift taraflı bant vs. koymayı düşünüyorum, ses buradan geliyor gibi..

Son olarak, iki noktada boya dökülmesi var, servis halledecek ancak bir yere sürtmedim (birini alırken gördüm, diğeri yeni), çok şanssız ya da pimpirikli olduğumu düşünmeye başladım
    Konu eek tarafından (24.June.2014 Saat 22:41 ) değiştirilmiştir.

serkangungor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Serkan Güngör
    Öğrenci
     Daytona 250
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Motorunuz hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler dilerim,

Akü su seviyesi normalde tam çizgide olması gerekirken, daytonalarımızda bulunan aküler ağzına kadar dolu olduğu için

akü şarj esnasında suyu kaynatır ve taşırır bu gayet normaldir, yakın zamanda radyatör tahliye hortumu ve silindir

yağ tahliye hortumundan da gerektiği kadar yağ ve antifiriz atacaktır, motor kendi yağ ve su seviyesini ayarlayana

kadar bu akıntılar normaldir, yaklaşık 1000 km'ye gelene kadar motorunuzdan gelen bu akıntılar sizi korkutmasın.

Emre Eren
    Yönetici
     Daytona 250
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Bir soru daha sormak istiyorum, Daytona modelleri arasında gidonlar farklı mı? Benim motorumdaki gidon mini ape hanger denilen türden, ancak fotoğraflarda hep kartal gidon gördüm. Aldığım yerde bir beyaz daha var (teslim edilmemiş henüz sıfır), onun gidon da fotoğraflardaki gibi alçak..

Şikayetçi değilim bu arada, boyuma tam oturdu ve görüntü olarak da çok hoşuma gidiyor, sadece merak ettim

serkangungor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Serkan Güngör
    Öğrenci
     Daytona 250
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı eek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bir soru daha sormak istiyorum, Daytona modelleri arasında gidonlar farklı mı? Benim motorumdaki gidon mini ape hanger denilen türden, ancak fotoğraflarda hep kartal gidon gördüm. Aldığım yerde bir beyaz daha var (teslim edilmemiş henüz sıfır), onun gidon da fotoğraflardaki gibi alçak..

Şikayetçi değilim bu arada, boyuma tam oturdu ve görüntü olarak da çok hoşuma gidiyor, sadece merak ettim

Daytonalar kutulardan çeşitli farklılıklarla çıkıyor, benim bildiğim 3 çeşit farklı gidonu var

Emre Eren
    Yönetici
     Daytona 250
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Vay be farkında olmadan tam beğendiğimi almışım o zaman

Bugün 25km daha yaptım, haftasonu mesafeleri uzatmam lazım yoksa mevsim bitecek rodaj bitmeyecek

Bülent Demirgan
    serbest
     Daytona 250cc
     ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Hayırlı olsun,kazasız sürüşler

Tanju Mayda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tanju Mayda
    Fotoğrafçı
     RR DD 150 E2
     Babaeski
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Hayırlısı olsun,
    Rodajını en kısa zamanda tamamlaman temennilerimle
    Ölümle yaşamın tam ortası
    yani
    SIFIR NOKTASI

Emre Eren
    Yönetici
     Daytona 250
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Herkese teşekkürler, bir daha damla vs. görmedim zaten, dediğiniz gibi ilk 1000km dikkat edeceğim.

deathbasist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Hüseyin Koyun
    pc programlama
     Regal Raptor DD 250e-9b
     BURSA
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Bendede ayni sıkıntı vardi ustaya gittigimde rodaj esnasinda normal egsoz baglatısı icin kullanilan bi maddenin sicaktan dolayi eriyip tahliye etmesinden bahsetti belli bi süre sonra normale donecek dedi beklemedeyim.
    HERKEZE KAZASIZ BELASIZ RAPTORLAR...

cagtili - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

cagatay
    memur
     dd150e2f
     ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Ayni şekilde benim motorun altında da yağ lekesi gördüm şuan 660 km de 1000 de geçer umarım,
    Birde bilen biri var mi motor ile birlikte alet takimi geliyor mu ? Ben bulamadım hicbir yerde 150lik benim motor :lol:

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)