PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni başlıyorum Tecrübelerinize ihtiyacım var :)

Berke Yükel
07.July.2014, 01:52
Merhaba,
18 yaşıma yeni bastım :) yıllardır almayı düşündüğüm Chooper bir motosiklete üniversite bahanesi ile kavuşucam bu yaz :) .
fakat çevremde motosiklet hakkında bilgisi olan fazla insan yok bende burdan 1 2 abimize danışmak istedim 5.000 tl ye kadar bütcem var :) ve kız arkadaşımla beraber rahat rahat geze biliceğim okuldan eve belki arada şehirler arası seyahat yapmak için bir motor arıyorum ayrıca tek başıma sürdüğüm zamanda o motor sürmenin tatlı kokusunu verebilicek bir motor istiyorum . arıza bakımından beni üzmeyecek , yokuş yukarı giderken arkçı ile beraber zorlanmayacak trafikte sollamak istersem o hıza çıkabilicek bir motor istediğim :) biraz araştırdım regal raptor dd 150 e2 Yada 250 cc spy almayı düşünüyorum şimdi Sayın motor tutkunları abilerim :) temiz 2. el bir spy mı 150 dd e 2 mi ben hiç motosiklet sürmedim scooter tecrübem var biraz :) ayıca ankara da yaşıyorum yardım edebilicek olanlar varsa çok memnun olurum :) ve 2. el olursa da benimle almaya gidebilicek hatasını eksiğini anlayabilecek bir abimiz yazar yardım ederse inanılmaz mutlu olurum :) durum bu :) şimdiden çok teşşekür ederim :) iyi geceler

Doğan BARLAK
07.July.2014, 03:28
Kardeşim aramıza hoş geldin inşallah istediğin makineye kavuşursun Ankara çok aktif ordaki abilerimiz yardımcı olacaktır :)

Erkan
07.July.2014, 04:29
Merhaba kardeşim aramıza hoşgeldin. Söylediğin kriterlere 250cc daha uygun görünüyor. Umarım en yakın zamanda istediğin makineye kavuşursun. Kafana takılan her soruya buradaki tecrübeli abilerimiz cevap verecektir. 8)

cagtili
07.July.2014, 04:42
Ankaradaki bulusmalara katil bence bir sürü cesiti orda görür rahatça aklındaki soruları sorabilirsin diye düşünüyorum (henüz ben katılamamış olsam da :( ) büyük faydası olacaktır.

Berke Yükel
07.July.2014, 11:32
Teşekür ederim :) ankaradaki buluşmalara katılmayı bende cok istiyorum inş en yakındakine katılabilirim :) . Peki 150 dd e 2. regalin bu motorunda herhangi bir sıkıntı var mı ? yokusta vs de kalırmıyım en cok ondan endişeleniyorum :) biraz komik gelebilir ama mazur görün cok yeniyim daha :)

cagtili
07.July.2014, 11:45
Bende bütçeyi 5 bin ile sinirli tuttum ve ikinci el almak istemedigim için sıfır 150 e2 aldım, bu benim ilk motorum ve daha once hic motora binmedim, diğerlerinin çekişi nasildir arıza durumu nedir bilemem, ama benim motorum şuan a kadar henüz sıkıntı çıkarmadı 600 km de [smilie=greencolorz: yokuşa gelince ardci ile birlikte 160 kg den fazla dik yokuslara tirmandim ve canavar gibi gidiyor 8)

Berke Yükel
07.July.2014, 11:58
cagtili Cok teşekürler :D hepiniz saolun ilgilendiniz :) . sıkıntı yok diyorusn yani peki motor kullanımı kolaymı usta sence titreşimdir yakıt tüketimidir hergün 40 km yol gidicem günümüz şartlarında nekadar eder o konularda bilgin var mı ?

cagtili
07.July.2014, 12:07
40 değil bin 40 km git 8) titreşim yok diyemem ama rahatsız etmiyor , yakıtta15 ila 20 kkuruş arasındayakar

Berke Yükel
07.July.2014, 12:29
Süper öyleyse :) peki ankarada ben bu motosikletin 0 ını nerden alabilirim seyranda oturuyorum (çankaya) o taraflarda varmıdır varsa fiyatı net kaçtır çünkü baktıkca farklı fiyatlar görmekteyim ve ruhsat ile plaka toplam kaça mal olur :) yardım eden herkeze cok teşekür ederim sayenizde bi çok şeyi aydınlattım :)

CELİL
07.July.2014, 12:31
Merhaba Berke aramıza hoş geldin :)
RR 150 cc ler hava soğutmalıdır iyidir işini görür ama hem 2 kişi hem şehirler arası kullanım için su ve fan soğutmalı olan 250 cc ler daha uygun olur 2011 ve sonrası olan yeni kasa motorları revize edilmiş modelleri tavsiye ederim onlarda blansör var titreşim yok denecek kadar azdır
İnşallah kısa sürede gönlündeki makinaya kavuşursun 8)

Berke Yükel
07.July.2014, 12:44
Teşekür ederim celil abi :) inş ama karar verdim sanırım 150 dd e1 alıcam :) nekadara mal olur şimdi onu dusunuyorum azda yakıyormus zaten

cagtili
07.July.2014, 13:28
Ben 4.650 ye aldım, 450 de plaka tescil islemleri tuttu 5 bine geldi net :)
Turangunesin paralel caddesinde redline motor var diskapida isil moyor var sıfırı mevcut olabilir arayıp sormak lazim, ben direkt ana bayiinden emre motor zaten ankaradaki firmalara dagitan firma getirttim İstanbul dan kargo kurulum hicbir masraf vermedim . bi bak yok ise sende getirtmek yöntemini secersin 8)

sirinbaba can
07.July.2014, 17:40
Gönlüne göre motosiklet bulman dileğiyle....Aramıza Hoşgeldin...

Berke Yükel
07.July.2014, 21:17
Herkese Çok teşekkür ederim :) 2 hafaya alıyorum 150 dde 2 mi :) yolunuz açık olsun keyifli sürüşler :) boyle bir topluluğu bir araya getirenlere de çok teşekkür ederim yüzyüze karşılaşmak dileğiyle :)

Tanju Mayda
08.July.2014, 02:15
Okuduklarıma göre RR 150 ye karar vermişsin.

**Mayıs başından bu yana RR DD-150 E2 kullanıyorum, 1700 km deyim.

**Geçen C.tesi - Pazar 240 km yol teptim artçı ile ve yakıtım 100 km de 15 lira idi.

**Çekiş gücü mükemmel ötesi.

**Ortalama 90 km hızla yol aldım ve bazen de 110 km civarlarında araç solladım. Motorda herhangi bir kasma, şişme ve titreşim yaşamadım.

En kısa zamanda kendi makinanla yolları eskitmen temennimle:)

Berke Yükel
08.July.2014, 18:19
Tanju abi teşekkür ederim :) motora bakmaya gittim bu gün çok hoşuma gitti :) kontroller vs çok hoş . ama sesi biraz kısık sanki oda 150 cc olmasından heralde ekzosa, perofrmans düşürücü yakıt tüketimi arttırıcı motor yapısına herangi bir zarar vermeden bir işlem uygulasak ses için hani trafikte rahatça fark ediliyim arabalar tarafından derdim o :D garantiden çıkarmı veya motora bişi olurmu diye sormak istemiştim

Tanju Mayda
08.July.2014, 22:16
Egzosu delerek sesi yükseltiyorlar, ben yapmadım.

Bahadır
09.July.2014, 09:28
Egzosun orta kısmındaki ek yerini gevşetin araya eşit mesafede yukarı ve aşağıya 1-2 tane pul koyun geri sıkın vidalarını.Yani arada hafif bir boşluk oluşturun.Güzel bi ses elde edebilirsiniz.Egzosun orjinalliğide bozulmamış olur.