PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Acaba kendim yapabilir miyim ?

Dgsablk
25.Kasım.2014, 13:10
Herkese iyi forumlar :-)

Motorumla alakalı bildiğim 2 sorunum var sizinle paylaşıp bilgi almak istedim..

1. Sorunum arkama birini aldığım zaman arka çamurluk tümseklerde, girdili çıktılı yollarda lastiğe sürtüyo ve bu lastiğime zarar veriyo.. Bu arkadaki yayları sıkılaştırıp bunu engellemek mümkün müdür acaba? Kendi yapabileceğim birşey midir?

2. Sorunum ise motoru yaz kış cikle ile çalıştırıyorum, cikleyi çekip saldığım zaman hemen marş alıyor ama ciklesiz çalıştırdığımda çok geç çalışıyor. Bu normalmidir arkadaşlar ya da çözümü var mıdır?

Bilgilerini paylaşan herkese teşekkür ederim şimdiden. İyi günler dilerim :-)

batuhanunen
25.Kasım.2014, 13:19
Kardeşim Selam

1. sorun için aynı problem bende de vardı artçı aldığımda buram buram yanık koktugunu biliyorum o yayları sıkılaştırabilirsin zaten pek işe yaramayan suspansıyonu iptal etmiş oluyosun ama hiçbir farkta hissetmiyosun ve problemin düzeliyor.

CELİL
25.Kasım.2014, 13:20

1. Sorunum arkama birini aldığım zaman arka çamurluk tümseklerde, girdili çıktılı yollarda lastiğe sürtüyo ve bu lastiğime zarar veriyo.. Bu arkadaki yayları sıkılaştırıp bunu engellemek mümkün müdür acaba? Kendi yapabileceğim birşey midir?

2. Sorunum ise motoru yaz kış cikle ile çalıştırıyorum, cikleyi çekip saldığım zaman hemen marş alıyor ama ciklesiz çalıştırdığımda çok geç çalışıyor. Bu normalmidir arkadaşlar ya da çözümü var mıdır?

Merhaba Doğuş
Seninde yönlendiğin gibi arka amortisörlerin ayarı var ayarlardan amortisörleri yükseltirsen sorun çözülür ama ayar için özel C şeklinde tutma sapı olan anahtarı var motorla verilen anahtarlar arsında olabilir yoksa servis yapar
Jikle konusunda benim motorda aynı jikleye alışan motor jiklesiz zor çalışıyor bir arıza,sorun değil 8)

Kerem
25.Kasım.2014, 13:22

jiklesiz aynı durum bende de var malesef ona yapacağımız bişi yok yazın sorun olmuyor ama kışın soğukta jiklesiz stop ediyor 8)

Dgsablk
25.Kasım.2014, 14:10
O halde jikleye herhangi bir müdahalede bulunmamak en iyisi :-) amortisörleri kaldırtmak için Motor tamircisine gitmem gerekecek çünkü c şeklindeki anahtar bende yok :-) umarım sorunum çözülür herkese teşekkür ederim arkadaşlar elinize sağlık :-)

Dgsablk
25.Kasım.2014, 21:55
Yaptım arkadaşlar 5. Seviyeye getirdim amortisörü şu anda yaylanma biraz kesildi ama sürtünme kesildi

CELİL
25.Kasım.2014, 22:00
Yaptım arkadaşlar 5. Seviyeye getirdim amortisörü şu anda yaylanma biraz kesildi ama sürtünme kesildi
Geçmiş olsun 8)

m.kaptan
25.Kasım.2014, 22:16
bende birsey soriyim bari =)

biliyorsunuz bizim motorun yanında rolanti ayarlama yayı var.. bende calıstırırken özellikle cok zorlandıgımda yada calıstırıpta ilk boşa aldıgım anda stop ediyorsam rolanti seviyesini yukseltiyorum ve öle devam ediyorum motor ısınana kadar soora motor boşa aldıgımda artık cok bagırmaya basladıgımda bir ısıkta fln nasıl olsa durdugum icin hemen kısıyorum tekrar rolantiyi..

bunun herhangi bir zararı var mı?

kendi kendime gelistirdigim bir yontem cunkü jikleyle calıstırsam bile cogu zaman debriyaja bastıgım anda yine stop ediyordu...

CELİL
25.Kasım.2014, 22:19

biliyorsunuz bizim motorun yanında rolanti ayarlama yayı var.. bende calıstırırken özellikle cok zorlandıgımda yada calıstırıpta ilk boşa aldıgım anda stop ediyorsam rolanti seviyesini yukseltiyorum ve öle devam ediyorum motor ısınana kadar soora motor boşa aldıgımda artık cok bagırmaya basladıgımda bir ısıkta fln nasıl olsa durdugum icin hemen kısıyorum tekrar rolantiyi..

kendi kendime gelistirdigim bir yontem cunkü jikleyle calıstırsam bile cogu zaman debriyaja bastıgım anda yine stop ediyordu...
Merhaba Mahmut pekçok arkadaş aynı yöntemi kullanıyor makinaya bir zararı yok 8)

m.kaptan
25.Kasım.2014, 22:20
Merhaba Mahmut pekçok arkadaş aynı yöntemi kullanıyor makinaya bir zararı yok 8)

aklın yolu birmiş demekki tesekkurler =)

Dgsablk
26.Kasım.2014, 01:07
Geçmiş olsun 8)

Teşekkür ederim abi :-)

Dgsablk
26.Kasım.2014, 12:45

Şu rolanti seviyesi için nereyi kullanıyoruz kaptan bir fotoğraf çekip yanıtlar mısın rica etsem bugün baktım ama bulamadım :-))

CELİL
26.Kasım.2014, 12:52
Şu rolanti seviyesi için nereyi kullanıyoruz kaptan bir fotoğraf çekip yanıtlar mısın rica etsem bugün baktım ama bulamadım :-))
Kaptanın makina 350 cc senin 150 cc makina ile aynı motor değil 150 cc lerde farklı sistem var tam emin değilim fakat senin makinada karbiratörün üzerinde gaz telinin girdiği yerde ayarlı bir vida olması gerekiyordu sanırım 150 cc makinası olan bir arkadaş yardımcı olabilir 8)

Psycho
26.Kasım.2014, 14:12
Motor gec mars aliyosa karburatordendir buna extra olarak subablari gevsetmende ise yarar direk tekte alir bende keeway var oda oleydi subablari gevsettm sorun cozuldu direk mars aliyor

Dgsablk
26.Kasım.2014, 19:10
Vallahi inanmıcaksınız ama ben ne subop ne karbratör biliyorum 😄 öğrenicem zamanla bende sizler gibi :-) sağolun sayenizde biraz biraz öğreniyorum m