Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 15 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Doğuş ABLAK
    Gümüş perakende satışı ve müzisyen
     Regal Raptor DD 250 e6c Daytona
     İZMİR
    Beğenmiş
    11
    Beğenilmiş
    6

Acaba kendim yapabilir miyim ?

Herkese iyi forumlar :-)

Motorumla alakalı bildiğim 2 sorunum var sizinle paylaşıp bilgi almak istedim..

1. Sorunum arkama birini aldığım zaman arka çamurluk tümseklerde, girdili çıktılı yollarda lastiğe sürtüyo ve bu lastiğime zarar veriyo.. Bu arkadaki yayları sıkılaştırıp bunu engellemek mümkün müdür acaba? Kendi yapabileceğim birşey midir?

2. Sorunum ise motoru yaz kış cikle ile çalıştırıyorum, cikleyi çekip saldığım zaman hemen marş alıyor ama ciklesiz çalıştırdığımda çok geç çalışıyor. Bu normalmidir arkadaşlar ya da çözümü var mıdır?

Bilgilerini paylaşan herkese teşekkür ederim şimdiden. İyi günler dilerim :-)

batuhanunen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Batuhan Ünen
    Satış Şefi
     RR D350-E6
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Kardeşim Selam

1. sorun için aynı problem bende de vardı artçı aldığımda buram buram yanık koktugunu biliyorum o yayları sıkılaştırabilirsin zaten pek işe yaramayan suspansıyonu iptal etmiş oluyosun ama hiçbir farkta hissetmiyosun ve problemin düzeliyor.

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,909
    Beğenilmiş
    7,145
    Alıntı Dgsablk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

1. Sorunum arkama birini aldığım zaman arka çamurluk tümseklerde, girdili çıktılı yollarda lastiğe sürtüyo ve bu lastiğime zarar veriyo.. Bu arkadaki yayları sıkılaştırıp bunu engellemek mümkün müdür acaba? Kendi yapabileceğim birşey midir?

2. Sorunum ise motoru yaz kış cikle ile çalıştırıyorum, cikleyi çekip saldığım zaman hemen marş alıyor ama ciklesiz çalıştırdığımda çok geç çalışıyor. Bu normalmidir arkadaşlar ya da çözümü var mıdır?

Merhaba Doğuş
    Seninde yönlendiğin gibi arka amortisörlerin ayarı var ayarlardan amortisörleri yükseltirsen sorun çözülür ama ayar için özel C şeklinde tutma sapı olan anahtarı var motorla verilen anahtarlar arsında olabilir yoksa servis yapar
    Jikle konusunda benim motorda aynı jikleye alışan motor jiklesiz zor çalışıyor bir arıza,sorun değil

Kerem Şen
    Mali müşavir
     GV 250 Aquila
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

jiklesiz aynı durum bende de var malesef ona yapacağımız bişi yok yazın sorun olmuyor ama kışın soğukta jiklesiz stop ediyor

Doğuş ABLAK
     İZMİR
    Beğenmiş
    11
    Beğenilmiş
    6
    O halde jikleye herhangi bir müdahalede bulunmamak en iyisi :-) amortisörleri kaldırtmak için Motor tamircisine gitmem gerekecek çünkü c şeklindeki anahtar bende yok :-) umarım sorunum çözülür herkese teşekkür ederim arkadaşlar elinize sağlık :-)

Doğuş ABLAK
     İZMİR
    Beğenmiş
    11
    Beğenilmiş
    6
    Yaptım arkadaşlar 5. Seviyeye getirdim amortisörü şu anda yaylanma biraz kesildi ama sürtünme kesildi

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
    Beğenmiş
    53,909
    Beğenilmiş
    7,145
    Yaptım arkadaşlar 5. Seviyeye getirdim amortisörü şu anda yaylanma biraz kesildi ama sürtünme kesildi
    Geçmiş olsun

m.kaptan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

mahmut kaptan
    yönetmen
     daytona 350
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    bende birsey soriyim bari =)

biliyorsunuz bizim motorun yanında rolanti ayarlama yayı var.. bende calıstırırken özellikle cok zorlandıgımda yada calıstırıpta ilk boşa aldıgım anda stop ediyorsam rolanti seviyesini yukseltiyorum ve öle devam ediyorum motor ısınana kadar soora motor boşa aldıgımda artık cok bagırmaya basladıgımda bir ısıkta fln nasıl olsa durdugum icin hemen kısıyorum tekrar rolantiyi..

bunun herhangi bir zararı var mı?

kendi kendime gelistirdigim bir yontem cunkü jikleyle calıstırsam bile cogu zaman debriyaja bastıgım anda yine stop ediyordu...

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
    Beğenmiş
    53,909
    Beğenilmiş
    7,145
    Alıntı m.kaptan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende birsey soriyim bari =)

biliyorsunuz bizim motorun yanında rolanti ayarlama yayı var.. bende calıstırırken özellikle cok zorlandıgımda yada calıstırıpta ilk boşa aldıgım anda stop ediyorsam rolanti seviyesini yukseltiyorum ve öle devam ediyorum motor ısınana kadar soora motor boşa aldıgımda artık cok bagırmaya basladıgımda bir ısıkta fln nasıl olsa durdugum icin hemen kısıyorum tekrar rolantiyi..

bunun herhangi bir zararı var mı?

kendi kendime gelistirdigim bir yontem cunkü jikleyle calıstırsam bile cogu zaman debriyaja bastıgım anda yine stop ediyordu...
    Merhaba Mahmut pekçok arkadaş aynı yöntemi kullanıyor makinaya bir zararı yok

m.kaptan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

mahmut kaptan
    yönetmen
     daytona 350
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı CELİL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba Mahmut pekçok arkadaş aynı yöntemi kullanıyor makinaya bir zararı yok
    aklın yolu birmiş demekki tesekkurler =)

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)