motorumda antifiriz varmı yokmu kontrol etmek için nereyi açmam gerekıyor fanın ustundeki metal hortumun ustundeki kapagımı açıcam
Yazdırılabilir Görünüm
motorumda antifiriz varmı yokmu kontrol etmek için nereyi açmam gerekıyor fanın ustundeki metal hortumun ustundeki kapagımı açıcam
abi daha gitmedm makınanın basına aksam 7 den snra deneyecem antifirizde olmayabilir aldıgım kişi koydumu acaba koydum desede ne kadar guvenılır .. komple peki içindeki suyu antifirizi bosaltıp ben koyamazmıyım antifiriz sıfırdan
koyarsın tabiki yapacağın işlem sırası şu önce motorun altına bir kap yerleştirmelisin bu bir kova olabilir bir düz tornavida alıp radyatörün sağ altındaki kelepçeyi gevşetiyorsun sonra hortumu fazla zorlamadan çıkarıyosun dikkat et radyatör boğazını kırabilirsin daha sonra içindeki su akacaktır zaten hortumu bağla ve radyatörün sol tarafındaki kapaktan antifirizini koyarsın biraz da su ekle böylece antifirizin donma derecesini yükseltmiş olursun
Arkadaşlar geçenlerde Ali Usta' da zincir falan değiştirmiştim. O sırada benimde aklıma antifiriz olayını sormak geldi. Niyetim sormadan komple değiştirmekti motorun suyunu ama yinede bir sorayım dedim. Radyatör kapağını açıp suya parmağını batırdı. Sonra tadına baktı. Suda antifiriz olunca şekerli bir tat geliyormuş :) Bu bilgiyide sizinle paylaşmak istedim, aklınızda bulunsun :)
buda bi yöntem ama radyatörcü veya motorcu arkadaşlara ölçtürmenizi tavsiye ederim motosiklet tamircilerinde olmuyo bazen ama araba motorcularında kesin vardır ayrıca antifiriz değişimini çok kolay şekilde yapabilirler tadına bakmak gibi şeylerle uğraşmayın hem antifirizin olması yetmez derecesi önemlidir bilgilerinize