Mrb arkdaşlar 250e9B motorumun arka amartisor ayarını nasıl yapacağım bilen varsa yardımcı olsun.kapakların ustünde 1/2/3 diye rakamlar var .su an 2 kademede.ben genellikle tek biniyorum acaba hangi ayarda olması gerekir?
Yazdırılabilir Görünüm
Mrb arkdaşlar 250e9B motorumun arka amartisor ayarını nasıl yapacağım bilen varsa yardımcı olsun.kapakların ustünde 1/2/3 diye rakamlar var .su an 2 kademede.ben genellikle tek biniyorum acaba hangi ayarda olması gerekir?
merhaba mümin
o ayar amartisörün yükseklik ve sertlik ayarı arkada artçı oldugunda yülseltiyorsun yumuşayıp yükseliyor artçı yoksa 2 de orta yükseklikte ve sertlikte bırakılıyor amartisör yükseldikçe arkanın yol tutuşu zayıflar yanlış hatırlamıyorsam 1 en düşük 4 en yüksek hali olması lazımdı onun ayarı için özel anahtarı var 2 rakamının altındaki deliğe giriyor ayarlanıyor 8)
bu ayar yeni modellerde var herhalde ben hiç böle bi ayar ne duydum ne de motorumda gördüm :D
spyder ve daytona hariç tüm diğer modellerde var 8)
alala :D bu dediğini dikkate alıp hemen bi bakiyim abi :D
Senin motorda da var kardeş ama biraz zor dönüyor. Ekstra kuvvet uygulamak gerekebilir, ama dikkatli bir şekilde :) Böyle yarım hilal şeklinde bir anahtarı var, amortisörde ki deliğe o anahtarı oturtuyorsun ve anahtarın içi boş kısmı oval şekilde amortisöre oturuyor. Sonra anahtarın ucundan tutup çeviriyorsun.
Ancak benimki bu şekilde dönmedi :) Anahtarın ucuna bir boru takıp onla çevirdim, moment olayı, az kuvvet çok iş :p
Hatırladığım kadarıyla 5 kademe oluyor, ben genelde 2 kişi kullandığım için 5 te tutuyorum ikisinide. 8)
abiler bende 3 kademe var amortisorde.şu an 2 kademede ama dediğim gibi genelde tek biniyorum ve bana sert gibi geliyor.kasıslerden veya çukurlardan geçerken.3 alsam daha mı yumaşar acaba?