-
FZ6 mı GV650 mi!
Bu nasıl bir tercih seçeneği diyebilirsiniz, haklısınız da :p:mrgreen:
(Not: Konuyu okuduktan sonra, bunların dışında da model önermek serbesttir. :mrgreen:)
Celil abi ve Salih abi saygılar bizden... Öncelikle size olmak üzere tüm foruma bir konuda fikir danışayım. Kış çıkışı gibi kısmetse motoru değiştirmeyi düşünüyorum. Bir süredir fz6 fazer 2007 takıntım vardı. fakat arkadaşlarım ve biraz da maddiyat kafamı karıştırmaya başladı. arkadaşlarım bana chopper tarzından uzaklaşma chopper sana yakışıyor diyor. Kafam biraz karıştı doğrusu. bunun üzerine bugün gözüme gv650 çarptı. güzel makine. Fiyatı da bir nebze daha düzgün, fazer'a göre...
Siz ne dersiniz, fazer ve gv650 hakkında duyumlarınız ve tecrübeleriniz ne yöndedir.
Biraz daha konuyu açmam gerekirse. 600-650 CC civarı birşey düşünüyorum. Naked, Enduro, Cross sevmeyen biriyim. ocak-mart civarı benimkini elden çıkarıp (kısmetse) bi makine almak istiyorum.
Aklımda 2007 civarı bi "FZ6 Fazer" tutkusu başlamıştı. Arkadaşlarım "chopper sana yakışıyor, gel tarzını değiştirme." diyor. Ama bi çıktım mı kendimi ve motoru yormadan her türlü koşulda uzun yol yapacak motor olsun diyorum. Fazer'ın da biraz esprisi orada aslında. Otobanda bas kırbacı 250km'yi yapıştır. Yayla, dağ, bayır gidecek olduğunda da stabil zeminde enduro gibi davransın. Japon kalitesi, Fiyat aralığı, görünüm ve performansı (Bilmeyenler için: 4 silindir 98 beygirlik bir hayvan :p), rahatlığı cezbeden yönleri... İki kötü yanı var. Birincisi, fiyatları biraz yüksek gibi, en azından temizleri adına konuşursak. İkincisi ise, 2007 altı modellerde masrafı 1,5 bin lira civarında olan bir kronik rahatsızlığı var.
Arkadaşlarıma kulak verdiğimde ise, aklıma GV650 geldi. sportif duruşu, hızı (Sınıfının; japonlar dahil en hızlısı), Çin makinelerine göre kalitesi, tarzı, fiyat aralığı...
Fakat gv650'nin haliyle dezavantajları var. Bildiğim kadarıyla ki Celil abinin de ekledikleri ile: yedek parça ve servis ağı sıkıntısı başta geliyor. satmak istediğinde elinden kolay çıkaramayacağın bir makine. Kronik sıkıntıları olabilecek bir makine...
"Kırmızı şeytan Fazer" veya "Karizmatik ve şık GV650" :|:|
http://is00.thegumtree.com/image/big/146252596.jpg http://image.cdn.sahibinden.com/phot...2764123ie7.jpg
(resimler temsilidir)
-
ikiside değil benim favorim 2006-2007 CBF600 ve sanada yakışır, fiyatıda çok uçuk değil.
nedenleri ise
1-en büyük özelliği ne enduro ne sport ikisinin ortası
2-Frenlerin ABS olması ve yüksek hızda mükmmel frenleme
3- yoltutuşu viraj kabiliyeti güzel
4-çanta yerleri çok iyi
5- çanta olsa dahi artçı için hem oturuş pozisyonu hemde rahatlığı çok iyi
6- Görüntüsü mükemmel
7- ön önemliside parça derdi yok makinenin
http://d1209.hizliresim.com/11/3/clqv2.jpg
-
fazer güzel makina ama benim fazla bilğim yok gv için
GV650 yi bende çok begeniyorum hem choper (sport) hem hem 220 yi görebilen çok hızlı bir alet makinası sağlam ama (kanuni nin getirdiği enjektörlü olan olanlar hariç) konjektör yakma kronik sorunu var ayrıca parçaları pahalı kullananlar yurt dışından parça getirtiyor ve kanuni makinanın sıfırını uzun zamandır getirmiyor makina piyasadan siliniyor gelecegi belli değil bence ama yinede sen bilirsin 8)
choper iyidir riski az güvenli makinadır 8)
ek olarak 2008 e kadar eski distribütör karbiratörlü olarak getirdi 2009 ve sonrası modeller kanuni nin getirdiği enjektörlü makinalar karbiratörlü olanların şase rengi gümüş enjektörlü olanların şase rengi siyahtır ve 4-5 bin tl fiat fark vardır 8)
-
fazeri bilmem ama ,gv için 2007 altı vd karbürötörlüsüne bulaşma ,kanunin getirdiklerine bulaşma,bloğu açılanına bulşma, hyodan gerğek anlamda anlamayan bir ustadan olur almadan bulaşma, ist den alacak olursan anlıyan adamlr çok gösteririz .şekil ve performans olarak ise crusuer leerin kralıdır bence
-
Çok değerli bilgiler, saolun beyler.
- Peki neden "karbüratörlüye bulaşma?"
- Ee diyosunki fazer yerine onun rakibi olan cbf600'ü düşün diyosun. fazer'dan artısı nedir peki. Hadi söylediklerin kendi özellikleri de. Bi de bakındım biraz da, çok tutulan bir model değil sanırım cbf600. pek fazla ilan yok. fazer'la karşılaştırırsak. bi de 2007'den 2011'e kadar üretimi durdu mu bilmiyorum da bu modellerde de göremedim. :|
-
ya şu kanuni neye elini atsa içine edio yoksa direk gv 650 derim
-
-
cihan ne zaman alacaksın bunlardan birini? senin makineye talibim bilion dimi:))
-
benimkini alana kadar on kere alırsın yeni bitane hacım :p kıştan çıkarken düşünüyorum inşallah... maddi durumları sağlayabilirsem. reklamlar sponsorlar spekülasyonlar :p sonra gelsin paralar :x
-
Aslında aynı segmentten madem honda CBF600'ü ekledik, Kawa Z750S'i de ekleyelim seçeneklere de tam olsun :cheesy: