Evet abilerim kardeşlerim sonunda makina ma kavuşmuş bulunmaktayım 2 gün önce teslim aldım 2 gün boyunda bayağı gezdim ve artık kış dolayısıyla garaja kaldıracağım garaja kaldırırken nelere dikkat etmeliyim ?
Yazdırılabilir Görünüm
Evet abilerim kardeşlerim sonunda makina ma kavuşmuş bulunmaktayım 2 gün önce teslim aldım 2 gün boyunda bayağı gezdim ve artık kış dolayısıyla garaja kaldıracağım garaja kaldırırken nelere dikkat etmeliyim ?
ben hiç denemedim ama hep söylenir tekerlerin altına tahta parçası koy lastikler sertleşmesin diye banada dayım söyler hep bende nedense hiç dinlemedim. :D
bide akü bağlanısını sök
Sinan spyder in hayırlı olsun Allah kazasız belasız keyifle binmeyi nasip etsin nazar8)
Kış için motoru kapalı bir yere çek lastiklerin altına tahta koy aküyü sök eve al 3-4 hafatda bir şarza bağlat aküyü sökmezsen motoru 2-3 haftada bir 15-20 dakika az yüksek gazla çalıştır varsa üstünü branda veya eski çarşafla ört yeter 8)
Lastikler elastikliğini yitirip yanaklardan açma yapmasın diye altına tahta koyun deniliyor. Ama kapalı bir garajda ise. Yok sokak direğine bağlıysa benim motor gibi etrafını cam yünü ile de sarsan nafile :D
Geçtiğimiz yaz 3 ay yurtdışına gittim. Giderken sadece akünün kablolarını söktüm, kutup başlarını oksitlenmesin diye pamukla falan kapattım. Benzin deposunu tamamen bir şişeye boşaltıp depo kapağınıda içindeki benzin uçsun diye 1 saat açık bıraktım. Sonra tası tarağı toplayıp gittim. 3 ay sonra geldiğimde içine 1 litre benzin döküp, cigleyi yarım açık pozisyona getirip, aküyü bağlayıp tek marşta motoru çalıştırıp 10 dakika rolantide beklettim. Hiçbir sıkıntı çıkmadı.
anladım, kapalı bir garaj baya sağlam bi yer üstünü naylonla örttüm ama akü ye falan dokunmadım o zaman ben yarın gidip bi tahta koyayım birde akü nün bağlantılarını çıkartayım birde şey soracağım bu akü tam neresinde ben baktım fakat göremedim?
Sinan eğer 2-3 haftada bir motoru çalıştırım dersen daha kolay olur çünki
Spyder ve Daytona'da akü sağ yan nikaj kapağın altındaki dörtköşe nikalaj kapağın altında ve o kapağı açabilmek için sırasıyla
1- Seleyi sökücen bunun için 1 tane selenin arka kuruğunda ve oturma yerinin sağ ve solundaki 1 er tane vidaları sökücen
2- Yan nikaj kapağı sökücen seleye bakan üst kısımda sağ ve solda şasenin altına doğru 2 vida var onları sökücen kapagı kendine doğru çekicen bağlı olduğu tırnaklardan kurtulup çıkıcak
3- Akünün bulunduğu kapağın en üstünde şaseye bağlı tek bir vidası var onu sökünce kapak açılır aküye ulaşırsın akünün kablo bağlantılarını söküp aküyü çıkarabilirsin
yazarken bile yorumdum sana kolay gelsin :mrgreen:8)
İmkan var ama abi hava koşulları müsade etmez :/