slam arkadaşlar ben motor kullanımında da bu sitede de yeniyim ,ana sayfaya nasıl yazılıyor,bu yokuşlarda motoru nasıl devam ettirecem çözemedim henüz ne olacak böyle
Yazdırılabilir Görünüm
slam arkadaşlar ben motor kullanımında da bu sitede de yeniyim ,ana sayfaya nasıl yazılıyor,bu yokuşlarda motoru nasıl devam ettirecem çözemedim henüz ne olacak böyle
Merhaba Ugur aramıza hoş geldin önce kendini tanışma başlığında tanıtırsan seviniriz 8)
Tanışma başlığı link :
http://www.regalraptor.net/forums/ne...newthread&f=27
Yokuşta kalmak için freni bırakmadan kalkış yapar gibi debriyajı yarım bırakıp hafif gaz veriyorsun motor kavramaya hareket etmeye başladığında freni bırakıyorsun 8)
kusura bakma,dedim ya sitede yeniyim öğreniyorum:)bu arada ben onu yapıyorum ama hem fren hem gaz hem depriyaj hepsi bir arada zorluyor daha çok yeniyim bu işi nasıl kıvırıcam bilmiyorum
bugün ilk kazamı yaptım,yolda yer ıslakmış birden araba çıkınca ön frene bastım motor kaydı düştüm,yokuş kalkışında arka frenmi ön fren mi kullanıcam,bana bu işi öğreten yok kendim öğreniyorum onun için soruyorum kusura bakmayın lütfen
basit bir teknik önereyim bendeki gibi yakıt sıkıntınız yoktur elbet 5 tl benzinle gezmeyeceğiniz için motorla kalkış yaparken debriajı yarım bıraktığımız gibi yokuştada aynı şekil yaparsak fren kullanmaya gerek kalmaz gazı bir noktada sabitleyin debriajı yarım bırakın motor kendını salmıyor zaten
Rampada kalkış yaparken; motor boştayken ve vitesteyken ayağın arka frene basılı dursun. Kalkacağın zaman ön freni sıkıp sağ ayağını yere koy. Vitesi 1'e al. Sonra tekrar arka frene basılı tut ve ön freni bırak (Bu sırada viteste olduğun için debriyaj basılı zaten). Daha sonra gaz vererek motorun devrini yükselt. Bu noktadan sonra debriyajı yavaş yavaş bırakmaya başla. Sen debriyajı bıraktıkça motorun devrinin düşeceğini göreceksin. O motor devrini devamlı yüksek tut (Devri düşürürsen motor yeterli torka ulaşamayıp stop edecektir.). Bir yerden sonra zaten motorun bir atalet direnci gösterdiğini farkedeceksin. O noktada motor "ben gidicem bırak şu freni" diyordur. Yavaş yavaş freni bırakarak motorun hareketini sağlayabilirsin... :happy: