Motto Akademi Motosiklet Sürüş Eğitimi
Merhaba Arkadaşlar,
Bildiğiniz gibi Motto Akademi den Temel Sürüşve Beceri Geliştirme Eğitimlerini Alacağım.Ardından da diğer eğitimleri alıp eğitim adına tüm tecrübeleri edinmiş olacağım.Eğitimler şu aşamadan oluşuyor :
1) Temel Eğitim
2) Beceri Geliştirme Eğitimi
3) Motosiklet Hakimiyet Eğitimi
4) Motosiklet Güvenli Sürüş Eğitimi
5) Motosiklet İleri Sürüş Eğitimi
Bu eğitimleri alıp hazır olduğumda ise tüm dünyada geçerli olup bu işin zirvesi sayılan DIAmond Sürüş Testleri nin ikisine de girip alacağım inşallah.
Bu başlık altında tüm süreçleri en ince ayrıntısına kadar yazıp sizlere aktaracağım.Tüm yönleriyle olumlu ve olumsuz taraflarını sizlere objektif bir şekilde yazıp anlatacağım.Burada maksat kesinlikle bir kurumun reklamını yapmak,övmek yada kötülemek DEĞİLDİR.Amaç kişisel deneyimlerimi paylaşarak içimizden veya sonradan aramıza katılacak olan ve bu eğitimleri almak isteyenlere ufak bir ön bilgi vermektir.
Toplam 7 Eklenti bulunuyor.
İkinci Gün Eğitimi :
Bugün saat 11:30 da buluşup sakince Latte Kahvelerimizi içtik.Ardından İndian Scout Motoru olan bir genç arkadaşımız geldi.O da eğitim alıyormuş.Önce dün çalıştığımız Honda CBR125 ile ısınma turları yaptık.Ardından dönüş için bakışlar hakkında sözlü ve uygulamalı bilgi aldık.Bu bakış ile bakıp dönme olayını 20-30 tur çalıştık.Ardından Kontra Tekniğine geçtik.Kontra tekniği ile yön değiştirmeyi de yaklaşık 30 dakika çalıştık.Buna biraz alışınca sıra en korktuğum "Ters Kontra" tekniğine geldi.Bu tekniği yer işaretleri arasında slalom yaparak yine yarım saat kadar çalıştık.Ardından bu Ters Kontra yı ani tehlikelerden kaçınmak için nasıl kullanacağımızı çalıştık.Tek şeritten çizildi.Sonra bu şerit bir engel ile kapatıldı.Engelin ikişer metre sağ ve sol taraflarına da birer yol işaretleri koniler ile.Ardından da tekrar ana şerit olarak işaretlenen yolumuza dönüp devam ediyoruz.Kısaca ani bir engel çıktığı zaman sol veya sağ tarafından kaçma ve tekrar devam etme çalışması.Daha iyi anlaşılsın diye altta becerebildiğim kadarıyla bir şemasını çizdim.
Eklenti 2050
Bu çalışmayı da yaklaşık bir saat kadar çalışıp pratiğimizi geliştirmeye çalıştık.İlhan Hoca "Bunu hiç kimseden ilk denemesinde yapabilmesini beklemiyorum" demişti.İlk denememde dahi sorunsuz ve doğru bir şekilde yapabilmem bana çok fazla özgüven verdi.Eğitimin her dakikasında "İyi ki bu eğitimi almışım" diye düşünüp seviniyordum.Çok keyifliydi gerçekten.
Eğitimin bundan sonraki aşamasında ise 250cc Suzuki İnazuma ya geçtim.İki gündür yapılan çalışmaların bir tekrarını da bu motor ile yaptım.250cc Motorun keyfi ve kullanım kolaylığı,gaz kolu hassasiyeti falan bana çok daha pratik ve basit geldi.Acayip gaza gelip keyif aldım.Motoru alıp eve gidesim geldi resmen :cheesy: Çarşamba günü Temel Eğitimin son aşaması ve ardından da Ehliyet Sınav parkurunu 750cc lik Motor ile yapıp 12 saat Eğitimi tamamlamış olacağız.Altta bir kaç görsel ve bir de video ekliyorum bugün ki çalışmamızdan.Neredeyse hiç motor sürmemiş biri olarak gene fena yatmıyorum dönüşlerde 8):Rockn Roll:
Eklenti 2052
Eklenti 2053
Eklenti 2054
Eklenti 2055
Eklenti 2056
Eklenti 2057
https://www.youtube.com/watch?v=GpZXsaFnbtQ
Toplam 8 Eklenti bulunuyor.
Alıntı:
CELİL Nickli Üyeden Alıntı
👏👏👏👏👍👍👍👋🤘🏽🤘🏽🤘🏽🤘🏽
Başkanım bunlar da Kask'ım ve İmpactec Seviye 2 Omuz,Diz,Dirsek ve Kalça korumalarım ile Seviye 3 Omurga korumam.Kask bir yerlerden tanıdık geldi mi ? Mat siyah renginde :cheesy:
Eklenti 2058
Eklenti 2059
Eklenti 2060
Eklenti 2061
Eklenti 2062
Eklenti 2063
Eklenti 2064
Eklenti 2065
Toplam 3 Eklenti bulunuyor.
Üçüncü Gün Eğitimi :
Eğitimin üçüncü ve son gününü de bitirip ilk adımı tamamlamış oldum çok şükür.Tüm eğitim biraz yorucu geçti.En zoru da üç gün Antalya'ya gidiş-dönüş toplam 510 km. yapmaktı.Ama önemli değil.Bu eğitim bana çok fayda sağladı ve biraz yorulmayı da görmezden gelmem gerekir.
Üçüncü günümüze yine 250cc Suzuki İnazuma ile başladık.Dün yapılan son çalışmayı tekrarlayarak ısınmaya başladık.Ardından ikinci vites ile giderken önce vitesi bire aldık ve 4 istasyona girdik.Her istasyonda motoru neredeyse durma noktasına getirip ardından diğer istasyona tekrar gaz vererek gittik.dördüncü ve son istasyonda U dönüşü yaparak aynı yavaşla-devam et hareketini tekrarladık.Yavaşlayıp nerdeyse durma noktasına geldikten sonra tekrar gaz verince ilk hareket anında düz gidemedim.İlhan Hoca debriyaj ayarını nasıl yapıp tutmam gerektiğini gösterince ip gibi dümdüz durup kalkmaya başladım.Çok keyifliydi gerçekten.
Ardından ön fren kullanımına geçtik.Özellikle benim Chopper kullanacağımı bildiğinden Chopper için güvenli duruş yapmanın inceliklerini de anlattı.Anlattı diyorum zira elimizde bir Chopper olmadığından bunu uygulamalı gösteremedi.Ancak diğer Motosikletler de nasıl ön fren ile ani duruş yapılır gayet güzel anlattı ve gösterdi.Ben de iki-üç tur çalışarak buna hakim olmaya başladım ve sonraki turlar bunu geliştirip el yatkınlığımı arttırdım.
Sonra sıra geldi ehliyet parkuruna.Ehliyet sınavında gireceğimiz parkurun aynısını hazırladı ve bunu çalıştık.En zoru ise daracık alanda ∞ yatay sekiz sürdük.Bu en zoruydu bana göre.İlk iki seferde dönemedim ve hep çizgilerin dışına taştım.Sağa dönerken solu,sola dönerken sağ gidonu kasılmaktan o kadar sert tutuyordum ki gidon bir türlü dönüşü yapamadı.En son kendimi rahat bırakarak ve Suzuki İnazuma ile 2. viteste ne debriyaja ne de gaz kolunu kullanarak sakince dönmeye ve çizgilerin içinde kalmayı başardım.Ara sıra yine çizgileri geçtiğim oldu ki bunun nedeni de bakışı yanlış yapmamdı.Tüm olay bakışlardaymış.Bu hareketi şimdi ehliyet kursunda sınava gireceğim motor olan Yanaha XJ6 600cc ile yapıp pratiğimi geliştireceğim.Özellikle de bu motor ile bu hareketi yapması çok daha kolay dedi İlhan Hoca.Gidonun açısı daha iyi olduğundan dolayı İnazuma ya göre daha rahat olacakmışım.Yine de bir sıkıntı,beceremediğim bir hareket olması halinde aramamı,hemen gelip beni seve seve çalıştıracağını söyledi.Vallahi helal olsun dedim içimden.Adam gibi adam tanımı işte böyle adamlar için yapılır.Mecburiyeti yokken 160 km. geliş gidiş yol yapıp bana yardımcı olacak ihtiyaç olması halinde.
Tüm çalışmalar bitince sıra geldi 700cc lik yavruya.Yamaha Tracer 700cc ile 1 dakika ısınma turu yaptıktan sonra ehliyet parkurunu bir de bununla çalıştık.Yalnız bunda ikinci viteste gitmek mümkün değildi.Çok hızlı gidiyordu.Birinci vites ile giderken hiç gaz vermeden sadece debriyajı sıkıp açarak o dengeyi sağladık.Eğitimin sonunda ise bir sonraki eğitim hakkında konuşup sözleşerek tokalaşıp ayrıldık.Çok teşekkür ederim İlhan Hoca.İyi ki seninle bu eğitimi yapmışız 8) :Rockn Roll:
Eğitim süresince kullandığım motorların birer fotoğrafını ekliyorum.İlk önce Honda CB125E,ardından Suzuki İnazuma 250cc ve son olarak Yamaha Tracer 700cc
Eklenti 2075
Eklenti 2076
Eklenti 2077
Son olarak da Yamaha Tracer ile çekilen kısacık bir video da ekleyeyim :Rockn Roll:
https://www.youtube.com/watch?v=kqg95p2I4WA&feature=youtu.be
Toplam 3 Eklenti bulunuyor.
Bunlar da bugün dayanamayıp aldığım ekipmanlarım.Hanım boşamazsa iyi :cheesy: Uzun eldivenleri havalar serinleyince kullanacağım.Onlar da gerçi yazlık ama burada hava kışın çok soğuk olmadığından dolayı yeterli gelecektir sanırım ? Yarım parmak olan eldiven ise yazın sıcağında günlük kullanım için.Buff ise sade siyah renginde.Kurukafa resimleri yada gökkuşağı gibi rengarenk şeyleri sevmiyorum.Bu yüzden Buff da sade siyah tercih ettim.
Eklenti 2078
Eklenti 2079
Eklenti 2080
Toplam 1 Eklenti bulunuyor.
Alıntı:
CELİL Nickli Üyeden Alıntı
Eray güzel eldivenler doğru seçim keyifle kullan :) 8)
Sağolasın Celil Başkanım.Çok ayrıntılı araştırıp bakıyorum.Mesela altta ki eldiveni tavsiye ediyorlar.Hem yazlık,hem deri hem de tam Chopper tarzı deniyor.Ama bir de senin ve Ömer'in bahsettiği gerçekler var.Eldiveni incelediğimde kesinlikle yazın burada giyilmesi mümkün değil.El içinde pişer,iki dakikada mantar olur çıkar.
Eklenti 2081
Bu sebepten dolayı alacağım ekipmanı görmek,dokunmak ve denemek istiyorum.Böylelikle bölge iklim şartlarına uygun olup olmadığını kolaylıkla tespit edebiliyorum.
Toplam 2 Eklenti bulunuyor.
Aliexpress ten çakmak ve usb şarj kiti,intercom ve bacak çantası sipariş etmiştim.Bugün ilk kargo elime ulaştı.Şarj kiti gayet iyi malzemeden yapılmış ve sağlam duruyor.Bir kaç güne diğerleri de gelir.Motor hariç artık hiç bir eksiğim kalmadı.İnşallah bunca beklemeye,uğraşıp didinmeye,emek vermeye değecek,içime sinen,gönlüme göre bir motor da denk gelir.
Eklenti 2223
Eklenti 2224
Toplam 1 Eklenti bulunuyor.
Evet arkadaşlar.Hayırlı uğurlu olsun.Bugün çok şükür sertifikamı aldım.Pazartesi 14:50 için Nüfus Müdürlüğünden randevu da oluşturdum.Yeni ehliyet için işlemleri başlatmış olacağım.Çok mutluyum şu anda.Başka eksik malzeme,ekipman kaldı mı diye düşünüyorum ama aklıma bir şey gelmiyor.Haa pardon bir tek motor kaldıydı :cheesy: Gel Haziran gel... Bu arada sertifikada Annemin adının son harfi yazılmamış.Bir sıkıntı olur mu acaba ?
Eklenti 2225