NE MUTLU SANA. NİSAN ORTASINA KADAR 5. AĞACINI DİKMENİ ÖNERİRİM
Yazdırılabilir Görünüm
niye abi hayırdır???
imzamı attım ağaç dikim işine herzaman varım yeterki tarih belli olsun :)
Rıza sitem etme ya artık anlayan anladı, hehe.
Bak istanbul da bir çok arkadaşsınız, mesela 30 Mart da ağaç dikmeye gidiyoruz diye bir başlık açılsın ve herkes bir fidan alsın, ama motorun arkasına bir şekilde bağlasın ama aranızda yapacağınız organizasyonla araba bagajına veya tutacağınız bir kamyonet kasasına yüklediğiniz fideleri ağaç dikim alanlarına veya birinizin bağına bahçesine dikersiniz. Önemli olan ağaç dikmek şu dünya üzerine, ha şile olmuş ha sarıyer veya çatalca ne farkeder.
Tanış birinin arazisine dikerseniz, orada mangal yapma bahanenizde olur, yüzünüzde hehehe.
Benim ki öneri ama ben Ankara da böyle bir organizasyon düşünüyorum ama 10 ağaç olur ama 20 ağaç olsun.
bu forum konusu açılalı çook zaman olmuş ama ben tesadüfen bu gün gördüm.. ve beni yakından ilgilendiren bir konu olduğu içinde ilk sayfasından son sayfasına kadar tüm mesajları dikkatle okudum..
çok güzel bir niyet var ortada ve yazılıp çizilenler.. öncelikle bir yanlışı düzeltmek isterim..
kimse mart ayı yada bahar ayı geçti ağaç dikme mevsimi geçti bu mevsimde ağaç dikilmez diye düşünmesin.. bu eskiden kalma kısmen hatalı bir inanış..
şöyle ki; eskiden saksılı yada tüplü fidanların(poşettekilerin) yetiştirilmesi ve kullanımı şimdiki kadar yaygın değildi. yetiştiriciliğe ve piyasaya çıplak köklü fidanlar hakim olduğundan kıştan çıkılan bahar ayları bu tip fidanların(çıplak köklülerin) dikimi için en uygun vakitti.halende öyledir ancak çıplak köklüler için.. evet bu doğrudur yani fide yada fidanımız çıplak köklü ise en uygun zaman erken bahar tabir edilen mart nisan aylarıdır.
ancak tüplü(poşetteki) ve saksıdaki fide/fidanların dikim mevsimi diye birşey yoktur.tüplü ve saksılı fide/fidanlar ağustos ayının ortasında dahi dikilir hiçbir sakıncası yoktur.
dikilen fide/fidanların bahar yağmurunu yemesi çok faydalıdır. ancak bu durumun gerçekleşmemesi fidenin yaşamasını engellemez. kısmen daha cılız kalabilir ancak buda yine çıplak köklüler için geçerlidir . tüplü yada saksılı fidanı yine etkilemez.tüplü yada saksılı fidenin dikim zamanı yoktur herdaim dikilebilir.
o yüzden kimse bu organizasyon için geç kalındığını düşünmesin.
Rıza abicim bu konu hakkında duyarlı davranış sergilediğin için ayrıca teşekkür ederim. ben konuyu yeni farkedebildiğim için dolayısıyla toplantılarda da gündeme gelmemiş olmasını farkedemedim.. yarın kısmetse 2008 motosiklet fuarı için toplanıyoruz. konuyu uzun uzadıya konuşup artık inşallah bir sonuca bağlarız.. fidan temini ve yer konusundada bir kaç telefon görüşmesi yapmam gerekecek umarım olumlu cevaplar alırsam sizlerle paylaşıcam..
ulen gencer hastane muhasebesinde çalışıp bukadar çok şeyi nerden biliyosun diye düşünmeyin halk arasında diplomalı bahçivan diye tabir olunan bizler üniversite 4 sene peyzaj mimarı olucaz diye dirsek çürüttük, olmadıkmı olduk hemide alasını olduk ama caanım ülkemde para etmedi ve baktıkki aç kalıyoruz napalım sağlık sektörüne geçiş yapmak zorunda kaldık::)) daha çook yazıcak şey var ama şimdilik yeter sanırım kalanını yarınki toplantıda konuşuruz.. kalın sağlıcakla.
çatalca orman işletme müdürünü aradım bu konuda (yer ve fidan temini) bilgi almak için.cumaya kadar sanırım yalovada seminerdeymişler. pek uzun görüşemedik . seminer akşam 5 e kadar sürüyormuş 5 ten sonra tekrar arıycam.. bu işi nasıl organize ederiz konusundaki edindiğim bilgileri yine buradan paylaşıcam..
Sağol Gençerim. haberleri bekliyoruz ..