bilgilendirme için teşekkürler daha dikkatli olalım.
bende hep ayaklıkta çalıştırıyorum şimdiye kadar sourn çıkmadı ama bundan sonra dikkat edelim
Yazdırılabilir Görünüm
Guzel bir uyarı. Size de geçmiş olsun. Tesekkurler.
bu bilgi iyi oldu soğuk havalarda bende bu hatayı yapıyordum
Bana göre patriot arkadaşımıza bu bilgiyi kim verdi ise yanlış vermiş.
Yan ayakta çalıştırmanın yağlama açısından mahzuru vardır ama karbüratöre fazla benzin gelmesi mümkün değildir.Karburatör deposunda fazla yada az benzin olması yanma odasına fazla benzin geleceği anlamına gelmez.Önce karbüratörün deposunda şamandıra vardır ve ayarlandığı yerde depodan benzin gelmesini keser.
Depoyu kapatsanız bile enaz 2-3 dakika motorunuz zaten çalışacaktır.Senkron ayarı dediğimiz şey karbüratörün deposundan çekilecek benzin miktarını ayarlamak içindir ve bunu manifolttaki emme gücünü ayarlıyarak yada eşitliyerek sağlıyoruz.Motoru yere değecek kadar yatırsanız bile her iki karbüratörden piston başına giden benzin eşittir tabi senkron ayarı düzgün yapılmışsa.
Benim fikrim bu.Bu işi iyi bilen arkadaşlar iştirak edip daha doğru bilgi verebilirler.
İllede benim dediklerim doğru demiyorum ama edindiğim tecrübeler doğrultusunda böyle düşünüyorum.
Paylaşım için teşekkürler. İnan aklıma gelmezdi.
Teşekkürler, bujiyi neli ya da ıslak bırakmamak da önemdi. Buji koruyucusu da yırtılmış olabilir.