Arkadaşlar müjde :) 2006 model Regal Raptorum far ayarı bozuk olması haricinde hiçbir problemle karşılaşmadan muayeneden geçti :) Egzostlarımı ne yapıp edip bi çift egzost ayarlayarak karşılık almadan takıp söken Mustafa Ustaya da teşekkür ederim. (Çaktırmadan masanın bi kenarına 3-5 birşey sıkıştırabildim anca) .
Şimdi muayene prosedürünü anlatayım gidecek olanlar için,
Be hadımköy gişelerdeki tüvtürk istasyonu için salı gününden cumartesi günü saat 10:00 için randevu aldım. Randevu saatinden 10 dakika önce orada olmak gerekiyor. Girişteki sıra alma makinasından (adı herneyse) randevulu bölümünü seçip plakamı girerek sıra numaramı aldım .
Saat 10:20 gibi gişe işlemleri için çağırıldım ve yaklaşık 3-4 dakika içerisinde 63,50 TL lik harcımı yatırarak makbuzumu aldım.
Yaklaşık 10-15 dakika içinde çağırdılar, Dışarıda ön fren arka fren testlerini yaptık. Bu testte 3-4 metre gidip önce ön frene sonra gene 3-4 metre gidip arka frene basarak frenlerin tutup tutmadığı kontrol ediliyor , tamamen geyik :)
Sonra ön-arka , sağ-sol sinyaller , stop lambası kontrolleri , motor ve şasi numarası kontrolü , lastik izleri kontrolü , lastik ölçüleri alındı. Kısa ve uzun farların ayarları kontrol edildi. Sonra plakaya muayene etiketi yapıştırılıp , ruhsat onaylandı ve açıklamaların olduğu kağıt verildi. Tamamı 10-15 dakka sürdü.
11:00 olmadan işim bitmişti. Kesinlikle randevu alarak gitmenizi tavsiye ederim. Otomobili götürdüğümde randevu sistemi henüz yoktu ve ben saat 12:30 da girip 19:30 da işimi bitirebilmiştim.
Bu arada sayın doktorum , ben bu susturucu işini yapmak istiyorum, masrafı nedir öğrenirsen arkadaşından uygun olursa , bende sana yada ona para gönderiririm , hazırlar susturucuları bende ayarlayabildiğim bi vakit gider taktırırım olur mu acep sana zahmet ????