benimki aldigimdan beri 2 numarada duruyo. serte mi yakin yoksa yumusaga mi yakin acaba 2 numara?
Yazdırılabilir Görünüm
benimki aldigimdan beri 2 numarada duruyo. serte mi yakin yoksa yumusaga mi yakin acaba 2 numara?
bu numara ayarı clas tipler için de aynı mı?
1 en yumuşak ayardır 5 ise en serti, zaman içinde amortisötler deformasyona uğrar ve işlevini yitirmeye başlar, işte bu durumda amortisörleri zaman içinde birer kademe serleştirerek 5 e kadar çıkartabilirsiniz, bu size baya uzun bir zaman kazandıracaktır, sonra yenisini takmalısınız. Amortisörlerini kontrol etmeyen çoğu kişi uzun bir süre yanlış ayarda bindiler, mesela biri 1 de iken diğeri 3 te binenler oldu, bu dengeyi bozucu bir durumdur dikkat edilmelidir...Alıntı:
Mr.Quanta Nickli Üyeden Alıntı
tayfun abi saolasin. biz iki kisi bindigimiz halde arka tekerlekte bi vurma olayi yok. 2'de duruyo hep. demekki amortisorler iyi. dimi?
Amortisörler iyi olunca 1 de bile vurmuyor, ama sürekli 2 kişi olursa motor üzerinde çabuk kaybediyor özelliğini, herşey yük olayına bağlı yani.
arkadaşlar ben regalime arka iki tane amortisör koydum ayarlarını 1 e aldım fakat süspansiyon sert ne yapabilirim yumusak olması icin
Rıdvan ayar rakalarının konumları akımda kalmadı ama sistem şu amortisör yukarı kalktıkça yumuşak olur aşağı inince sert ona göre ayar yapabilirsin bu ayardan başka yapabilecek bir şey yok
amortisörleri yeni almamış olsaydın kartal gidon olan kasaların arka amortisörünün üzerinde yayda var daha yumuşak onlardan taksaydın olabilirdi 8)
celil abi galiba yanlıs anlantım ben arkaya toplamda dört tane amortisör kordum . peki yaylar rıhat olacak sekilde ayarladım yani yayların boyu uzadı
Bence sakıncalı bişey yapmışsın verim alamazsız bu fazladan 2 yaydan. Sonucu yazarsan sevinirim
ama gerçekten mükemmel bi görüntü oldu . belki süs niyetine bırakırım üst baglantıları iptal ederim ana amortisörlerden baglantı yaparım sonradan ekledigim amortisörler esnemez sadece baglantı oynar nasıl olur sizce . resimde ekliyecegim yakında
kimse fikir vermecek galiba
Bence de diğerlerini süs olarak kullanmalısın, yol tutuşunu olumsuz yönde etkileyecektir. Bağlantılardaki 1 mm lik kaçıklık bile tek ayağı kısa olan masalar gibi senin dengeni bozar gibi geliyor. Dönüşlerde özellikle
akşam gidip çeker atarım işn
abi amortisörler iki kişi binince birbirne vuruyor sert yapıyorum bu sefer tek kişi olunca sorun yaşıyorum
2011 üzeri amortisörler daha rahat Celil abinin dediği gibi. Bizimkiler görsel olarak iyi ama işlevi eksik.
İade et yaylılardan al
yayı kesmeyi düşünüyorum ne dersin celil a bihttp://n1309.hizliresim.com/1f/q/sxh1w.jpg
Merhaba rıdvan resimdeki amortisörde yay nerde var göremedim resimdeki bu model yaysız olan 9b modeli makinada takılı olan yaylı olan modelmi öyleyse yayları kesmen yanlış işlem daha öncede dediğim gibi esnemeyi yaylar sağlıyor kesersen esneme azalır ve amortisörün çalışmasına yük vereceğinden çabuk bozulmasına sebep olur 8)
abi yaylar borunun içinde biraz tek görunuyor
kesmeye çalışacam yarın amacım dört tane takmaktı ya. simdi orjinal olan duracak bunlarıda hemen arkasına TAKACAM ARKADA TAKILANLARIN YAYI KISA OLACAK YA BELİRLİ Bİ BASINCTAN SONRA ARKAADAKİLER DEVREYE GİREECEK TEK KİŞİ BOŞTA KALACAK ARKADAKİ AMORTİSÖRLER
arkadaşlar amortisorlerin resimlerini paylastım...http://p1310.hizliresim.com/1g/h/tlvlx.jpg
Rıdvan görsel olarak güzel olmuş emeğine sağlık işlevsel olarak dediğin gibi süs olarak içi boşmu yaptın yoksa çalışıyormu çalışıyorsa esneme randımanı ne durumda 8)
Esneme var ama iki kişide oluyor, tek kişide çok sert. Birinin yayını kesmeyi düşünüyorum. İki kişi bindiği zaman arkadaki amartisorler de devreye girecek. Tek kişide sadece öndekiler girecek, bakalım olursa, olmadı içindeki yayları değiştirip ince yaylar kullanacam. Hedef hepsini kullanmak
Celil Usta yarın sipariş veriyorum yayları bakalım nasıl olacak hem görsellik hem işlevsel :DDD
herke merhaba belki konuyla alakasız ama bende regal 2013 model 250E - 9B var bunun arka amortiserini nasıl ayarlayabilirim ellemi yoksa ayrı bir aletimi var ? bu arada yakın bir zamanda becerebilirsem burda sinyalleri doğru pozisyonu taşımayı ve yan çantaların zincire değmesini engelleyen bvir çözüm yolunu burda sizlerle paylaşacağım , tabi resim yükleme işini yapabilirsem keşke direk resim yükleme bütonu olsaydı .
Ömer arka amortisör için ayar anahtarı var onsuz yapılmaz çok zor anahtarı yayın altındaki deliklere takıp çevirerek ayarlanıyor
resim yükleme ve ayar için ana sayfadaki arama motoruna ilgili konuyu yazıp aratırsan gerekli bilgiye ulaşırsın
Daha sonraki bireysel paylaşımların için ilğili konuda kendine başlık açıp paylaşım yapabilirsin 8)
Arkadaş Yaylarım geldi.Harika yapmış bizim usta tam istediğim olmuş Görüntü harika + işlevsellik on Numara :D Resimleri birazdan yüklüyorum hem amortisörün açılmış halini hemde yeni gelen yayları :D iyi çalışmalar arkadaşlar
Heyecan ile beklemekteyiz :)
Arkadaşlar yaylarları hazırladım size sunmak istemedim resimlerini
http://i.hizliresim.com/oQzAX7.jpg
Arkadaşlar Regal in son hali
http://i.hizliresim.com/8np56a.jpg
Güzel görünüyor, güle güle kullan kardeşim.
tşk ederim Abicim allah razı olsun