penguennoktanet Nickli Üyeden Alıntı
Celil Bey bu konuda benim kafam baya karışık. Zira bir çok usta "senkron ayarı" için karbüratördeki farklı vida ayarlarına dokunuyordu ve bir türlü çok etkin bir ayar elde edemedim.
Bunun üzerine Jonny Pag'e "bir motorunuza sahibim, fakat karbüratör ayarlarını servis bir türlü tutturamıyor, sürekli sabit gazda "tekleme" tarzı ateşleme hatası yaşıyorum" diye posta gönderdim. Kendileri "kendi başınıza yapmanız zor" demelerine rağmen ısrarlarım sonucu ayarı nasıl yapabileceğimi e-posta ile resimler ile gönderdiler.
Sonucunda Jonny Pag'in bana bildirdiği üzere
1) karbüratörün altında bulunan ve dik duran iki vida "hava avans ayarı" (Air Intake Tolerance)dır. Bu vidalar için önerilen ayar tam sıkıştırıldıktan sonra 3.5 tur, 4 tur arasında açılması. Elektronik ateşleme çipi gerisini halledecektir diyorlar (manifolttan CDI beynine giden kablo aracılığı ile.
2) Karbüratörün altında bulunan yatay vidalar zaten tahliye vidaları. su vs biriktiğinde buradan boşaltılıyor.
3) İki boğaz arasındaki vida ise "iki karbüratör arasındaki eşgüdümü ayarlayan vida (senkron?)". Ayarı ise senkronizasyon ölçümler ile yapılıyor dediler.
Ha bu dediklerini yaptım, %100 memlun muyum, değilim. En son Ordu'da bir ustaya yaptırdım ve o tüm problemleri bir şekilde çözdü (başında bekleme şansım yoktu malesef. Nasıl yaptı, hangisiyle yaptı bilmiyorum)